Home \ dyr
 

Oppdrettsfisk.

 

For å avle Siamese slåssfisk er en fantastisk hobby. Men man bør ikke ta det lett. Du trenger mye tid, plass og ressurser, samt inngående kunnskap. Da kan denne hobbyen være en reell ressurs for livet ditt.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      1. Sette opp cymbals og velge Fighting Fish  ,

    
   
 1.            1      Lær så mye du kan. Før du begynner å dyrke noe dyr (uansett hvilken), er det viktig å vite artenes eksakte natur. Få dyp kunnskap om omsorg og dyrking av slåssfisk. Det er mange flotte nettsteder og bøker om emnet. Hvis de kjemper fiskene, vil de legge opp til 250 egg (noen ganger mye mer). Hvis alt går bra, kan du ende opp med 250 små slåssfisk for å ta vare på dere alle (i separate bassenger). Derfor bør du tenke på forhånd hva du vil gjøre med avlen din.  
    
  • Er du interessert i genetikk, er du avl for utstillinger eller vil du kjøre en lokal dyrebutikk?
  •  
  • Eller elsker du å slåss fisk over alt og vil gå et skritt lenger i hobbyen din?
  •  
  • Avl for utstillinger eller omsorg for en dyrebutikk krever en god investering av tid, plass og penger. På grunn av de høye oppkjøps- og vedlikeholdskostnadene er det svært vanskelig å avle fiskefisk til profitt, så dette bør ikke være målet ditt først.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Først og fremst trenger du to permanente bekken som er fullt opprettet og trukket tilbake. Bare da kan du sette fisken din der inne.        
 4.  
 5.             3      Oppnå et avlspar. Kampfisken kan ikke være for gammel. Det er best å kjøpe et avlspar fra en erfaren oppdretter, som også kan være en uvurderlig kilde til informasjon. Den kvinnelige og mannlige skal være omtrent samme størrelse. Du kan til og med trenge et andre par fordi det alltid kan skje at et par ikke kan "luke".  
    
  • Bekjempelse av fisk som du kan kjøpe i dyrebutikker, er stort sett uegnet til avl fordi de allerede er for gamle. Dessuten er deres genetiske bakgrunn ukjent. På den annen side er de mye billigere, og det kan være vanskelig å finne en oppdretter på stedet.
  •  
  • Hvis du fortsatt vil prøve å bekjempe fisk fra dyrebutikken, bør du huske på at du sannsynligvis ikke vil finne kjøpere for kattunger. Pet butikker vanligvis ikke ta slike fisk. Siden du heller ikke kjenner den genetiske bakgrunnen til dyrene, er det ganske mulig at du oppdager syk eller ikke veldig vakker fisk. Sørg for å informere deg på forhånd.
  •  
                   
 6.  
             

    2      2. Lag optimale avlsvilkår  ,

    
   
 1.             1      Gi fisketiden din til å bosette seg i. Gi dine slåssfisk noen måneder for å bli vant til sitt nye hjem før du begynner å avl. Men mennene skal ikke være mye eldre enn 14 måneder. I tillegg kan du bare starte avl hvis du har nok tid over en lang periode.  
    
  • Når du blir vant til de to fiskene, trenger du et par timer hver dag for å se etter paret og avkom. Derfor, i minst de neste to månedene, bør du ikke ha planlagte ferier eller forretningsreiser eller andre stressende, tidkrevende hendelser.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sett opp avlstanken. Bassenget skal ha en kapasitet på ca. 15 til 25 liter og deles i to deler. Du trenger også et par gjemesteder og en varmestang som holder vanntemperaturen konstant ved 29 ° C. Et filter er ikke nødvendig fordi strømmen kan ødelegge skummeret og de unge dyrene er svært følsomme overfor det. I dette bassenget hører ingen bakken. Når egg faller til bakken, kan hanen ikke finne dem der og skyve dem tilbake i skummetet. Avlstanken skal plasseres på et sted der det er stille (dvs. ikke hvor folk går forbi), uten annen fisk i sikte og uten lyse farger i området. Bassenget bør bare fylles med vann opptil 15 cm fra bakken.        
 4.  
 5.             3      Når du har forberedt alt, begynner du å mate dine slåssfisk med levende mat. Ormer passer best til dette. Det er også tilrådelig å avle maten til fisken selv, eller du kan kjøpe den hos dyrebutikken eller fra oppdretteren. Selvfølgelig kan du også mate med frossen mat (som for eksempel blodorm eller saltvannskrabber), men det kan all din innsats mislykkes, og for guttene trenger du definitivt mat.        
 6.  
 7.             4      Begynn oppdrett av fôret til kattunger også. Den unge slåssfisken er i utgangspunktet veldig liten og kan bare tolerere levende mat, så du må sørge for at du har nok liten levende mat når du trenger det. Slik at du opplever ingen glitches, starter du bedre nå. Først trenger de paramecium, deretter etterfulgt av nyutviklede artemier og mikro-fordøyere. Forsiktig anbefales hvis du vil mate små saltvannskrever, da for mye av det kan føre til dysfunksjon av svømmeblæren.        
 8.  
 9.             5      Gjør paret kjent. Når levematen din har blitt matet og du har fôret fisken din med bare den maten i en uke eller to, er det på tide å bli vant til de to kampfiskene. For det første skal fisken bare se hverandre, men de er fortsatt i deres kjente bassenger. For eksempel kan du plassere akvariene rett ved siden av hverandre. Det er ekstremt viktig at fisken bare har sett hverandre i noen dager før de faktisk blir samlet sammen. Ellers kan det komme til alvorlige skader.  
    
