Home \ dyr
Beregn  Beregn

hundår.

 

De fleste vet at hunder blir eldre raskere enn mennesker. Den tradisjonelle oppfatningen er at ett hundår er lik sju menneskeår. Du har kanskje hørt at du kan multiplisere hundens alder med syv for å bestemme sin alder i "hundår", hundens omtrentlige alder i menneskelige år. Men dette er for enkelt. For eksempel alder alder mye raskere enn mennesker i de to første årene av livet, slik at deres første år i livet er mer som 15 menneskelige år. I tillegg er det andre faktorer som påvirker hundens aldringsprosess og er viktig for å kunne beregne hundens alder riktig.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Bestem hundens faktiske alder  ,

    
   
 1.            1      Du bør vite hundens alder i år. Du må kjenne hundens faktiske biologiske alder, slik at du kan beregne alderen i hundenår. I løpet av livet ditt kan du ta avgjørelser som avhenger av din alder, for eksempel når du blir kastrert eller når du vil gi ham mat til eldre. 
    
  • Du kan enkelt bestemme hundens alder hvis du har relevante dokumenter om ham eller har ham som en valp.
  •  
  • Hvis denne informasjonen ikke er tilgjengelig for deg, kan du bestemme alderen på en annen måte. Det dømmer vanligvis de fysiske egenskapene til hunden, for eksempel tilstanden til tennene, størrelsen, kappen og øynene.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Se på hundens tenner. Merk deres vekstfase og tilstand. 
    
  • Bestem hvilken vekstfase tennene dine befinner seg i. Valper bør ha alle sine melketenner i en alder av åtte uker. Den permanente tannkremen skal ha utviklet seg i en alder av seks til syv måneder. De faste hundene, de lengste tennene, dannes vanligvis på seks måneder, så valpens alder kan bestemmes ganske nøyaktig på den tiden. Hvis en hund har alle sine faste tenner og de er hvite og rene, er hunden mellom en og en halv og to år gammel, men sannsynligvis mer enn et år.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Se på tilstanden til tennene. Ved en til to års alder viser de fleste hundene første gul misfarging på molarene. Kort tid dannes tartar. De fleste hunder viser tegn på slitasje på tennene, tennene på forsiden av munnen, fra en alder av tre til fem år. Med hundens alder øker disse tegn på slitasje. Signifikante kalkulasjonsavsetninger med sykdommer i tannkjøttet (oppmerksomhet mot røde, betente tannkjøtt) kan ses fra en alder av fem år. Manglende tenner viser vanligvis at det er en gammel hund, og han trenger en tannbehandling.  
    
  • Vækstfasen og tilstanden til tennene kan hjelpe deg å vurdere hundens alder. Men vær oppmerksom på at andre faktorer kan påvirke utseendet på tennene dine. Disse inkluderer rase, genetisk predisposisjon, tyggegang og tannpleie.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Merk størrelsen og veksten av hunden din. Hvis hunden din fortsetter å vokse, vil den være mindre enn en og en halv til to år, avhengig av hundens størrelse. Små hunder når full størrelse i omtrent et år. Store og spesielt store raser av hunder har bare vokst til 18 måneder til to år.        
 8.  
 9.             5      Merk muskeltonen til hunden din. Yngre hunder har en bedre muskeldefinisjon fordi de er mer aktive. Eldre hunder, derimot, kan være benete eller fete når de beveger seg mindre.  
    
  • Se på hunden din når han beveger seg. Det kan være at han beveger seg litt stiv. Dette er også et tegn på at han er eldre.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Zoom inn i hundens jakke. Yngre hunder har vanligvis myk, fin pels. Eldre hunder har tykkere og grovere pels, noe som noen ganger er fet. Eldre hunder har også grå eller hvite områder, spesielt rundt snuten.        
 12.  
 13.             7      Se på hundens øyne. Yngre hunder har lyse, klare øyne uten tårer eller utslipp. Øynene til eldre hunder kan imidlertid være overskyet eller skjult.        
 14.  
 15.             8      Ta hunden din til veterinæren. Din veterinær kan estimere hundens alder ved å fysisk undersøke ham eller ved å utføre tester på bein, ledd, muskler og organer. Dette er den beste måten å få et nøyaktig estimat på hundens alder.                  
 16.  
             

