Home \ dyr
 

avle hamstere.

 

Hamster er kosete og - med litt forberedelse - lett å ta vare på kjæledyr. Hamsteravl kan være en veldig fin og tilfredsstillende oppgave hvis den håndteres ansvarlig. I tillegg kan du gi dine venner og naboer søte, små hamstere. Hamsterrasen er heller ikke så vanskelig. Du bør imidlertid ha klargjort spørsmålet på forhånd, hva som skal skje med de små hamsterbarnene, når de er i verden. Og slik fungerer hamsteroppdrett:

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Avlsjaktbutikk  ,

    
   
 1.            1      Beslut om hamsterarter. Gyldne hamstere er ideelle kjæledyr fordi de er loners, men de er ikke lett avlet. Hvis du tar en kvinne og en mann sammen på feil tidspunkt, vil de kjempe mot hverandre. Dværghamstere er noen ganger ikke veldig vennlige for mennesker, men på den annen side veldig sosialt dyr, hvis det gjelder deres spesifikasjoner. Samlet sett er dverghamstere lettere å avle.  
    
  • Det er mange flere hamsterarter. Hvis du kjøper hamsteren fra en oppdretter, spør han om de forskjellige artene, og om det er en sosial art eller ikke, slik at du får en følelse for det viktigste i hamsteren din.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kjøp en mann og en kvinne. Det er best å kjøpe hamstere for avl fra en oppdretter. Der har du vanligvis et bredt utvalg av forskjellige farger og stiler. I tillegg vil du bare motta nøyaktig informasjon om hamsterens opprinnelse fra en oppdretter.  
    
  • Pet butikker selger ofte relaterte dyr eller hybrider. Ofte kan de ansatte der ikke være sikre på dyrenes kjønn.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Velg sunne dyr. Øynene skal være lyse og klare, jakken glatt og skinnende. Hamsterne burde være aktive og interesserte.        
 6.  
 7.             4      Kjøp to store bur for hamstere. Spesielt akvarier eller store plastbeholdere er egnet for avl. Plasser hver hamster i et eget bur. Gulvet du tidligere har fylt med flis. Ikke bruk sagflis som søppel, da hamstere kan få dem inn i øynene, og de hindrer også pusten.  

   
    
  • Unngå å bruke ledningsbur hvis mulig. Spesielt kan de små nyfødte hamstrene klemme gjennom stolpene.
  •  
  • For hamstere, få et lite hamsterhus, hvor hamstere kan trekke seg tilbake. Fyll det med samme sengetøy som resten av buret.
  •  
  • Gi hamstere jobbmuligheter, for eksempel en løpehjul eller enkle papprør. Spesielt med hjul må du sørge for at de egner seg egentlig til hamsteren. Gjør buret variert, det er hamstere som har løp i hjul til døden.
  •  
  • Selvfølgelig trenger du en vannflaske, en matskål, mat etc. for hver hamster
  •  
         
 8.  
 9.             5      Etter å ha satt hamstere i burene, la dem stå i minst en dag. Ikke rør dem eller ta dem ut av buret. Pass på at du har utstyrt buret med alt du trenger før, så du trenger ikke å forstyrre hamstere i løpet av denne tiden. Etter minst en dag med å bosette seg, kan du håndtere dem.                  
 10.  
             

    2      Hamsteravl  ,

    
   
 1.             1      Vent til kvinnen er i humør. Avhengig av arten, er hamstere seksuelt modne etter bare 28 dager i livet. Hunnene er i varme hver fjerde dag. Så oppfører de seg som katter i varme: de hekker med hevet hale på bakken. Hamsterhunnene lukter veldig sterk i løpet av denne tiden da de frigjør feromoner.  
    
  • Ikke prøv å mate en kvinne som ikke er i varme. Dette kan være veldig farlig og er kontraproduktivt. Kvinnen vil kjempe mot hanen og kunne til og med drepe den.
  •  
  • Hvis du vil parre to hamstere, bør du sette begge burene side om side i noen dager. Så hamstere kan se hverandre og bli vant til hverandre, og feromoner kan gjøre sitt arbeid.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Legg kvinnen til mannen i buret. Hamster er nattdyr, så ta dem sammen om kvelden. Det er best hvis du plasserer begge hamstere i et nøytralt område, det vil si et ekstra bur. Kvinnen vil kjempe mot mannen sterkere hvis du legger den i kvinnens bur. Hvis de begynner å kjempe, skiller hamstrene fra hverandre og prøv igjen på en annen dag.  
    
