Home \ dyr
 

Ta med valper hjemmeutdannet.

 

Lite valper forstår ikke hvor riktig sted å gjøre forretninger er før eierne huser dem. Renslighet utdanningen er en viktig del av omsorgen for en valp. Og med litt grunnleggende kunnskap om hvordan man trener valper, vil han mestre det på kort tid!

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Gi valpen ditt rette miljø  ,

    
   
 1.            1      Forstå hvordan en valp oppfatter miljøet. Valper har ingen medfødt forståelse av hva folk anser rett og galt. Men du kan lære mange atferd. En valp forstår ikke at det er "dårlig" oppførsel å urinere på teppet. For valpen din er teppet like passende som gresset utenfor. Du må lære valpen ditt bedre valg først.        
 2.  
 3.             2      Oppmuntre de første gledelige tilfeldighetene. De første treffene i hundens rene utdanning er flere tilfeldigheter enn noe annet. Å få ham ut ofte, vil få ham til å gå ut ved et uhell. Han vil begynne å forstå hva slags oppførsel du vil at han skal gjøre når du roser ham for denne lykkelige tilfeldigheten. Likevel vil det ta litt tid og mange gjentakelser. 
    
  • Hvis du fanger valpen mens du går inn i huset, stopper du handlingen. Bruk en avbrytende kommando som "Get out!" Ikke rop og ikke sverge mens du gir bestillingen. Bruk kommandoen bare for å avbryte valpen og hindre ham i å gjøre det.
  •  
  • Ta tak i valpen og ta den til sitt utpekte sted utenfor. Hvis han gjør sin virksomhet på rett sted, si riktig ros og / eller gi ham en belønning. Pass på at du bruker samme sted hver gang. Kjører hunden din i et bånd, er den ideelle måten å holde ham i samme område.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ikke straff din valp for ulykker. Din valp forstår ikke hvorfor du straffet ham. Ranting og fysiske reaksjoner vil bare skremme valpen din. Dette kan ofte føre til at valpen prøver å gjøre forretninger på skjulte steder i hjemmet ditt når du ikke er der. Alvorlige atferdsproblemer som går utover begrensningene for renslighet, kan oppstå hvis du ikke bruker positive treningsmetoder.       
 6.  
 7.             4      Kjenn de naturlige grensene til en boble. Valpens alder har innflytelse på hvor rent han kan være og hvor mye tid er tillatt mellom toalettpause. Ikke se ulykker som et tegn på at han er vanskelig. Sammenlign ham med en baby som først må lære å kontrollere blæren hans. En generell veiledning er dette:  
    
  • Alderen mellom 8 og 16 uker betraktes som den viktigste sosialiseringsfasen av en valp. På dette tidspunktet kan valpen bare holde urinen i 2 timer. Det er også den beste tiden å begynne å trene huset.
  •  
  • Ved 16 uker kan en valp holde urinen i opptil fire timer. Før det går blæren bare i ca 2 timer til valpen din må tømme den.  
  •  
  • På 4-6 måneder virker hvalpe ofte "halv" rene fordi de lett blir distrahert. Han kommer nok til å utforske verden, noe som betyr at en møll han trenger å jakte, kan hindre ham i å urinere hvis han tar ham til riktig sted. I mellomtiden kan den fire måneder gamle valpen vente fire til fem timer før han må, mens en seks måneder gammel valp kan utholde seks til syv timer.
  •  
  • Når en hund når opp til 6-12 måneder, kan seksuell modenhet hos menn føre til at de løfter bena og lager møbler, mens kvinner kan bli i form. Blæren varer i opptil syv eller åtte timer til den må tømmes.
  •  
  • På 12-24 måneder er valpen kanskje ikke full voksen, avhengig av rasen. Jeg håper han har nådd huset - lenge før denne gangen, men hvis ikke, kan du fortsatt lære ham, selv om han er en voksen. Selv om det ikke er umulig, trenger trening av husbrudd hos eldre hunder som har utviklet dårlige vaner vanligvis krever mer energi og nidkjærhet fra din side enn fra begynnelsen for å lære en valp "riktig".
  •  
         
 8.  
 9.             5      Merk rasen av hunden din. Større hunder pleier å være enklere å rengjøre enn kjæledyr. Mindre hunder trenger mer vann (som de har et mindre fordøyelsessystem). Mindre hunder er også mer sannsynlig å gjøre forretninger på steder som du ikke umiddelbart kan oppdage eller spore, noe som resulterer i dårlige vaner. Begrens hundens tilgang til hele huset for å forhindre dette.       
 10.  
 11.             6      Kjøp et bur eller en boks. På samme måte som mennesker, vil valper ikke gå der de spiser og sover. Å få hunden til å bruke et bur er en fin måte å hjelpe valpen til å kontrollere blæren. Buret gir dem også sikkerhet. Når du er rundt, la adgangen til buret være åpen slik at han kan gå inn og ut som han liker. Sett leker, belønninger og en koselig pute i den. Buret bør være et positivt sted, ikke et sted for straff. 
    