  • Noen oppdrettere setter sin mann i den utdelte avlstanken og bruker en gjennomsiktig beholder for hunken. Siden kvinnen i denne prosedyren har svært liten plass og ingen måte å skjule, bør den holdes hver dag bare i noen timer i dette fartøyet. I alle fall bør fisken ha noen dager å "bli kjent med hverandre".
  •  
  • Noen avlere skiller de to fra hverandre i noen dager før de går videre til neste trinn.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Følg oppførselen til din slåssfisk. Er du interessert i hverandre? Hanen skal svømme rundt og "indikere" ved for eksempel å vise sine finner. Hos kvinner skal vertikale striper vise på kroppen og ankelen skal vippe underkastet. En liten del av den vanlige kampsituasjonen er normal, men det kan ikke være for mye. Hvis kampene fisker forsøker å angripe hverandre, så kan du ikke sette dem sammen . Vennligst ikke prøv det først. I stedet bør du skille dem fra og prøve igjen senere. Hvis det ikke virker så harmonerer paret ditt ikke med hverandre. Da må du få et annet par.        
 12.  
             

    3      3. Parring  ,

    
   
 1.             1      Fjern underavsnittet. Når hanen er klar til parring, begynner den å bygge et stort skumkorn. Hvis du har et filter i avlstanken, må du slå av det nå, fordi strømmen vil ødelegge reiret. Når redenen er ferdig, fjerner du underavsnittet slik at kvinner og menn er nå sammen. Nå må du ikke la fisken være ute av syne. Sannsynligvis vil hanen jage kvinnen litt. Så lenge ingen av dem er i fare, er det greit. Hunnen trenger definitivt nok muligheter til å gjemme seg. Hvis mannen ikke slutter å jakte på kvinnen, må du skille de to igjen.        
 2.  
 3.             2      La naturen ta sitt kurs. Etter en stund kommer hanen til å bringe kvinnen under skummetet og "klemmen". Disse første klemmene produserer ikke egg ennå. Så faller begge inn i den såkalte Laichstarre, mens kvinnen utsender små hvite egg. Eggene faller til bakken. Hanen "vekker" litt tidligere fra gyte-rigget og flyter til bakken for å samle eggene og bringe seg under skummetet. Noen ganger hjelper kvinnen med dette så snart det er oppvakt fra stivheten. Men noen kvinner spiser bare eggene, så du må ta vare og ta kvinnen ut av bekkenet umiddelbart. Du må være forsiktig så du ikke forstyrrer hannen og ikke ødelegger skummetet.        
 4.  
 5.             3      Legg kvinnen i sitt eget basseng. Når paringsprosedyren er fullført, vil mannen kjøre kvinnen bort. I avlstanken er det ikke lenger trygt og skal nå plasseres i ditt eget basseng senest.        
 6.  
 7.             4      Hanen forblir i avlstanken og tar over brygningen. Etter omtrent tre dager svømmer broen rundt. Noen oppdrettere må ikke matte sine menn i det hele tatt i løpet av denne tiden. Andre mates en eller to ganger. Noen menn vil ikke røre maten heller, da må du fjerne den fra bassenget slik at vannet ditt ikke blir for skittent. Filteret holder seg av i løpet av denne tiden, og lyset lar deg om dagen og natten.        
 8.  
             

    4      4. Vård av avkom  ,

    
   
 1.             1      Vent til larvene klekker ut. Du kan fortelle av det faktum at larvene henger ned fra reden. Enhver larve som faller ned, vil bli returnert til reiret av hannen. Etter noen dager begynner larvene å svømme rundt fritt, beveger seg lenger og lenger vekk fra reiret. Så lenge larver ikke svømmer rundt fritt, spiser de på den gjenværende eggeplommen og kan ikke absorbere annen mat.        
 2.  
 3.             2      Legg hanen i sitt eget basseng. Vær forsiktig så du ikke "lar ut" larver. Hanen kan nå fortsette sin vanlige rutine, spesielt når det gjelder fôring.        
 4.  
 5.             3      Fôr avkom. Når du har satt ham inn, er det på tide å mate de små. Den beste måten å mate en liten mengde levende paramecium eller mikrotermore. Se nøyaktig hvor mye larverna spiser. Hvis det fortsatt er mat i bekkenet på neste fôringstid, mates du for mye. Så slipp du det måltidet. Avkomene du skal mate to ganger om dagen med svært liten levende mat, for eksempel:  
    
