Home \ dyr
 

Ta vare på Shih Tzu.

 

Shih Tzu er etterkommere av keiserlige hunder i Kina og ble opprinnelig oppdrettet som samfunnshunder. Selv om de ser kongelig og ømt ut, er de faktisk livlige, energiske og morsomme hunder som passer godt sammen med en familie. For en Shih Tzu å føle seg komfortabel i familien din, må du ta vare på frakk, oppdrag og helse regelmessig.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Ta vare på en Shiz Tzu  ,

    
   
 1.            1      Bør og pusse hunden din. Du bør bade hunden en gang i uken. Du må også pusse eller krem ​​kappen minst en gang om dagen, slik at den ikke blir mattet. 
    
  • Shih Tzu har hår i stedet for en klassisk jakke. Det betyr at de ikke vil miste dem. Du må ta vare på det som menneskehår, ellers blir det et knutet rot.
  •  
  • Vær særlig oppmerksom på håret rundt øynene. Hvis du vil holde håret lenge, må du knytte det opp i øynene. Så faller håret ikke i øynene og kommer ikke inn i mat- og vannskålen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kutt håret regelmessig. Siden Shiz Tzu ikke bytter på henne, kan håret bli veldig, veldig lenge. Ta deg tid til å ha hundens hår kuttet slik at det ikke vil være for urettferdig på et tidspunkt. Hvis du ikke går på utstillinger med Shih Tzu, bør du vurdere å gi ham en kort "valp" kutt i stedet for den klassiske lang frisyren til utstillinger for enklere vedlikehold.  
    
  • Vær særlig oppmerksom på hundens øyeområde, men vær forsiktig når du bruker et saks! Det er viktig at du klipper håret rundt øynene slik at hundens øyne blir rene og han kan se. Det er imidlertid ofte vanskelig å holde ham stille nok. Bare ta deg tid og ta hensyn. Du kan også organisere en hjelper for å holde hunden din fortsatt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Hvis du ikke kan ta vare på hundens jakke selv, ta den til en profesjonell hundeskaper. For optimal helse, bør Shih Tzus-håret være ivaretatt minst hver annen til tre uker. Hvis du vil gjøre det selv, men ikke har tid til det hver annen uke, ta det med til hundens groomer hvis du ikke kan.                 
 6.  
             

    2      Å utdanne en Shih Tzu  ,

    
   
 1.             1      Sosialiser din Shih Tzu. La ham møte andre hunder fra et tidlig stadium av livet. Dette vil gjøre hunden din mer sosial og leve utenfor hjemmet. 
    
  • Gå til byen med hunden din fra tid til annen for å unngå å være redd for biler, lys, lyder og andre mennesker. Gjør ham kjent tidlig med andre ting som lett kan skremme en liten hund, som skateboards og sykler. Jo flere ting de blir kjent med, desto mindre bør de få til seg dem.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lær hunden din den grunnleggende lydigheten. Denne rasen kan være litt selvtilfreds, noe som gjør utdanningen vanskeligere. Vær tålmodig og konsekvent. 
    
  • Shih Tzu er best kjent for å ha problemer med housebreaking. Påfør positiv forsterkning, ingen straff, og vær tålmodig.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kjøp hunden din en teething ring hvis han er en valp. Denne rasen tenner mye i ung alder, men med riktig opplæring kan du stoppe denne oppførselen. 
    
  • Husk også at Shih Tzu vil bite som en ung hund. Det er normalt, men ikke la ham bli vant til det!
  •  
         
 6.  
             

    3      Pass på at Shih Tzu forblir frisk  ,

    
   
 1.             1      Flytt hunden din så mye som mulig. Shih Tzu er små hunder, men de må også kunne strekke bena og leke. Denne rasen liker å spille, så kjøp (eller gjør) noen leker og gå til hunden området så ofte som mulig.  
    