  • Noen hunder tar med buret med en gang, andre må bli vant til det gradvis.  
  •  
  • På et tidspunkt i livet ditt vil hunden din trolig trenge å komme inn i en transportboks. Veterinæren, reiser eller besøk til groomingen krever at hunden er låst opp. Det er bedre å bli vant til det mens han fortsatt er ung.
  •  
  • Valper under 6 måneder bør aldri stå i buret i mer enn 3 til 4 timer, uavhengig av blærenes kontroll. De trenger mer interaksjon. Hvis du trenger å jobbe i løpet av dagen, få en hundeseter til å kjøre hunden din på passende tidspunkt.
  •  
  • Når du kommer hjem, kan du straks gå ut med hunden din og ikke gi ham muligheten til å få et uhell hjemme.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Pass på at buret er riktig størrelse. Det skal være stort nok for valpen å stå opp, snu og ligge naturlig. Men han bør ikke være så stor at valpen kan gjøre sin virksomhet i ett hjørne og sove i den andre. Ideen bak Fäfig er å bruke sitt naturlige instinkt for ikke å være på samme sted der det sover for å fremme rensligheten av huset. Hvis du har en valp av en stor rase, er det bure som "vokser" med hunden din, så du trenger ikke å kaste bort penger for å kjøpe større som det vokser. Hvis du ikke har et bur, bruk en del av badet ditt som har blitt låst med et beskyttelsesgitter.        
 14.  
 15.             8      Velg et bestemt sted å flytte før valpen beveger seg inn. Dette stedet kan være hvor som helst i din hage, ved siden av en skjermet bygning, eller et annet sted. Uansett hva du velger, hold deg til dette stedet. Unngå å sende motstridende meldinger mens du skifter toalettsetet igjen og igjen.                  
 16.  
             

  Del 2      Utvikle en konsekvent daglig rutine  ,

    
   
 1.             1      Lag en fôringsplan. Å ha en plan for fôring av valpen kan gjøre innsatsen din mye mer vellykket. Imidlertid kan en valp som kan spise når han vil, bli vanskeligere. Også, en plan for når du skal løpe hunden din, vil gjøre det lettere for deg. Ta valpen ut som et urverk hver femten til tjue minutter etter å ha spist.       
 2.  
 3.             2      Lag en Gassiplan. Det viktigste når du utdanner en valp (eller hund) om renslighet er konsekvens. Hvis du er konsistent og pålitelig, gjør det samme hver gang og forventer den samme handlingen, vil valpen forstå det veldig fort. Men å endre dine handlinger og forventninger vil forvirre valpen din. Lag en forutsigbar og konsekvent prosess for valpen din. Utfør valpen din:  
    
  • Når han våkner om morgenen - eller før, når du klarer å våkne opp foran valpen din.
  •  
  • Etter hvert måltid. Valper må vanligvis gjøre innen de neste 20 minuttene etter å ha spist.
  •  
  • Etter hver eneste lur.
  •  
  • Etter hver sesong.
  •  
  • Før han legger seg om kvelden. Valper mellom 8 og 14 uker vil trolig måtte gå ut om natten også. La han sove i rommet ditt slik at du kan høre når han whines for å bli sluppet ut. Legg leiben, tøfler og badekåpe klar.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Begynn umiddelbart å heve valpen din til husholdning. Etter å ha blitt vist hans nye omgivelser, gir han ham litt vann og straks ta ham ut til stedet som allerede er satt.       
 6.  
 7.             4      Se etter skilt. Valpen din kan begynne å forstå at han skal gjøre sin virksomhet utenfor før han vet hvordan han skal vise den til deg. Se etter mistenkelige tegn på at valpen din har en full blære, for eksempel: bjeffer eller riper ved døren, hvor du bringer ham ut, hekker, rastløshet og snooping rundt, snu i sirkler. Hvis du observerer noen av disse oppføringene, spesielt hvis valpen din ikke har vært ute en stund, er det nok tid å gå med ham.       
 8.  
 9.             5      Tenk på en kommando. I tillegg til konsekvent å bringe valpen til et bestemt sted, kan du også introdusere en bestemt kommando som hunden din kan knytte til Pipipause, for eksempel "tisse" eller "skynd deg" eller hva som helst hendelsen.        
 10.  
 11.             6      Bruk denne kommandoen konsekvent. Pass på at du bare bruker den valgte kommandoen under pipepause. Bruk den hver gang du går ut med valpen din. Så valpen din kan koble denne handlingen med akkurat denne kommandoen. Det vil være til hjelp i fremtiden når du reiser, besøker slektninger / venner, etc.       
 12.  
 13.             7      Ros din valp så snart den er ferdig. For en valp å kombinere ros med sine handlinger, bør du rose ham direkte når han er ferdig og før du går inn igjen.  
    
