Home \ dyr
 

Diagnostisering av dachshund-tilbakeproblemer.

 

Dachshund er en hundeslag kjent for å ha mange problemer med ryggen. En titt på formen på dachshund med denne lange rygg og korte ben gjør det umiddelbart åpenbart at hundens rygg er tungt lastet. Da husk hvor vanskelig det er for disse korte beina å gå opp og ned trappene, og du får en ide om hvilke kraftige krefter som virker på gravhundens rygg. På grunn av denne høye risikoen for ryggskade er det viktig å kunne gjenkjenne når hunden din har problemer og å vite hva du skal gjøre i det tilfellet.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Kjenne tegn på ryggsmerter  ,

    
   
 1.            1      Se etter subtile symptomer på ryggsmerter. Disse har et bredt spekter fra en hund som føler seg litt ubehagelig og roligere enn normalt, til en hund med et farlig skivefremspring som plutselig svikter bakbenene og blir så lammet. Noen subtile tegn på ryggsmerter som indikerer problemer er: 
    
  • Ubehagelig å bevege seg: Smerten av ryggproblemer kan føre til at hunden ikke beveger seg og holder seg på ett sted med hodet nedover. Han kan gnage eller skrike når du prøver å sette på kragen. Noen hunder nekter å spise og drikke fordi det gjør vondt når de må senke hodene til bollen.
  •  
  • Crooked Back: Mange hunder med ryggsmerter adopterer en skrå bakstilling og er veldig stive, vær veldig forsiktig med bevegelser.
  •  
  • Endret oppførsel: Hunden vil kanskje ikke hoppe på sitt favorittsted på sofaen eller komme seg i sengen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta hundens reaksjon på smerten seriøst. Ryggsmerter er svært smertefullt, og mange hunder uttrykker smerten ved å skrike eller glide, for eksempel. De kan til og med skrike i påvente av smerten når de skal flytte. Hunden din overdriver ikke når han gråter ut i smerte.       
 4.  
 5.             3      Hvis hunden din plutselig blir lammet, må han straks gå til legen. Hvis trykket på ryggmargen er stort nok, kan det forårsake nerveskader. Vanligvis påvirker dette bakbenene. Hunden kunne ikke stå, og når han prøver å bevege seg, "sleper han" fremover, med sine fremre poter som drar bakkvartene sine. En hund som plutselig er lammet må gå til veterinæren for vurdering av ryggskade og behandling. 
    
  • Alvorlig lammelse kan forstyrre blæren og tarmens funksjon, noe som gjør at hunden enten blir inkontinent eller ute av stand til å tømme blæren. Din veterinær bør kunne fortelle deg hvordan du skal håndtere dette problemet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tving hunden din ikke til å bevege seg. Hvis din Dachshund viser tegn på ryggsmerter, bør du begrense bevegelsene dine slik at du trenger å hvile. Ikke la han bevege seg fritt. I stedet lås opp området med en hundekasse mens du bestemmer deg for en veterinær. 
    
  • Hvis du tar med hunden din til veterinæren, må du ta ham til bilen og til veterinærpraksis. Fordi hvis han gjør en ugunstig bevegelse, kan en ødelagt plate rive.
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Diagnose tilbake smerte  ,

    
   
 1.             1      Få hunden din undersøkt av en veterinær. Din veterinær vil utføre en fysisk eksamen, oppmerksom på andre problemer som kan forårsake smerte og ligner ryggsmerter. Veterinæren din støtter hundens rygg og vrir på toppen av poten for å hvile på gulvet. Han sjekker om hunden innser at poten er i feil posisjon og korrigerer stillingen. Unnlatelse av dette kan tyde på nerveskader. Veterinæren vil kontrollere ytterligere nervereflekser, inkludert evnen til å føle smerte i tærne. Dette kan indikere om det er nerveskader eller ikke.  
    
  • Veterinæren vil forsiktig skanne ryggraden, spesielt oppmerksom på følsomme områder eller "muskelfasikulasjon" som får musklene til å strekke seg fordi de reagerer på smerte.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Har din veterinær en røntgenrør. Hvis ryggsmerten er bekreftet, kan veterinæren foreslå en bildebehandling for å bestemme årsaken til smerten. Smerten kan skyldes, blant annet, disk sykdom, spinal arthritis, spondylitt (betennelse i ryggvirvlene), inflammatoriske nervesykdommer, dislokkerte eller trukket muskler. En ofte utført i veterinærpraksis diagnostisk test er røntgen av ryggraden. Hver del av ryggen røntges i rekkefølge (avhengig av hvor skadet er mistenkt), som for eksempel nakke, bryst og nedre del. 
    