  • Selv om de ser veldig delikat ut, er Shih Tzu tøffe hunder som ikke har noe imot å bli skitne nå og da.
  •  
  • Husk at hunder som sniker seg inn og ser litt sprø ut, trenger mer trening utenfor! Trening er ikke bare bra for hundens kropp, men også for hans sinn.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gi din Shih Tzu sunn hundemat. Husk at noen Shih Tzu har allergier eller har en sensitiv mage. Hvis du bruker en hundemat som ikke gjør hunden din bra, så bytt den. Hvis du fortsatt har problemer, må din veterinær anbefale en god hundematsmerke for denne rasen.       
 4.  
 5.             3      Har din Shih Tzu kontrollert av veterinæren en gang i året. Som med alle kjæledyr, må målet ditt være at Shih Tzu skal være sunn og glad. Din veterinær er den personen som best kan hjelpe deg. Du må sørge for at hundens helsebehov regelmessig tas vare på. Viktige veterinære inngrep inkluderer vaksinasjon, kontroll av interne og eksterne parasitter, sterilisering eller kastrering, og innføring av en mikrochip.       
 6.  
 7.             4      Se etter helseproblemer som er typiske for rasen. Med denne rasen er regelmessige besøk til veterinæren spesielt viktig da de er utsatt for en rekke helseproblemer. Disse inkluderer hip dysplasi, Willebrand-Jürgens syndrom og autoimmun hemolytisk anemi. 
    
  • Shih Tzu er også utsatt for øyeproblemer som progressiv retinalatrofi (PRA), en rekke sykdommer som rammer visse hunderaser. I denne sykdommen degenererer retina på begge sider, noe som fører til gradvis tap av syn og til slutt blindhet. Pass på at hunden din løper foran ting, ikke oppdager lekene sine eller plutselig føler seg engstelig i nye situasjoner.
  •  
  • Shih Tzu er også utsatt for problemer med plater og ryggsmerter. Fordi bakproblemene i disse hundene er genetiske, kan du ikke alltid unngå dem. Men du kan ta noen tiltak for å redusere risikoen for skade. Først og fremst bør du redusere risikoen for en herniated plate ved ikke å la hunden hoppe fra store høyder og sørge for at han forblir slank. Hvis hunden din synes å være i smerte, må du ta ham til veterinæren. En veterinær kan vurdere hundens helse og i det minste behandle smerten.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Prøv å pusse hundens tenner. Shih Tzu kan oppleve tannproblemer, inkludert manglende eller feiljusterte tenner fra fødselen. Det er en god ide å børste tennene når du børster deg. Som oss mennesker, kan de få tannråte, og det kan danne tartar, noe som kan føre til infeksjoner og tanntap. I verste fall kan de ikke lenger spise på grunn av infeksjonene i munnen.       
 10.  
 11.             6      Husk også å ta vare på hundens andre daglige behov. Pass på at hunden din alltid har vann tilgjengelig. La hunden slippe ut utenfor. På samme måte som vi, må hundene løse regelmessig for å holde seg frisk. 
    
  • Du bør også kutte hundens klør hver og en eller to uker.  
  •  
         
 12.  
 13.             7      Gi din Shih Tzu mye kjærlighet! Hver hund trenger kjærlighet. Stroke og ros ham regelmessig. Selv om du bare lar ham sitte på fanget eller lese på TV, viser det ham at han bryr seg om deg.       
 14.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  Les mer... (7)      
Dyr populær:
Hak egg i en inkubator.

Vurder en seneskade i en hest.

Forhindre at hunden blir lei.

Hold en bokser fra å bite.

Ta en hund.

Sett opp et akvarium.

Sett opp et hamsterbur.

Ta vare på en kjæledyrskanin.

Spille med hunden din.

Attitude av en europeisk halvfingergeto.

Rengjør akvariet dekorasjon.

Bygg en rundpinne.

Berolig en nervøs hund i bilen.

Ringer en katt.

Behandle kreft hos katter.

Lær en bulldog skateboarding.

Behandling av bumblefoot sykdom hos marsvin.

Berolig en kanin.

Slutt en hundekamp.

Hold slanger unna.

Healing Sykdommer i Fighting Fish.