Home \ dyr
 

Lunge hesten din.

 

Lunging er en veldig nyttig treningsmetode. Når du lunger ut en hest, tilhører den lungende personen i midten. Personen kontrollerer hesten ved å be hesten med treningshjelpene å løpe raskere eller langsommere, å bøye seg, nærme seg eller bevege seg lenger unna.

 

Hjelp inkluderer stemmen din, lungelinjen og kroppsspråket ditt. Ved å lunge hesten din har du muligheten til å observere den fra bakken, for å overvåke bevegelsene, klare gangene og dens naturlige holdning. Leashing hesten din før du kjører kan redusere risikoen for å ri en temperamenthest, noe som øker sikkerheten din. Men hvis du ikke legger hesten riktig, kan det være farlig for deg og din hest.

             

Fremgangsmåte .

    

    1      Kjenn og bruk lungingsutstyret  ,

    
   
 1.            1      Finn et inngjerdet sted for å lunge hesten din, helst en sirkel eller en liten paddock. Pass på at bakken er trygg for hesten din på alle punkter i sirkelen, og at du har en sirkel som er minst 20 meter over. Ikke arbeid med hesten din lenge i tett sirkel, da dette kan skade bena.       
 2.  
 3.             2      Legg leggings eller bandasjer på hesten før du begynner å jobbe. Det er viktig å beskytte hestens ben når du arbeider på en relativt liten sirkel, spesielt med uerfarne hester.        
 4.  
 5.             3      Ideelt sett bør du bruke en cavesson for lunging. Hvis du ikke har en, kan du også bruke en halter eller et brudebånd. Når du bruker en halter, sørg for at den ikke glir og gni hestens øye. Ikke bare hang lungene på en liten ring, da dette kan føre til at biten går gjennom hestens munn.        
 6.  
 7.             4      Slå aldri bindene på når hesten din slår på. Hesten må kunne bevege nakken og ryggen fritt, slik at han kan gå riktig. Det er også viktig at du tillater hestenes tid å varme opp før du legger på båndene og strammer selen. Et alternativ til bindemidler er trykkstangen, som ikke løser hestens nese på brystet, men gir hesten friheten til å bevege seg fremover, mot kontakten når den bøyer på lungen.        
 8.  
 9.             5      Klargjør lungen ved å vikle båndet frem og tilbake, ikke ved å pakke det rundt hånden din. Pass på at hun ikke er vridd og passer godt i hånden din.        
 10.  
 11.             6      Øv med håndtering av lunge og pisk inntil du kan håndtere dem godt og håndtere dem raskt. Enhver ubehagelighet forvirrer hesten din.        
 12.  
 13.             7      Heng lungene på midtringet på hulebenet.        
 14.  
 15.             8      Piskene skal bare brukes som hjelpemiddel, og aldri som et middel til å skade, skade eller skremme hesten din. Pisken tjener bare å holde deg ut av hestenes vei. For å flytte hesten bort fra deg, peker du på pisken på skulderen (uten å berøre); og å flytte hesten fremover, pek med pisken bak bakkvartene.                  
 16.  
             

    2      Posisjonen  ,

    
   
 1.             1      Plasser deg selv midt i lungesirkelen, og hvis du lunger på venstre hånd, hold lungene i venstre hånd og pisken i høyre side.        
 2.  
 3.             2      Du bør holde lungeledningen slik at overflaten er løst rundt en rulle i hånden. Du bør representere en trekant med hestens kropp, lunge og pisk.        
 4.  
 5.             3      Hold pisken lett bak hesten og ned hvis du ikke bruker den. Hold håndleddene dine, armer og skuldre avslappet og smidig, akkurat som du gjør når du rir.        
 6.  
 7.             4      Bli justert med midten av hesten. Hvis du stirrer inn i hestens øyne, hjelper det å stresse hesten, så sett øynene på hestens skulder som en belønning.        
 8.  
             

    3      Hjelpen  ,

    
   
 1.             1      Kontroller hestenes hastighet og tempo ved hjelp av stemmen din eller et tunge klikk ved hjelp av kommandoer som "stop", "step", "trav", "gallop", "quiet" eller "hopp".        
 2.  
 3.             2      Be om mer handling ved å bringe lungene fremover litt og "klemme" hesten med pisken, bringe den opp og nærmere på bakkvartene.        
 4.  
 5.             3      For å senke hesten ned, ta lungene tilbake litt, og senk pisken og litt bort fra den. Ikke dra tilbake lungene, gjør mer kontakt, og gi omgående hvis hesten din adlyder.        
 6.  
 7.             4      For å stoppe hesten, be hesten å senke og holde pisken foran hesten. Du kan også gjøre dette hvis hesten nekter å bremse seg. Imidlertid kan hester som er redd for pisken reagere på nøyaktig motsatt måte, så vær forsiktig.        
 8.  
 9.             5      Kontroller hestens rytme med dine egne føtter. Fortsett å bevege føttene dine.  
    
