Home \ dyr
 

Finn ut om tisken din er gravid.

 

Hvis hunden din har parret med en hund, og ingen av dem er renset, er det mulig at tisken din nå er gravid. Men ikke alle parring resulterer i en graviditet, spesielt hvis det skjedde når tisken ikke eggløsning. Så, hvis hunden din var med en hund, hvordan kan du finne ut om hun er gravid? Her kan du lese om hvordan du forteller om tisken er egnet eller gravid.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Bestem om tisken er i varme  ,

    
   
 1.            1      Bestem om tisken er kastrert. Hvis du allerede har henne som en valp, vet du om hennes liv var fjernet eller ikke. Men hvis du har hentet hunden fra lyet som en voksen hund, så er du kanskje ikke sikker. En tisse som ikke er kastrert vil være i varme to ganger i året. Hvis du har hatt henne i mer enn 9 måneder og hun ikke har vært i varme, øker sannsynligheten for at hun allerede er kastrert.  
    
  • Varigheten av øvelsen avhenger av hunden og er i gjennomsnitt 18 dager. Tisper blir vanligvis flytende for første gang i en alder av seks til 24 måneder.  
  •  
  • Se på de neste trinnene for å se etter tegn på varme.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vær oppmerksom på vaginale anomalier. Hvis tisken din er i varme, kan du merke endringer i vaginalområdet. 
    
  • En forstørret, hovent vulva: Hevelsen i vulvaens ytre område varer ofte rundt fire uker, fra oppstart av varme til kort tid etter slutten.
  •  
  • Vaginal utslipp: I de første syv til ti dagene av varme, kan tisken lett bløde. Det hjelper hvis du legger et hvitt ark i hundesengen for å se om det bløder. Hvis tisken er veldig nøyaktig, kan hun tilbringe mye tid på å vaske vulvaen, så utslippet er ikke så lett å se. Utløpet blir lysere etter syv dager (på hvilket tidspunkt eggløsningen oppstår og hun kan bli veldig gravid). Deretter vil hun være i varme igjen i syv til ti dager.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Se etter endringer i tisens oppførsel. Når tisken er i varme, gjennomgår hun en stor hormonforandring som vanligvis fører til endret atferd. Hvordan hun endrer, avhenger av hennes personlighet; For eksempel, hvis hun normalt blir igjen, blir hun nå snill og irritabel. Hvis hun liker å være hjemme, kan hun føle et plutselig behov for å løpe bort og trille rundt. 
    
  • Uansett disse endringene, bør tisken din føle deg komfortabel. Hvis hun har liten energi, mister sin appetitt, kaster opp eller drikker mye, spør veterinæren om råd. Uterine sykdommer som Pyometra (et suppurert livmor) kan i sjeldne tilfeller ligne en varme, men være livstruende hvis den ikke behandles.  
  •  
                   
 6.  
             

    2      Bestem om graviditet er mulig  ,

    
   
 1.             1      Tenk på nytt om hun virkelig var med en hund. Selvfølgelig er hjelpen til en mannlig hund nødvendig for at hun skal bli gravid. Tenk på om det var en dekselhandling, eller om det er mulig at hun løp bort og funnet en hund å kompisere med.       
 2.  
 3.             2      Finn ut om denne hunden er neutralisert. Kastrert hannhund kan parre med en tisse, men kan ikke produsere sæd for å gjøre dem gravid. Ikke-kastrerte hunder kan imidlertid gjødsle en tisse. Hvis det er mulig, snakk med eierne av hunden for å bekrefte dette. 
    
  • En hund som kastreres mindre enn 4 uker før parring er et unntak. Teoretisk sett er det fare for at sæd kan forekomme i spermatozoa, som hunden deretter ejakulerer under parring. Risikoen er lav, men du kan ikke helt utelukke det.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Skriv ned datoen for parringen. Dette gir deg viktig informasjon om muligheten for graviditet. Hvis parringen fant sted 3 måneder siden, så kan tis ikke være gravid. Dette skyldes at den gjennomsnittlige svangerskapet (varigheten av graviditeten) er 62-65 dager (med en rekkevidde på 57-72 dager). Hvis hun hadde blitt gravid på den tiden, ville hun ha født henne etter 90 dager.        
 6.  
 7.             4      Beregn datoen din tispe var i varme. Dette vil hjelpe din veterinær finne ut hvilken som er den beste testen for å bestemme en graviditet. Metodene for en graviditetsdiagnose er basert på påvisning av hormonelle og fysiske endringer eller identifikasjon av embryoer i livmoren. Alt avhenger av hvor mange dager det har gått siden parring for å finne ut hvilken test som kan gi et definitivt svar. 
    
