Home \ dyr
 

Oppdag termittskader.

 

Termitter forårsaker betydelig skade på bygninger og avlinger hvert år i varme og tørre områder. Eksperter i USA forventer at villaeiere tilbringer milliarder dollar årlig for å kontrollere skadedyrsangrep og reparere termittskader. Tidlig deteksjon er avgjørende for å begrense den destruktive kraften til en termitkoloni, men kan være svært vanskelig. Huseiere ser sjelden termitter, da de bor i underjordiske reir og spiser tre innefra. Likevel er det måter å gjenkjenne deres tilstedeværelse. Hvis du bor i et område som er ødelagt av disse umettelige skadedyrene, følger du disse retningslinjene for termitskader.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Lær å skille termitter fra andre skadedyr i husholdningen. Termitter er bare en av flere typer tre-kjedelige insekter som utgjør en trussel mot ditt hjem. Myrer og visse billearter spiser også på tre. Det er viktig å avgjøre hvilken type skadedyr ditt hus har lidd for å kunne planlegge riktig tiltak mot kolonien. Den enkleste måten å finne ut om ditt hjem er infisert med termitter eller andre skadedyr, er å se på insektet nært. Termitter har noen funksjoner som skiller dem fra maur og biller.  
    
  • Arbeidstermittene har ofte en lysegul farge og en myk kropp. Myrer og biller er vanligvis mørkere i farge og har en hard eksoskeleton.
  •  
  • Termitter har følere som er ganske forskjellige fra de bucky følelsene til den vanlige myren.
  •  
  • Siden termitter vanligvis er skjult, er den enkleste måten å fastslå hvilken type skadedyrsangrep, å se på insektsfløyens form. Når en termitkoloni er stor nok, sendes voksenhunder (voksne) kvinner ut for å starte en ny koloni. Dette kalles en sværm og representerer den unike tiden når termittene er ute. Se på insekterets vinger. Termitter har to par vinger av samme størrelse, mens det fremre par vinger i myrene er mye lengre enn det bakre paret. Bjørner har hardere topp vinger som beskytter de mer sensitive vingene som brukes til å fly. Disse harde vinglene (Elytren) er en del av eksoskeletet av insektet og utfolder seg under flyet til utsiden.
  •  
  • Termitter har ingen merkbar midje langs deres segmenterte kropp. Myrer har et meget uttalt stengelmedlem (Petiolus), som forbinder thoraxen med magen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Søk etter andre tegn på termittinfeksjon. Hvis du ser deg omhyggelig ut, kan du kanskje finne tegn på termittinfeksjon uten å se selve insektet. Synlige indikasjoner på en termit koloni er for eksempel:  
    
  • "Beskyttende tunneler" (lange, tunnellignende gallerier) som strekker seg fra bakken til overjordiske trekilder. Så snart jordtermitter har uttømt sine naturlige kilder til tre, beveger de seg inn i bygninger. For å sikre trygg tilgang, bygger de små, lukkede tunneler eller rør som består av jord, spytt, fecal matter og andre materialer. Tunnelene indikerer at termittene er aktive og det må treffes tiltak for å avhjelpe dem.
  •  
  • Dry wood termites lever i trekonstruksjoner, inkludert tømmer, møbler og tregulv. Fordi de bor innenfor områdene de spiser på, blir de nesten aldri sett utenfor kolonien deres. Likevel forlater de ledetråder til deres tilstedeværelse. Tørre termitter presser dråper, også kjent som frass, ut av deres tunneler og kamre i friluft. Disse skogskledde åsene samler seg på gulvet under de smittede skogene.
  •  
  • Myrer disponerer også materiale fra satellitterne i sine tregulvsteder. Disse avfallsprodukter kan skille seg fra frass, da de vanligvis består av forskjellige materialer og kan bli funnet som koniske hauger langs sprekker i baseboard.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Se etter telltale lyder. Bruk en skrutrekker til å slå på ulike områder av treet ved en regelmessig inspeksjon av hjemmet ditt. Hvis treet høres hult, kan det ha blitt rammet av skogsborende skadedyr. Sjekk innsiden av hjemmet ditt ved hjelp av et stetoskop eller en annen enhet. Mens termitter ikke kan høres, gjør steed myrer myke, rustlende lyder når de slår seg rundt sine kamre.        
 6.  
 7.             4      Undersøk skaden på treet. Hvis du er bekymret for termittangrep, klipp av et treverk fra det berørte området hvis det er mulig. Ulike typer termitter gir betydelig forskjellig skademønster på treet.  
    
  • Jordmider spiser på barentre og spiser langs kornet. Dette skaper et utpreget honeycomb mønster i treet. Det er viktig å stoppe jordtermitene umiddelbart etter identifisering av angrep. En termittart, formosantermittet ( Coptotermes formosanus ), er spesielt umettelig, hovedsakelig på grunn av det enorme antallet. En slik koloni kan inneholde millioner av termitter. Uten motforanstaltninger kan disse skadedyrene forårsake betydelig skade på boliger, gjerder og pyloner.
  •  
  • Dry wood termites hule ut store områder av treet ved å spise langs og mot kornet. Selv om forekomsten deres er en fare, er den mindre alvorlig enn de fleste typer jordtermitter. Koloniene deres inneholder vanligvis bare noen få tusen termitter, og det tar vanligvis flere år å nå dette nummeret. Selv om de når et slikt tall, spiser hele kolonien bare om lag en kvart kilo tre årlig.
  •  
                   
 8.  
             

Hva du trenger .

             
Dyr populær:
Hold skjeggdrage.

Heve frosker.

Bestem kjønn av en samesisk kampfisk.

Fôringslag høner.

Hold villdyr ut av hagen.

Eliminer båndmaskene i kjæledyr.

Anerkjenn en termitt.

Lær en hund en rulle.

Lag en skjegget drage.

Tame a hamster.

Slik blir katten din kjent og elsket deg.

Bli kvitt en hund som hopper opp.

Dissipline katten din eller kattungen.

Healing Sykdommer i Fighting Fish.

Lag din egen hundemat.

Kastrertyr og oksekalver.

Orminfeksjon hos katter.

Hold en hund fra å trekke i bånd.

Holder en kanin.

Ikke utfordrer en sokkel utenom buret.

Lag et skrape innlegg.