Home \ dyr
 

Sett opp et kaninbur.

 

Før du tar kaninen hjemme, må du sette opp et komfortabelt hjem for ham, noe som gir ham god plass til å strekke seg ut og lure seg rundt og finne ly. Hare bur burde være store nok til å imøtekomme mat, vann, en kanins lue og noen leker og godbiter. I første trinn lærer du hvordan du lager et koselig og trygt hjem for kaninen din.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Velg et bur  ,

    
   
 1.            1      Velg et stort bur. Kassen du velger bør være minst seks ganger din kanin. Hvis du tar et nyfødt kanin hjemme hos deg, må du huske at det vil vokse de neste månedene. Så velg et bur som vil gi din kanin nok plass når han er fullt voksen. Buret bør også være stort nok til at kaninen din står oppreist på bakbenene. Buren må være minst 4 meter lang, 1 meter bred 60cm høy. Det spiller ingen rolle om buret er litt større enn du tror nødvendig. Så du kan være sikker på at kaninen din har nok plass.  
    
  • Mange "kaninburder" som selges i kjæledyrbutikker er faktisk for små. Hvis kjæledyrbutikken ikke har et godt utvalg, så sjekk nettverket eller du er oppfinnsom og bygg ditt eget bur.
  •  
         
 2.  
 3.   2      Velg et kabellomme. Et kabellager gir god luftcirkulasjon og er også enkel å rengjøre. De er spesielt egnet for kaniner, så lenge de ikke er laget av ledning på bakken. Den lille harefoten kunne ellers bli sittende fast i den. Se etter et stort og bredt bur med en plast- eller metallbunn.  
    
  • Du kan også velge et bur som er åpent øverst. Et slikt bur gir haren mer frihet, og han vil ikke føle seg så begrenset. Du må bare sørge for at buret er minst 90 cm høyt slik at haren ikke kan hoppe ut.
  •  
  • Hvis du ønsker å bygge et hareinnlegg for utendørs, må du være oppmerksom på andre ting og kravene er litt forskjellige.
  •  
         
 4.  
 5.   3      Kontroller at bunnen av buret har urinbeskyttelse. Bunnen av buret skal ha høye og faste sider. Hvis du har et bur med sider som er for lave, kan det hende at noen urin sprer ut av buret.  
    
  • Hvis du ikke kan finne et stort kaninbur med kantkanten av boksen for høy, kan du også legge til en fallevakt selv ved å feste plastplaten deler rundt buret. Det fungerer bra hvis du velger et bur som er åpent øverst.
  •  
  • Men legg ikke for mye av buret med plast, slik at det alltid er tilstrekkelig luftcirkulasjon.
  •  
         
 6.  
 7.   4      Legg ut buret med hø eller kull som passer for kaniner. Hvordan lage en komfortabel, komfortabel atmosfære for din kanin inne i buret. Ikke legg buret med avis med mindre avispapiret er basert på soya eller vann. Pass også på at kullet ikke er laget av sedertre eller annet materiale eller skog som gir mye støv eller sterk lukt, noe som kan skade lungernes lunger.  
    
  • Hvis du har et åpent kabinett, kan du også bruke teppe eller andre myke materialer som et gulv.
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Sett opp buret med nødvendig tilbehør.  ,

    
   
 1.   1      Velg en kaninboks. Kaniner kan få infeksjoner hvis de går rundt i egen skitt. Det er derfor det er veldig viktig å kjøpe en kanins lus og lære kaninen å bruke den. En trekantet beholder plassert i hjørnet av buret eller kabinettet er veldig nyttig. Din kanin kan ikke bruke Klobox med en gang, så vær tålmodig. Før eller senere vil han lære å bruke den.  
    
