Home \ dyr
 

Hold hundens pust frisk.

 

Din hunds tannhelse er et viktig aspekt for å sikre god helbred. Denne artikkelen forklarer hvorfor og hvilke enkle skritt vi kan ta for å sikre god tannhygiene for våre kjæledyr. Så hunden din kan holde seg frisk til gammel alder.

                

Fremgangsmåte .

    
   
 1.   1      La hunden bite på råben minst en gang i måneden for å forhindre tartar. Regelmessig tygge på råbenet unngår et besøk hos tannlegen hos veterinæren. Ikke mat hunden din med kokte eller kyllingben som de kan splinter når du tygger og kan forårsake skade på kjæledyrets tarmforing. Hvis kjæledyret ditt aldri har spist råben, må du kontrollere at det er i stand til å håndtere det godt og ikke svelge beinet helt, da det kan forårsake kvelning. Selvfølgelig kan de fleste hundene tygge råben. For å være på den sikre siden, bruk de store biff- eller fårekjøttbenene som du ikke kan ta ned, men tjen bare som trening for kjever og rydde tennene.        
 2.  
 3.   2      Hvis det ikke er et alternativ for å matte råben, velger du den tørkede typen av bein i stedet. De er ofte tilgjengelige i dyrebutikker i ulike varianter. En stor sau eller storfebein kan ikke svelges.     
 4.  
 5.   3      Hvis ditt kjæledyr ikke liker å tygge bein, må du børste hundens tenner regelmessig, minst en gang om dagen. Konsentrere seg på de øvre tennene som plakett har en tendens til å bygge opp raskere der. Det er best å starte med det når du får hunden din til å bli vant til det.     
 6.  
 7.   4      Biotene er et vannadditiv som ikke har farge, lukt eller smak. Biotene hjelper ikke bare med å oppdatere hundens pust, men hjelper også med å fjerne plakk og hemmer utviklingen av luktfremkallende bakterier. Den foreslåtte dosen er fire dråper per liter vann de første to ukene. Deretter reduseres til to dråper per liter vann. Bruk av biotene er spesielt gunstig for hunder som nekter å få tennene børstet. Det har blitt anbefalt til daglig bruk av veterinærer og trygt.     
 8.  
 9.   5      Sunn ernæring er nødvendig for å bygge opp hundens immunsystem. Legg også merke til at sprø snacks som hevder å ha tennestørrelsesfunksjoner, ikke har samme effekt som sunne matvarer. Først og fremst er plaque buildup fremmet av mat igjen mellom tennene.     
 10.  
 11.   6      Besøk en veterinær minst en eller to ganger i året for å sjekke kjæledyrets tenner før du bygger opp. Dette bør være vanligere hos eldre dyr. Bruk regelmessig en hjerteormsblodtest for å bistå veterinæren med en generell undersøkelse av hunden din og søk råd om hvorvidt du skal rense dyrets tenner.               
 12.  
             

Tips .

      

            

Advarsler .

                  
Dyr populær:
Å holde en enkelt kanari.

Vedlikehold sommerfugler.

Sett opp et akvariet skilpaddsvennlig.

Behandling av hvite flekksykdommer i tropisk ornamental fisk.

Sjekk om en hopper er gravid.

Ta vare på en katt med diabetes.

Få hunden til å sovne.

Bygg en aviary.

Spille med katter.

Behandle en forstuet ankel i en hund.

Transport en hund.

Bli en johannesbrødspest Herre.

Kjøp en Labrador Retriever valp.

Omsorg for en rød eared skilpadde.

Hold en rotte som kjæledyr.

Hjelp en hund til å håndtere sin frykt for fyrverkeri eller tordenvær.

Kjøp en kamel.

Sosialiser hunden din.

Ta vare på hunder.

Ta vare på en Husky.

Vedlikehold cockatiels.