Home \ dyr
 

Jakt etter en coyote.

 

The Coyote er en liten, allmenneskelig, hjørnetann-rovdyr som finnes i Nord- og Mellom-Amerika. Til tross for urbaniseringen av det nordamerikanske kontinentet, er koyotene en av de få artene, hvor tall og distribusjon i stor grad er blitt mindre. Av denne grunn blir coyoter noen ganger betraktet skadedyr, særlig i landbruksområder, som de er kjent for å drepe husdyr. I motsetning til andre ville dyr er det vanligvis få restriksjoner på jakt på coyoter, forutsatt at de blir jaktet på en trygg og fornuftig måte. I denne artikkelen lærer du alt du trenger å vite om jakt etter coyotes. Waidmannsheil!

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Forbered deg på jakten din  ,

    
   
 1.            1      Finn ut om lokale jaktforskrifter. Som med jaktaktivitet er det veldig viktig å følge alle lokale jaktregler, forskrifter og begrensninger, både for din egen sikkerhet og for beskyttelse av andre, og for å sikre at du ikke ved et uhell kolliderer en lov krenker. I USA varierer jaktlovene fra stat til stat, så du bør sjekke ut jaktbestemmelsene før du går på jakt.  
    
  • Siden koyoter anses å være skadedyr, spesielt i landbruksområder, og ikke klassifiseres som truede arter, er det få begrensninger på jakt på dem. Det er imidlertid noen begrensninger på hvordan du kan jakte på dem. For eksempel i West Virginia er det ingen restriksjoner på antall coyoter du får lov til å skyte, men når du jager coyoter, er det bare kaliber.22 eller lavere ammunisjon tillatt.  
  •  
  • Hvis du ikke er sikker på hvilke områder du har lov til å jakte på trygt og lovlig, kan du besøke Jaktområdet Guide til USA.. Fish and Wildlife Service, som lar deg søke etter stat, postnummer og villdyr.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kjenn habitatene til koyotene. Coyoter finnes i de fleste områder i Nord-og Mellom-Amerika. Selv om den opprinnelig var bebodd hovedsakelig av prærier, grøntområder og ørkener, har coyoten tilpasset nesten alle habitater - selv i indre byområder i større byer. For å finne coyotes, er det best å se på de områdene hvor deres viltbyttedyr (små villdyr, fugler, mus, etc.) lever. Felt, elv senger, skrubbe overgrodde bekker og sparsomme skoger er alle gode jaktområder.  
    
  • Siden coyotes utgjør en trussel mot sine husdyr, vil de fleste bønder gjerne gi deg tillatelse til å jakte på sitt jordbruksland.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta et riktig våpen til jakten din. Siden koyoter veier bare 25 kilo (maks), trenger du ikke et stort kalibervåpen for å drepe en. Som nevnt tidligere er det i noen jurisdiksjoner enda ulovlig å jakte en coyote med et stort kalibergevær. Flatskyting.22 rifler er ideelle for denne typen jakt. På kortere avstand, z. I skogsområder eller om natten kan hagler også fungere godt (bare i områder der dette er tillatt). I en nødsituasjon kan det brukes rifler som egentlig er beregnet på å jakte hjort.  
    
  • Hvis du velger haglgevær, velger du et 12 gauge hagle med tett spredning opp til en meter.
  •  
                   
 6.  
             

    2      Ta en Coyote  ,

    
   
 1.             1      Hold stille på jakten din. Coyotes har alltid vært kjent som listige dyr med uttalt syn og hørsel. Med mindre de er vant til å være i kontakt med mennesker, vil de sannsynligvis løpe bort så snart de hører deg komme. Av denne grunn er det viktig at du er så stille som mulig under jakten. Her er noen tips om hvordan du reduserer volumet ditt under jaktturen:  
    
  • Ikke slå din bildør når du ankommer i jaktområdet ditt.
  •  
  • Prøv å redusere volumet på utstyret ditt under bevegelsene dine. Forsikre deg om at ingen to metallobjekter (som riflescope av rifle og kikkert) kolliderer under kjøring.
  •  
  • Hvis du jager med en partner, snakk ikke åpent med hverandre. Hvis du trenger å kommunisere, kom din partner til deg slik at du kan snakke i dempet tone eller hviske.
  •  
  • Etter å ha kommet deg i en god posisjon, vær rolig og flytt bare når du har bestemt deg for å prøve en ny posisjon. Når du er i posisjon, bør du vente ca. 5-15 minutter i fullstendig stil før du ringer.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tilrettelegge ditt jaktområde ubetydelig. I tillegg til å minimere lyder under jakten, er det også viktig at du også dekker din visuelle profil (og lukten) så mye som mulig. Bruk naturlige gjemmesteder, hvis du finner dem, holder deg bak bakker, trelinjer eller steinformasjoner, for eksempel. Unngå steder hvor du lett kan se, for eksempel. B. Glades eller åser. Hvis vinden tillater det, kan du prøve å nærme deg jaktområdet nedover for å minimere sannsynligheten for at en coyote senserer duften din.  
    
