Home \ dyr
 

For å huse en chihuahua.

 

Noen hevder at Chihuahuas er vanskelig å få husbroken. Det er ikke sant skjønt, da de er veldig intelligente og enkle å utdanne. Det største problemet med å få en Chihuahua housebroken er den lille størrelsen, da det er vanskelig å oppdage når det hekker å løsne det. Du kan få din Chihuahua housebroken ved å se den nøye, bringe den ut konsekvent og trene den.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Opplær det grunnleggende om husbrudd  ,

    
   
 1.            1      Arbeid med belønninger. Hunder gjentar oppførsel som de blir belønnet for. Når du gir chihuahua din kommando å sitte, sett deg ned, og belønn da lærer han at han får en velsmakende belønning for noe naturlig (sittende). Det samme gjelder for husholdningsrenhetens renhet. Hvis hunden gjør en normal kroppsfunksjon (urinerer eller slipper avføring) og belønnes for det, prøver han å bære den ut på den planlagte plasseringen slik at han får en god godbit. 
    
  • Belønningsbasert trening betyr at du må være der når hunden viser oppførselen. Dette betyr at du må være hjemme for å bringe hunden regelmessig til sin toalettplass.
  •  
  • Finn en godbit som Chihuahua virkelig liker og vil jobbe for. Prøv forskjellige godbiter, fra kommersielle godbiter til kylling, ostebiter, pølser og pølser. Hvis hunden din har helseproblemer, bør du først snakke med veterinæren for å finne ut om han ikke kan spise noe av helsehensyn.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Start trening din Chihuahua når han fortsatt er ung. Du kan og bør begynne å heve hunden din fra 8 års alder. Trening tar tid, så du bør starte sakte og være tålmodig. Husk at trening blir vanskeligere jo eldre Chihuahua får. Så du har mye å gjøre tidlig.       
 4.  
 5.             3      Velg et sted å lage hunden din før du tar ham med til deg. Bestem hvor hunden din skal gå. Hvis du tar med valpen hjemme, bør du først sette ham på toalettet før du går inn. Ignorer valpens forsøk på å spille og samhandle med deg for å starte snooping. 
    
  • Når valpen gjør, gi ham et overdådig ros og gi ham en godbit.
  •  
                   
 6.  
             

    2      Ta din hund utenfor  ,

    
   
 1.             1      Ta hunden din ute ofte. Gi din chihuahua (fullvokst eller valp) nok muligheter til å gå på toalettet. Selv om du har en hundeklaff, må du være aktiv og ta hunden ut på toalettet. Hunden din vil ikke automatisk vite at hvis du ikke viser den, må den slippes ut der.  
    
  • Du bør ta en valp til dette stedet hvert 20. minutt når det er vått. Når hunden gjør det, gi det et overdådig ros og gi det en godbit. Hvis han ikke gjør det, ta ham inn og ut igjen om 20 minutter, men vær oppmerksom på ham i mellomtiden. Du må gjenkjenne når han hugger seg for å gjøre deg, slik at du kan hente ham og bringe ham utenfor.  
  •  
  • En hundekasse kan være veldig nyttig under trening, da den tjener som hundens lair og hunden instinktivt ikke vil forurense den. Men ikke lås ham opp i flere timer. Husk at hundekassen skal være et trygt fristed for hunden, ikke et fengsel, så bytt tid i hundens kasse med lek og tider på snor.
  •  
  • Du bør ta med en voksen chihuahua utenfor hver time. Still inn vekkerklokken for å minne deg hver time.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta med hunden ute etter å ha våknet opp og hvert måltid. Fôr i magen utløser en refleks, så han må gjøre det 15-30 minutter etter å ha spist. Bruk denne refleksen ved å bringe Chihuahua ut av feltet etter å ha spist og ventet med ham til han har gjort det.  
    
  • Ikke la hunden stå på toalettsetet alene, eller du savner det magiske øyeblikket og kan ikke belønne det.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lær hunden din for å gjøre en kommando. Bestem en kommando som "Toalett" eller "Mach" som du kan bruke mens du trener. Pass på at alle familiemedlemmer kjenner og bruker kommandoen fordi ellers blir chihuahua forvirret. Hvis Chihuahua har gjort, må du ikke glemme å prise ham og gi ham en godbit. Så han forbinder løsningen med dette spesielle stedet, og han vil ønske å returnere der. 
    
