Home \ dyr
 

Vinn en hunds tillit.

 

Sosialisering av hunder er forskjellig fra mennesker. Når hundene møtes, sier de hallo på andre måter og rister hendene. Når du møter en hund for første gang, må du stole på at du bruker hundespråket i stedet for det menneskelige språket. I tillegg, hvis du prøver å få tillit til en ny valp eller hund, må du bruke visse teknikker slik at hunden kan behandle deg som venn og eier, snarere enn som en trussel.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Få en hund til å begynne å stole på deg  ,

    
   
 1.            1      Hold deg rolig når du møter hunden for første gang. Når du først samhandler med en hund du ikke vet, bli fristet til å nærme hunden i en agitated state. I stedet utstråle fred og avslapning. Hold rolig og hilse hunden mykt.  
    
  • Spenningen kan forstyrre hunden og føre til en aggressiv hilsen, f.eks. ved å hoppe opp eller bjeffe. Dette kan også utløse hundens kamp eller flyinstinkt, da en fremmed som nærmer seg hunden med høy energi, kan føles som en trussel mot hunden.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hold avstanden. Respekter hundens plass ved først å vende til hundens eier eller eier. Ignorer hunden og unngå å være for nær hunden. Dette gir eieren tid til å gi deg tillatelse til å samhandle med hunden.        
 4.  
 5.             3      Gå ned til hundens nivå. Spør eieren om du kan samhandle med hunden. Hvis han er enig, nærmer hunden fra siden, aldri fra forsiden. Kniel ned til hunden og se i samme retning som hunden. Dette viser hunden at du tar din personlige plass, men du er ikke omstridt.  
    
  • Gjør ingen øyekontakt og hold hånden ned som en knyttneve.
  •  
         
 6.  
 7.             4      La hunden nærme deg. I stedet for å utvide din hånd til hunden, la han svare på deg ved å snuse på hånden. Hvis han holder seg rolig, kan han stryke brystet. Ikke rør en ukjent hund ovenfra eller slå den på hodet.  
    
  • Hvis hunden licker hånden din, har han akseptert deg. Men hvis han vri på hodet eller ikke tar hensyn til deg, har han ingen interesse for samhandling. Ikke ta dette personlig. I stedet, samhandle med eieren igjen og prøv igjen neste gang du møter hunden.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bruk en godbit. Hvis du prøver å få en hund til å stole på deg som sin nye eier, kan du innlemme behandler i denne prosessen ved å la hunden komme deg nær og ta en godbit ut av din hånd. Hvis hunden tar godbit, si "god hund". Etter noen få økter av denne typen kan hunden røre hånden din før du tar behandlingen. Så snart han begynner, kan du stryke ham på brystet og under haken.  
    
  • Det kan ta tid å få hundenes tillit, og jo mer du samhandler rolig med hunden, desto mer sannsynlig er han å stole på deg. Fortsett sakte med bruk av godbiter til hunden slår, for ikke å skremme ham. Hvis han tillater deg å kjæledyr ham, blir den første tillit mellom deg og din hund.
  •  
                   
 10.  
             

    2      Lydighetstrening  ,

    
   
 1.             1      Identifiser noen hunden er redd for og la dem samhandle med denne personen. Ofte kan hunder være sjenert eller vise frykt nær bestemte personer, f.eks. en mann eller en bestemt person i huset motsatt. Hvis hunden din viser frykt og mistillid i nærheten av en bestemt person, tenk på dette. Kanskje personen viser en truende oppførsel og gjør f.eks. mye støy, snakker høyt med hunden eller er aggressiv i å leke med hunden.  
    
  • Det kan også være at hunden har en foretrukket eller "trygg" person i husholdningen. Det kan være at han går til den trygge personen når den fryktede personen kommer inn i rommet. Det er viktig at hunden lærer å stole på den fryktede personen og å samhandle med den trygt. Få ham til å lære dette ved å mate den fryktede personen hunden, gå med ham og gjøre lydighetstrening med hunden. Dette hjelper hunden å knytte positive ting til den fryktede personen og utvikle tillit til personen over tid.
  •  
  • Hvis du er den sikre personen for hunden, prøv å ignorere den hvis den klamrer seg til deg eller kommer til deg. Oppfordre ham til å samhandle med den fryktede personen, slik at han forstår at han må lære å stole på henne. Dette hjelper igjen hunden til å stole på andre mennesker i tillegg til den trygge personen.
  •  
  • Den fryktede personen bør følge teknikken for det første møtet med hunden og bygge tillit mellom henne og hunden. Dette betyr at hun oppfører seg rolig, ikke får øyekontakt, lar hunden lukte henne og behandler hunden med en godbit å samhandle med.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lær hunden enkle kommandoer. Begynn lydig trening enkelt ved å lære ham enkle kommandoer som "sitte", "opphold" og "komme". Juster stillingen og kroppshinten slik at hunden din kan lære å lese kroppsspråket ditt og svare på kommandoene dine.  
    