  • Ros din valp når du er ferdig, og ikke forstyrr "strømmen". Noen valper er så følsomme at de kan stoppe i midten av urinering hvis du roser dem for fort. Han kan til og med tro at han skulle kne seg ned for å få en belønning. Tidspunktet for din ros er svært viktig.
  •  
  • Husk at frihet er også en belønning. Ha det gøy og lek med valpen din når han har gjort det. Du vil ikke at valpen din skal tro at moroa slutter så snart han er ferdig med sin virksomhet. Du vil ha det gøy å fortsette slik at valpen skynder seg og gjør det gøy.  
  •  
         
 14.  
 15.             8      Oppmuntre den rette oppførselen uten å rive eller straffe. Når du tar med valpen din ute på den fastsatte tiden, og han gjør jobben sin innen 3-5 minutter, bør du rose ham og ta ham med på buret, og gi ham mer frihet enn før. Hvis han ikke dreper sin virksomhet innen 3-5 minutter, legger han i buret og lukker døren. La det stå i buret i 15-20 minutter og hold deg nært. Etter en kort ventetid bringer du hunden ut igjen, når han gjør det, får han mer frihet. Hvis ikke, kommer han tilbake i buret. 
    
  • Valpen vil gnage i stedet for å gå inn i buret. Ved å være oppmerksom, kan du få den rette oppførelsen slik at du kan belønne den og gi den mer frihet.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Inkluder alle. Hvis du bor alene med valpen, er dette trinnet enkelt. Hvis valpen bor i et hus med mer enn én person, må du sørge for at alle tar de nødvendige skritt for å gjøre rensligheten rask og enkel. Jo mer hver person stikker til planen, desto raskere trening vil utvikle seg.       
 18.  
 19.             10      Legg valpens vann bort om kvelden. Omtrent 2,5 timer før sengetid, bør du heve valpens vannskål. Dette vil sørge for at siste tur med valpen før sengetid er nok til å komme deg gjennom natten. De fleste valper kan sove i omtrent syv timer uten å måtte tisse, så hvis du fjerner bollen lenge nok før du går i seng, bør du ha færre ulykker om natten.  
    
  • Hvis valpen din skal vekke deg om natten fordi han må, er du best i å holde turen kort og til poenget. Hvis du slår på for mange lys eller til og med spiller litt, vil hunden din anta at spilletiden er oppe og kanskje tror det er greit å våkne deg om natten i stedet for bare for haster piping pauser. Bare ta ham ut og deretter tilbake til sengs.
  •  
         
 20.  
 21.             11      Fjern alle ulykker raskt og nøye. Parkett- og tregulv og flisegulv skal tørkes og sprøytes med desinfeksjonsmiddel. Tepper må rengjøres med tepperensere. Dette kan være det viktigste trinnet, da hundene har en så god luktsans. Hvis han fortsatt kan lukte urin eller avføring, vil valpen fortsette å gjøre forretninger her. Derfor bør hunden holde seg i båndet i noen måneder hjemme før det blir lov til å vandre rundt i huset. 
    