  • Bruk naturlige og kunstige hindringer, f.eks. Som klipper, elver og veier, til din fordel. Ved å holde dem i ryggen, garanterer du at ingen coyotes kommer til å falle i ryggen eller i det minste være veldig synlige.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Se etter tegn på tilstedeværelse av coyoter. Selv om de kan være kloge og unnvikende, lar coyotes, som alle andre dyr, også fortelle ledetråder til deres tilstedeværelse. Disse inkluderer:  
    
  • Spor av coyotes - små merker, ligner en hund. Forefeet utskrifter, 5-7,5 cm lange og 4-6,5 cm brede, er generelt litt større enn de på bakbenet, som er ca. 4,5-7,5 cm lange og 3,5-5 cm er brede.  
  •  
  • Coyote-samtaler - hundlignende bjeffer, hylende og yapping. Spesielt vanlig i skumring og ved daggry.  
  •  
  • Kojotenkot (ekskrement). Coyotes liker å deponere mindre cowsheds på fremtredende steder der de lett kan bli funnet av andre dyr (og mennesker). Avføringene kan inneholde deler av kappen av nylig byttedyr.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Finne en god skyteposisjon. Når du er på jakt etter coyoter, vil du finne en godt skjult posisjon der du komfortabelt kan ligge på vent i opptil 30 minutter. Ideelle skytespill gir god camouflage, god plass for komfortabel sitte eller liggende, god utsikt over området foran deg og / eller en stabil støtte for våpenet ditt. Se etter steinete tunger, åser, små høyder eller tett vegeterte felt. Når du har funnet et godt sted, gjør deg komfortabel, oppfør deg rolig og hold øye med retningen som du best kan gi deg til coyoten.  
    
  • Camouflage kan være nyttig for ikke å bli oppdaget av våkne coyoter i skyteposisjonen. Tenk på å investere i kvalitetsjaktkamoufleringsklær før reisen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Vent 15 minutter og bruk deretter agn. Etter at du har gjort deg komfortabel i skyteposisjonen, vær rolig for en kort stund og hold øye med bevegelser i området foran deg. Hvis ingenting har skjedd etter 15 minutter, bruk en lokke. Dette er et lite verktøy som brukes til å etterligne visse dyrlyder - du bør kunne kjøpe den i enhver jaktbransje. For å tiltrekke seg en coyote, er det best å bruke klage av sitt byttedyr og den kommunikative huien og slyng av coyotene selv.  
    
  • Bruken av en kanindrakt bør også fungere, men du bør også ha et utvalg av andre Klagerufe til din disposisjon, slik at du kan svinge. Prøv å bruke baits egnet for sesongen og små byttedyr i jaktområdet ditt.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Vent. Som med nesten alle typer jakt er coyotejakt et tålmodighetsspill. Vær tålmodig - Coyotes vises sjelden øyeblikkelig. Etter at du har ringt, vent 15-20 minutter før du gjør den neste. Det kan hende du vil bytte ringesignalene dine for å finne ut hvordan alles effektivitet er. Vær årvåken i tiden mellom sirener og se etter tegn på bevegelse.  
    
  • Hvis du ikke ser ut til å lykkes, vent et annet 15 minutter og flytt deretter til en ny posisjon. Det er en jegers overtro som byttet viser sig til jägeren når han forbereder seg på å forlate jaktområdet.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Bruk en agn eller dummy (valgfritt). Hvis du har problemer med å lokke coyoten i rekkevidde, bør du vurdere å bruke en kunstig agn (for eksempel en gammel utstoppet kanin eller en kommersielt tilgjengelig dummy) eller et virkelig dødt dyr (kaniner jobber godt). Legg dekk eller agn i en ideell skyteavstand fra skjulestedet ditt, gå tilbake til skjulestedet og vent. Hvis mulig, bruk et klageanrop som matcher agn eller dummies.  
    
  • Hvis du bruker et dødt dyr, kan det være lurt å klippe det slik at lukten kan spre seg fra innersiden. Denne lukten er spesielt sterk, og hvis du er heldig, bør du øke sjansene dine for å tiltrekke seg coyotes.
  •  
         
 14.  
             

    3      Få mest mulig ut av den døde coyoten  ,

    
   
 1.             1      Dyr dyret med et godt plassert skudd. Selv om det er veldig uvanlig for en jeger å drepe en coyote for kjøttet, setter noen på seg kappen for sin mykhet og skjønnhet. Hvis du vil jakte coyotes for pelsen, bør du sikte på å drepe hver coyote med et enkelt, rent skudd. Dette tjener et dobbelt formål: Det reduserer ikke bare skaden på kappen, men reduserer også sannsynligheten for at coyoten vil kunne fly og skjule fra å dø, noe som gjør drap ubrukelig og forlater deg uten pels.  
    