  • På samme måte kan du styre hesten din med setet mens du kjører; Hesten din vil følge takten på føttene dine.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Snip eller klø pisken din for å hjelpe, bare når det er nødvendig. Vær forberedt på at hesten skal svare. Vent til det slapper av og lytter igjen.        
 12.  
 13.             7      Send hesten til den ytre kanten av sirkelen ved å spørre den i trinn eller fortelle den "ut" og la lungene glide gjennom fingrene. 'Viktig': Ikke la lungene sitte for mye, ellers kan hesten komme inn og skade deg selv eller deg også. Hvis hesten er på kurset der du vil ha det, kontakt oss. En 20 meter sirkel er normal.        
 14.  
 15.             8      Hold hesten fra å snu eller gå inn i sirkelen ved å plassere pisken på hestens skulder.        
 16.  
 17.             9      For å lunge hesten på den annen side (dette kalles 'håndbytte'), stopp hesten. Ta lungene i høyre hånd og pisken til venstre. Hold pisken opp foran hesten og blokkere bevegelsen i den retningen, flytt lungene bort fra kroppen din og inviter hesten til å gå inn i dette rommet. Vent til hesten vender seg og be den om å fortsette.        
 18.  
 19.             10      Når du er ferdig, stopp hesten og hodet etter hesten når du kommer opp med lungene. Pass på at du slår på lungen i stedet for å bare rulle den opp, da dette reduserer risikoen for at lunget ruller rundt hånden din hvis hesten går bort.        
 20.  
             

    4      Easy Lunging  ,

    
   
 1.             1      Forbered hesten din. Ta taket, lungen og pisken på hesten din - helst en dressurpisk eller treningspisk. Heng lunget på trollet. Gjør det samme som med tauet, og sett på trollet.       
 2.  
 3.             2      Styr hesten din til lungeplassen. Du trenger litt plass til lung, men du kan gjøre dette i et inngjerdet område. For en enkel lunging kan du bruke en rund penn (dette tvinger hesten til å bevege seg kontinuerlig i en sirkel). Et flott sted er også, så lenge ingen andre eller hester bruker dette sammen med deg.       
 4.  
 5.             3      Styr hesten din rundt i en stor sirkel. Plasser deg selv midt i rundpennen eller på riarenaen, og instruer hesten din om å gå ved å bevege seg forsiktig eller trekke lunken. La hesten gå i en sirkel rundt deg i flere minutter, sørg for at den forblir der, og ikke prøver å komme for nær eller trekke deg ut.       
 6.  
 7.             4      Kjør hesten din. Når trinnet har blitt perfeksjonert, la hesten grave inn ved å flytte og piske pisken bak den. Gi press på ham ved å stå litt bak hoftene i midten av sirkelen og presse kroppen mot den. La hesten gjøre denne øvelsen i flere minutter for å sørge for at den ikke prøver å bremse, bli raskere eller spiral inn eller ut.       
 8.  
 9.             5      Flytt hesten bort fra deg. Hold lungen nede, så hesten din går ut. Ikke la henne røre bakken. Ved å la hesten gå ut, gir du ham en anelse om at du stoler på ham, at den reagerer på deg, men med mindre fysisk forbindelse. Hold det kjører rundt deg ved en trav og bruk pisk- eller kroppsspråket til å drive det hvis det forsøker å bremse eller vende seg bort.       
 10.  
 11.             6      Få hesten din galoppere. Etter 5-10 minutter med vellykket trotting, kan du spørre hesten din til galopp igjen. Dette er den vanskeligste delen av lunging - holder kontrollen over hesten mens du flytter med høy hastighet mens du er langt borte fra deg. Lag en kysslyd og flytt pisken bak hesten din i luften for å drive den til galopp. La hesten galoppere i 3-5 minutter før du lar den gå og spør den tilbake til traven.       
 12.  
 13.             7      La hesten gå igjen. Sakte redusere trykket for å fortelle hesten din å gå. For å gjøre dette, lukk øynene dine, gå litt tilbake og senk pisken slik at den peker bort fra hesten. Det bør reagere tilsvarende ved å bremse hastigheten til den endelig går igjen. Fullfør lungingen ved å la den gå rundt deg i noen minutter i skrittet, så la det komme inn på slutten.       
 14.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             
Dyr populær:
Behandle ascites i gullfisk.

Bli kvitt cockroaches.

Fjern hudfiltre fra en hund.

Ta en vill katt inn.

Overlev et ulvangrep.

Ta vare på en forsømt hund.

Gi en fugl fløyet mot et glass.

Ta av en hest.

Gi en halv parade.

Behandle forstoppelse hos katter.

Feeding ville babyfugler.

Å gjenkjenne en brun enke.

Tren en bokser (hund).

Lag en plast hund poncho.

Ta vare på en hund med megaøsofagus.

Behandle konjunktivitt hos katter.

Velg en tysk Shepherd valp.

Behandle Arthriris hos hunder.

Hunder blir vant til aggressiv oppførsel.

Bading en Shih Tzu valp.

Få en katt brukt til søppelboksen for å gjøre forretninger utenfor.