Home \ dyr
 

vedta en katt.

 

Hvis du har tenkt på å adoptere en katt en stund, og nå er det tid til å gjøre det, gjør litt forskning for å sikre at en katt er kompatibel med din livsstil og din familie. Hvis du velger å adoptere en katt, må du vurdere mange faktorer, for eksempel kattens kjønn, alder og historie. Hvis du vet hva du leter etter, bestem deg om du vil ha en katt fra lyet eller oppdretteren. Les videre for å lære mer om å vedta en katt.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Forskning på katter  ,

    
   
 1.            1      Bestem hvilken type katt du vil ha. Vil du ha en renraset katt eller en hybridkatt? Purebred katter er vakre, men har ofte helseproblemer. Mongrel katter er ikke rase, men å vedta dem er billigere og de har mindre helseproblemer eller personlighetsproblemer.  
    
  • Hvis du er interessert i en purebred katt, så undersøk om gode omdømme oppdrettere og sørg for at katten kommer fra noen med mye genetikk og avl bakgrunn.
  •  
  • Som hybridkattens foreldre er vanligvis ukjente, er det viktig å sørge for at katten har blitt testet for sykdom før vedtaket.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bestem hvilken alder katten skal ha. Vedtak av en kattunge kan være morsomt, men det krever også mer arbeid enn å adoptere en katt. Kattunger er fulle av energi og er ennå ikke uavhengige, mens katter kan forsvare seg godt og roligere.  
    
  • Hvis du har svært små barn eller babyer i familien din, er det ikke en god ide å vedta en kattebarn, da kattunger aldri bør behandles hardt.
  •  
  • Tenk på å vedta en eldre katt hvis du er litt eldre selv. Eldre katter blir ofte oversett i dyrehjem, men er gode følgesvenner i senere liv.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bestem mellom en mannlig og en kvinnekatt. Mannlige og kvinnelige katter oppfører seg annerledes før de kastreres eller steriliseres, så hvis du ikke vil gjøre dette med katten din, bør du vurdere sex. På grunn av det store antallet kaste katter og for kattens helse og velvære anbefales det at de steriliseres eller kastreres. Når dette skjer, er personlighet og oppførsel av mannlige og kvinnelige katter ikke lenger veldig forskjellige. Mannlige og kvinnelige katter er like sannsynlig å være søte, vennlige, irritable eller vanskelige.        
 6.  
 7.   4      Vurder å holde mer enn en katt. Mange katter elsker tilstedeværelsen av andre katter. Hvis du adopterer to katter, trenger du ikke å bekymre deg for at katten blir kjedelig eller ensom mens du er borte. Hvis du adopterer dem fra et dyrs hus, sparer vedtaket av to katter to liv i stedet for en. Hvis du har nok plass hjemme og har råd til mer enn en katt økonomisk, så ser du alvorlig på å vedta to katter.               
 8.  
             

  Del 2      Finn den rette katten  ,

    
   
 1.             1      Besøk lokale husly eller kontakt en oppdretter. Hvis du vil ha en rase katt, gjør du en avtale med en oppdretter i begynnelsen. Den vanlige måten for katteeiere er å lete etter katter i lokale lyskilder. Hvis du ikke verdsetter en renraset katt, er et ly et flott sted å finne den rette katten. Dyrhyttepersonalet kjenner mye om sine katter og kattunger, og kan hjelpe deg med å finne akkurat den katten som passer til familien din.  
    
  • På www.petfinder.com finner du dyr som er tilgjengelige i lokale dyrehjem. Du kan se bilder og lese beskrivelser før du møter katten.
  •  
  • Det finnes katter i noen dyrebutikker. Som dyrehage bedrifter kildes ofte sine kattunger og valper fra uetiske kilder, anbefales dette ikke.  
  •  
  • Mange publiserer adoptiv kattunger og katter på rubrikkannonser eller i aviser. Dette er ofte veldig billig, men med adopsjon av en katt av en privatperson, er du alltid i fare fordi du ikke kan være sikker på kattenes fortid og opprinnelse.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Se på forskjellige katter. Etter å ha forsket, er det på tide å møte ditt potensielle kjæledyr. Besøk katter som interesserer deg for å finne ut om dine personligheter er en god kamp. Tenk på hva slags katt som passer for din situasjon.  
    
