Home \ dyr
 

Holdning til en europeisk halvfingergeto.

 

European Half Fingers ( Hemidactylus turcicus , også kjent som "Turkish Half Finger Gecko" eller "House Gecko") er egnet for erfarne reptilholdere, samt nykommere til feltet som de er rimelige og enkle å bruke holdningen er. Disse tøffe, små øgler er ofte referert til som "huskekoser" fordi de liker å gjemme seg og bli hjemme, noe som gjør dem ideelle kjæledyr til et terrarium i ditt hjem. Hjemmelaget har en gjennomsnittlig levetid på fem til ti år, men med riktig omsorg kan du sørge for at din gecko vil leve et langt og lykkelig liv.

 

Merk: Den europeiske halvfingeren er beskyttet av Bundesartschutzverordnung. Oppbevaring av dyr oppdrettet i fangenskap er tillatt, men krever registrering med de kompetente landmyndighetene.

             

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Innkvarteringen av din gecko  ,

    
   
 1.                Bruk et 20- til 40-liters terrarium for din gecko            1      Tilby din gecko et 20- til 40 liter terrarium. En enkelthuskako trenger ikke mye plass for å være glad og sunn. Et veldig dypt terrarium med høye vegger er ideell for en gecko. Ta et glassterrarium med trådnettdeksel, slik at geckoen får nok frisk luft. 
    
  • Hvis du vil beholde mer enn en gecko, bør du belaste 20 liter mer per gecko. Dette betyr at du trenger et 40 liter terrarium for to geckos, et 60 liters terrarium for tre gresskoder, et 80 liter terrarium for fire geckos og så videre.
  •  
  • Har aldri mer enn en mann i terrariet, ellers ville de kjempe mot hverandre. Vær forberedt på parring og avkom hvis du velger å holde kvinner og menn i et terrarium. Du må noen ganger ta imot din voksende gecko-befolkning i et større terrarium, slik at voksne og gutter har nok plass.
  •  
         
 2.  
 3.                 Vær oppmerksom på riktig varmeforhold i terrariet            2      Kontroller at terrariet har forskjellige temperaturer. Varme er en viktig del av livet til et reptil. Når et krypdyr ikke får nok varme, blir det tregt og kan bli syk. Med for mye varme kan imidlertid en reptil også bli syk og til og med dø. I terrariet av din husholdningsekko skal du derfor varme opp i den ene enden med en varmelampe. Dette gjør at geckoen din får nok varme i løpet av dagen og mindre om natten ved å slå av lampen. 
    
  • Totaltemperaturen i terrariet bør være 29ºC til 32ºC i den varme enden og 25ºC til 27ºC i kjølerenden. For riktig varme regulering, sørg for at gecko har et varmt og et kjølig område i sitt terrarium.
  •  
  • Du kan opprette de riktige temperaturene ved å feste en liten, lav varmelampe til den ene enden av terrariet. Du kan også bruke side- eller gulvvarme i terrariet. Slå på varmelampen i tolv timer og slå den av for natten. Du kan også bruke et blått lys for natttemperaturregulering.
  •  
  • Ikke bruk varmestene, da bruken er utdatert og kan føre til alvorlige brannskader og til og med død. Du trenger heller ikke UV-lamper for geckoene dine fordi de er nattlige.
  •  
         
 4.  
 5.                 Bunnen av terrariet bør være minst 8 cm tykk            3      Dekk bunnen av terrariet. Underlaget på bunnen av terrariet bidrar til et fuktig miljø - akkurat som din gecko elsker det! Som en base er så enkle og omhyggelige ting som papirhåndklær eller avispapir. Du kan også investere i et mer naturlig utseende (som organisk pottejord, cypress mulch, bark eller løvverk). 
    