  • Bruk en clicker når hunden din gjør det. Han lager en klikkelyd som forbinder hunden med en etterfølgende belønning. Ved å klikke mens hunden gjør, merker du nøyaktig oppførselen du vil belønne. Deretter sier kommandoen "Toalett."
  •  
  • Klikk og si "Toalett" hver gang hunden gjør det. Over tid vil hunden knytte ordet "toalett" med urinering eller slippe avføring og vet at han har gjort noe godt.
  •  
  • Det siste trinnet er å bringe hunden til toalettsetet og si kommandoen "Toalett". Hunden vet nå at han skal gjøre det og vil prøve å få en belønning. Hvis han ikke prøver, har du gått et skritt for langt. Deretter må du ta et skritt tilbake og vente på at hunden skal gjøre, så klikk og si kommandoen. Prøv neste nivå noen dager senere.
  •  
  • Dette er spesielt nyttig når det hælder eller fryser kaldt.
  •  
         
 6.  
 7.             4      La en valp ut om natten. En valp kan ikke overnatte og skal kunne komme seg ut hver fjerde time om natten. Men gjør det ikke så mye å få valpen ut av hundekassen, slik at han ikke blir belønnet av oppmerksomheten og dermed blir for våken og lekfull. 
    
  • Hev valpen og bære den til toalettet uten å si noe. Hundens blære skal være så full at den urinerer. Når han er ferdig, legg ham inn igjen, legg ham i kennelen eller kurven og gå tilbake til å sove. Alt dette bør skje uten mye interaksjon, slik at han forstår at det handler om å løse og ikke spille tid.
  •  
         
 8.  
             

    3      Unngå frustrasjon og ulykker  ,

    
   
 1.             1      Hold øye med Chihuahua inni. For en rask trening bør du være årvåken og se tegn når chihuahua må gjøre og tenke på å gjøre det innendørs. Se ham snike seg på møbler og snuse eller snuse teppet og flytte som om han ønsker å kne seg ned. Hvis du ser denne oppførselen, må du hente hunden din med en gang og ta ham på toalettet.  
    Det kan bidra til å holde Chihuahua innendørs i bånd slik at han ikke kan trekke seg tilbake til et stille hjørne og gjøre seg ulovlig.  
  • Hvis du ikke kan være med hunden, bør du sette ham i kennelen sin. Men du må huske å ta et toalett pause hvert 20. minutt for valper og for en fullvoksen hund hver time.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ikke vær sint i tilfelle ulykker. Hvis din Chihuahua går innimellom, må du ikke skjule ham. Slik lærer du ham at du har en irrasjonell aversjon mot hans kroppsfunksjoner. Dette kan gjøre hunden vanskeligere (gjemmer seg) og kaste deg tilbake i trening for husbrudd, da hunden din kan være redd for å stå foran deg selv når du er på toalettsetet. 
    I stedet biter tungen og venter på at Chihuahua skal gå. Rengjør deretter med et enzymrensemiddel. Denne rengjøringen fjerner alle spor av urin og avføring, og lar ingen lukt markere lokke hunden din. Ikke bruk husholdningsvaskemidler som inneholder blekemiddel eller ammoniakk, da disse er komponenter i urinen. Du kan øke lukten og lokke hunden din til dette stedet.  
  • Hvis hunden din har et sted i huset der han gjorde det, rengjør det med enzymrens og legg opp maten og vannskålen der. Hunder spiser ikke hvor de spiser, så du kan takle denne vanen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Husk å være tålmodig. Ikke vær aggressiv og ikke rop på din chihuahua. I stedet, elsk og støtte ham. Din Chihuahua vil ta tid til å være housebroken. Bare vær konsistent og ikke bli sint hvis hunden din ikke gjør det samme på kommando. 
    
  • Hvis hunden din gjør hvor han skal, husk å belønne ham med godbit. Så du forsterker ønsket oppførsel.
  •  
  • Ikke bytt toalettet hver uke, ellers vil du forvirre hunden din.
  •  
  • Vær lunken hvis hunden din er på feil sted. Ikke bli sint.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Kontakt en trener. Hvis det ikke fungerer og du har prøvd en stund, ta kontakt med en positiv trener. Søk etter et treningsprogram som passer deg og din hund. I denne situasjonen er det best å få profesjonell hjelp       
 8.  
             

Advarsler .

                Les mer... (7)      
Dyr populær:
Holder en lykkelig hamster.

Lær rotte triksene dine.

Vinn kjærligheten til en hund.

Bestem kroppstemperaturen til en hund uten et termometer.

Bli kvitt gigantiske maur.

Børste katter.

Lær en hund for å hente.

Kjøp en cockatiel som kjæledyr.

Velg sunn hundemat.

Ta vare på chinchillaer.

Fjern et kryss fra katten din.

Spenning kattunge.

Bygg et fuglhus for rødhalset hermetikk.

Ta vare på hunden din etter kastrering.

Få hesten din til å stole på deg og respektere deg.

En grisegødning.

Undervise hunden din til å gå til fots.

Tilfør et hundes revet øre.

Forhindre matted cat pels.

Feed kjærlighetsfugler.

Holder en chinchilla.