  • Parameckie: for de første dagene
  •  
  • Mikrourmer: fra 3. til 40. dag. Det er best å kjøpe en startpakke og avle det selv.
  •  
  • Babyekorn: Letteste å fange og kontrollere hvor mye som spises. Men du burde virkelig ikke mate for mye som din slåssfisk vil bli syk ellers.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gi avkomstiden til å vokse. Vanntemperaturen må være konstant ved 29 ° C og bassenget skal dekkes slik at ikke for mye vann fordampes. Så snart avkomene til avlstanken er blitt for store, må du konvertere den til en større tank. Ikke alle unger overlever de første ukene, men hvis mange dør hver dag, så er det sannsynligvis et problem. Kontroller temperaturen og kvaliteten på vannet og finn ut hvilke tilsetningsstoffer du bør legge til vannet.  
    
  • Når guttene er en uke gammel, kan du sette filteret til det laveste nivået. Den genererte strømmen kan neppe være merkbar.
  •  
  • Når guttene er to uker gamle, bytter du om lag 10% av vannet hver dag. Du må være veldig forsiktig slik at du ikke skader kattunger. Nå kan du slå av lysene igjen om natten.
  •  
  • I de neste ukene kan du sakte sette filteret litt vanskeligere. Men sørg for at guttene kan svømme mot strømmen, ellers forlater filteret som det er.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Sett guttene i et stort basseng. Etter ca to uker bør du fylle opp vannstanden i avlstanken. Når guttene er omtrent fire til fem uker gamle, må de flytte inn i en stor 75-liters tank. Pass på at dette bassenget er trukket tilbake, og vannkvaliteten og temperaturen i avlstanken samsvarer. Guttene er svært sensitive. Selv den minste feilen kan føre til at de dør.        
 10.  
             

    5      5. The Boys 'bakside  ,

    
   
 1.             1      Tilfør kattungene langsomt for å tørke mat når de er ca. en måned gammel. Først spiser du frossen mat, deretter frysetørket og til slutt flager mat. Du må sørge for å hogge fôret slik at guttene kan spise det også. Fjern alltid gjenværende mat fra bassenget.        
 2.  
 3.             2      Isoler hannene. Etter omtrent fem til åtte uker begynner mennene å kjempe. Så er det på tide å sette dem i enkle bassenger. Først må de enkelte bassengene lukkes sammen, slik at fisken fortsatt kan se hverandre og så gradvis bli vant til å være alene.  
    
  • Menn som ennå ikke har blitt aggressive, kan fortsatt forbli i bekkenet med de andre.
  •  
  • Noen menn spiser ikke en eller to dager etter at de er blitt isolert. Prøv å stimulere din appetitt med litt levende mat.
  •  
  • Fortsett å isolere alle menn eller kvinner så snart de blir aggressive. Hvis fisken begynner å angripe sine naboer i sidetanken, er det på tide å skille de enkelte bassengene, ellers vil de lide av stresset.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Beslut om fremtiden for avkommet ditt. Hvis du vil selge guttene, bør du kontakte potensielle kjøpere senest nå. Etter ca 10 til 11 uker kan man gjenkjenne kjønn med de fleste unge dyr. Nå kan du også velge den beste fisken du vil fortsette avl med. Husk at du trenger ditt eget basseng for hver fisk du beholder, så hold bare de du virkelig kan ta vare på. Finner du ikke nok kjøpere, gi bort de andre.        
 6.  
 7.             4      Bestem kjønn av kattungen din. For at du trenger tid og erfaring. Noen ganger skjer det til og med erfarne oppdrettere at de setter sammen to mannlige dyr.  
    
  • Vanligvis har menn lengre finner, men er korte hos unge dyr.
  •  
  • Menn bekjemper vanligvis hverandre. Vanligvis er hunnene ikke så aggressive. Men ingen regel uten unntak: Det er kvinner som er like aggressive som menn.
  •  
  • Hunnene har en hvit flekk på magen. Dette er stedet hvor eggene slippes ut under parring.
  •  
  • Menn ikke bygger skumhester, kvinner gjør.
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             
Dyr populær:
Redde et dyr som har blitt rammet av en bil.

Bestem en hunds alder basert på tennene hans.

Hold skjeggdrage.

Se om katten din har forstoppelse.

Sjekk om hunden din er sunn og fornøyd.

Korrekt feiljustering av hjørnetenner.

Droppe snegler.

Lag katteleker ut av husholdningsartikler.

Ta vare på en katt.

Bading din hamster.

Fjern edderkopper.

Gi et nytt navn til en hund.

Tiltrekk kolibrier.

Gi marsvinet ditt et langt liv.

Mannlige og kvinnelige robins er forskjellige fra hverandre.

Ta en firfirsle uten å berøre den.

Lær en hund en rulle.

Lag et lekfullt miljø i et kaninbur.

Rengjør en koi dam.

Masse katten din.

Få hunden din til å bjeffe fremmede.