Home \ dyr
 

Å ta vare på cockatiels.

 

Cockatiels er de minste underartene i papegøyefamilien. De er elskelige og intelligente kjæledyr. Cockatiels er sosiale fugler som etterligner stemmen din og setter lykkelig på fingeren eller skulderen. Denne artikkelen vil fortelle deg hvordan du skal ta vare på din lykkelige, sunne cockatiel.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Skaff tilbehøret  ,

    
   
 1.            1      Vurder om en cockatiel er det riktige kjæledyret for deg. Cockatiels krever daglig omsorg og oppmerksomhet. De kan bli veldig høye og forårsake mye smuss. Med riktig omsorg kan de leve opptil 20 år. Før du kjøper en cockatiel, bør du tenke på følgende spørsmål (og inkludere alle de som bor hos deg i diskusjonen):  
    
  •   Hvor mye penger er jeg villig til å bruke? Selv om det ikke er veldig dyrt å kjøpe en cockatiel, trenger den et bur av riktig størrelse, mange leker og andre ting som beriker sin habitat. I tillegg må du bringe din cockatiel til veterinæren for ulike årlige undersøkelser.
  •  
  •   Hvor mye tid kan jeg bruke med min cockatiel? Selv om en person forblir hjemme mesteparten av dagen, kan en enkelt cockatiel føle seg alene raskt. Cockatiels holdt som et par krever mindre oppmerksomhet, men du vil fortsatt måtte bruke oppmerksomhet og omsorg for dem daglig.
  •  
  •   Reagerer jeg sensitivt mot lyder og smuss? Selv om cockatiels ikke er veldig høyt, vil de synge om morgenen og om kvelden. De gir også mye smuss. Hvis du er veldig ren eller hater å våkne tidlig om morgenen, kan en cockatiel ikke være det rette dyret for deg.
  •  
  •   Hvor lenge kan jeg ta vare på kjæledyret mitt? Fordi Cockatiels lever opp til 20 år, bør du grundig teste din entusiasme for dem før du kjøper dem. Hvis du ennå ikke er voksen, tenk på hvem som skal ta vare på din cockatiel, hvis du ikke kan ta inn mens du studerer.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lag et bur. Aviary for et cockatiel-par skal være minst 200 cm (2 meter) høyt, 200 cm bredt (2 meter bredt). Det er viktig å merke seg at en daglig ledig flytur på 2-3 timer er nødvendig. Buret burde ha barer som ikke er mer enn 2 cm fra hverandre. Anbefalt er burene laget av rustfritt stål. Sink og bly er giftig for fuglene. Buret bør ikke inneholde noe materiale. Cockatiels elsker også å klatre i buret deres. Derfor buret burde inneholde flere horisontale barer.        
 4.  
 5.             3      Kjøp annet tilbehør du trenger. Cockatiels elsker en leketøyfugl og vil ha tilbehør som de kan bruke i buret. Du må kjøpe følgende ting:  
    
  • To matskåler og en vannskål. Du trenger separate skuffer for tørr og fuktig fuglefrø (den våte maten består av frukt, kokte bønner, etc.).
  •  
  • En klut til buret for å fange de høstede frøplatene.
  •  
  • Mange svinger for buret. Cockatiels elsker å klatre og leke. Gyngene vil glede din cockatiel. Du vil merke at din cockatiel vil plukke en av svingene som hans vanlige plass (svingen han vil sove på).
  •  
  • En rekke leker du kan leke med. Kjøp forskjellige leker og bytt dem hver uke slik at fuglen din ikke kjeder seg. Cockatiels elsker å nibble. Boller laget av kvist, bast eller kokosfibre er ideelle.
  •  
         
 6.  
 7.   4      Kjøp ekstra tilbehør (valgfritt). Selv om det ikke er nødvendig, kan du kjøpe spesialtilbehør               
 8.  
 

for rengjøring, for eksempel en liten scoop for å fjerne avføring og kjøpe en støvsuger. Du bør også kjøpe en sepia kopp, som serverer cockatiel som kilden kilde. Sepia skal er spesielt viktig for kvinnelige cockatiels, som ellers kan oppleve vanskeligheter med å legge og neste eggene sine. Hunnene ligger også uten menn, selv om eggene ikke er befruktet.