  • Mange kjøper vaskemiddel fra supermarkedet. De fleste av disse produktene inneholder ammoniakk. Ammoniak lukter som urin til hunden din. Så hvis hunden din kommer på teppet og du rengjør det med et produkt som inneholder ammoniakk, vil hunden din komme tilbake til dette stedet og tro at en fremmed hund kom forbi og lagde den på teppet. Han vil tisse tilbake der for å dekke stedet.
  •  
  • Kommersielt tilgjengelige urinfjernere inneholder spesielle enzymer som fjerner urin lukten som lokker valpen tilbake til samme sted. Du kan få dem i dyrebutikker, på Internett, hos veterinæren eller i en rabattbutikk. De er den mest effektive måten å maskere på, og dekker ikke bare lukten.  
  •  
  • Noen sier at hvitløk eddik og vann, med etterfølgende behandling med natron, fungerer også bra.
  •  
         
 22.  
             

  Del 3      Ta vare på valpen i ditt fravær  ,

    
   
 1.             1      Lås opp valpen din i begynnelsen. Gjør ditt beste for å sikre valpen din suksess og minimere mulighetene for "ulykker" ved å bruke bur, hundekasser, vakter og linjer for å skille mellom de områdene hvalpen har tilgang til. 
    
  • Området rundt boksen må bare være 1,5 til 2 meter i begynnelsen når valpen er liten. Du kan gradvis øke området etter hvert som hunden gradvis blir husbrutt og når større raser begynner å vokse. Jo mer kontroll hunden har over det, jo mer "frihet" tjener det.
  •  
         
 2.  
 3.             2      La hunden utforske huset på en kort bånd under oppsyn. Ikke tillat lenger tid før du er sikker på at den indikerer når den skal. Med denne strategien bør det ikke ta mer enn to uker å forstå hele historien.       
 4.  
 5.             3      Ikke bli overrasket over "relapses". Valpen din kan falle tilbake til å sette den inn igjen, selv om du trodde han var hjemmebrutt. Dette kan skje av flere årsaker, for eksempel seksuell modenhet, en endring i den daglige rutinen, når den overvinter nysgjerrighet i løpet av vanlig tid, osv. Fortsett din konsekvente prosess som du har brukt til å utdanne ham om renslighet. Han vil raskt begynne å holde fast på det igjen.        
 6.  
 7.             4      Bygg en hundeklapp for valpen din. En hundedør er flott hvis du har et skikkelig gjerd rundt huset ditt (en der hunden din ikke kan komme under eller over). Du vil kanskje også sjekke om det er noen ville dyr i ditt område som kan være farlig for hunden din. 
    
  • Ikke la hunden din være ute uten lang tid uten tilsyn.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bredt utvalg av aviser valpen din kan bruke. Hvis du ikke har hage, ingen hundeklaff og ingen som kan gå ut med hunden din mens du er borte, kan du også bruke en papiropplæringsmetode for å få ham til å bruke et bestemt sted inne i huset. Dette er bare en ekstra forholdsregel hvis valpen din må tisse og ikke vente til du kommer hjem. Legg ut avispapir eller legg en liten, lett tilgjengelig boks for ham. Siden hunden din skal jobbe på ett sted, hvor han allerede kan lukte urin eller avføring, legger han i esken Lappen, som du har "ulykker" eliminert.  
    
  • Noen synes å spre aviser betyr at det er greit å gjøre det selv. De anbefaler derfor ikke å bruke avisene og ta vare på ulykker. Hver hundeeier må begynne på en eller annen måte. Hvis det betyr å fjerne noen få hauger, så er det best for hunden din og din familie.
  •  Å bruke aviser kan bremse prosessen litt, men hvis du gradvis reduserer størrelsen på det papirmagasinte rommet og helt fjerner pytter andre steder, vil du fortsatt lykkes. Gi valpen bare et mindre område i huset ditt.  
         
 10.  
 11.             6      La noen se etter valpen din. Hvis du går på turer, må du se etter hvalpen din. Hvis du bor sammen med familie eller venner, la dem holde øye med ham. Hvis hele familien går bort, la noen som kjenner valper komme til deg for hundesitting. Fortell ham eller henne om din daglige rutine, hvor hunden sover, hva han får å spise, hva han ikke skal spise, etc. Du kan også gi ham omsorg - til et pensjonat for å ta vare på hunder / valper hvis du er borte. 
    
  • Merk at hvis hunden din er "tvunget" til å gå inn i brettet på grunn av den daglige rutinen, vil du gjøre et stort skritt tilbake i utdanningen. Begge alternativene har fordeler og ulemper som du må vurdere for din spesielle situasjon.
  •  
         
 12.  
             

Tips .