    2      Beregn hundens alder basert på størrelse  ,

    
   
 1.             1      Du må forstå hvordan størrelsen påvirker hundårene. Den mest nøyaktige beregningen av hundårene involverer alltid hundens størrelse. Mindre hunder lever vanligvis lengre enn store hunder, selv om de utvikler seg raskere i løpet av de første årene av livet. I begynnelsen kan en stor hund utvikle seg sakte, men anses å være senior i en alder av fem år. Mellomstore hunder er et sted i mellom når det gjelder utvikling og levetid.  
    Med andre ord anses store hunder i voksen alder i hundårene eldre enn mindre hunder av samme alder.    
         
 2.  
 3.             2      Bestem størrelsen på din voksne hund. Du kan veie hunden din hjemme eller for et mer nøyaktig resultat hos veterinæren. Her er generelle kategorier basert på hundens størrelse:  
    
  • Små hunder: mindre enn 9 kg
  •  
  • Mellomstore hunder: 9,5 kg til 22,5 kg
  •  
  • Store hunder: 23 kg til 45,5 kg
  •  
  • Store hunder: over 45,5 kg.
  •  
  • Husk at de fleste hundene over to år regnes som modne. For hunder av alle størrelser er forholdet mellom hund alder og menneskelige år det samme for de to første årene av livet. For eksempel er en år gammel hund alltid 15 år i hundår, enten han er liten, medium eller høy. I en alder av to er han 24 år gammel. Deretter påvirker hundens størrelse imidlertid sin alder i hundår.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Slik beregner du hundens alder hvis den er over to år gammel. For hvert toår av hunden din i løpet av de to årene, må du legge til de følgende årene til 24 år (hundårene da han var to år): fem år for små og mellomstore hunder, seks år for store hunder og for store hunder Hund raser sju år.  
    
  • Forestill deg en pug som er ti år gammel. I to alder er pugen 24 år i hundår. Hvert år går det med fem år. Dette betyr at han i en alder av ti er faktisk 64 år i hundåren.
  •  
  • Store raser som de store danskene blir mye raskere etter de to første årene av livet. I en alder av to er hun 24 i hundenår. Hvert år er det altså syv år. Når hun er ti år gammel, er hun faktisk 80 år gammel i hundår.
  •  
         
 6.  
             

    3      Beregn raskt hundår  ,

    
   
 1.             1      Ta hundens alder og ta av to. Husk at hunden din må være minst to år gammel. På den alderen blir hundene ansett som fullvokst.        
 2.  
 3.             2      Multipliser resultatet med fire og legg til 21. Hvordan få hundenes omtrentlige alder i hundenår.  
    
  • For eksempel, hvis hunden din er ti år gammel, så i hundår er det 53.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Du må være oppmerksom på at denne beregningen bare fører til et estimat. Resultatet kan ikke være nøyaktig fordi hundens størrelse ikke er inkludert. 
    
  • Denne beregningen er mer nøyaktig for små hunder enn for store. Som vi har vist ovenfor, er en dansk mastiff i en alder av ti i hunden år 80, med tanke på størrelsen deres. På den enkle regningen ville hun være 53 i hundår.
  •  
  • Men på denne måten kan du raskt beregne hundåren hvis du ikke kjenner hundens størrelse eller har det travelt.
  •  
         
 6.  
             

Tips .

                Les mer... (15)      
Dyr populær:
Destruktive oppførsel hos hunder.

Behandle hunder med eplecidereddike.

Spille med katter.

Forstå oppførselen til katten din.

Attitude av en europeisk halvfingergeto.

Behandle hudallergier med Golden Retrievers.

Oppdrett av griser.

Lær hunden din nei.

Pass på at flere katter kommer sammen.

Hjelper hunden din å avtale en annen hunds død.

Hold uønskede katter ut av gården din.

Ducker raser.

Kjenne fruktbarheten til en mann.

Bygg et akvarium.

Bading en valp.

Oppdag om katten din har nyreproblemer.

Feed fisk.

Kjøl en hund.

Få hunden din til å ta medisinen.

Identifiser en svart enke.

Avl rød kirsebær reker.