Home \ dyr
 

Deal med en syk kanin.

 

Kaniner er iboende tilbøyelige til å skjule sykdom. Den viktigste faktoren for å holde kaninen din frisk er å vite ledetråder når kaninen er syk og være oppmerksom på den. Hvis du observerer slike bevis, bør du ta med kaninen til veterinæren, men veterinærer som er kvalifisert til å behandle kaniner, er ikke alltid tilgjengelige. Imidlertid er det måter du kan hjelpe kaninen til i mellomtiden.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Registrering av sykdommer  ,

    
   
 1.            1      Se etter endringer i atferd. Ikke alle kaniner er vennlige. Men hvis din kanin vanligvis hopper rundt og hilser på deg, men plutselig ikke gjør det lenger, det er et tegn, det kan ikke være greit. Se etter tegn på at kaninen din er mindre mobil enn vanlig, f.eks. at den bøyer eller hobbles.       
 2.  
 3.             2      Følg matvaner. Hvis kaninen din ikke spiser normalt, kan det være syk. Se etter gjenværende mat fra den siste fôringen. Også se hans utskillelser. Hvis det ikke er Köttel i søppel, indikerer dette at kaninen din ikke spiser. Vær oppmerksom på størrelsen og formen på Köttel. Ideelt sett bør de være store og runde. Hvis de er små, uregelmessige eller væske, er det mulig at kaninen din er syk.        
 4.  
 5.             3      Stopp tennsliping. Din kanin gjør ofte tennene myke, knuste lyder når de er lykkelige. Men hvis støyen er høyere enn vanlig, kan det være et dårlig tegn. Ofte er dette et tegn på at kaninen din har smerte.        
 6.  
 7.             4      Kontroller tegn på sykdom. Begynn med å tilby din favorittbit til kaninen din. Hvis den nekter, kan det være syk. Deretter sjekker kaninens temperatur. Hvis han har det bra, bør temperaturen være mellom 38 og 39,5 ° C. 
    
  • Du bør be veterinæren din om hvordan du måler kaninens temperatur. Hvis du gjør dette på forhånd, før din kanin viser tegn på sykdom, er du forberedt på en nødsituasjon.
  •  
  • For å måle temperaturen på kaninen, vil du legge den på en polstret overflate eller i fanget på ryggen. Hold kaninens hode mot magen slik at ryggen bøyer seg i form av en "C". Sikre kaninens bakben så det ikke sparker. Hvis det er rolig, sett ikke inn et smurt plasttermometer innenfor 2,5 cm av endetarmen. Pass på at kaninen holdes godt og ikke kan bevege seg under måling av temperaturen.  
  •  
  • Gjør ditt beste for å avkjøle kaninen din hvis den har høy feber ved å holde kalde gjenstander i ørene til temperaturen synker under 40 ° C.  
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Behandling av tannlege sykdommer  ,

    
   
 1.             1      Kjenne tannssykdom. Tannssykdom kan skyldes feil tennjustering eller tannslitasje. Dette kan være farlig. Det kan føre til at kaninen slutter å spise, noe som er farlig for hans helse.  
    
  • tegn på tannssykdom er f.eks. Tap av matlyst, håravfall på haken og nakken, så vel som å kaste og drooling. Din kanin kan fortsatt vise tegn på appetitt, men kan ikke spise. Kanskje det nærmer seg maten, kanskje plukker den opp før den går tilbake og slipper den.
  •  
  • Hvis du tror at kaninen din har tannssykdom, gni kinnene sine. Eventuelle tegn på ubehag vil indikere at det har et tannproblem.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gi myk mat til kaninen din. Tvinge kaninen din med hermetisert gresskar, baby mat eller grønnsaker til du kan nå en veterinær. Du kan kjøpe en fôringsspray i Zoooladen med dette kan du introdusere væske direkte inn i kaninen. 
    
  • For å forberede seg på fôring med sprøyten, vik din kanin i et håndkle og hold hodet under hodet og tommelen på den andre siden av hodet under undersiden av skallen med pekefingeren.  
  •  
  • Sett sprøyten inn i gapet mellom snittene og molarene. Start deretter ikke å introdusere mer enn 0,2 til 0,5 ml mat; Aldri mate mer enn 1 ml. For mye mat på en gang vil øke risikoen for at kaninen vil kveles. Gå sakte. Gjenta dette med 5 til 10 ml vann.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta kaninen til en veterinær. Tross alt trenger kaninen din profesjonell hjelp. På grunn av ulike mulige tannproblemer varierer behandlingen. Hvis du ikke allerede gjør det, bør du starte med en årlig dental eksamen for å sikre at det ikke er noen fremtidige komplikasjoner.        
 6.  
             

  Del 3      Smerter i flatulensbehandlingen  ,

    
   
 1.             1      Se etter tegn på flatulens smerte. Som med andre forhold fører smertefull flatulens til tap av appetitt. En høy, gurgling lyd i tarmen skiller imidlertid smerte i flatulens. Din kanin kan også strekke seg, som om den presser magen mot bakken.  
    
