Home \ dyr
 

Feeding ville babyfugler.

 

De fleste glemmer at babyfugler er ville dyr. Den beste løsningen for et vilt dyr er nesten alltid å la det være, spesielt siden det er ulovlig å holde vill fugler hjemme. Men hvis du trenger å ta den inn eller mate den, vil denne artikkelen gi deg den informasjonen du trenger for å ta vare på den.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Bestemmer om babyfuglen trenger hjelp  ,

    
   
 1.            1      Sett på hansker. Hvis du vil berøre fuglen, bruk hansker. De beskytter deg mot fuglen. Selv unge fugler kan hacke på deg med sine nebber.       
 2.  
 3.             2      Se etter fjær. Hvis babyfuglen har fjær, er det en juvenil. Hvis ikke, er det en nestling.        
 4.  
 5.             3      La unge fugler være alene. Du har en god grunn til å være utenfor reiret. Hvis en fugl er helt fjæret, lærer den sannsynligvis å fly. Han burde være utenfor reiret. Foreldrene vil mate ham på bakken også.        
 6.  
 7.             4      Gå tilbake til nesene. Du trenger hjelp mer. Hvis du finner en nestling, kan du sette den tilbake i sin rede, som burde være i nærheten. Hvis du ikke finner et rede, må du kanskje finne hjelp for det.  
    
  • Prøv å høre søskenene. Hvis foreldrene kommer tilbake med mat, bør du være i stand til å finne rede ganske enkelt ved å følge lyden av nestlingene og begging for mat.
  •  
  • For å feste en nestling, nærmer fuglen med en hånd over hodet og ryggen og en hånd under magen og bena. Ikke bekymre deg for at moren nekter fuglen fordi du berørte den. Hun frivillig plukker ham opp igjen.  
  •  
  • Varm herdingen ved å rocke den i hendene til den ikke lenger føles kul.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Se på de andre babyfuglene. Hvis du finner en rede og de andre nestlene er døde, kan du sikkert konkludere med at redenen har blitt forlatt, og du må ta overlevende inn i det.       
 10.  
 11.             6      Bruk fingerprøven hvis du er usikker. Hvis du ikke kan bestemme om du har en ung fugl eller en nestling, la fuglen sitte på fingeren. Hvis han virkelig kan ta det, er det sannsynligvis en juvenil.        
 12.  
 13.             7      Hold øye på reiret. Hvis du er bekymret for å forlate fuglen alene i reiret, kan du se om foreldrene kommer tilbake ved å se det i de neste timene. Sørg imidlertid for at du holder en sikker avstand, da foreldrene kanskje ikke kommer tilbake hvis du er for nær.        
 14.  
 15.             8      Lag et provisorisk nest. Resten har blitt ødelagt av en storm, en rovdyr eller mennesker. Hvis du ikke finner nestet, gjør du det selv. Du kan ta en liten plastbeholder. Sett det ut med noe mykt, f.eks. en vaskeklut eller et lite håndkle eller et lite teppe.  
    
  • Legg rede på et skyggefullt sted nær fuglens plassering. Du kan spike det til treet. Sett fuglen inn og sørg for at føttene er under hans kropp.  
  •  
         
 16.  
 17.             9      Vask hendene dine. Vask alltid hendene etter å ha rørt en fugl. Fugler kan overføre sykdom, så det er best å vaske hendene grundig når du er ferdig.                  
 18.  
             

    2      Vet når du skal ringe etter hjelp  ,

    
   
 1.             1      Se opp for fuglens foreldre. Hvis foreldrene ikke kommer tilbake om noen timer, eller du er sikker på at de er døde, må du ringe for hjelp med fuglen.        
 2.  
 3.             2      Se etter skader. Hvis fuglen har problemer med å flytte eller flappe vingene, er det sannsynligvis skadet. Selv om fuglen skjelver, kan han være i trøbbel. En skadet fugl er også en grunn til en samtale.        
 4.  
 5.             3      Ikke prøv å heve det selv. Faktisk er det å være ulovlig å holde og hevde en vill fugl. Du trenger (i USA) en spesiell tillatelse fra føderale og statslige myndigheter for å heve viltdyr.        
 6.  
 7.             4      Ring en spillvakt. En gamekeeper har ferdigheter og utdanning for å ta vare på babyfugler. Gjør et søk på internett for å finne en, eller ring en veterinær eller et husly, da de kan gi deg kontakter der.  
    
  • Be om råd om hvordan du skal mate og drikke babyen og holde den varm. Vær tålmodig med spørsmålene dine og be om ekstra råd ved å spørre om det er noe annet du bør vite eller bryr deg om.
  •  
         
 8.  
             

    3      Identifisere og mate fuglen  ,

    
   
 1.             1      Forstå risikoen. Husk at hvis du holder fuglen, opptrer du ulovlig. Dessuten har du sannsynligvis ikke erfaring til å mate fuglen riktig, så han kan dø under din omsorg. I tillegg er det ikke lett å ta vare på en babyfugl, da den må mates hvert 20. minutt. Tross alt kan du ikke lære fuglen hva foreldrene lærer, f.eks. å jakte på mat eller se etter rovdyr.  
    
  • I tillegg kan fuglen bli så vant til mennesker at den kan bli skadet fordi den ikke kan lære av mennesker å fly og antar at den alltid får mat fra mennesker.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Identifisere fuglearter. Kanskje du kan gjenkjenne slekten ved å se på internett i en praktisk opplæring, f.eks. den engelsktalende The Cornell Lab of Ornithology eller den engelsktalende Audubon Society's Guide to North American Birds.  
    
