Home \ dyr
 

Forlat valpens bite.

  9111> Biting er en del av den naturlige utviklingen av en hund, som vanligvis mottar tilbakemelding fra andre medlemmer av sin "pakke", inkludert voksne hunder, som kan gi biteinhibering. Å la den nye valpen bite uhindret kan føre til atferdsproblemer hos den voksne hunden. en søt gimmick fra en 4 kg valp kan utvikle seg til en alvorlig bite i en 40 kg voksen hund.

 

Hvis du eller et annet familiemedlem er i fysisk fare eller i frykt for valpen, bør du umiddelbart søke hjelp av en erfaren hundetrener eller dyreadferdstherapeut (en spesialistdyrlege) ,

             

Fremgangsmåte .

    

    1      Forstå biteoppførelsen av valper  ,

    
   
 1.            1      Forstå hvordan valper vanligvis lærer å ikke bite. Unge valper vet ofte ikke hvor hardt de biter, og biter mens de spiller, uten å vite hvilken effekt dette har på andre. De lærer vanligvis i spillet med andre valper eller voksne hunder at de biter for hardt. Valpene klemmer eller biter hverandre lekfullt, til en av valpene eller hundene klemmes for stramt og gir en høy yowl. Offret vil slutte å leke og valpen som har bitt er forvirret og slutter å spille et øyeblikk. 
    
  • Neste gang valpen spiller, hvis han biter for hardt igjen og får det samme svaret, vil han begynne å forstå at hans biter faktisk kan forårsake smerte for andre valper og mennesker. Som et resultat bruker valpen disse hintene og justerer sin oppførsel tilsvarende.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Forstå de kreftene som er aktive i en pakke som valpen vokser. Voksenhunder tolererer (noen ganger frekk) oppførsel av unge valper ganske bra, men de er mindre tolerante når valpen vokser opp. Det er som om den voksne hunden synes valpen "burde vite bedre". Da valpen blir eldre, øker alvorlighetsgraden av å bli anklaget av en eldre hund fra en enkel forandring i gamblingadferd til en liten melding som kan bestå av en grumling eller snap. 
    
  • I flere ekstreme tilfeller av angrep kan en voksen hund hoppe på valpen og kaste den på ryggen for å lære den en leksjon; I de fleste tilfeller bør denne typen oppførsel ikke etterlignes av menneskelige eiere, unntatt under ledelse og veiledning av en erfaren trener.
  •  
  • Takket være denne naturlige økningen i svar, lærer hvalpe vanligvis fra eldre hunder som biter er uakseptabelt før de er gamle nok til å virkelig skade andre hunder og mennesker.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk din dom i trening. Når du velger en treningsmetode for valpen din, må du huske hvor lang tid du kan bruke på trening og hensiktsmessigheten til metoden for din situasjon. 
    
  • For eksempel, hvis du har barn, er det viktig at valpen forstår at han ikke har lov til å bite dem, men det kan ikke være hensiktsmessig for barna å delta aktivt i treningen.
  •  
                   
 6.  
             

    2      Lær bittinhibitoren  ,

    
   
 1.             1      Spill med valpen din til han biter deg. Hvis han gjør det, vil du uttale seg som en hund ville. Lyden skal være høy og skarp, som en hund. Stå opp og slutte å leke med valpen for å understreke at hans oppførsel ikke aksepteres. 
    
  • Hvis du bruker klikkertrening, klikker du så snart den fjerner munnen fra hånden din, eller trykket blir lettere.
  •  
         
 2.  
 3.             2      La hånden din gå til slutt når valpen biter deg. Jerking hendene tilbake er absolutt en naturlig refleks til smerte, men hunden din kan føle seg oppmuntret til å spille hardere og fortsette å bite. Når hendene beveger seg, vekker du valpens jaktinstinkt, noe som vil tvinge ham til å fortsette å bite deg. Men det er neppe morsomt å leke med en flassig hånd.       
 4.  
 5.             3      Spill med valpen igjen. Når han begynner å bite igjen, vil du høre en yelp eller en streng anklage og trekke seg ut av spillet. Gjenta ikke disse trinnene mer enn tre ganger pr. 15-minutters segment. 
    
