Home \ dyr
 

Ta vare på en katt med nyresvikt.

 

Nyresvikt er et vanlig problem, spesielt hos gamle katter. En svekkende nyre kan ikke lenger effektivt filtrere toksiner (som biprodukter fra fordøyelsen, urea og kreatinin) fra blodet. Som et resultat kan giftstoffer akkumulere i blodet av de berørte, noe som kan føre til betennelse i mageslimhinnen, forårsaker katten dårlig og de kan nekte fôret. Heldigvis reduserer tidlig oppdagelse og intervensjon forverrelsen av nyrene og forlenger kattens liv - noen ganger med passende behandling i to eller tre år.

               

Fremgangsmåte .

    

    1      Endre kattens kosthold  ,

    
   
 1.            1      Vurder reseptmateriell. Hvis katten din har nyresvikt, snakk med lege. Han kan foreskrive visse nyre matvarer som inneholder en begrenset mengde proteiner av høy kvalitet og minimal mengde fosfat og visse mineraler. Protein, fosfat og mineraler er svært vanskelig å filtrere for nyre, så hevdet mat som bare inneholder disse stoffene i begrenset grad, organet mindre.  
    
  • Studier har vist at fosfat kan danne arrvev på nyrene, så det er dobbelt viktig å begrense mengden fosfat i kattens diett.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Snakk med veterinæren om de beste kildene til protein og næringsstoffer hvis du vil forberede maten hjemme. Veterinærer har tidligere antydet å mate hovedsakelig hvitt kjøtt - kylling, kalkun og hvit fisk - da det er lettere å fordøye og legger mindre belastning på nyrene. Men en katt med nyresvikt trenger fortsatt et balansert kosthold med gode kilder til vitaminer og visse mineraler - spesielt kalsium, noe som er viktig for hjertet, bein og øyne. Din veterinær kan derfor foreslå en mer balansert blanding av matvarer.  
    
  • Over tid kan en diett som inneholder bare hvitt kjøtt føre til at katten din blir hovne ledd, sprø bein, øyeproblemer og hjertesvikt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gi mat til katten hun liker. Det viktigste med en katt med nyresvikt er å sørge for at det spiser noe. Noen katter blir sultne hvis de ikke vil ha maten de får; Det er ingen grunn til å gi dem resept eller hjemmelaget nyremat som ikke spises. Det er bedre å gjøre et kompromiss og gi kattene noe tiltalende.  
    
  • Hvis katten din ikke spiser, kan den utvikle en form for leversvikt som kalles hepatisk lipidose, som er like farlig som nyresvikt. Snakk med veterinæren din hvis du tror dette kan være et problem.
  •  
  • Hvis katten din har liten appetitt (et vanlig symptom på nyresvikt), mat det for hånd - mange katter begynner å spise når maten tilbys i eierens hånd.
  •  
  • Alternativt kan du legge mat på kattens visp. Hun vil pusse den av og få smaken i munnen. Dette kan noen ganger oppfordre en katt til å spise noe.
  •  
  • Du kan også prøve å varme opp maten i mikrobølgeovn, slik at den har litt sterkere smak og en mer behagelig temperatur. Noen katter nekter kald mat, men spiser den når den er oppvarmet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gi kattfosfatbinderen din. Fosfatbindemidler klamrer seg til fosfatet i fôret, og legger det i fordøyelseskanalen i stedet for i blodet. Derfor gir katten fosfat bindemiddel fosfat nivåer i blodet og senker dannelsen av arrvæv i nyrene. Snakk med veterinæren om de beste fosfatbindene til katten din. En av de mest brukte, Renalzin, er en pasta; du bare blander det med kattens mat og det fungerer rett ved første bit.  
    
  • For de fleste katter er en Pumphub Renalzin den optimale dosen to ganger om dagen. Hvis du har en større katt, og du gir større porsjoner, kan veterinæren anbefale to rundturer av Renalcin to ganger om dagen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Pass på at katten din drikker mye. En syk nyre mister sin evne til å lagre vann og begynner å produsere svak urin. Væsketapet må balanseres, så sørg for at katten drikker mye vann.  
    
  • Hvis katten liker å drikke rennende vann, bør du vurdere å kjøpe en drikkefontene. Ellers kan du gi henne vannet i en veldig bred bolle. Noen katter liker ikke sine whiskers berører kanten av bollen.
  •  
                   
 10.  
             

    2      Medisinere katten din  ,

    
   
 1.             1      Gi katten en antacida. Katter som lider av nyreinsuffisiens, utvikler betennelse i mageslimhinnen, forårsaker halsbrann og, i noen tilfeller, magesår. For å gi katten litt lettelse og å appellere, kan veterinæren foreskrive antacida. Vanligvis er foreskrevet en omeprazol, en protonpumpeinhibitor som effektivt reduserer sekresjonen av magesyre. Små katter får vanligvis 1 mg / kg en gang daglig i munnen; større katter tar en halv 10 mg tablett en gang om dagen.  
    