                       

  Del 2      Kjøp og ta med en cockatiel  ,

    
   
 1.             1      Lær om cockatiels. Før du kjøper en cockatiel, er det best å vite grunnleggende om hvordan du skal ta vare på fuglen og hva du bør være oppmerksom på. Selv om denne artikkelen forklarer grunnleggende omsorg, anbefales det å undersøke dette aspektet grundigere. Du kan finne gode kilder på Internett, i ditt lokale bibliotek, og i kjæledyr forsyninger butikker, som vanligvis tilbyr bøker og annet tilbehør for å ta vare på din cockatiel. I tillegg er det sterkt anbefalt å samhandle med cockatiel og også snakke med en eier om sin erfaring i omsorgen for fuglene.        
 2.  
 3.             2      Kjøp en cockatiel. Selv om du kanskje er fristet til å kjøpe den billigste fuglen du finner, anbefales det ikke å kjøpe cockatelen i en dyrebutikk. Årsaken er at cockatiel cockatiels ikke alltid er sunne og ofte ikke har blitt sosialisert (noe som gjør det vanskeligere å temme dem). Du kan kjøpe en håndoppdrettet kylling fra en spesialisert fuglbutikk eller fra en produsent. Kjøp en cockatiel som er ca 3 måneder eller eldre. En nybegynner bør aldri hente en cockatiel for hånd.  
    
  • Beslut på en cockatiel fra et helligdom. Før du prøver å kjøpe en ung fugl, er det alltid bedre å prøve å adoptere en eldre fugl. Selv om de fleste cockatiels fra helligdommer er søte kjæledyr, anbefales adopsjon ikke for nybegynnere fordi disse fuglene kanskje ikke er sunne eller deres oppførsel er forstyrret.
  •  
  • Ta en cockatiel fra sin tidligere eier. Noen ganger endres livssituasjoner og en person har problemet med å måtte forlate fuglen. Så lenge du kan være sikker på at den forrige eieren ikke vil slå fuglen over på grunn av hans atferdsproblemer, og fuglen vil gi deg et helsesertifikat, kan dette være en fin måte å få en cockatiel på, spesielt for nybegynnere.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tam din fugl. Hvis din cockatiel allerede er tam, kan du hoppe over neste trinn. En av de viktigste aspektene ved å tømme en cockatiel er at fuglen trenger å bli vant til din tilstedeværelse. Når du tar fuglen hjem for første gang, plasserer du buret i et område av huset ditt der det er mye menneskelig aktivitet. Sitt ved siden av buret hver dag og snakk eller plystre rolig med fuglen i 10 minutter. Som et resultat blir fuglen vant til din stemme og din tilstedeværelse.  
    
  • Hvis fuglen beveger seg til siden av buret du sitter på, og det føles behagelig i firmaet ditt, kan du begynne å tilby det lite godbit (se trinn ett i neste kapittel angående valget). Etter omtrent en uke åpner du burdøren og holder deg godbit foran den. Dette vil føre til at fuglen sitter på burdøren. Det neste trinnet er å legge maten i hånden og la fuglen spise av din hånd.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tren din fugl til å stige opp. Etter å ha tømt din cockatiel og spist hånden din, lær han å klatre på hånden din. Prosedyren avhenger av om du har en fugl som liker å bite og mye, eller hvis du har en vennligere fugl. Ikke ta en cockatiel og aldri tvinge den til å stige. Dette resulterer vanligvis i en bit.  
    
  • Hvis du har en fin fugl: Flytt fingeren så fort og flytende som om du passerte den gjennom en stearins flamme mot toppen av beina. Din fugl kommer automatisk på fingeren. Belønn umiddelbart ham med en godbit og ros etter at han har gjort det. Når fuglen din begynner å aggitere, avslutter du treningsøkten og prøver igjen senere.
  •  
  • Hvis du har en fugl som knapt biter: Legg fingeren på høyden av beina på fuglens mage. Et lett trykk vil føre til at han straks kommer på fingeren. Hvis han har gjort det riktig, roser du ham og belønner ham med en godbit. Neste gang sier du "stige opp" når du bruker trykket. Med litt tålmodighet vil han knytte ordene med "oppstigning" -aksjonen.
  •  
         
 8.  
             