  • Bunnen av terrariet bør være minst åtte tommer tykk, da kakao vanligvis graver små hull for eggene sine.
  •  
  • Ikke bruk sand eller grus som bunn fordi din gecko ville prøve å spise dem og bli syk.
  •  
  • Skift papiret på terrariumgulvet hver to til tre uker. Hvis du bruker et grovt substrat som mulch eller bark, fjern forurensninger en gang daglig og forny substratet en gang i måneden.
  •  
         
 6.  
 7.                 Legg Planter og skjul til din gecko            4      Legg til planter og gjemmer. Ekte og kunstige planter gir rikelig med klatring muligheter for gecko. Levende planter bidrar også til å holde det fuktig i terrariet, og skaper et ideelt miljø for trivselet til gecko. 
    
  • Siden gokos er nattlige, trenger de et sted hvor de kan gjemme seg og sove om natten og om dagen. Du kan kjøpe grotter og gjemmesteder (for det meste kork) på din lokale dyrebutikk. Kjøp to gjemmesteder og sett den til den kule og den ene til den varme enden av terrariet. Så det er opp til gecko å avkjøle eller varme opp. Prøv å ha minst to skjulested per gecko.
  •  
         
 8.  
 9.                 Sprøyt innsiden for en fuktighet på 70 - 90% en gang daglig            5      En gang om dagen, befukter terrariet for riktig fuktighet. Hjemmekinoer brukes til tropiske eller middelhavsklima og trives best i fuktige miljøer (70 til 90 prosent fuktighet). Du kan sørge for at fuktighetsinnholdet i terrariet er riktig ved å befukte innsiden en eller to ganger om dagen. Bruk en ren sprøyteflaske med friskt, klorfritt vann. Sprøyt innsiden av terrariet for å sikre at det er fuktig nok inni. 
    
  • Du kan også installere en automatisk luftfukter i terrariet ditt, som sprayer vann daglig. Disse enhetene er tilgjengelige i din lokale dyrebutikk.
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Feeding your Gecko  ,

    
   
 1.                 Gi din gecko daglig ferskvann               1      Gi din kako ferskvann hver dag. Gi din gecko en liten, flat bolle med friskt, klorfritt vann. Vannskålen skal stå på den kalde siden av terrariet. Din gecko vil drikke fra den og / eller bruke den til å kjøle seg ned. De fleste geckos foretrekker å drikke vanndråpene fra den daglige fuktigheten enn vannet fra deres potter. 
    
  • Legg alltid deklorert vann til din gecko, da destillert vann ikke inneholder næringsstoffer og mineraler, noe som kan forårsake helseproblemer for din gecko. Siden kranvannet er godt overvåket i Tyskland, kan du gi det til din gecko. Hvis du er i tvil, bør du ta filtrert vann.
  •  
         
 2.  
 3.                 Gi din gecko et høyprotein diett               2      Pass på at proteinet ditt er høyt på gecko. En ung gecko må mates fem til seks ganger i uken. Et høyproteinholdig kosthold for din gecko bør bestå av crickets, mealworms, waxworms, silkeorms og kakerlakker. Insektene bør ikke være lengre enn hekkehodet for å sikre at de kan fordøye dem godt. Hvis uneaten insekter overlever og kryper rundt i terrariet, ta dem ut som de kan nippe på geckoens hud og øyne. 
    
  • Du bør gi mange næringsstoffer til insektene om tjuefire timer før du får dem. Deretter gir du det fullvokste insekteret til din gecko. Ikke gi din gecko noen insekter som du har fanget fordi de kan overføre sykdom.
  •  
         
 4.  
 5.                 Legg til Kosttilskudd for å spise din gecko            3      Gjør din gecko spise bedre med kosttilskudd. Du bør drysse din gecko med kalsiumtilskudd før du gir den til ham. En voksende gecko bør få mer kalsium enn en voksen. Du kan spørre veterinæren hvilken dosering som er riktig for din gecko, slik at han ikke blir overlevert. 
    
  • Velg et kalsiumtilskudd som inneholder vitamin D3 og dryss det med kukos mat to til tre ganger i uken. Ikke bruk kalsiumtilskudd med fosfor, med mindre din veterinær har foreskrevet det.
  •  
         
 6.  
             

