Home \ dyr
 

Engelsk Bulldogs rase.

 

Denne artikkelen handler om avkom fra hunden din. Hunden din er allerede gravid, og du planlegger nå valpene.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Før avl  ,

    
   
 1.            1      Snakk med en veterinær som har bulldog erfaring og være godt informert. Pass på at kvinnen din er sunn nok til å bli gravid.        
 2.  
 3.             2      Bare avle med det beste av det beste - bare med friske kvinner som var minst to ganger utrolige, minst 18 måneder gamle, og som har en ren stamtavle. En kvinne som stammer fra en mor som har hatt mange valper (og en som har født valperne selv) er veldig bra for avl.       
 4.  
 5.             3      Ikke rase med mindre du har tenkt å ta vare på din mor og valpene. Du må ta vare på helse og sikkerhet og vite om rasen av bulldogger. Det er allerede for mange mennesker som vil avle hundene i bakgården og har absolutt ingen anelse om den unike rasen. De ser bare pengene de får fra å selge en hund. Til slutt ser det vanligvis ikke bra ut for hunden.       
 6.  
 7.             4      Du må vite at dette ikke er en rase hvor du bare kan sette to hunder sammen, la dem være alene, moren får henne hvalpe alene og reiser dem alene. Rasen kan lide hvis du ikke tar vare på hundene riktig. Det kan ta mange år å reparere skaden av noen "bakgårdoppdrettere". Hvis du virkelig vil rase med bulldogger, trenger du virkelig å ta deg tid til å engasjere seg med rasen, informere deg, gå på messer og snakke med oppdrettere og folk som har mange års erfaring med rasen. Hvis du har bestemt deg for å rase, få hjelp. Finn noen som kan vise deg alt og opplyse deg. Du bør ha en bulldog i mange år før du begynner å dyrke dem under de beste forholdene.       
 8.  
 9.             5      Ras fordi du vil optimalisere rasen. Bare avle med en passende hann. Formålet med avl er å optimalisere rasen. Hvis du oppdager bulldogger riktig, vil du ikke tjene penger med dem. Du avler for hundens kjærlighet og fordi du vil optimalisere rasen. Så den første regelen er: gjør ingen skade. Avl Bulldogs er veldig dyrt og tidkrevende. Det er en 24 timers jobb. Hvis du fortsatt vil rase, bør du vite hvorfor du vil avle. Hvordan optimaliserer du rasen? Hva er planen din? Bulldogs trenger mye kjærlighet og respekt og noen som kjærlig tar vare på dem i mange år.       
 10.  
 11.             6      Forsikre deg om at det ikke er mangel på sunne kjæledyr, og at husene er fulle av dyr som ser etter et hjem. Mange hunder fra massedyr, fra bakgårdsbønder eller gårder, har ofte helseproblemer som påvirker deres avkom når de blir oppdratt. De fleste lærer ikke engang om stamtavlen til hundene. Over 75% av alle hundene som havner i et dyrlokk, kommer opp der på grunn av genetiske helseproblemer. Gode ​​oppdrettere vil bare unngå disse feilene og optimalisere rasen.       
 12.  
 13.             7      Vær forsiktig og informer deg om alle slags risikoer. Det skjer ofte at en bulldog eller avkom har døde fra avl (under graviditet, fødsel eller etterpå). Vær også oppmerksom på tiden. Mange valper blir også tatt for tidlig og hadde da ikke fullt utviklede lunger.       
 14.  
 15.             8      Den syklusen der en hund er i varmen er omtrent tre uker, men tider er noen ganger kortere (sju til ti dager) og noen ganger lengre (fire uker eller mer). Normalt er de i varme hver syv måneder, men det er også hunder som er jevnlig hver fjerde måned eller bare en gang i året. Selvfølgelig er hver hund forskjellig, men vanligvis er de svært nær gjennomsnittet.       
 16.  
 17.             9      Se på hunden din. For det første vil vulva bløde, hovne og kanskje hunden din trenger å urinere oftere og hannhundene vil bane hjemmet ditt. I løpet av denne tiden (pre-conflagration) vil hunnene ikke være med mennene, selv om de er svært vedholdende. I den andre fasen blir varmen, så bruker kvinnen hannen, og det kan ta mellom fire og ti dager. En kvinne vil nærme seg nesten hver hund på denne tiden. Du bør vite det og bare la hunden du vil avle med. Jo lenger du venter til du bringer hundene sammen, jo mer ufrivillig vil kvinnen din ønske å mate. Dette trinnet kan ta fire til elleve dager, men gjennomsnittet er rundt sju dager. Omtrent syv måneder etter begynnelsen av tiden da tisken var i varme, blir hun rasende igjen. Ikke fra slutten av siste syklus, men det er forskjellig fra hund til hund. Når hun blir gravid, forblir tidsintervallene det samme.       
 18.  
 19.             10      Du kan også få din tann sterilisert hvis du ikke vil avle med henne lenger. Det har mange helsemessige fordeler, for eksempel å minimere risikoen for brystkreft og unngå livmor infeksjoner, metritis eller uønskede avkom (for mange valper er et stort problem, bare sjekk leirene en gang). Hvis du har din tispe sterilisert, bør du ikke gjøre det mens hun er i varme. Det kan da lider mer blødning eller andre komplikasjoner. La henne sterilisere bare noen få uker senere.                 
 20.  
             

