Home \ dyr
 

Gjør en katt leke selv.

 

Katter elsker å leke og kattelskere kan tilbringe mange timer i et forsøk på å holde kattungen glad. Som så mange vakre ting i livet, koster det absolutt ikke en formue å tilfredsstille og oppmuntre en katt. Katten din vil ikke dømme hvor mye - eller hvor mye du ikke brukte - på den. Din katt kan lett bli gjort fornøyd med enkle, hjemmelagde leker, din tilstedeværelse og spillet sammen. Å lage katteleker er sikkert en fin aktivitet for barn. Derfor involvere barna dine, utforsk håndverket, og ikke kast bort noen tanker om hvordan du underholder katten. Fordi katten din vil elske sitt nye leketøy!

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.      1      Lag en bytte. Noen ting kan tjene som en loot for din lekne katt. Her er noen forslag:  
    
  • Knock et stykke papir sammen. Fest en tråd til den. La papirstoppene dingle foran katten din for å få "byttet" til liv.
  •  
  • Bruk en lommelykt til å simulere en rask bevegelse. Katter kan jakte eller til og med spore lysstrålen i flere timer. Katter kan lett løpe inn i objekter når de jager lyskeglen, så spill bare i et trygt miljø.
  •  
  • Lag et byttedrag fra gamle, sårbare sokker. Bare knytt en gammel sokk til en streng og trekk den over gulvet. Det er absolutt ikke en dårlig idé å vaske sokkene først.
  •  
  • Bruk en pinne fra hagen og bind en streng så stramt Du kan nå den ene enden. Fest deretter et leketøy eller en papirball til strengen. Katter elsker denne improviserte fiskestangen.
  •  
  • Lag en fugl. Hvilken katt er ikke fristet til å jakte på en fugl? For basen trenger du en tennis og en golfball. Hold golfballen på tennisballen. Dette er kroppen og hodet til en fugl. Du kan lim fuglen til stoff med et giftfritt lim. For å lage en hale kan du bruke løkker eller snorer og lim dem til den andre siden av tennisballen. Bruk små pomponger som øyne eller bare male dem på hodet med en giftfri penn. Fest fuglen til en fiskelinje og bind den andre enden til en pinne.       
  •  
  • Lag en mus. Den typiske bytte av en katt er sannsynligvis en mus. For dette trenger du to store pomponger (de er sikkert myke nok til det) som du lim sammen. Deretter brettes et stort stykke grå faux pels i midten. Kutt ut en tåreform. Du bør nå ha to tårformede stykker som er koblet på den ene siden. Sett pompom på ett stykke og brett den andre over den. Du kan lime eller sy på den åpne siden. Tegn to øyne med en (ikke-toksisk!) Pin og fest en streng eller bue som en hale.       
  •  
  • Lag en slange. Hvis gård eller friløpende katter har sjansen, dreper de absolutt slanger, så det er et medfødt instinkt å jakte slanger også. For å lage en slange for en katt, trenger du minst tre tomme toalettpapirruller (eller, hvis du vil lage en større slange, også papirhåndkleruller). Du trenger en streng som er lang nok til å passere gjennom alle papirrullene og limes til innsiden av rullene for å bli sammen med dem. Dette gjør at skjæret kan svinge fleksibelt. Dekk hele slangen med grønt stoff og dekorér etter ønske. La en åpning være i den ene enden for å legge til godbiter til katten som kan fiske henne ut med poten sin.       
  •  
         
 2.  
 3.      2      Lag et strengespill. En omtrent en meter lang streng med stramme knuter i hver ende, kan være et fantastisk interaktivt leketøy for deg og din kose katt. En eller to katter kan bruke den til å spille, trekke eller løpe med den. Tykkelsen på ledningen bør tas i betraktning da kattens sikkerhet vokser med tykkelsen på ledningen. En langsom trekking, pause og plutselig "plukking" av det samme over gulvet eller sengen skal kunne ta de fleste kattene for alltid - selv de eldre kattene, som ellers ikke lett kan gripe, kunne ha en smak av det.  
    
  • For tannkattunger trenger du bare belte i en badekåpe. Dra belte over gulvet for å tegne kattungenes oppmerksomhet på den. Beltene er perfekte for å spille fordi kattungen kan bite inn i den uten fare for skade.
  •  
  • En streng bør alltid fjernes etter å ha vært under oppsyn. Katter, barn eller andre dyr kan kvele med det hvis de er igjen alene med ledningen.
  •  
         
 4.  
 5.      3      Bruk lys for å holde katten opptatt. Lommelykter og laserpekere er et flott leketøy for å behandle katten din (og deg selv). Mørk rommet og slå på lommelykt eller laserpekeren. Katter kan jage de små punkter av lys eller strømmer i lang tid når de er i humør.  
    
  • I jakten på lyset kan katter løpe mot gjenstander. Pass på å flytte lyset forsiktig slik at du ikke gjør katten din skadet i ditt forsøk på å jakte på det.
  •  
  • Når du bruker en laserpeker, vær forsiktig så du ikke holder laseren i kattens øyne.
  •  
         
 6.  
 7.      4      Vær kreativ med husholdningsartikler. En papirpose fra supermarkedet, tomme sytrådspoler, tomme tupper-bokser, krøllete papirskrap, alt kan brukes godt til å fungere som kattleketøy. Tomme toalettpapirruller er et stort leketøy i seg selv, enten det er fylt med ting eller ikke.  
    