  • To visninger blir vanligvis tatt av hvert område for å tillate sammenligning: en visning fra siden (lateral) og en fra over eller under (dorsoventral eller ventrodorsal).  
  •  
  • En røntgenstråle kan gi verdifull informasjon om beinene i ryggraden og hullene i mellom. Imidlertid kan hun ikke skape ryggraden selv. Dette krever mer avanserte bildebehandlingsteknikker.
  •  
  • En ulempe med røntgenstråler er at de kan være misvisende. Et smalt område mellom to ryggvirvler er unormalt, noe som indikerer at vertebraen er syk. Skiven kan imidlertid bli revet på den ene siden uten å sette press på ryggmargen. Derfor kan røntgenbilder gi ledetråder som kan tolkes som en diagnose gitt de kliniske tegnene.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Be veterinæren om å gjøre en MR- eller CT-skanning i stedet for en røntgenstråle. Ofte har mer avanserte bildebehandlingsteknikker erstattet røntgenbilder. Disse komplekse teknikkene kan representere ryggmargen selv. Så når en intervertebral plate har lekket inn i ryggraden, kan veterinæren se "midjen" i ryggraden der den er komprimert. 
    
  • Dette er svært viktig informasjon hvis en dekompresjonsoperasjon vurderes, da kirurgen vet nøyaktig hvilke plater som påvirkes og kan fungere på riktig sted.  
  •  
  • Dessverre er MR- og CT-skanning svært kostbart. I tillegg må hunden plasseres under anestesi, slik at den ikke beveger seg i skanneren. Dette er en tilleggs- og helserisiko for hunden din.
  •  
         
 6.  
             

  Del 3      Unngå tilbake problemer  ,

    
   
 1.             1      Forhindre dachshund fra hoppemøbler eller løpe opp og ned trappene. Som tidligere nevnt, har dachshundene en tendens til å ha problemer med ryggen fordi de er dobbeltstramt av de for tidlig aldrende plater og deres kroppsform. Som en fornuftig forholdsregel bør hver dachshund-eier fraråtte hunden sin fra å løpe opp og ned trappene, da dette setter påkjenningen på ryggraden.  
    
  • Vurder å plassere et barnegaller øverst og bunnen av trappen. Så hunden kan ikke gå opp eller ned uten ditt tilsyn.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hjelpe hunden din med møbler. Hvis hunden sover med deg i sengen, kan du sette en liten hundetrapp ved siden av den. Dette har små trinn som tillater en hund med korte ben for å nå en overflate han ikke kan hoppe på. 
    
  • Du kan også sette den foran sofaen eller annet møbel som hunden din skal ha tilgang til.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tvinge en litt skadet dachshund til hvile. Hvis din Dachshund viser tegn på ryggsmerter, gi ham en stående hvile i en hundekasse. Hvis han bare er litt skadet, så kan betennelsen i ryggen lette.       
 6.  
 7.             4      Du bør forstå hvorfor dachshunds har tilbake skader så ofte. Dachshunds er utsatt for disk sykdom eller mer sannsynlig å herniated disk. For å forstå hvorfor disk sykdom er så smertefull, bør du forstå anatomien på ryggen. Ryggraden er ikke en stiv stang, men er noe fleksibel fordi den består av mindre, enkle ben som kalles ryggvirvler. Hver vertebra har en hul "bue" gjennom hvilken ryggraden løper. Hver vertebra er beskyttet mot naboen ved en intervertebral plate, som er som en svampednøtt doughnut. De intervertebrale skivene danner en skjøt med den faste delen av vertebraen, men bør på ingen måte påvirke ryggmargen.  
    
  • Hver plate har et svamplignende sentralt område (kjerne pulposus) omgitt av en fibrøs kropp (annulus fibrosus). Den intervertebrale skiven kan bli skadet dersom væskekjernen blir fast og slutter å damp eller den fibrøse kroppsalderen og blir sprø, noe som får den til å sprekke og sprekke.
  •  
  • Når kraft blir brukt (for eksempel når taxen hopper fra en stol eller blir merkelig), har platen en tendens til å knekke. Når den nå stive kjernen pulposus skyver opp, setter det press på ryggmargen, noe som forårsaker smerte. Hvis platen brytes helt, kan innholdet i kjernens pulposus bli skutt inn i ryggmargen og føre til nerveskader.  
  •  Dachshunds, som Pekinesen og Shih Tzu, har en genetisk predisposisjon til tidlig brusk aldring i en plate. Dette faktumet og de strukturelle kreftene som virker på ryggraden gjør dem utsatt for ryggsmerter fra en alder av to til fire år.    
         
 8.  
           Les mer... (8)      
Dyr populær:
Finn salamandere.

Behandle et varmeslag i kaniner.

Ta vare på en kylling.

Kjenne frø av en ku.

Bruk en katt.

Ally med en hest.

Ta med hamstere for å slutte å kjempe.

Eliminere edderkopper fra huset.

Holder en leopardkeko.

Børste en hest.

Kjøp en katt som kjæledyr.

Bestem alderen på katten din.

Behandle varmeslag i hunder.

Fjern et kryss fra katten din.

Masser en hund.

Fôrfe.

Bading en stor hund.

Åpner munnen av en katt.

Hold hunden din ute av hagen.

Gi en injeksjon til en katt.

Ta vare på en Labrador Retriever.