    2      Etter pollinering  ,

    
   
 1.             1      Det er normalt at hunder viser svangerskapssymptomer i sin ynglesesong, selv om de ikke har blitt befruktet. Du trenger ikke å gjøre noe, men det kan skje at tegn på falsk svangerskap kan være svært nær en sann graviditet og deretter forvirrende. Fra den 28. graviditetsdagen til den 35. graviditetsdagen, er det mulig å føle små hevelser i livmoren, som er små embryoer. Før og etter kan det være vanskelig å føle en graviditet. Etter 45 dager kan du noen ganger føle valpenes skjelett, hvis du skanner mors mage, eller du kan se valpene på en røntgen (hvis du tar med dem til veterinæren eller veterinæren kommer hjem og har en bærbar røntgenmaskin). Hvis hunden din ikke er gravid, vil veterinæren kunne fortelle deg, fordi hvis hun var gravid, kunne du i det minste merke til den hyppige Urinierdrang tisken.       
 2.  
 3.             2      Det vil ta ca 59 til 63 dager for valpene som skal fødes. Du bør forberede alt godt. Merk: Frø kan overleve en tisse i syv dager i kroppen, så forvent ikke valpene for tidlig. For eksempel, hvis 63 dager har gått, betyr det ikke at noe er galt, men kanskje bare at det senere ble befruktet. Etter 70 dager anses en tisse å være "forsinket".       
 4.  
 5.             3      Mellom den 28. og den 35. dagen føler du det beste i valpene. Det er best at du teller fra den siste dagen av befruktning, fordi hundene vanligvis eggløses like før de vil skille seg fra.       
 6.  
 7.             4      Husk at røntgenstråler kan bekrefte graviditet etter 45 dager. Noen ganger er det verdt å ta røntgenstråler for å få en ide om antall hvalpe - vanligvis gjort ,       
 8.  
 9.             5      Fortell veterinæren en uke før fødselen og sørg for at tispe er i arbeid. Hun vil ikke spise i 24 timer før hun blir født.       
 10.  
 11.             6      En uke før fødselen skal hun bygge en rede. Din tispe trenger en boks avis (kun svart og hvit) slik at hun kan bygge sin rede. Det vil begrave seg mer og mer, jo nærmere fødselen kommer. Du kan også måle temperaturen, men det er ikke alltid en indikasjon. Selv om en keisersnitt er planlagt, bør du la henne bygge sin rede!       
 12.  
 13.             7      Hvis tisjen plutselig mister grønn væske, er det tegnet på at hun brøt fostervannboblen. Hvis det skjer, begynner fødselen snart. Vanligvis blir de første valpene født etter noen få minutter, alltid en halvtime på rad, men flere timer er ikke uvanlige. Men hvis hunden mister væsken hele tiden, og ingen valp kommer, så er noe galt.       
 14.  
 15.             8      Hvis du planlegger en keisersnitt, må du diskutere dette med veterinæren din i god tid. Det er godt å vente til tisken din begynner å kontrakt for å forhindre for tidlig fødsel. Det avhenger også av hvor nær veterinæren din bor hos deg, og om han også utfører en keisersnitt om ettermiddagen klokka 15. Bare fordi tisken din har nådd 62 eller 63 dagen, trenger du ikke å starte en keisersnitt ennå. Frø kan overleve opptil syv dager i livmor. Hvis tisen din er i arbeid, selv om du har planlagt en keisersnitt, bør du raskt besøke veterinæren din. Det kan være at hennes livmorhals ikke utvider nok eller rive hennes livmor. En død valp, en valp fremdeles i amniotisk væske eller en valp som sitter sidelengs, kan blokkere livmorhalsen. Uansett hvorfor gå til legen med hunden! 
    