  • Når en teppe er dekket og varmen ikke er over, er det for tidlig å finne ut om hun er gravid.  
  •  
         
 8.  
             

    3      Første tegn på graviditet  ,

    
   
 1.             1      Se om hunden din blir sløv eller hennes oppførsel endres ellers. Mange eiere rapporterer at hennes tispers karakter endres under graviditeten: hun er søvnig, mer sløv og begynner å bygge en rede. Det er imidlertid også tegn på en pseudopregnancy der teven oppfører seg som om hun var gravid, men i virkeligheten er det ikke. Noen tismer produserer selv melk under en slik feil graviditet, så forstørrede brystvorter er ikke overbevisende bevis på graviditet.        
 2.  
 3.             2      Pass på at titchens brystvorter blir større. En mer pålitelig indikasjon er når disse blir "rosa", som refererer til en forstørrelse av brystvorten. Disse er da større og litt rosa (dermed det engelske navnet "rosa opp"). 
    
  • En gravid tis produserer ikke melk til slutt på graviditeten er ikke nært (noen ganger selv når valpene er født).
  •  
  • Husk at du fortsatt trenger å teste tisken din for å bekrefte en graviditet. Conspicuous rosa brystvorter mer enn fire uker etter parring øker mistanke, men ikke tillat en klar konklusjon.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Se etter en forstørret midje. Nøyaktig som hos gravide kvinner, er en utvidet mage omkrets en kraftig indikasjon - men skal tolkes med forsiktighet. I en sunn tispe som er i god form, viser kroppens omkrets ikke noen åpenbare endringer før 50-55 dager av svangerskapet er gått og livmoren har tilstrekkelig forstørret og fylt underlivet. 
    
  • Din tis trenger ingen ekstra kalorier til den siste tredjedel av svangerskapet (etter ca 40 dager). Dette betyr at hvis du gir henne ekstra mat i en tidlig alder under den første mistanke om graviditet, vil hun sannsynligvis få vekt, men vekten er fett og kommer ikke nødvendigvis fra valpene.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Kjenn deg selv med forhold som har symptomer som ligner på svangerskapet. Hvis din tispe lider under graviditeten, trenger hun hjelp. Imidlertid er det også en umiskjennelig sjanse for at hun ikke er "gravid", men har en sykdom hvis symptomer ligner en sykdom, inkludert pseudopregnancy og pyometra. En pseudopregnancy (vanligvis forårsaket av ubalanse i hormonbalansen under varmen) er ikke livstruende, men det er allerede en pyometra. I denne tilstanden fyller livmoren med pus, noe som forårsaker blodforgiftning og organsvikt eller til og med død hvis de blir ubehandlet. 
    
  • Symptomene på pyometra kan være lik graviditet ved at hundens mage er større og har ingen energi. Tisken vil trolig også miste sin appetitt og være tørrere enn vanlig. Hvis du merker disse symptomene, må du straks kontakte veterinæren.  
  •  
         
 8.  
             

    4      Få en graviditetstest hos veterinæren  ,

    
   
 1.             1      Skann magen for å sjekke de første tegnene. Under undersøkelsen av magen, undersøker veterinæren tannens mage for å avgjøre om det er hvalpe i den. Denne testen er bare vellykket hvis minst 21 dager har gått siden parring. På dette tidlige tidspunktet kontrollerer veterinæren om livmor er mer forstørret eller fortykket, i stedet for tilstedeværelsen av valper (som har en tendens til å føle seg mer som små gellignende blærer på den tiden). 
    