    
   
 • Alltid belønne god oppførsel med hyggelige ord og kose. Ignorer dårlig oppførsel så godt du kan. Han vil raskt lære at god oppførsel vil gi ham mer tid og vil gjøre mer enn noe annet.
 •  I begynnelsen vil behandler sørge for at valpen lærer riktig oppførsel. Etter hvert som oppførselen stivner, kan du sakte hoppe over godbiter og prise valpen din for sin rette oppførsel. Så du vil ikke ha en hund som bare oppfører seg riktig for godbiter.  
 • Hvis du er i overensstemmelse med valpens toalettopplæring fra begynnelsen, spesielt hvis det er vanskelig for deg (sent på kvelden mens du ser på ditt favorittutstilling, etc.), vil du hjelpe valpen din til å lære seg selv å være klar over når han må komme seg ut.
 •  
 • Hvis han gråter mye først, ikke prøv å oppmuntre ham ved å være mer oppmerksom på ham. Du kan sette buret ved siden av sengen din og slå på radioen for å lage bakgrunnsstøy. Favoritt leketøy i boksen kan også være en distraksjon.
 •  
 • Å ha en full matskål klar for valpen hele dagen, hjelper ikke å utdanne ham om renslighet (eller for å opprettholde god fysisk tilstand). Det riktige kostholdet for en valp vil i stor grad avhenge av rasen sin. Snakk med veterinæren om hva som er riktig mengde mat til valpen din, og reduser inntaket til det beløpet på anbefalte tidspunkt.
 •  
 • Hvis du lærer hunden din å gå ut, må du alltid bringe ham til samme sted. For ham vil dette være "Pipistelle" og det pedagogiske arbeidet vil utvikle seg mye raskere.
 •  
 • De fleste hunder lærer å koble en bestemt dør til korridoren utenfor. Som valpen blir eldre, vil han sannsynligvis gå til den døren for å komme seg ut. Hver hund vil utvikle en vane som fører ham utenfor. For noen hunder bjeffer det, løper til døren for andre og tilbake til deg, og andre vil klø på døren (denne oppførselen bør ikke oppfordres hvis du ikke vil bytte ut døren).
 •  
 • Se pups med eagleøyner til alle tider, spesielt hvis renomsopplæringen er i sin barndom. Å ha ham med et bånd i hånden til en person eller ved siden av henne på et tungt møbel, forhindrer deg i å miste synet av valpen. Hvis du av en eller annen grunn ikke kan holde øye på valpen din, legg ham på en valpsikker plassering (som et bur eller et lite rom med lett å rengjøre gulv, som linoleum, med vakt slik at du kan se på innsiden om nødvendig) ,
 •  
 • Ikke vær sint på valpen din. Husk å ta med hunden din en tur regelmessig og vær snill mot din nye lille venn. Da får du en ren valp på kort tid!
 •  
 • Hvis valpen din ikke forstår, vær tålmodig! Ikke skjør valpen din for ikke å lytte. Fortsett de riktige trinnene og aldri slå hunden din med en kroppsdel. (Pounding valpen lærer ham å være aggressiv mot deg og andre, det er også veldig skadelig og fornærmende).
 •  
             

Advarsler .

    
   
 • Husk at valpen din blir vant til din daglige rutine. Så når du har en fridag, må du fortsatt stå opp på vanlig tid for å gå ut med hunden din. Hunder er definitivt vane dyr.
 •  
 • Hvis du bestemmer deg for å få hunden din til å bruke et bur, sørg for at det er dyrevennlig. Mer informasjon finner du i artikkelen: Hundetrening med hundekasse  
 •  
           Les mer... (19)      
Dyr populær:
Bli kvitt kaniner.

Behandle en kattekrabbe.

Gratis lopper utenfor huset ditt.

Ta vare på larver av birketreet.

En katt blir vant til en hund.

Kjenne en russisk blå.

Vedlikehold gullfisk riktig.

Få en hund vant til en søppelboks.

Bli kvitt underjordiske termitter.

Test temperament av en hund.

Å holde en enkelt kanari.

Sykepleie nyfødte valper.

Rolig en katt.

Behandle epilepsi hos katter.

Se om katten din har forstoppelse.

Bli kvitt en hund som hopper opp.

En grisegødning.

Ta vare på en katt med FIV.

Oppdag om en katt er sterilisert.

Kunstig befruktning av kyr og kvier.

Finn din runaway katt.