  • Leter du etter en vennlig kokkekatt? Du bør være i stand til å fortelle med en gang om en katt liker å bli knust eller sitt i fanget ditt.
  •  
  • Ønsker du en katt med en uavhengig personlighet? Noen katter er fjernere enn andre.
  •  
  • Still spørsmål til husly eller tidligere eier hvis du er i tvil om en kattes personlighet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Velg en katt og begynn å vedta. Vedtaket varierer avhengig av om du adopterer en katt fra lyet eller andre steder. Du må fylle ut noen papirer og kanskje betale en avgift før du kan ta katten hjem.  
    
  • Noen huslyter stiller deg spørsmål om ditt hjemmemiljø før de tillater deg å adoptere katten.
  •  
  • Du kan velge å beholde navnet oppgitt av husets ansatte eller den forrige eieren av katten, eller for å gi det et nytt navn.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ta katten til en veterinær. Dette viktige trinnet sikrer at katten er sunn før du tar den hjem. Sørg for at katten har god helse og har mottatt alle nødvendige vaksiner for å beskytte mot rabies eller andre sykdommer. Hvis katten ennå ikke er sterilisert eller kastrert, planlegg å gjøre det. Planlegg å ta katten til veterinæren en gang i året for å sikre at hun holder seg frisk.        
 8.  
             

  Del 3      Gi et vakkert hjem  ,

    
   
 1.             1      Forbered en søppelboks. Du trenger en plastfyllingsboks som er fylt med kullbull og ligger i et hjemområde som ikke har for mye trafikk, for eksempel en veranda eller et annet bad. Vis katten hvor søppelboksen er når du tar den med hjem.  
    
  • Du må kanskje lære katten å gå til søppelboksen, men voksne katter vet vanligvis hva de skal gjøre.
  •  
  • Bytt kullsøylen noen få dager for å holde kullkassen ren; ellers vil katten se etter et annet sted.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lag mat og vann til katten. Legg mat og vannskål på et sted hvor katten kan gå når som helst. Forsikre deg om at matskålen alltid er tørr mat, som du kan til og med supplere med våt mat. Pass på at vannskålen alltid har rent og ferskvann.  
    Eldre katter trenger ikke melk eller krem, de kan til og med få dårlig fordøyelse fra det.  
  • Du kan mate katten litt med skinke eller tunfisk som sporadisk kulisser.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lag en katt og leker klar. Katter må klø på at klørne ikke blir for lange. Hvis du ikke gir et kattentre, vil katten skrape tremøbler og andre gjenstander. Toy-mus og andre morsomme leker bidrar til å holde katten opptatt og passe.        
 6.  
 7.             4      Bestem om katten din får lov til å gå utenfor. I motsetning til katter trenger du ikke å gå eller trene med katter. Så lenge du gir dem nok insentiv og leker, er katter i leiligheten fine. Bortsett fra det, liker noen katter frisk luft. Hvis du lar katten din ut, sørg for at du kan gi henne en vei inn. Noen katteiere legger kattfliker til døren slik at kattene deres kan komme og gå som de vil.        
 8.  
 9.             5      Ta vare på katten din. Nå som du har en ny katt i leiligheten din, må du sørge for at alle familiemedlemmer vet hvordan du skal ta vare på en katt. Lær barna ikke å være grove, og introdusere andre dyr til katten, slik at de ikke vil være redde. Vær oppmerksom på katten din spiser og bading oppførsel slik at du oppdager når hun er syk. Spill med katten din ofte for å dekke deres behov, og ditt nye kjæledyr er en utmerket følgesvenn.        
 10.  
            

Tips .

             
Dyr populær:
Hjelp en hund til å håndtere sin frykt for fyrverkeri eller tordenvær.

Behandle en kald katt.

Hjelp en hund med separasjonsangst.

Så kaninen kommer til deg når du åpner buret.

Saddling og bridling en hest.

Behandle forstoppelse hos katter.

Kjenne hjertesykdom hos katter.

Å heve en babyfugl.

Hold katten din fra å våkne deg opp.

Ta vare på musebabyer.

Gi en sprøyte til en hest.

Pensle en hunds tenner.

En kattebarn bader.

Slå ut og ta grilling innendørs og utendørs.

Hold valper fra å bite.

Anerkjenner en myrdronning.

Lag hamstere slik at de ikke lenger gnager på buret.

Gi en hest.

Bytt vann i akvariet.

Behave nær en coyote.

Hold en hund i god helse.