  • Den beste tiden å skanne magen er den 28. dagen. Valpene er nå store nok til å danne "humper" i livmoren, akkurat som perlene i et kjede.
  •  
  • På den 35. dagen er hver valp omgitt av sin egen væskekapsel og veterinæren kan føle noe som føles som et væskebånd av pølser.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Du må vite at palpasjon av magen kan være problematisk. Husk at etter 28 dager har hver hval vokst til en størrelse på rundt 25 mm i diameter, så det er vanskelig å skille valpen fra mat i magen eller avføringen i tarmen. Også, hvis tisken er følsom og klamrer seg til bukvegget, er det mulig at det er umulig å føle noe - det er som å prøve å se gjennom et vindu malt med maling. En enkelt valp kan lett overses eller falskt identifiseres som en annen enhet, for eksempel f.eks. blæren, en nyre eller avføring i tarmene. 
    
  • Ikke bli sint hvis veterinæren ønsker å gjøre en graviditetstest fordi palpasjon av magen ofte ikke gir endelig bevis.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Har en blodprøve etter den 28. dagen. Blodprøven kan oppdage noen forhøyede nivåer av graviditetshormonprogesteron. For at testen skal være pålitelig, bør den gjøres etter den 28. dagen. Før denne tiden er det lett å oppnå en såkalt "falsk positiv", da de høye nivåene kan være et resultat av forsinket nedbrytning av hormonet tilstede under eggløsning. Imidlertid kan økte nivåer av progesteron bekrefte graviditet etter 28. dag.        
 6.  
 7.             4      Har en ultralydsskanning for tidlig deteksjon. Ultralyd er et populært middel for å bekrefte graviditet, da en dyktig ekspert kan oppdage endringer i uterus etter bare 18 dager. En annen fordel er at helsepersonell kan også fortelle deg hvor mange valper er i livmoren, noe som er veldig nyttig når det gjelder den kommende fødslen og oppdretten til valpene. 
    
  • Placentale enheter kan ses fra den 18. dag og etter 28 dager er føtale hjerteslagene synlige.  
  •  
  • Ultralyd er en ikke-invasiv prosedyre som utføres med hunden fullt bevisst. Ultralydsenheten sender høyfrekvente lydbølger til livets livmor og disse bølgene skaper "ekkoer" som konverteres til bilder. Dette er klassifisert som en sikker prosedyre. Pelsen på teven din skal bli barbert, slik at sonden hviler godt på huden.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Forstå hvorfor røntgenstråler ikke anbefales. Røntgenstråler er i stor grad erstattet av ultralyd for å bestemme graviditet hos hunder. Siden røntgenstråler bare er nyttige når skjelettet har kalsifisert, noe som oppstår etter ca. 49 dager, blir denne diagnosen relativt sent under graviditeten. Selv om risikoen for strålingsskader på legemet er relativt lav, er det fortsatt nødvendig å sedere tisjen, da helsevernregler ikke tillater at en sykepleier er i samme rom under opptak. Siden mange tismer ikke liker å hvile, spesielt i avanserte stadier av graviditet, er det eneste andre alternativet sedering. 
    
  • Sedating en gravid tis unngås best på grunn av risikoen for å slippe blodtrykk i livmoren. Av denne grunn bruker du ikke lenger røntgenstråler for å bekrefte en graviditet.  
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                Les mer... (15)      
Dyr populær:
Velg sunn hundemat.

Holder en lykkelig hamster.

Lag piller.

Lær din kanin til å komme når den blir ringt.

Gi en slang frossen mat.

Bli hundens beste venn.

Lag en orm seng.

Avl rød kirsebær reker.

Behandle kattakne.

Få en hund vant til en søppelboks.

Forhindre at hundene gjør sin virksomhet i hagen din.

Diagnostisering av kronisk oppkast hos katter.

Ta en hamster.

Bestem kjøttet til en fisk.

Forlate en hunds bjeffer.

Petting en skilpadde.

Hold en pute som kjæledyr.

Kast et føll.

Rehabilitere en altfor sjenert hund.

Ta tak i frykten for hunder foran biler.

Bestem kjøttet til en fisk.