  • Følg disse trinnene til de passer sammen. Hvis du savnet tiden da kvinnen er i varme, vent noen dager for å komme tilbake i humøret.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Sett kvinnen tilbake i sitt eget bur etter parring. Noen menn tar vare på sine avkom mens andre bekjemper de nyfødte hamstere og spiser dem opp. Derfor bør du heller gå trygg og skille mann fra kvinnen. Kvinnen vil være gravid i ca to uker og deretter føde.  
    
  • Dverghamstere tar litt lenger tid. De blir seksuelt modne i løpet av omtrent fire til tolv måneder, og bruksperioden utgjør omtrent tre uker.
  •  
         
 6.  
             

    3      Hamster Birth  ,

    
   
 1.             1      Vent. På dette punktet må du utøve tålmodighet og vente. Etter noen dager kan du se om kvinnen er gravid. Kort før fødselen blir hun tydelig synlig "gravid". Du trenger ikke å gjøre mye i løpet av denne tiden. Unngå å løfte hamsteren og aldri la ham være alene for lenge.  
    
  • Det faktum at fødselen er nært, kan du se fra det faktum at kvinnen er spesielt rastløs. Den løper i buret frem og tilbake, samler mat og nestemateriale. Fødsel begynner: livmorløftene og små rosa babyer er født. Den ene etter den andre, mens moren går rundt i buret, tar det forsiktig opp med munnen en etter en og bringer den til reiret.
  •  
  • Ikke forstyrr den kvinnelige hamsteren under fødselen, og prøv ikke å gripe inn. Spesielt for førstefødte kvinner er fødselen svært vanskelig, men det er ingenting du kan gjøre. Unngå forstyrrelser og la naturen gå på kurs.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta vare på babyene. I de første dagene er det ikke mye å gjøre for deg. Unngå forstyrrelser og høye lyder. Ikke rør babyene, det pleier moren å ta vare på. Hvis du noen gang ser en baby ligge alene i et bur, må du ikke røre det med hendene under noen omstendigheter. I stedet ta en skje og rør det et par ganger i sengetøyet. Deretter henter du hamsterbarnet med skjeen og legg den forsiktig ned i reiret.        
 4.  
 5.             3      La moren suge sine babyer i tre uker - uten forstyrrelser. Ikke rengjør buret på dette tidspunktet heller. Ikke rør hamsterbarnene. Ta vare på moren med fersk mat og vann. Spesielt for neonatal hamstere er det ekstremt viktig at de er uforstyrret, fordi når de er under stress, kan de drepe og spise sine babyer.  
    
  • Moms tar sine babyer i munnen når de tror de er i fare. Så det er ikke et tegn på at hun spiser babyene.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Vent tre og en halv uke. Så er det tid for å skille de nye hamstrene fra sine mødre, bestemme kjønn og legge dem i separate bur. De fleste hamstere er seksuelt modne etter omtrent fem til seks uker, og du bør definitivt unngå å parre med hverandre eller med moren. Du kan sette alle kvinner i ett bur og alle menn i en annen. Hold det med deg i omtrent to til tre uker før du gir den bort.        
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Dyr populær:
Mealworms rase.

Formidle hunden din.

Hus en Chihuahua.

Gi en gravid hoppe riktig.

Rengjør akvariet for å slåss fisk.

Droppe snegler.

Lettvekt under ridning.

Ta en kjedelig katt inn.

Tren en Golden Retriever.

Hold hunden din på eiendommen uten snor.

Ville dyrangrep overlever.

Fjern et kryss fra katten din.

Få katten din til å slutte å røyke.

Overlev et ulvangrep.

Så din skilpadde er glad.

Forhindre at hunden blir lei.

Fôrvann og dam skilpadder riktig.

Tørk en hund.

Forhindre hundens merkingsadferd.

Petting en hund.

Levering av eremitkrabber.