  • For den beste muligheten for å drepe en coyote raskt med et enkelt skudd, må du målrette mot vitale organer, spesielt hjerte og / eller lunger. De fleste vitale organene i coyoten ligger ganske langt foran på overkroppen: Det lille hjertet ligger i underkroppen, rett foran dyrets forben, mens de større lungene er litt høyere og bak hjertet. Et skudd i området over en av de fremre beinene skulle trolig slå et av disse organene.  
     
   • Et skudd i hodet er også sannsynlig nok til å drepe coyoten i ett skudd. En coyotes hode kan imidlertid være ganske liten og vanskelig å treffe.
   •  
    
  •  
  • Selv om du ikke målretter mot coyotens frakk (for eksempel hvis du bare vil drepe den for å beskytte husdyr), prøv å drepe dyret med et enkelt rent skudd. Et skudd på livets vitale organer er den raskeste og mest humane måten å drepe et dyr på. Unøyaktige skudd kan forlenge lidelsen til et døende dyr.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Pass på at coyoten er død. Når du nærmer deg den drepte coyoten, se etter tegn på pust eller bevegelse. En såret, men ikke enda død, coyote bør slippes fra hans lidelse så raskt som mulig ved å skyte ham i hodet fra en sikker avstand (eller, hvis du stoler på dine egne evner, skjærer halsen). Vær forsiktig med sårede coyoter, for selv om det ikke er sannsynlig at en voksen person blir drept av en coyote (enn si en døende coyote), kan han fortsatt skade deg med en bit.  
    
  • Hvis du har blitt bitt av en coyote av en eller annen grunn, kontakt lege omgående. Selv om du ikke har blitt alvorlig skadet, bør du se en lege for å sikre at bitt ikke har overført noen sykdom.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Reager raskt etter lanseringen. Som med et hvilket som helst vilt dyr, er tiden en viktig faktor etter å ha drept en coyote, da kroppen hans begynner å tiltrekke seg bakterier etter døden. I nesten alle jaktressurser anbefales det at dyret tas ut umiddelbart for å bevare slaktkroppen. Du trenger ikke å reagere hektisk, men hvis du er interessert i coyotens frakk, er det best å starte grusning eller hacking dyret så snart som mulig for å holde det i god stand.  
    
  • Været og miljøet der du jakter på coyotene, vil også gjøre en forskjell i hvor fort du må svare. Generelt forblir døde dyr "konserverte" lenger i kaldere temperaturer.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fjern kappen fra coyoten og / eller fjern den. Umiddelbar utryddelse i naturen utføres når du jakter det meste av dyrelivet. I prosessen blir det indre dyrets indre organer fjernet slik at bare kjøtt, skjelett og pels forblir. Det tjener til å fjerne dyrets lukt og slakteavfall, redusere slaktkroppens vekt og sørge for at dyrene de fleste jegere er interessert i - kjøtt, pels osv. - er så rene som mulig. Det drepte dyret kan guttes på bakken, selv om det er lettere å henge coyoten fra et tre eller en solid stolpe. Når koyotene er fjernet, kan du også avkjøle frakken, legge den opp umiddelbart, fjerne pelsen og la kroppen og organene stå uberørt. Uansett hvilke deler av dyret du lar i naturen, vil de enten rive eller bli spist av andre dyr.  
    
  • På grunn av sin lille og lette kroppsbygning, er coyotes en fin måte å pelle av frakkene deres rett på stedet. Men hvis du allerede har slått din coyote og jakt i kaldt vær, eller hvis du har muligheten til å flytte slaktkroppen til et kaldt sted på en relativt kort tid, kan du også transportere dyret til hjemmet ditt for skinning.
  •  
  • Uansett hvilken hudtype du velger, bør du vaske deg forsiktig etterpå for å forhindre spredning av sykdommer og / eller parasitter fra dyret.
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (7)      
Dyr populær:
Avle skildpadder.

Rolig en katt.

Ta vare på leilighetskatter.

Oppdag veps.

Å tiltrekke sangfugler til hagen din.

Opprettholde en Toy Poodle.

Få hunden din til å bjeffe fremmede.

Bearded Dragons rase.

Bli kvitt fluer.

Drep lopper hjemme.

Tilfør en miniatyr pinscher.

Korrekt feiljustering av hjørnetenner.

Kjøp en pindsvin.

Hold katter fra å gå inn i gården din.

Få en hund til å drikke vann.

Børste en kattens tenner.

Lær en eldre hund på en løs bånd.

Holding afrikanske gigantiske snegler.

Gjenkjenne tegn på kattemishandling.

Hjelper hunden din å avtale en annen hunds død.

Kast et kasterett riktig.