  • Hvis det er noen som hunden er redd for i huset, la den fryktede personen gjøre lydighetstrening med hunden.
  •  
  • Stå alltid opp når du gir din hund en kommando. Ikke bli vant til å sitte eller hakke hvis du gir din hund en kommando fordi hunden din lærer å reagere bare når du er i den posisjonen.
  •  
  • La hunden se kommandoen som et hint, ikke godbit. Hvis du har din godbit i en pose, bør du holde hendene ut av lommene når du gir en kommando. Ikke hold noen godbit eller poser med godbit i hendene dine under treningen. Dette vil lære hunden din å svare på din kommando, ikke visningen av godbitene.
  •  
  • Tren hunden din i forskjellige rom i huset ditt og når du går en tur. Dette lærer ham å følge kommandoer overalt, ikke bare i et rom eller et område av huset.
  •  
  • Fortsett å gå til andre rom og hagen hvis du lærer hunden din noe. Opprettholde en kontinuerlig treningsrutine og gi kommandoer til hunden din under dine daglige turer, slik at han lærer å følge kommandoene i mange forskjellige miljøer og situasjoner.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Belønn god oppførsel, men bruk ikke godbit som bestikkelse. Ikke bruk for mange belønninger da de kan degenerere til bestikkelse. Unngå dette ved bare godbiter hvis hunden din har forstått hva du skal gjøre.  
    
  • Lag din hund, for eksempel å "sitte ned", og vent deretter to til tre sekunder for at det skal følge med. Hold behandlingen i lommen og hold hendene dine ut av lommene, slik at hunden din ikke kan se deg ta en godbit før du sitter. Hvis han sitter, nå i lommen og gi ham en godbit. Dette lærer ham å følge kun den verbale kommandoen og ikke motiveres av godbidder alene.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Unngå sterk straff. Selv om det er diskusjoner om bruk av makt i trening av hunder, hevder adferdseksperter at alvorlig straff kan skremme og traumatisere hunden din. Dette kan da føre til mer mistillit og aggresjon fra hunden din. En bedre langsiktig løsning er positiv, belønningsbasert opplæring som fokuserer på milde måter å få hundenes tillit til.  
    
  • Start med å få hundens tillit gjennom mild samhandling og positiv forsterkning under grunnleggende lydighetstrening. Du kan da bygge selvtillit i hunden din ved å fremme god oppførsel med verbal ros.
  •  
  • Hvis hunden gjør noe galt eller ikke følger en kommando, gi et klart men vennlig "nei". Du kan også ignorere hunden og prøve kommandoen igjen senere. Unngå å slå på hunden din, rope eller skjule ham, eller dra på en bånd for å rette på ham.
  •  
  • Ignorer f.eks. Barking av hunden din når han begynner å bjeffe i stedet for leashing på grunn av nervøsitet i løpet av en tur. Gi hundens oppmerksomhet til deg med en kommando. Når hunden slutter å bjeffe, ros han og gi ham en belønning for sin stille oppførsel. Dette gjør at hunden innser at nervøs skjeft ikke er et effektivt svar på følelser av angst. I stedet vil han lære å se på deg for å overvinne sin frykt.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Registrer hunden din i et kurs for lydighet og trening. Hvis hunden din føler seg komfortabel med de grunnleggende lydighetskommandoene, kan han være klar for en offisiell kurs. Det er viktig at du bygger tilliten mellom deg og din hund før du registrerer deg for profesjonell opplæring, da det tillater ham å samhandle trygt og uten frykt med andre trenere og hunder.        
 10.  
             