  • Lag en godbit selvbetjent leketøy. Legg til tørr kattemat eller behandler til en uåpnet, kommersielt tilgjengelig plastflaske. Katten din vil peke flasken med poten sin og rulle den frem og tilbake, etter hvert ta maten ut. Du bør bruke en flaske med bred nakke.
  •  
  • Gi katten din en ping-pong ball for å jakte og tråkke med. Da dette kan være ganske høyt på en flis eller parkett, kan det hende du vil utsette spillet til andre tider når noen skal klage.
  •  
  • Bruk små pappkasser som lekeplasser. Kutt ut "dører" og "vinduer" for potene. Fest leker til overflaten av innsiden av esken og luk den lett. Katten din vil prøve å fange leketøyet inni. Hvis du bruker større bokser, kan katten din selv gå inn i boksen for å spille inn og skjule. Katter elsker å gjemme og tro at de er usynlige til de hopper ut for å fange en uventet loot!
  •  
  • Katter elsker plastkapsler fra flasker og melk / juicepakker. Et slikt spill bør imidlertid alltid gjøres under tilsyn, at utilsiktet inntak kan være ekstremt smertefullt.
  •  
         
 8.  
 9.      5      Animer kattens fiskeoppfangende instinkt og bygg en kattengel. Fest en streng og en pompom eller et lite leketøy til en pinne. En enkel fjær med et tau ca 1m lang festet til en pinne ca 1m lang, gjør et flott leketøy. Dette kjører katten i flere timer for å vise motocross over sofaen, sengen og lenestolen. Det er et flott yrke for deg, så vel som for din Stubentiger. En lang penn i seg selv kan også være mye moro og billig på toppen av det.  
    
  • Du kan også prøve denne metoden: Ta litt klut sammen og ta en fiskelinje. Fest disse til en pinne eller stang. Katten din kan bli redd for det ukjente objektet for første gang. Hvis dette er tilfelle, slå henne på ryggen og la henne bite i hånden din. Deretter, i stedet for hånden, hold kjeftene ut. Timer over timer med endeløs moro som koster ingenting.
  •  
         
 10.  
 11.      6      Lag såpebobler til katten din. Katter elsker alt som beveger seg, så bobler er en fin måte å ha det gøy med katten din. Barn elsker også såpebobler, så dette er en fin måte å underholde både katten og barna på.     
 12.  
 13.      7      Gi baby leketøy en ny raison d'être. Noen babylegetøy kan gjøre en flott kattleke. Vanligvis er leketøyet, trygt nok til babyer, også trygt nok for katter, da det ikke inneholder små deler som kan bli svelget. Eksempler på matchende babylegetøy: gjennomsiktige plastkuler med små hjul inni, som fortsetter å rotere når ballen slutter å rulle eller små utstoppede dyr som rammer. Du kan også bruke gamle, lyse plysj leker eller finger dukker som en katt leke.     
 14.  
 15.      8      Spill "Mus nter taket". Legg hånden din under et teppe og flytte det vilkårlig. Katten din vil angripe hånden din. Men det kan fungere hvis du gjør føttene på sofaen for en lur på kvelden, så vær forsiktig!     
 16.  
 17.      9      Prøv å trekke streker og flytte frem og tilbake. Katter elsker dem. Hvis skoene dine er åpne, liker Katz spesielt å jakte på dem.     
 18.  
 19.      10      Samle forskjellige ting fra utsiden. Ting som er rene, uten skarpe kanter og lett å rulle, vil holde katten fri. Spesielt er katter som pinjekegler og disse finnes ofte i tilstøtende grønne områder. Du kan også legge en streng til furuskeglen for å doble moroa.     
 20.  
 21.      11      Sett katten din foran et stort speil. Dette gir deg gratis underholdning som katter elsker å samhandle med seg selv. Katten kan enten bli tiltrukket av hennes refleksjon eller redd. Ikke alle katter reagerer på refleksjonen, men hvis katten din gjør, bør du ikke gå glipp av moroa.     
 22.  
 23.   12      Knut gummibåndene sammen og vri dem i en sirkel. Katter elsker å bite, dra og se dem trekke seg tilbake. Du kan også knytte gummibåndene til noe som er trygt nok til at katten din skal leke med.     
 24.  
 25.   13      Eller en enkel krøllet avis eller ark av papir. Bare en ting å huske på er at det ikke finnes andre dyr i nærheten!               
 26.  
            

Tips .

      

            

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             
Dyr populær:
Express blæren til en lammet hund.

Få hunden din til å bjeffe fremmede.

Lag en orm seng.

Velg ditt første kjæledyr slange.

Ta ut en kanin.

Vedlikehold cockatiels.

Ta vare på larver av birketreet.

Drep en veps.

Fyll et akvarium.

Tame en vill katt.

Bestem kjøttet til en fisk.

Behandle epilepsi hos katter.

Sykepleie nyfødte valper.

Hestemastiff.

Holder en amerikansk tre frosk.

Bekjempe maur uten gift.

Ta tak i en katt i nakken.

Ta vare på en Labrador Retriever.

Ta vare på en turtle dvale.

Omsorg for en baby skilpadde.

Ride en hest.