  • Bulldogs får ofte en keisersnitt. Årsakene til dette er allerede nevnt ovenfor. I de senere år har flere og flere bulldoger fått sine valper naturlig og det bidrar til avl (noe uten kirurgi er en stor forbedring). Men keisersnitt er fortsatt ofte utført, og fortsatt oftere enn en vanlig fødsel, vanligvis i 95% av tilfellene. Hvis veterinæren din sier at tispen din kan få hvalpe naturlig, trenger du ikke en keisersnitt. Men du bør planlegge å få henne valper i veterinærklinikken. Det er en av grunnene til at Bulldogs bare skal avles av personer med erfaring. (Hvis en bulldog får sine valper naturlig, må du være svært forsiktig, selv under gode forhold).
  •  
         
 16.  
 17.             9      Selvfølgelig kan du sette en fast keisersnitt for å minimere muligheten for problemer.        
 18.  
 19.             10      Etter operasjonen vil brystet amme sine valper i sin bokse. Det er veldig viktig at valpene ammes i de første dagene, spesielt ved tispe. På den annen side kunne de bli syke.       
 20.  
 21.   11      Selv om det er sant at flere og flere bulldoger får sine valper naturlig, er det likevel et risikabelt venture, selv for erfarne oppdrettere. Du bør aldri foretrekke en normal fødsel, hvis du ikke har erfaring, har ikke varslet en veterinær, vet ikke hva du skal gjøre i tilfelle et problem eller vet ikke hvordan du får hjelp. Spill alltid det trygt!     
 22.  
 23.             12      Du bør få tisen brukt til andre matvarer under graviditeten. Fra den 35. dag bør du starte utvekslingen (bland den gamle maten med den nye, til du bare gir henne den nye maten på et tidspunkt). Gravide hunder trenger nesten samme mat som voksende valper. De fleste valper trenger omtrent 1,5 ganger mer mat under graviditet enn vanlig. Når valpene vokser, trenger de noen ganger tre ganger mengden mat. Du bør mate henne med maten til hun ikke trenger å amme valpene lenger. Du bør ikke blande kalsium under svangerskapet. Det kan føre til inkontinens. I tillegg kan det også føre til anfall når blodkalsiumnivået er svært lavt (under amming).       
 24.  
 25.             13      Før du blir født, fortell deg hva du skal gjøre i en nødsituasjon. Finn ut hvor nødklinikken er, få telefonnumrene til de ansvarlige legene og lag et trygt miljø for valpene. De fleste valper dør av hypotermi. Det er viktig at du holder henne varm. Men du bør også sørge for at det ikke er for varmt for moren. Informer med erfarne oppdrettere og hold kontakten med ham. Ofte har de mer erfaring enn mange veterinærer.       
 26.  
            

Tips .

                  

Advarsler .

             
Dyr populær:
Gjenkjenne når hamsteren er gravid.

Veving av hestemann.

For å klekke et mandarin egg.

Få hunden din hjem om ti dager.

Ta vare på Golden Retrievers.

Oppdag om en katt er sterilisert.

Redd en kvelende kvel.

Forhindre katter fra hår.

Kast et kasterett riktig.

Ta vare på en hare.

Behandle vanne øyne hos katter.

Petting en kattunge.

Stopp blødning på hundens øre.

Hold hunden din i å tygge på forbudte ting.

Platy avl og pleie.

Mannlige og kvinnelige guppies gjenkjenner.

Hold en kanin som kjæledyr.

Masser en hund.

Lær en hund å ligge ned.

Så kaninen kommer til deg når du åpner buret.

Hunder bjeffer av.