    3      Interagere med hunden daglig  ,

    
   
 1.             1      Ta hunden din med deg når du kjører ærend. Hvis hunden din synes å mistilløse andre mennesker eller være sjenert i selskap med andre, må du prøve å bli vant til å være i andres selskap når det er mulig. Dette kan bety at du tar hunden din med deg når du foretar kjøp. Få hunden din i kontakt med så mange mennesker og hunder som mulig. Dette gjør det lettere for hunden å sosialisere og gi deg kontroll som han er i bånd og i ditt område.  
    
  • Sørg for at andre mennesker nærmer seg hunden på en ikke-aggressiv måte når de samhandler med den. Sørg for at du har kontroll over hver interaksjon, slik at hunden din ikke føler seg redd eller truet.
  •  
  • Du bør aldri tvinge hunden til å samhandle med en annen person eller en hund. La hunden lukte personen og aldri skyve hunden nærmere en person eller en annen hund hvis det virker ubehagelig eller uinteressert.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vis selvbeherskelse og ro under dine daglige turer. Unngå spenning eller nervøshet når du går med hunden din, da det kan ha samme effekt på ham. Hold deg avslappet under turen og hold hunden din nær deg.  
    
  • Forhindre at hunden din svulmer eller aggressivt oppfører seg mot andre med enkel lydighetstrening. Unngå å trekke i bånd eller være spent. Hvis noen går for fort eller for nær deg eller hunden din under turen, advare personen om å gå tilbake. Si høflig, "Ta et skritt tilbake, takk, jeg jobber med noen ting med hunden min."
  •  
  • Alltid belønne hunden din for å vise god oppførsel på en tur og gi kommandoer til hunden din med en rolig tonefølge. Hvis hunden din viser frykt eller mistillit i nærheten av andre, må du ikke trøste eller trøste ham. Bare fortell ham å fortsette og forlate kilden til frykt. Ellers vil du vise ham at han får oppmerksomhet fra deg når han er redd eller forvirret, og det kan øke sin engstelige oppførsel.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta vare på hundens jakke regelmessig. Gi hunden din direkte oppmerksomhet og omsorg med en konsekvent omsorgsplan. Du kan pusse hunden din i en halv time hver natt før du går i dvale, eller gni buken lenge om morgenen før du går på jobb. Vis kjærlighet til hunden din ved å ta vare på og strekke på kappen, og han vil se deg som en kilde til positivitet og takknemlighet.        
 6.  
 7.             4      Spill ikke-konfronterende spill. Bygg tillit mellom hunden din og deg med spill som ikke er truende eller aggressive. Dette kan være å spille, hvor du begynner å krype rundt på gulvet og rulle rundt for å vinne hundens interesse i å gjøre det samme. Oppmuntre hunden din til å følge deg i rommet. Dette er en form for lysspill som også vil lære hunden din å følge deg og se etter veiledning til deg.  
    
  • Du kan også skifte dette spillet med skjult og søke hvor du forteller hunden din å "sette seg ned" og deretter gjemme seg på et delvis synlig sted i rommet. Du kan da fortelle hunden din at han skal "komme" og han skal komme og finne deg på stedet.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bli med i en hundespillgruppe. Hvis du liker å ha noen spill med hunden din og synes å være komfortabel med enkle kommandoer, kan du bli med på ham ved å bli med på en hundespill eller bli med på datoer for å leke med andre hunder. Finn hunden rendezvous i ditt område eller snakk med andre hundeeiere i hundeparken for å se om du kan ordne en dato, spesielt hvis hunden din synes å være komfortabel med en bestemt hund.  
    
  • Sosialisering av hunden din, vil lære ham å holde seg stille i selskap med andre mennesker og hunder og vise ham hvordan man bygger tillit til fremmede.
  •  
         
 10.  
           Les mer... (13)      
Dyr populær:
For å klekke et mandarin egg.

Gjør kattavstøtende.

Ta vare på engelsk bulldog valper.

Tilfør en larve.

Identifisere edderkopper.

Lær en hund å ligge ned.

En katt blir vant til en hund.

Holde en hund eller en katt i en leilighet.

Bli kvitt kaniner.

Kjøp en katt som kjæledyr.

Ta vare på de grunnleggende behovene til hunden din.

Lure Bluejay.

Hold katter vekk fra møbler.

Gjør godbiter til marsvinet ditt.

Omsorg for en baby skilpadde.

Din hund Gi det en rop! undervise.

Forlate kattens møbler å rive.

Finn ut om tisken din er gravid.

Kjør ut hestene.

Få hunden din til å ta medisinen.

Nøytraliser lukten av hundens urin.