Home \ dyr
 

Behandle et varmeslag i kaniner.

 

Kaniner er spesielt utsatt for varmeslag, da de har begrenset evne til å frigjøre overflødig varme. Du kan ikke engang bukke som hunder å avkjøles. I tillegg er kaniner byttedyr og veldig gode til ikke å vise en nødsituasjon, slik at de ikke ser ut til å være sårbare. Dette betyr at en overopphetet kanin vil gjøre alt for å forhindre hans vanskeligheter. Derfor kan kanin eiere være spesielt oppmerksom på å identifisere tegn på problemer. En kanin kan raskt lider av varmen eller til og med få et varmeslag når det er i direkte sol og har ingen tilgang til skygge. Derfor må du alltid vite hvor din kanin er og gi ham muligheter til å kjøle seg ned.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Behandle straks et varmeslag  ,

    
   
 1.            1      Ta kaninen til et kjølig sted. Hvis du oppdager tegn på varmeslag, må du umiddelbart løfte kaninen forsiktig og ta det på et kjølig sted. Dette kan være en vifte eller klimaanlegg eller hva som er tilgjengelig for deg. 
    
  • Du må sette kaninen i skyggen, i hvert fall fra solen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Avkjøl kaninen. Som en nødsituasjon må du avkjøle kaninen. For å gjøre dette må du sprinkle pelsen på kaninen med kult, men ikke iskaldt vann eller plasser kaninen i noen få inches lunkent vann. Sørg imidlertid for at vannet er høyst fem inches dypt, som kaniner panikk i dypt vann. 
    
  • Noen anbefaler å gni kaninens poter med å gni alkohol, da den vil fordampe raskt og gi kjøling.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gi kaninen litt vann å drikke. Det er viktig å forsyne kaninen med væske så snart som mulig. Å få kjølig vann inn i kaninens system bidrar til å kjøle det ned i kroppen. 
    
  • Dette er like viktig som kjøling av kaninen på utsiden.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Du må ikke kule kaninen for fort. Ikke bruk isvann, da dette kan forårsake sjokk. Det er bedre å senke kroppstemperaturen sakte.                  
 8.  
             

    2      Gi medisinsk behandling  ,

    
   
 1.             1      Ta vare på akutt behandling av kaninen. Hvis kaninen ikke viser tegn på forbedring, ring til veterinæren din og fortell ham at det er en nødsituasjon med kaninen din. Hvis du ikke kan nå din vanlige veterinær, for eksempel fordi din praksis er stengt på den dagen, ring en beredskapsklinikk i ditt område. 
    
  • Du vil sannsynligvis bli spurt om kaninens tilstand. Personen på telefonen kan da bestemme om du trenger å ta med kaninen til veterinæren.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kjøl kaninen under transport. Hvis du trenger å ta med kaninen til veterinæren, så kjøl den under kjøring. Fest den i et fuktig håndkle og la klimaanlegget løpe i bilen. 
    
  • Hvis du transporterer kaninen med varmeneslag og fortsetter å kjøle den, kan det hende at to personer kan trenge. Men hvis du ikke har noen til å hjelpe, hold temperaturen i bilen lav og gi kaninen med kaldt vann.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Unngå å legge vekt på kaninen. Håndter rolig og stille. Noen kaniner kan virkelig oppleve stress og svare på det fysisk. De er veldig følsomme, så du bør gjøre alt du kan for å holde kaninen rolig. 
    
  • For å berolige kaninen, kan du forsiktig slå den og dekke øynene.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Du bør vite at nødbehandling vanligvis er å holde kaninen kult. I tilfelle av alvorlig varmeslag, må det gis intravenøst ​​med kald væske. Dette gjør det mulig for veterinæren å senke kjerntemperaturen på kaninen. Dette er den beste og vanligvis den eneste behandlingen i et varmeslag. 
    
  • Disse væskene kan også støtte vitale organer som har begynt å kollapse som følge av dehydrering.
  •  
         
 8.  
             

    3      Registrere et varmestrøk  ,

    
   
 1.             1      Ikke anta at skiltene er åpenbare. Du må være veldig oppmerksom på å gjenkjenne dem. Jo mer åpenbare tegnene er, jo mer alvorlige er tilstanden til kaninen. 
    
  • Dette betyr at du må få temperaturen på kaninen under kontroll før den viser fysiske tegn på varmeslag. Dette er bare mulig hvis du er en oppmerksom kanin-eier.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Se etter røde ører. Den første indikasjonen for forestående varmeslag er røde ører. Årsaken er at kaninen øker blodtilførselen til ørene for å gi av seg varme.  
    