  • Fyll Hasenklo med et lag av avis, giftfri søppel og på toppen av det noen høi. Du bytter høet daglig, og resten en gang i uken.
  •  
  • Ikke bruk kullsprut, spesielt ikke klumpingkull, da dette kan være dødelig for kaniner.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gi dine kaniner med mat. Din kanin skal ha ubegrenset tilførsel av enggress eller høy. Dette kan lett plasseres i store bunter rundt buret for å sikre at kaninen din aldri løper ut. I tillegg kan du hver dag sette ferske grønnsaker i en liten bolle i hjørnet av buret. Hare som alle slags grønnsaker.  
    Pet butikker selger poser med kanin fôr pellets, men det er ikke sunt å mate dem i store mengder. Bruk bare pellets som et supplement til et hø og vegetabilsk diett.  
  • Ikke mat din kanin for ofte med sukkerholdig frukt. Kaniner er vanskeligere å fordøye enn grønnsaker.
  •  
  • Gi aldri harebrød, kjeks eller andre matvarer som inneholder for mange karbohydrater. Unngå også å mate kjøtt.
  •  
         
 4.  
 5.   3      Gi kaninen din vann. Legg litt vann i en keramisk bolle, legg den i hjørnet av buret, nær maten. Kaniner kan drikke vann fra en bolle, men du bør også sette en hengende vannflaske i buret for å sikre at kaninen din aldri løper ut av vannet. Husk å fylle opp ferskvann hver dag.     
 6.  
 7.   4      Gi nibble til kaninen din. Kaniner liker å tygge på noe og tygge fremmer viktig tannslitasje. Det bør være ubehandlet tre, for eksempel fra ananas, eller du kjøper bare egnet for kaninnibber i dyrebutikken.     
 8.  
 9.   5      Gi kaninen et behagelig sted å sove. En liten håndkle i hjørnet av buret gjør haren føles bra, og han kan leke godt med den. Hvis du vil, kan du også kjøpe en spesiell kanin seng. Bytt håndkle eller kaninbed regelmessig og vær oppmerksom på svinete hjørner, disse kan være farlige for kaniner.     
 10.  
 11.   6      Sett noen morsomme leker i buret. Leker øker og underholder kaninens miljø. Noen egnede leker er for eksempel en liten ball med en klokke inne (ligner et leketøy for katter), en leketøy gulrot, en tom toalettpapirrulle, en boks med hull kuttet ut (hvor kaninen går inn og ut) eller en plastunnel fra en dyrebutikk.     
 12.  
             

  Del 3      Finn et passende sted i ditt hjem  ,

    
   
 1.   1      Legg buret i et godt ventilert område. Velg et rom som alltid har en konstant temperatur og rikelig med luftstrøm. Ikke plasser buret i et støvete, overfylt rom, for eksempel loftet eller kjelleren, heller ikke i garasjen eller på et annet rom hvor det blir veldig varmt eller veldig kaldt. Velg et sted der naturlig lys kommer inn.  
    
  • Et stort vaskerom, et ubrukt soverom eller et annet tilstøtende rom ville være et godt valg.
  •  
         
 2.  
 3.   2      Pass på at kaninen din er trygg fra rovdyr. Andre kjæledyr, som katter eller hunder, kan utgjøre en fare for haren. Kaniner er veldig engstelige, så ikke velg et sted hvor de andre kjæledyrene regelmessig blir.  
    
  • Når kaninen din spiller ute, er det viktig å holde øye med ham for å være sikker på at han er trygg fra andre kjæledyr eller dyreliv.
  •  
         
 4.  
 5.   3      Velg et rom hvor kaninen din kan gå rundt. Kaniner bør ikke bare holdes i sine bur. Du må også gi din kanin noe å holde seg i form. Den enkleste måten er å sette buret i et rom som du ikke har noe imot når du hopper rundt og utforsker området.  
    
  • Pass på at det ikke er kabler, skarpe kanter, små leker eller andre ting i rommet som kan skade bunny din.
  •  
         
 6.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

      

          
Dyr populær:
Tame en fugl.

Kjøp en katt som kjæledyr.

Bygg en hekkeboks for parakitter.

Tren en jakthund.

Løft et hus spurvkylling.

Lær en hund for å komme på kommandoen.

Nedre feber hos katter.

Redd en hakk.

Holder flere katter.

Hold katt og hund sammen.

Tren en Rottweiler.

Behandle øyeproblemer i pugs.

Velg en tarantula som kjæledyr.

Kjenn forskjellen mellom en giftig koral slange og en konges slange.

Akklimatisere en fisk.

Behandle katten uansett uten å være riper.

Finn riktig kjæledyr.

Klassifisere dyr.

Ta tak i en borte hamster.

Holder en ramkanin.

Hold katt og hund sammen.