  Del 3      Håndtere din Gecko  ,

    
   
 1.                   Ta tak i din gecko,   når han er fullt voksen            1      Ikke rør din gecko til den er full voksen. De fleste ungdomsgeckos liker ikke å bli plukket opp og holdt. Slik oppførsel kan også føre til at de blir vant til sitt nye miljø sakte. Husmødre er følsomme, og hvis du trekker på halen, kan de miste det eller skade seg selv. 
    
  • Hvis du vil berøre og holde din gecko utenfor sitt terrarium, er det best å vente til det vokser fullstendig. Men selv da bør du alltid være forsiktig og forsiktig med at han ikke glir ut av dine hender, da huskekoser er veldig ferske og vil gjemme seg i vanskelig tilgjengelige steder så snart de forlater terrariet.
  •  
         
 2.  
 3.                 Ikke nå kinken din for høy under magen               2      Aldri løft din gecko ved underlivet. Løft opp din gecko på denne måten, skremme ham av og få ham til å glide ut av hendene dine. Pass på å plukke den opp fra toppen og hold den tett før du tar den ut av terrariet. Da kan du holde den med begge hender, slik at han ikke kan løpe bort fra deg. 
    
  • Generelt bør du bare plukke opp geckoen din hvis du trenger å flytte den til å rengjøre terrariet. Vask hendene før og etter berøring av gecko, da patogener kan være på dem.
  •  
         
 4.  
 5.                 Din gecko skal kaste uten hjelp            3      Vent til kinken din skins av seg selv. Din gecko vil skinne hver fjerde til seks uker. Han kan da ta en kjedelig farge og huden over øyelokkene kan briste under skylling. Selv om smeltingsprosessen kan se ubehagelig, bør du ikke forsøke å pelle av pelleteringshuden, da det kan være smertefullt og til og med farlig for din gecko. Hvis miljøet i din gecko er vått nok, burde han være i stand til å hud uten noe som helst hjelpemiddel. Det kan til og med være at han spiser sin gamle hud. 
    
  • Under fôringsprosessen danner ginko et nytt lag av hud som oppløses fra den gamle, og danner en væske mellom de to lagene. Hvis gaffelternes terrarium er for tørr, kan dette væsken ikke dannes riktig, noe som gjør det vanskelig for geeko å fjerne sin gamle hud. Hvis den gamle huden på din gecko ikke ser ut til å komme seg av seg selv, må du kanskje fukte terrariet mer intensivt ved å sprøyte det to ganger om dagen. Du kan også sette en såkalt wetbox i sitt terrarium. Dette kan være f.eks. å handle en plastbeholder med vått terrariummose til reptiler. Klipp hull i en side av beholderen og lukk den med lokket. På denne måten kan din gecko gå i sin våtboks etter ønske.
  •  
  • Hvis kinken din har problemer med å fjerne den gamle huden fra tær, hale eller hode, kan du hjelpe ham ved å sprøyte de berørte områdene med vann og forsiktig massere huden til de er selvhelbredende løser.
  •  
         
 6.  
             

Hva du trenger .

                Les mer... (9)      
Dyr populær:
Ta en hund.

Lag clicker trening med en katt.

Gjenkjenne en krabbe edderkopp.

Ta vare på marsvin.

Identifiser en Golden Silk Spider.

Dewy katter.

Lys kappen på hesten din.

Bygg et hundelys.

Start en gård.

Feed baby kaniner.

Holder en mini lop som kjæledyr.

Rolle en hund.

Diagnose en svulst i hamstere.

Bli kvitt fugler.

Bruk en fløyte på hunden.

Opprette et habitat for en gresk skilpadde.

Gi en vaksine til en hund.

Ta vare på en Husky.

Hjelp en hest å gjenopprette fra hjort.

Berør en slange.

Gi en hest.