Home \ dyr
 

Gi en tablett til en katt.

 

Fra deworming tabletter til antibiotika - det finnes en rekke tabletter som du kanskje trenger for å gi katten din en gang. Dessverre er mange katter eksperter i å spytte ut piller igjen. Eller de nekter å ta dem i det hele tatt. Men du kan lære strategier for å gi katten din tablettene slik at det er mer stressfritt for dem og deg.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Kjenn stoffet  ,

    
   
 1.            1      Les doseringsinstruksjonen for medisinen nøye. Les instruksjonene på pakken eller fra veterinæren din. Vær oppmerksom på hvor mye av stoffet som skal administreres samtidig, hvor ofte og hvor lenge totalt. 
    
  • Spør din veterinær om noe er uklart for deg om dosering eller medisinering.
  •  
         
 2.  
 3.             2      La medisiner med depot effekt være fullstendig. Noen tabletter frigir sakte aktiv ingrediens i timer. Denne effekten virker ikke lenger hvis du ødelegger tabletten. Følg instruksjonene din veterinær ga deg sammen med oppskriften.       
 4.  
 5.             3      Se om stoffet kan gis med maten. Noen medisiner må administreres på tom mage. Hvis du gjemmer dem i maten, kan effekten bli svekket. I disse tilfellene må du administrere stoffet uten mat.                 
 6.  
             

    2      Hold katten din  ,

    
   
 1.             1      Få et stort lommetørkle eller laken. Du kan holde katten på forskjellige måter, avhengig av om du er alene eller har hjelp. De fleste metoder fungerer best hvis du har et stort lommetørkle eller teppe for å pakke inn katten eller sitte på.       
 2.  
 3.             2      Spør en venn for å hjelpe deg. Få en venns hjelp til å immobilisere katten. Det kan være mye lettere å holde en katt hvis du har noen ekstra hender for å hjelpe deg.       
 4.  
 5.             3      Legg et håndkle på et bord eller arbeidsflate. Spred et teppe eller ark på et bord eller arbeidsflate. Ved et bord er høyden behagelig, slik at du lettere kan administrere pillen. Katten vil holde seg på håndkleet for å holde det behagelig og ikke glide rundt på bordet.        
 6.  
 7.             4      Legg katten på bordet eller arbeidsflaten. Løft katten forsiktig og legg den på bordet. La hjelperen holde katten ved skuldrene slik at hodet rettet mot deg.        
 8.  
 9.             5      Vri katten din i et håndkle. Hvis katten din er sannsynlig å klø, er det best å pakke det i et håndkle. Spre ut en stor hånd eller laken og legg katten på den. Vri håndkleet rundt katten slik at det er i det og poteene er pakket inn mot kroppen. Pass på at hodet ditt ser ut. Dette beskrives ofte som en burrito-wrap og sikrer at pote og klør ikke kan brukes til å skrape. 
    
  • Dette er ofte referert til som en burrito-omslag og minner også om en innpakket baby. Kattens ben er på kroppen hennes, og hun kan ikke bruke pote og klør til å ripe.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Sett den innpakket katten på et bord. Hvis du har hjelp, legg den innpakket katten på bordet. Spør din hjelper til å holde katten mens du forbereder deg på å åpne kattens munn og administrere tabletten til henne.       
 12.  
 13.             7      Kniel ned for å holde katten din. Når du er alene, pakk katten din i et håndkle. Kniel deretter på gulvet. Sett katten mellom bena dine slik at ansiktet ditt vender mot knærne. 
    
  • Pass på at du har begge hender fri for å gi henne tabletten.
  •  
         
 14.  
             

    3      Åpner en kattens munn  ,

    
   
 1.             1      Bøy kattens hode opp. Nå som du har pakket katten, må du åpne munnen. 
    
  • Hvis du har høyrehendt, bruk venstre hånd for å holde kattens hode. Deretter kan du administrere tabletten med din dominerende hånd.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Plasser pekefingeren og tommelen på kattens panne. Lag en omvendt U-form med pekefingeren og tommelen på venstre hånd. Sett den så på pannen på pannen. 
    
  • Fingrene dine er på begge sider av hodet langs kinnbenet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tipsen til pekefingeren og tommelen skal ligge på kattens overleppe. Legg tipsene på tommelen og pekefingeren på overkanten av katten, slik at tommelen er på den ene siden av ansiktet og på pekefingeren på motsatt side.  
    
  • Når hodet er hevet slik at nesen peker mot taket, åpner kjeften litt.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Trykk forsiktig tommelen og pekefingeren inn i katten din. Når kattens kjeve åpnes litt, skyv tommelen og pekefingeren ned i munnen. Pass på at kattens lepper er mellom fingrene og tennene. Katten føler sine lepper presset mot tennene og vil naturlig åpne munnen slik at den ikke biter på leppene hennes.  
    
  • Når du bruker væsker med en sprøyte, trenger du bare å åpne munnen litt. Hvis du må administrere en tablett, må du fortsette å åpne munnen.
  •  
         
 8.  
             

    4      administrer tabletten  ,

    
   
 1.             1      Hold tabletten som et tang. Hold tavlen mellom fingertuppene på tommelen og langfingeren på din dominerende hånd.       
 2.  
 3.             2      Trykk med pekefingeren for å åpne kattens munn. Legg tipset på pekefingeren på hatten på katten din, mellom de nederste hjørnetennene (de store fangene). Påfør forsiktig nedadgående trykk og munnen åpnes helt.        
 4.  
 5.             3      Sett tabletten i kattens munn. Prøv å sette tabletten på baksiden av tungen. Hvis du legger tavlen langt nok tilbake, vil tykktarmen trekke tavlen bakover hvis katten din vil spytte den ut, og tabletten vil bli svelget.  
    