  • Hvis valpen blir overveldet ved å prøve å trene med ham for lenge, vil meldingen ikke være klar nok til ham. Valpen din vil ikke lære å slutte å bite, og hans oppførsel vil fortsette uendret.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Belønne positiv oppførsel. Mellom biter kan valpen slikke deg eller prøve å trøste deg. Da kan du rose ham med ord og / eller en belønning. Han bør oppfordres av belønningen til å vise positiv oppførsel som ikke innebærer å bite.       
 8.  
 9.             5      Heng med på reaksjonen din hvis du ikke er alene nok. Når valpen biter deg, roper du høyt og trekker hånden tilbake for å signalisere at spillet er over. Da ignorerer du valpen i 20 sekunder. Fysisk isolasjon fra pakken sender et sterkt signal til valpen han har gjort feil. Når valpen biter deg igjen, står du opp og går bort i 20 sekunder. 
    
  • Når 20 sekunder er opp, går du tilbake og fortsetter å leke med valpen din. Ved å gjøre det, lærer du ham å oppmuntre ham til å spille vennlig og å være motløs fra grovt lek. Fortsett å leke med valpen din til den samme sekvensen dukker opp igjen og gjenta trinnene for å ignorere / trekke tilbake.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Senk toleransen din på bittens styrke. Hvis du begynner å fortelle ham at tungt bite ikke aksepteres, kan valpen prøve å bite deg forsiktig. Du bør fortsette dine reaksjoner og vise at selv moderat biting ikke aksepteres. Fortsett å motvirke valpen din ved den neste svakere bitt til han kan leke forsiktig med hendene og har trykket på tennene hans under kontroll.       
 12.  
 13.             7      Vær tålmodig og konsekvent. Denne prosessen kan vare lenge, spesielt for valper som har en sterk jaktstasjon. Metoden skal være effektiv nok, men det kan hende du må sette opp noen få biter på vei til mål.       
 14.  
             

    3      Markedsfør positive vaner  ,

    
   
 1.             1      La valpen leke med andre vennlige valper og hunder. Å spille med andre vaksinerte hunder er en vanlig del av å være en valp. Og akkurat som i vår barndom, er det også tid for hunder å utforske og undervise. Å leke med andre, veloppdragen hunder som ikke trenger å handle for å lære dem å bite inhibering, vil oppmuntre valpen din til å leke pent med andre hunder og med deg.  
    
  • Du kan også vurdere å bringe valpen til en hundeskole, hvor han blir undervist mens du har det gøy.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bytt hud med favorittbenet ditt eller tygge leketøy når det biter deg. Ta et leketøy eller et bein og la det bite på det. Dette vil lære ham at tennene tilhører leketøy eller et bein, ikke til huden din.       
 4.  
 5.             3      Bli involvert med andre spill. Å spille med hendene er veldig morsomt, men det kan gi hunden feil inntrykk. Oppfordre ham til å prøve andre typer spill hvor han ikke nipper på fingrene, hender, ankler eller tær. 
    
  • Lær hunden din for å hente. Hold de samme reglene mens du spiller.
  •  
  • Spill med hunden din. Hold deg til de samme reglene her, så hunden din lærer å holde seg borte fra hendene dine.  
  •  
  • Gi ham en masse interessante og nye leker for å holde ham opptatt. En kjedelig hund vil være mye mer sannsynlig å ta tak i din oppmerksomhet med biter. La bare noen få av hans leker være åpne og bytte dem i en slags syklus, slik at hunden din ikke kjeder deg.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bruk avskrekkende for å hindre hunden din fra å bite. Før du begynner å leke med valpen, sprayer du en avskrekkende kroppsdeler og klær som valpen foretrekker å bruke. Når valpen begynner å bite deg, slutter du å flytte og venter på hans reaksjon på avskrekkende. Når valpen slutter å bite, berømmer du ham og fortsetter å leke. 
    
