Home \ dyr
 

Stopp likningen av en hund.

 

Hvis hunden din leter etter deg, vil han bare vise sin kjærlighet og uttrykke at han aksepterer deg som mester og sender til deg. Hvis hunden din leter deg nå og da, er det ikke dårlig og kan til og med være elskelig. Hvis hunden din leter deg eller besøkende obsessivt, blir det raskt irriterende. Imidlertid er det noen ganger viktigere å vite at overdreven slikking ofte er et tegn på angst og definitivt bør behandles for velferden til hunden din og din egen. Ved å kontrollere slickingen av hunden din, kan du finne ut om det bare er et tegn på hengivenhet eller noe mer alvorlig.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Stram lekkasjeadferansen  ,

    
   
 1.            1      Ignorer ham slikke du. Hvis han gjør det slik at han får oppmerksomhet fra deg og du gir den til ham, vil han gjøre det igjen og igjen. 
    
  • Du bør ikke reagere negativt hvis hunden din leter deg. Selv det er en belønning for hunden din, fordi du reagerer selv.
  •  
  • Når hunden leter deg, står du opp og forlater rommet. Dette vil gi hunden inntrykk av at dette ikke er riktig oppførsel for å nå sitt mål.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Prøv pacemaker feromoner for hunder. Disse feromonene har vært nyttige i tvangsmessig oppførsel, ofte ledsaget av separasjonsangst. Disse kunstige kjemikaliene etterligner feromoner av en moderhund, som kan berolige engstelige hunder.        
 4.  
 5.             3      Bytt såpe eller dusjgel. Det kan være at hunden din elsker denne lukten og slutter å slikke så snart du skifter duften. Prøv unscented såpe eller lotion og se om slickingen slites av.       
 6.  
 7.             4      Bruk produkter med sitrus duft. Selv om det er unntak, liker de fleste hundene ikke sitrus lukt, så det anbefales å bruke en såpe med en slik duft. Så, ved bruk av sitrus-duftende hudpleieprodukter, er det nok til å dab huden med en citrusfruens hud for å hindre hunden i å slikke huden din.        
 8.  
 9.             5      Håndter hunden din med leker. Brennende kalorier reduserer noen ganger dårlig oppførsel, så det er nyttig å ha mange leker klar, inkludert de som gir deg god mat mens du spiller.        
 10.  
 11.             6      Vurder bruk av medisiner. Hvis slikking er en del av en mer alvorlig separasjonsangst, vil det være bra å snakke med veterinæren om bruk av medisinering 
    
  • Clomipramin er ofte foreskrevet for hunder som er redd og har store tendenser. Denne medisinen bidrar til å motvirke tvangsmessig atferd som slikking.  
  •  
  • Fluoksetin foreskrives også ofte til engstelige dyr. Denne medisinen bidrar til å forhindre overdreven hundevaner og har relativt få bivirkninger.  
  •  
                   
 12.  
             

    2      Forlat hundens slikking  ,

    
   
 1.             1      Du bør støtte andre oppføringsmønstre. En måte å begrense obsessiv atferd på, slik som å slikke, er å oppmuntre til en annen, uigennemsiktig oppførsel. Slik oppførsel vil være f.eks. En aktivitet som involverer hundens munn, fordi det er vanskelig for hunden å slikke deg mens du spiller med noe. 
    
  • Når hunden din ønsker å slikke deg, begynner du med et spill, for eksempel slepebåter eller henting. Så du distrahere ham fra sin frykt, og han vil være fysisk vanskelig å slikke når han er opptatt med et leketøy.  
  •  
  • Prøv å gå med hundens gassi når du prøver å slikke deg. Dette kan utdanne ham til å slikke deg som et tegn på at han må komme seg ut. Dette gjør det til en mindre kompulsiv oppførsel.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gi hunden mer trening. En rask spasertur eller annen energi-drenerende type mosjon reduserer stress og dermed ønsket om å slikke deg.        
 4.  
 5.             3      Belønn hunden din for sin gode oppførsel. Hvis hunden din leter deg for å få oppmerksomheten din, gi ham belønningen hvis han oppfører seg på riktig måte. Belønningen for god oppførsel bør alltid gis umiddelbart etter, for å maksimere foreningen av handlingen med belønningen. Belønning av hunden på denne måten vil lære ham at den "normale" oppførelsen er forventet av ham.        
 6.  
 7.             4      Tren hunden din for å slikke deg bare på kommando. Lær hvordan du slikker hunden din bare når du spør ham.  
    
  • Du må velge et ord, som ses som en kommando til å slikke: "Lick", "Kisses" eller noe annet.
  •  
  • Utvid hånden din mens du gir den valgte kommandoen. Du kan starte med å legge litt peanøttsmør på hånden din. Men gjør det bare hvis hunden din ikke reagerer aggressivt på mat.
  •  
  • Også gi ham en kommando hvis han skal slutte å slikke, som "stopp", "slutt" eller noe lignende. Hvis hunden din stopper, selv for bare noen få sekunder, belønner han. Hvis ikke, gjenta kommandoen og ta hånden bort.
  •  
  • Ros din hund når han licker og slutter på kommando. Lov er avgjørende for treningskommandoer.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Være konsistent. Hvis du vil at hunden din skal slutte å slikke, må du overgi oppgaven med å endre din oppførsel. Du kan ikke straffe ham for en dag og ros for samme oppførsel den andre dagen. Dette forvirrer bare ham og gjør det vanskelig for ham å forstå hva du forventer av ham. Husk at enhver form for trening krever tålmodighet, engasjement og utholdenhet!        
 10.  
             

Tips .

                  

Hva du trenger .

               Les mer... (10)      
Dyr populær:
Tame en vill katt.

Bestem konsentrasjonen av en løsning.

Så kaninen kommer til deg når du åpner buret.

Stopp diaré i en katt.

Gi øyedråper til hunden din.

Orminfeksjon hos katter.

En kaninhud.

Ta tak i en borte hamster.

Tren tysk korthår.

Undervise hunden din til å gå til fots.

Gjenkjenne om en tispe er i varme.

Oppmuntre katten til å drikke mer vann.

Avlskyllinger til eggproduksjon.

Flytt en syk katt å spise.

Hjelper en katt til å føde sine unge.

Hold guppies sunn.

Lær katten for å gi palver.

Lys kappen på hesten din.

Forhindre hundens merkingsadferd.

Få en hund til å drikke vann.

Overtale foreldrene dine til et kjæledyr.