  • Mage-tarmproblemer er ofte ledsaget av en drastisk, noen ganger fullstendig nedgang i avføring. Hold kaninen komfortabel og hydrert når du kommer til veterinæren.
  •  
  • Flat magesmerter resulterer vanligvis i under gjennomsnittlig kroppstemperatur. Hvis kaninens temperatur er under 38 ° C, kan den lider av smertefull flatulens.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Varm kaninen din. Du bør prøve å motvirke temperaturfallet på kaninen. Legg kaninen på en varm (ikke varm) pute eller et håndkle innpakket i et håndkle. Du kan også varme kaninen med kroppsvarmen og holde den nær deg i en time eller mer.        
 4.  
 5.             3      Masser kaninen din. En mild magesmassasje kan bidra til å lette presset på oppblåsthet. Masser det ofte over ti til femten minutter. Under minst en del av denne tiden, bør du sikkerhetskopiere baken.        
 6.  
             

  Del 4      Håndter hodet  ,

    
   
 1.             1      Kjenne hodetilte. Dette er en skremmende sykdom, også kjent som en torticollis, vanligvis forårsaket av en infeksjon i det indre øret. Din kanin mister sin følelse av balanse. Det ser svimmel og ukoordinert ut. Hodet hans svinger og øynene hans kan raskt whiz fra en retning til den andre.        
 2.  
 3.             2      Beskytt din kanin. Du kan ikke gjøre noe hjemme for å behandle effekten av hodetilte. Men du bør gjøre ditt beste for å hindre at kaninen blir skadet. Legg en boks godt med håndklær eller noe mykt. Du vil sørge for at kaninen din lider så liten skade som mulig når den faller over eller hopper mot en vegg.  
    
  • Hvis din kanin ikke ser ut til å kunne spise fysisk, må du mate den med en sprøyte som beskrevet ovenfor.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta kaninen til en veterinær som regelmessig behandler kaniner. Hodetilte kan være en vedvarende tilstand som ofte varer i flere måneder. Noen veterinærer uten erfaring vil foreslå at du legger kaninen i dvale. Men hvis du vedvarer, kan lidelse ofte behandles.        
 6.  
             

  Del 5      Håndteringsskader  ,

    
   
 1.             1      Behandle en ødelagt eller blødende klo. Vri poten i et rent håndkle og trykk på. Ikke bruk trykk når blødningen stopper. Så hold den ødelagte kloen ren. Rens gjentar kaninens toalett og burgulv for å hindre at bakterier kommer inn i såret. 
    
  • Du kan også gni hemostatisk pulver, mel eller en såpebunn på enden av kløen for å stoppe blødningen.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Behandle en knust bein. Det er lite du kan gjøre for å reparere en knust bein. Få kaninen din umiddelbart til veterinæren hvis den har brutt et bein. Hvis veterinæren ikke kan nås, ta kaninen til en dyreklinikk. Hold kaninen fra å flytte før skadene har blitt behandlet av en veterinær. 
    
  • Plasser mat og vann i et lukket rom i nærheten av kaninen. Så det trenger ikke å flytte til å spise eller drikke.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta kaninen din til veterinæren hvis han har øyeskade. Det er fristende å gi øyedråper til kaninen din, men dette kan forårsake betydelig skade. Alt du kan gjøre før du går til veterinæren er å fukte en bomullskule med varmt vann og gni forsiktig over øynene til kaninen for å fjerne eventuell akkumulering.       
 6.  
 7.             4      Behandle bite merker. Kaniner biter ofte hverandre. Selv om sårene selv ikke ser dårlig ut, inneholder de ofte bakterier som kan forårsake en farlig situasjon. Du bør gå til veterinæren etter et bitt sår. I mellomtiden prøver å stoppe blødningen og forhindre en infeksjon. 
    
  • Påfør press med et håndkle eller gasbind for å stoppe blødningen.
  •  
  • Hvis blødningen er stoppet, vask stedet med "Nolvasan". Deretter gjelder "Neosporin", en salvie med trippel antibiotika. Ikke bruk "Neosporin Plus".
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                Les mer... (18)      
Dyr populær:
Sosialiser hunden din.

Holder en amerikansk padd som et kjæledyr.

Stopp en katt fra å plukke et sted hvor hun ikke skal tisse.

Sykepleie nyfødte valper.

Holding en Bearded Dragon.

Bygg en marsvinkage.

Rengjør en kattunge.

Unngå flått på hunder.

Ta vare på Rottweiler.

Hjelper hunden din å avtale en annen hunds død.

Frigør en hund fra flått.

Fang en øgle.

Lær en skremt hund for å bruke trappene.

Lær en hund å smile.

Få marsvinen til å stole på deg.

Vinn en hunds tillit.

Bli med hundens skulder.

Drep lopper på hunder.

Marsvin blir vant til det lille dyretoilet.

Gi et nytt navn til en hund.

Bli kvitt gigantiske maur.