  Del 3      Ta vare på din Cockatiel  ,

    
   
 1.             1      Gi din fugl tid til å bosette seg i når du tar det hjem for første gang. Hvis din cockatiel er en håndtegnet kylling, kan det bare ta noen timer. Imidlertid vil ikke-sosialiserte unge fugler trenge to eller tre dager for å bli vant til sitt nye miljø. I justeringsfasen jobber du ikke med fuglen, men du rengjør og mate den regelmessig, og du snakker forsiktig med fuglen.        
 2.  
 3.             2      Nyt din fugl med et sunt kosthold. Den spesielle fuglefrø i pressede pellets skal utgjøre ca 70% av dietten. Frø er gode som en godbit, men du bør ikke mate for mye fordi de er for fete. Du bør mate din cockatiel med sunne grønnsaker og noen ganger med frukt. Bløtkokte bønner og spaghetti, for eksempel, er deilige godbiter som du kan gi til din cockatiel. Hvis du velger å bruke frukt og grønnsaker som fôr, anbefales det å bruke økologiske produkter. Du bør grundig vaske frukt og grønnsaker før du gir den til fuglen din.  
    
  • Ikke gi din fugl sjokolade, avokado, alkohol, løk, sopp, tomatblad, koffein eller råbønner fordi de er giftige. Veldig sukkerholdige eller fete matvarer som godteri er ikke sunne for cockatiels.
  •  
  • Fjern unødig fersk mat fra buret innen fire timer, ellers kan skadelige bakterier danne (eller bare forårsake smuss).
  •  
         
 4.  
 5.             3      Pass på at kakao alltid har rent vann. Du bør bytte vannet daglig. Du bør også endre det hvis du oppdager at mat eller avføring har kommet inn i vannet. Du bør tilby fuglen din samme vann som du ville drikke deg selv.  
    
  • Når du renser vannskålen, må du bruke varmt vann med litt såpe. Ved å gjøre dette unngår du sopp som kan gjøre fuglen din syk.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bli involvert med din cockatiel. Hvis din cockatiel allerede er tam (eller du allerede har tømt den og trent som beskrevet i del to), må du jobbe med den i minst en time om dagen for å holde det tam og vennlig. Du kan kjøpe en spesiell pute til fuglen, men det er også nok til å håndtere fuglen ved å sitte i en stol som er dekket med et håndkle eller ved å velge et rom med et lett å rengjøre gulv.        
 8.  
 9.             5      Vet årsakene til at fuglen din kan bite. Du vil nok føle deg slem og sint når fuglen din biter deg, men det er viktig å forstå at fuglene biter fordi de reagerer på en stressende situasjon i stedet for å være sint. En fugl vil bite for å uttrykke at det er engstelig eller irriterende. Du bør ikke ta biter personlig. Tenk tilbake til hva du gjorde da fuglen biter deg og prøver å se situasjonen fra ditt perspektiv. For eksempel kan en cockatiel bite deg hvis du prøver å nå for det, eller hvis du var uforsiktig og rå når du jobbet med den. I tillegg forsvarer mange cockatiels deres bur som deres territorium og kan bli aggressive hvis du prøver å legge hånden i buret.  
    
  • Hvis din cockatiel har bitt deg utenfor buret, legg han tilbake i buret og vent på at han skal roe seg før han tar ham ut av buret igjen.
  •  
  • Hvis din cockatiel er aggressiv i buret, trene han for å klatre en pinne eller en sving. På den måten kan du la ham komme på svingen hvis du vil ta ham ut av buret i stedet for å sette hånden i buret.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Lær din cockatiel for å snakke og fløyte. Mennene er de bedre talentene i å snakke og fløyte. Hunnene lærer å fløyte og noen ganger etterligner noen ord. Det anbefales at du først lærer din cockatiel å snakke og så fløyte, fordi omvendt er det vanskeligere for ham. For å lære cockatelen å snakke, må du ofte snakke med ham og fortelle ham ordene han skal lære hver gang du nærmer deg buret. Når du hører begynnelsen på ordet eller setningen, belønner du straks din cockatiel med en godbit og mye oppmerksomhet.  
    