  • Positiv identifikasjon er lettere hvis du får et glimt av foreldrene. Men hvis foreldrene fortsatt er der, bør du la dem ta vare på babyen. De har sterke instinkter for å ta vare på sine unge og er godt bevart for det.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Identifisere fuglekildens matkilde. Hva din babyfugl spiser avhenger av hva foreldrene dine spiser. Kardinaler spiser for eksempel Frø, mens kråper spiser alt fra nøtter og bær til insekter og små gnagere.        
 6.  
 7.             4      Ta en altomfattende katt eller hundemat. Hvis fuglen din er Omnivore, kan du prøve å mate den til hund eller kattemat. Mange ville fugler er omnivores og som babyer blir de hovedsakelig matet med insekter av foreldrene sine. Dette betyr at en diett rik på animalsk protein, f.eks. Hund eller kattemat, passer for disse fuglene.  
    
  • Hvis du tar tørr mat, suge det først i vann. La det suge i en time. Pass på at det ikke lenger drikker vått når du spiser babyen, da vannet kan komme inn i lungene til babyen og føre til døden. Maten skal være svampete, ikke dryppende.  
  •  
  • Lag en liten ball. Lag en liten ball med mat om størrelsen på en ert. Slip maten inn i babyens nebb. En stengel av en stavis eller en spisepinne er praktisk for dette. Du kan også kutte enden av en halm i en liten skje. Barnet bør lett akseptere og spise maten. Bryt brikkene små hvis hunden eller katten tørrmat er for stor. Tross alt bør maten være om ertstørrelse.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Feed Herbivores Bird Seeds. Hvis fuglen din bare spiser frø, ta en frømat som du finner i dyrehagen. Zoologer har ofte frømat til papegøye babyer.  
    
  • Trykk på maten med en sprøyte bak glottisene. Glottisene går rundt luftrøret. Du ser et lite hull i munnen på baksiden av halsen, der luftrøret åpnes. Du vil ikke at mat eller vann kommer inn i luftrøret. Pass på at sprøyten strekker seg utover glottisene.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Forbered mat til babyen ser ut til å være full. Barnet spiser aktivt når det er sulten. Hvis det ikke virker entusiastisk, er det sannsynligvis fullt.        
 12.  
 13.             7      Ikke tilbud ham vann. Når maten er tilstrekkelig gjennomvåt, bør babyfuglen ikke trenge mer vann, i hvert fall så lenge det er en nestling. Å gi vann kan gjøre mer skade enn godt fordi fuglen kan kvele på den og dø.  
    
  • Hvis fuglen virker dehydrert, hvis du tar den inn, kan du Ta Gatorade. Sett en dråpe på fuglens nek med fingeren slik at den kan suge i væsken. Tegn på dehydrering inkluderer en tørr munn og rødaktig hud. Huden på nakken hopper heller ikke straks tilbake hvis du klemmer det litt når fuglen er dehydrert.  
  •  
         
 14.  
 15.             8      Gi ham mat hvert 20. minutt. Din babyfugl trenger mat hele tiden for å beholde sin energi. Men du trenger ikke å stå opp for å mate ham om natten.        
 16.  
 17.             9      Berør fuglen så lite som mulig. For å slippe ut fuglen, vil du sørge for at fuglen ikke er formet på deg. Begrens samspillet med fuglen og ikke behandle det som et kjæledyr.  
    
  • Faktisk er det nesten umulig å heve en enkelt baby uten at den blir formet på deg, spesielt hvis den er mindre enn to uker gammel.  
  •  
         
 18.  
 19.             10      La det spise seg etter fire uker. I en alder av omtrent fire uker bør barnet begynne å lære å spise. Det kan imidlertid ta en annen måned for dette å skje. Du bør fremdeles mate det for hånd i løpet av denne tiden, men la en liten bolle med mat i buret. Nå kan du også gi ham en veldig grunn bunn vann.  
    
  • Du finner at barnet er mindre interessert i håndfôring over tid.  
  •  
         
 20.  
 21.             11      Fôr den nestling til den blir en ung fugl. Du må kanskje vente uker for fuglen å utvikle vingene og bli en ung fugl. Fuglen kan ikke overleve før den har dannet vinger og begynner å fly av seg selv. Først da kan du slippe ham ut i det store utendørs.  
    
  • Hvis du holder fuglen som den vokser opp, må du bytte til voksenfuglmat, som er forskjellig fra den forrige feeden.  
  •  
  • Så snart babyen hopper opp på siden av boksen, kan du sette den i et bur snarere enn en boks.  
  •  
         
 22.  
             

Advarsler .

                Les mer... (39)      
Dyr populær:
Få hestesko i form.

Rolle en hund.

Undervise en kattunge for å være rolig og tapt.

Identifiser en dronningbi.

Rengjør en søppelboks.

Ta vare på en border collie.

Reduser overdreven hår hos hunder.

Flytt en lat hund.

Hold hjort ut av hagen.

Lær en hamster for ikke å bite.

Killer bier escape.

Ride en hest.

Kryv buk av en hund.

Oppdag termittskader.

Tren en voksen hund.

Nærme en sjenert eller skremt hund.

Utilfreds med en hund som hyler.

Bestem alderen til en kanin.

Kjenn forskjellen mellom en giftig koral slange og en konges slange.

Bading en valp for første gang.

Tilfør en ape.