  • Quenched Flavours er for eksempel: "Bitter Apple" spray, kaldt balsam, tea tree olje eller hvit vin eddik. Ellers kan du også spray pustespray inn i valpens munn, fordi det også virker som et slokkemiddel med smak og også av lyden når den biter.
  •  
  • Spray avskrekkende på kroppen din og klærne i minst to uker (hvis den kan påføres stoff). Etter to uker vil valpen din trolig ha utviklet et sterkt mislikt av hendene og anklene.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Pass på at valpen din har nok mosjon. En valp med nok mosjon (nok til å være sliten) vil ikke spille så grovt med deg lenger. Dette vil være nyttig for å unngå dårlige vaner fra begynnelsen. En sliten valp er ofte en valp.       
 10.  
 11.             6      Ikke tilbakebetale som med. Noen ganger kan du bli fristet til å fysisk straffe valpen ved å gi den en lett trykk, slå den eller vri fingrene foran ansiktet ditt. Problemet med det er at en slik reaksjon kan gjøre to ting: det kan oppmuntre valpen din til å fortsette å spille grovt, eller han kan reagere med ekte aggresjon. Unngå også fysisk straff som kan skremme eller skremme valpen din. 
    
  • Hvis du vurderer slike gjengjeldelser, bør du be om støtte fra en profesjonell hundetrener eller dyreadferdstherapeut.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Ikke avskrekk ham fra å spille normalt. Du liker sannsynligvis ikke å bli bitt hver gang du begynner å leke med hunden din, men du vil gjøre en ekte forbindelse til valpen din - og spill er en del av det. Ikke gi opp spilletiden bare fordi valpen din ikke vet hvordan du skal leke pent. Undervise ham forskjellen mellom riktig og feil ved ikke å spille spillet helt, vil være den beste løsningen for dere begge.       
 14.  
             

    4      Unngå å bite i spillet  ,

    
   
 1.             1      Ta hunden din en tur hver dag. Pass på at valpen er riktig vaksinert før du tar den til offentlige områder hvor den møter andre hunder. Hold ham i bånd for sin egen sikkerhet.       
 2.  
 3.             2      Bytt hendene med tygleker. Gi valpen muligheten til å tygge på egnede tygleker. Lov ham for å ta leketøyet og leke med det. 
    
  • Hvis valpen din er usikker på hva du skal gjøre med leketøyet, kan du prøve å smøre litt tunfiskjuice eller jordnøddesmør for å gjøre det fristende.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gi hunden en pause hvis han blir for grov mens du spiller. Hvis hunden din begynner å spille grovt, kan du gi ham en pause fra spillet før han biter.        
 6.  
             

Tips .

    
   
 • Hvis de ovennevnte metodene ikke fundamentalt endrer oppførselen din, kan du også få profesjonell hjelp.
 •  
 • Hundens andre tenner begynner å bryte rundt i en alder av fire måneder. Av denne grunn bør valpen være i stand til å kontrollere biting før den alderen som de voksne tennene vil gjøre mer skade på den menneskelige huden.  
 •  
 • Selv hunder av små raser kan forårsake skade av biter. Ikke ignorere selv valper av små raser bare fordi du tror at hunden din alltid vil være liten.
 •  
 • Tillat veloppdragen hunder å korrigere valper på egen måte. Selv om påvisning av en voksen hund kan være hard for mennesker, er voksne hunder ganske i stand til å undervise hvalpenes passende oppførsel.
 •  
 • Hvis du er på utkikk etter en god måte å håndtere skuringen og bittingen av hunden din i et kontrollert miljø, kan du ta med hunden din til overvåkede årstider.
 •  
           Les mer... (9)      
Dyr populær:
Gi en katt en flytende medisin.

Gi en skilpadde.

Forhindre at katter blir bitt i elektriske kabler eller ladere.

Bli kvitt horsefly.

Finn mock graviditet hos hunder.

Identifisere bille.

Lær kattespråk.

Gjenkjenne graviditet i en tisse.

Leverer kinesiske hamster.

Drep lopper på hunder.

Få marsvinen til å stole på deg.

Hjelpe en kampfisk leve lenger.

Oppdag om katten din er syk.

Rengjør hundens krager.

Rengjør akvariet for å slåss fisk.

Stopp blødning på hundens øre.

Lag leker til en kanin selv.

Mealworms rase.

Bli kvitt ekorn i huset.

Forlate hundens tigging.

Bestem alderen på katten din.