  • Undervisning din cockatiel å fløyte er det samme. Ofte fløyte foran cockatelen din og belønn den når det begynner å fløyte.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Kjenne tegn på sykdom i kakao. Cockatiels skjuler ofte sin sykdom til de føler seg veldig dårlige. Derfor bør du se dem godt og kjenne igjen tegn på sykdom. Svært syke cockatiels sitter på gulvet i buret med fjærene bukter seg. En blødning som er bløt er åpenbart skadet. Sykdomsskiltene inkluderer:  
    
  • knivhet eller bite; Oftere enn vanlig søvn; Vekttap eller mindre appetitt Nekte vann eller mat Hoste, nysing eller puste uregelmessig, lameness, blister eller puffiness; Inflammet eller skjult øyne og nesebor, overskyet øyne, skitten fjær på anus eller hengende hode, vinger eller hale.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Ta fuglen regelmessig til veterinæren. Du bør ta din cockatiel til en spesialisert veterinær for årlig fugleinspeksjon. I tillegg bør du straks kontakte veterinæren din hvis fuglen din viser noen tegn som er nevnt i listen. Til tross for den høye dyrlederens kostnader, husk at fuglene kan bli svært syke på kort tid, og det er ikke en god ide å vente og se. Spesielt cockatiels er spesielt sensitive skapninger.        
 16.  
 17.             9      Husk at cockatiels er engstelige om natten. Noen cockatiels er skremt i mørket og har derfor skutt i sine bur. For å unngå disse scenene, har du et nattlys som brenner i rommet der cockatien sover. Du dekker ikke hele buret helt.  
    
  • Når du vet hvilken swing din cockatiel foretrekker å sove i, må du sørge for at ingen leker henger i det området. Hvis fuglen din får et panikkanfall i løpet av natten, kan det bli fanget i leketøyet og alvorlig skadet.
  •  
         
 18.  
             

Tips .

    
   
 • Vær veldig forsiktig med disse små fuglene. Cockatiels er svært skjøre og kan lett bli skadet.
 •  
 • Syng fuglen litt for å bli vant til stemmen din.
 •  
 •   Ikke plan å avle med fuglene dine, med mindre du vet hva du skal gjøre. Det kunne drepe henne.
 •  
 • Cockatiels liker å kjære sine fjær på hodet mot kornet. Muldingen er en god tid å begynne med denne kjærtegn, fordi fjærene da klør.
 •  
 • Plasser dine fugler i nærheten av et vindu, men ikke rett foran det. Du bør aldri holde en fugl i en kjeller eller i et mørkt rom. Dette kan føre til depresjon og atferdsproblemer, som for eksempel riving av fjærene.
 •  
 • Cockatiels trenger daglig omsorg. Hvis du jobber hele dagen, bør du vurdere å kjøpe et par cockatiels fordi de holder hverandre.
 •  
 • Det er mange fora for fugler. Registrer deg med en av dem. De er en stor kilde til informasjon.
 •  
 • Slik at fuglen din ikke kan skade seg ved å fly inn i viften, varmt vann, vinduer osv., Bør du trimme vingene. Spør en erfaren fugl eier eller dyrlege for å vise deg hvordan du skal kutte vingene før du gjør det selv.
 •  
 • Hvis du vil at fuglen din skal bli mer avhengig av andre, må du ikke sette den i buret med andre fugler. Han vil samhandle med de andre fuglene som bor i samme bur snarere enn menneskene.
 •  
 • På en veldig varm dag, legg noen isterninger i vannkollen.
 •  
             

Advarsler .

    
   
 • Ikke kjør takviften når fuglen er klar. Din cockatiel kan bli fanget mellom de roterende bladene og dø.
 •  
 • Cockatiels elsker å leke med et speil og skinnende gjenstander. Men ikke hang speilet i buret. Din cockatiel vil ellers se sin refleksjon og er veldig frustrert hvis refleksjonen ikke reagerer. Det er greit å leke med, men hvis cockatelen spiller med den hele dagen, kan den bli for opprørt og skarp.
 •  
        
Dyr populær: