Home \ dyr
 

Ta en vill katt inn.

 

Stray katter kan raskt utvikle en usunn, farlig overbefolkning hvis de ikke er merket. Hvis du er en kjæledyrseier eller bare elsker dyr, kan du være sikker på at det ikke er for mange kaste katter i ditt nabolag. Fange en kaste for å få den kastrert eller sterilisert, er en viktig tjeneste for samfunnet ditt og dyrene som bor der.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Tiltrekk en villkatt  ,

    
   
 1.            1      Sett opp et fôringssted. Hvis det er mange forsvunnne katter i nabolaget ditt som du vil spise og neuter, bidrar det til å gi mat til dem på en bestemt tid hver dag. Dette er vanligvis den enkleste måten å få villkatter å gå i nærheten av deg.       
 2.  
 3.             2      La kattene bli vant til din tilstedeværelse. Ikke prøv å nå eller berøre katten direkte. De fleste villkatter er veldig sjenert og vil ikke bli rørt av mennesker. I stedet legg deg bare ned på en nærliggende stol og vær stille etter at du har lagt maten på dem. Hold deg rolig og ikke hør ut av deg.  
    
  • La katten kontrollere situasjonen. Hvis hun kommer til deg med en gang og tørker bena, er det bra. Hvis ikke, bare sitte i nærheten og vær stille. La henne bli vant til deg.  
  •  
         
 4.  
             

  Del 2      Forbered deg på å fange katten  ,

    
   
 1.             1      Vurder en livefelle. Den sikreste måten å fange en villkatt på er å bruke en trygg levende felle. En middels stor felle bør være tilstrekkelig. De fleste feller av noe merke fungerer på samme måte, men holder seg fortsatt til instruksjonene for bruk av feller du har. 
    
  • En levende felle har åpninger i begge ender og en utløser i midten hvor du kan plassere agn. Når katten går inn i buret og trykker lukkeren, lukkes dørene og katten er fanget. Dette gjør katten lett å transportere.
  •  
  • Du kan også spørre om du kan låne en felle et sted.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lag en avtale for kastrering eller sterilisering. Ta vare på en avtale noen dager før du fanger katten, slik at du virkelig får katten når du har avtalen. Sørg for at veterinæren bruker en selvbindende sutur når du syr, slik at du ikke trenger å gå tilbake.  
    
  • Fortell veterinæren alt du vet om dyret, for eksempel kjønn, helseproblemer du har lagt merke til, og hvis du har en ide om hvor gammel katten kan være.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Behandle katten til fellen. Legg maten du gir villkatten inn i fellen. Du kan sette de fleste levende feller slik at dørene ikke lukker slik at katten lett kan bevege seg i fellen. Det etterlater også lukten i det og vil føle seg så mye bedre når du har tatt det.        
 6.  
             

  Del 3      Fangst  ,

    
   
 1.             1      Forbered et sted for katten før du tar det. Du trenger et rolig sted å huse katten før du kjører til veterinæren og etter at du har vært der. Det bør være et sted med mild temperatur som er beskyttet mot andre dyr. Pass også på at han er stille og uten forstyrrelser. 
    
  • Et ledig soverom eller et annet mørkt rom ville være hensiktsmessig. Et bad eller et utviklet kjellerrom vil også være en mulighet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Stopp fôring før du fanger dem. For å sikre at katten faktisk fanger maten og ikke føler seg full, kan du hoppe over fôring. Men du kan få det vanskelig å mate kattene, men vær sterk.  
    
  • Du kan hoppe over en fôring, men ikke ta bort vannet! Sørg for å gi katten vann, selv om natten, før du fanger den.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Legg ut fellen. Ved fôringstid, helst 12 til 24 timer før veterinærens avtale, legg en lett klut på gulvet og utløseren av fellen. Legg til ca 2 ss våt mat, tunfisk eller annen sterk luktende mat til bunnen av fellen. Plasser fellen slik at den ikke vibler eller vipper. 
    
  • Du kan drible olje eller juice fra fôret i en sti til fellen eller legge ut noen tørre biter for å tiltrekke mer oppmerksomhet.
  •  
  • Sett en tom bolle eller kopp i fellen, som du senere kan fylle med vann. Pass på at beholderen ikke har noen skarpe kanter som kan skade katten. Du kan deretter fylle bollen med vann fra en sikker avstand med en stekepistol.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Vent og se. Ikke la fellen stå uten tilsyn. Men du trenger ikke å gå rett til handling når fellen snaps shut. Det kan imidlertid roe katten hvis du dekker fellen med en klut så snart den er fanget. 
    
  • Når du har tatt katten, ta den inn i rommet du har forberedt på det. Det kan være vill og skrape, så hold fingrene bort fra alle åpninger av fellen.
  •  
  • Katten vil gråte og gjøre andre hjerteskjærende lyder, så vær alltid oppmerksom på at du gjør det rette.
  •  
         
 8.  
             

  Del 4      Kastrere eller sterilisere en villkatt  ,

    
   
 1.             1      Hold fellen dekket hele tiden. Katten skal kunne slappe av og roe seg til avtale. Gi henne litt vann og prøv å gjøre omgivelsene så rolige og rolige som mulig.        
 2.  
 3.             2      Forbered din bil. Du vil kanskje sette et håndkle eller et teppe på baksetet hvis katten urinerer mens du transporterer den. Husk at dette er en veldig spennende og stressende opplevelse for katten, så vær forberedt på at den ikke kunne være stille og fredelig.       
 4.  
 5.             3      Ta katten langsomt og forsiktig. Når det er på tide, bære katten langsomt og forsiktig og hold hendene vekk fra felleåpningene. Kjør katten til veterinæren og la veterinærene vite, men sørg for at de vet at det er en villkatt. 
    
  • Gi forsiktig katten og prøv å gjøre alt så rolig som mulig. Unngå høy musikk og ikke åpne vinduene mens du kjører.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Følg instruksjonene fra veterinæren til det er på tide å frigjøre katten. Din veterinær vil instruere deg, og du vil forlate katten med deg i rommet for noen flere timer hver natt før du slipper den eller tar den der du vil.        
 8.  
 9.             5      Snakk med lyet om et trekk. Du bør søke råd i alle fall. Det er ikke godt å flytte en katt med mindre det er noe annet alternativ, eller kattens habitat er farlig for dem. Hvis det må gjøres, spør det lokale lyet for råd og andre alternativer.       
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (9)      
Dyr populær:
Utvida flaggermus fra huset ditt.

Tren en beagle.

Test temperament av en hund.

Mealworms rase.

Ta vare på en syke dekorativ fugl hjemme.

Kjøp en Golden Retriever valp.

Ta vare på spøkelsesreker.

Unngå at fisken din dør mens du er på ferie.

Å ta vare på ville kaninbarn.

Gjenkjenne en krabbe edderkopp.

Bli kvitt armadillos.

Hold en sneg som kjæledyr.

Ta vare på en pug.

Lag kalkun egg i inkubatoren.

Bli kvitt rotter.

Diagnose og behandle fotsår hos katter.

2 3 uker gammel forlatt kattegutt heve.

Lunge hesten din.

Fransk Bulldogs øvelse.

Bygg et hundhus.

Ta vare på en border collie.