  • Hvis du taper tabletten og lander på spissen av tungen, må du holde munnen åpen og skyv tavlen tilbake med langfingeren til din dominerende hånd.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Slett kattens munn. Hvis tabletten er plassert i kattens munn, må du forsikre deg om at tabletten svelges. Frigjør kjeven så snart tabletten er på plass. La katten lukke munnen og svelge ved å la den senke kjeften. 
    
  • Hvis du ikke er sikker på om tabletten er langt nok bak i munnen, må du holde katten munn lukket til du ser at den svelger.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Blås forsiktig over kattens nesebor. Noen katter er sta og nekter å svelge. Hvis dette er tilfelle, blåse forsiktig over neseborene, som utløser svelgningsrefleksen. Hvis hun svelger, kan hun begynne å kvele. Hold munnen åpen og sørg for at hun ikke spytter ut tabletten.        
 10.  
 11.             6      Gi vann til katten din etterpå. Hvis tabletten har blitt svelget, bør du tilby kattevann og mat. Dette vil sikre at tabletten kommer inn i magen gjennom spiserøret.       
 12.  
 13.             7      Bruk en tabletdispenser hvis nødvendig. Hvis du ikke vil forstå kattens munn med fingrene, kan du bruke en sømmer. Dette er en plast gripper som du kan holde tabletten på. 
    
  • Ta tak i tabletten med tablettdispenseren.
  •  
  • Åpne kattens munn.
  •  
  • Før tavlen forsiktig tilbake i kattens munn.
  •  
  • Trykk på stemplet for å frigjøre tabletten. Hun vil falle inn i halsen på katten din.
  •  
         
 14.  
             

    5      administrer flytende medisinering  ,

    
   
 1.             1      Åpne munnen på katten din. Munnen trenger ikke å være helt åpen for å administrere flytende medisinering. Åpne kattens munn så langt at du kan introdusere en sprøyte.  
    
  • Ikke bøy kattens hode tilbake. Dette øker risikoen for at væske kommer inn i luftens luftrør.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Plasser åpningen i lommen mellom kinn og tenner. Styr åpningen av sprøyten over tennene. La sprøyten på den ene siden av munnen i lommen mellom kattens tenner og kinnet hennes.        
 4.  
 5.             3      Trykk forsiktig stemplet for å klemme ut væsken. La væskemediet løpe inn i kattens munn. Ta pauser slik at katten kan svelge væsken komfortabelt og gradvis. 
    
  • Når du bruker en ballsprøyte, trykk forsiktig og langsomt på ballen for å la væsken strømme inn i kattens munn. Sakte ned og ikke glem å ta regelmessige pauser.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ikke spray for mye væske inn i kattens munn. Det viktigste er at du ikke injiserer for mye væske inn i katten, men i mellom kan du drikke små søppel igjen og igjen. Hvis du legger for mye væske i kattens munn, kan katten puste den inn i lungene. Dette kan få alvorlige konsekvenser, inkludert lungebetennelse.        
 8.  
 9.             5      Fjern sprøyten når den er tom. Når du har satt all væske inn i kattens munn, trekk sprøyten ut og la katten lukke munnen. 
    
  • Hvis katten kjemper, må du kanskje gi den i to trinn.
  •  
         
 10.  
             

    6      Skjul tabletter i mat  ,

    
   
 1.             1      Ta maten bort i noen timer før du administrerer tabletten. Noen medisiner er spesielt utviklet for katter og er så små at de lett kan skjules i mat. La katten bli sulten ved å sette maten borte i noen timer før administrering av tabletten.        
 2.  
 3.             2      Skjul tabletten i våt mat. Gi katten en fjerdedel av hennes normale servering og skjul tabletten i den. Hvis du er sikker på at bollen er tom, gi henne resten av maten.  
    
  • For å sørge for at hun virkelig spiser maten, gi henne henne all-time-behandling. Sett tabletten i den og legg den under maten.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk en pillerlomme. Pill Lommer er behandlet med et hulrom hvor du kan skjule tabletten (som syltetøy i en doughnut). Den deilige lommen (engelsk lomme) dekker smak av tabletten og katten svelger dem entusiastisk.  
    
  • Pilllommer er tilgjengelige i forskjellige smaker hos dyrlægen eller i dyrebutikken.
  •  
         
 6.  
        
Dyr populær:
Lær en hund for å komme på kommandoen.

Bygg et hundelys.

Hundetrening ved hjelp av en hundeske.

Få din marsvin av bitt.

Tren en slem Labrador.

Kommuniser med hunden din.

Engelsk bulldogeravl.

Bygg en aviary.

Bli kvitt flått i hagen.

Det er slik din parkett elsker deg.

Anerkjenn en termitt.

Få tillit til en kjempekatt.

Paraketter lærer tale.

Hold en hund fra å trekke i bånd.

Bli med hundens skulder.

Gi kveginjeksjoner.

Tren hunden din til et hundeshow.

Ta vare på en løk.

Bruk en fløyte på hunden.

Frisør en puddel.

Gjenkjenne om en hest trenger en tannbehandling.