  • Ørene har mindre frakk, slik at varmen lett kan forlate kaninens kropp gjennom den eksponerte huden.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Pass på at kaninen puster gjennom munnen. Kaniner kan ikke bukse og svette bare gjennom små svettekjertler på pote. Så du har ingen effektiv måte å kjøle seg av. Normalt puster de gjennom neseborene, men når de er veldig varme, åpner de munnen og prøver å puste gjennom munnen.  
    
  • Dette er uvanlig og bør tas seriøst.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Se etter dilaterte nesebor. I tillegg til å puste gjennom munnen kan kaninen utvide neseborene. Dette antyder at det puster hardt og fort for å avgi varme.        
 8.  
 9.             5      Forsikre deg om at kaninen driller eller produserer overdreven spytt. Dette kan tyde på et problem med en kanin, spesielt tannproblemer. Noen ganger indikerer det også at kaninen er overopphetet. Kaninen kan drool eller spytt kan dryppe slik at den kan avkjøle seg.        
 10.  
 11.             6      Se etter uvanlig oppførsel. Vanligvis forårsaker et varmeslag sløv og sviktet oppførsel. Kaninen vil ikke bevege seg og vil helst forbli på samme sted. Når kaninen blir tvunget til å bevege seg, virker den svak, rystet eller forvirret.  
    Endelig kan et varmeslag føre til kramper og som følge av koma og død.  
         
 12.  
             

    4      Unngå varmestrøm  ,

    
   
 1.             1      Sett kaninens stall på rett sted. Velg nøye hvor du plasserer stallen og tuten på kaninen din. Vurder hvordan det blir utsatt for elementene. I det minste sørg for at kaninen aldri blir utsatt for direkte sollys uten tilgang til skygge. 
    
  • Stallen skal være skjermet av ulike værforhold, fra solen, men også fra regn, snø og sterke vind.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gi din kanin muligheten til å kjøle seg ned. Dette er spesielt viktig på varme dager. Du kan for eksempel sette en keramisk flis på stallet som tidligere var i kjøleskapet. Du kan også gi kaninen et bakervarer av grunt, kjølig vann.  
    
  • Du kan også fryse flasker med vann og legge dem i låven. Kaninen kan da feste sig til flasker eller slikke kondenset til avkjøling.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kontroller at det er nok luftcirkulasjon rundt stallen og kabinettet. Luftbevegelse bidrar til å senke temperaturen. Huset bør derfor ikke være på et sted hvor luften normalt står. Hvis det er veldig varmt ute, kan du sette opp en vifte på bakkenivå, som blåser til et hjørne av stallen. Deretter kan kaninen velge om det vil være i utkastet eller ikke.  
    
  • Unngå at kaninen blir utsatt for utkastet til viften hele tiden. Det skal kunne avgjøre om det vil kjøle seg ned.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Kaninen bør alltid ha tilgang til vann. Det er viktig å ha rikelig med vann tilgjengelig for kaninen å avkjøles. Plasser to flasker eller boller hver i tilfelle en blir veltet eller full.  
    
  • En dehydrert kanin er svært utsatt for varmeslag.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Gi dine kanin saftige grønnsaker å spise. Juicy grønnsaker gir også kaninen din vann, noe som hjelper mot dehydrering og varmeslag. Gurkere er veldig gode for dette fordi de inneholder mye væske.  
    
  • Du kan også skylle grønnsaker med vann og la det bløtgjøre. Så kaniner absorberer ekstra fuktighet mens de spiser.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Vurder å sette din kanin et annet sted under ekstreme værforhold. Du kan sette din kanin et annet sted hvis temperaturene er for høye. Hvis det er for varmt, bør du vurdere å sette det i skyggen, en kul bygning eller ditt hjem. 
    
  • Dette kan bare være et midlertidig tiltak, så du kan være sikker på at kaninen ikke lider av varmen.
  •  
         
 12.  
           Les mer... (17)      
Dyr populær:
Behandle et brudd på ACL hos hunden uten en OP.

Hold hunden din fra å spise mat av katten din.

Kjenne forskjellen mellom en krokodille og en alligator.

Feed katter.

Ta vare på en babyfugl.

Løft et hus spurvkylling.

Mealworms rase.

Ta vare på en skadet fugl som ikke kan fly.

Feed guppies.

Les dyrebaner.

Bli hundens beste venn.

Hold en sunn kanin.

Gi en valp ut av røret.

Berolig en skremt kamel.

Avtale med en aggressiv katt.

Bli kvitt crickets.

Tren en Pit Bull.

Hold en sneg som kjæledyr.

Vinn en kats tillit.

Holder en maisslang.

Valp ned.