  • Hvis du ikke har resept for omeprazol, kan du prøve famotidin, som selges som Pepcid. Det blokkerer histamininducert magesyreproduksjon. Dessverre kan doseringen være tung. Store katter trenger en fjerdedel av en 20 mg tablett, men mindre katter trenger en åttende av en tablett, noe som kan være veldig upraktisk.
  •  
         
 2.  
 3.             2      I tillegg gir vitamin B. B-vitaminene er viktige for fordøyelseskanalen og en god appetitt. Denne gruppen av vitaminer er vannløselig, så kattens økte tørst kan spyle det for raskt inn i urinen. Din veterinær kan derfor foreslå en serie injeksjoner - vanligvis en injeksjon i uken i fire uker - for å få nok B-vitaminer i kattens blod.        
 4.  
 5.             3      Vurder å stimulere kattens appetitt med medisiner. Hvis katten din ikke har appetitt - selv om du har gitt antacida og sørget for at det ikke er noe problem med dehydrering - så må du kanskje gi et appetittstimulerende middel. Spør veterinæren om en lav dose intravenøs diazepam, noe som noen ganger fører til at katter spiser. Et annet alternativ er Periactin, et antihistamin som har appetittvekkende bivirkninger. Den normale dosen er 0 / 1-0,5 mg / kg to ganger daglig. Større katter kan trenge en halv tablett, to ganger om dagen.        
 6.  
 7.             4      Gi katten ACE-hemmere. Når det gis i et tidlig stadium av nyresykdom, kan angiotensinomdannelsesenzym (ACE) hemmere forlænge nyre livet. Disse stoffene endrer blodstrømmen gjennom nyrene og reduserer trykkforskjellen, slik at mikrosirkulasjonen i nyrene er mindre skadet. Ofte er en 2,5 mg tablett Fortekor foreskrevet en gang om dagen. Snakk med veterinæren om det beste alternativet for katten din.  
    
  • Husk at ACE-hemmere ikke kurerer nyresykdom. De beskytter bare nyrene fra slitasje. Disse stoffene har ingen effekt på avansert nyresykdom.
  •  
         
 8.  
             

    3      Vær oppmerksom på helsen til katten din  ,

    
   
 1.             1      Kjenn problemene forbundet med hypertensjon. Katter med syke nyrer har en tendens til å ha høyt blodtrykk (også kjent som hypertensjon). På grunn av dette problemet er de mer sannsynlig å få blodpropper og slag. I tillegg kan høyt blodtrykk føre til væskeakkumulering mellom retina og øyets bakside. Dette kan føre til frigjøring av retina og plutselig blindhet.        
 2.  
 3.             2      Sjekk kattens blodtrykk regelmessig. Siden høyt blodtrykk er et så stort problem, bør du sørge for at dyrlægen regelmessig sjekker kattens blodtrykk.  
    
  • Hvis katten din har noe forhøyet blodtrykk, kan en ACE-hemmer redusere den med opptil 10%.
  •  
  • Hvis blodtrykket ditt er høyere, kan veterinæren foreskrive et blodtrykkssenkende legemiddel som amlodipin. Den vanlige dosen er 0,625-1,5 mg en gang daglig - det er omtrent en åttende av en 5 mg tablett.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Se etter urininfeksjoner. Fordi katter med syke nyrer har svakere urin, er de mer utsatt for urinveisinfeksjoner. Svake infeksjoner kan ikke gi noen symptomer, men de trenger fortsatt å bli behandlet fordi bakteriene kan migrere fra blæren til nyrene og bidra til skade på organet.  
    
  • Din veterinær bør urinere minst to ganger i året for å oppdage infeksjoner. Han kan da foreskrive antibiotika hvis kulturen gir et positivt resultat.
  •  
         
 6.  
             

Tips .

             
Dyr populær:
Lag din egen hundemat.

Feed kjærlighetsfugler.

Kjør ut hestene.

Få hunden din til å bjeffe fremmede.

Behandle follikulitt i en hund.

Opplær valpen din med en klokke.

Marsvin trent.

Berolig katten din med en massasje.

Bygg en aviary.

Gjør en katt glad.

Tema en cockatiel.

Ta vare på de grunnleggende behovene til hunden din.

Cavalier King Charles Spaniels trening.

Forhindre katter fra hår.

Drep en giftig edderkopp.

La dine kjæledyr være alene når du er på ferie.

Lær en hund å ligge ned.

Lag naturlige loppe og tikremidler fra eplecidereddike.

Holder hamster.

Ta vare på syriske gyldne hamstere.

Hold hunden din ute av hagen.