Home \ dyr
 

Eliminere lukten av hundens urin.

 

Du elsker hunden din, men det vil uunngåelig skje med ham fra tid til annen et uhell i huset. Tørket urin har en sterk lukt av ammoniakk, noe som er vanskelig å kvitte seg med. Ved å opptre raskt med frisk urin, fjerner gamle lukt og unngår ulykker i utgangspunktet, kan du eliminere lukten av hundururin og få den til å lukte frisk i hjemmet ditt igjen.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Behandle frisk urin  ,

    
   
 1.            1      Ta ut urinen umiddelbart. Hvis du ser at hunden din urinerer inne, eller hvis du finner en våt urin flekk, må du umiddelbart tørke området med et håndkle. Så mye opptak av urin som mulig, slik at det ikke kan trenge så mye i teppet eller polstrede møbler.       
 2.  
 3.             2      Fortynn den fuktige flekken med vann og noen få dråper såpe. Fyll en bøtte med varmt vann og tilsett noen dråper mild såpe. Ta et rent håndkle og tørk såpevannet over det fuktige området. Skru deretter av med et tørt håndkle. Du kan gjøre dette et par ganger til det ikke er noen spor igjen av den opprinnelige flekken.       
 4.  
 5.             3      Stivbakepulver på flekken. Stryk noen spiseskjeer av natron på den fuktige flekken. Det virker som en naturlig deodoriser. Fordel opp natronen jevnt. Pass på at du ikke bruker mer enn 1/4 kopp (120 gram) ettersom store mengder er vanskelige å rengjøre. La bakepulveret fungere over natten.        
 6.  
 7.             4      Sug opp natron. Hvis hunden din har rammet teppet, fjern du opp naturgass neste morgen med støvsuger. Gå over området flere ganger til alt pulveret er borte, og det føles rent å berøre. Hvis hunden din har lagt på en madrass eller et annet polstret område, så fjerner du brusen med håndvakuum.                 
 8.  
             

    2      Fjern lukt fra teppet og stoffene  ,

    
   
 1.             1      Fortynn det berørte området med vann. Hvis hundens urinflekker har vært på vent i lang tid og lukten er veldig sterk, må du fortynne flekken først. Få en bøtte med varmt vann og bruk to rene håndklær for å fukte og tørke flekken om vekselvis. Gjør dette flere ganger for å fortynne flekken og lukt så mye som mulig. 
    
  • Du bør bruke gummihansker for det.
  •  
  • Dine håndklær kan absorbere lukten. Selv om det er ubehagelig, er det akkurat det du vil ha. Det viser at du fjerner lukten fra det berørte området. Bytt håndklær og fortynn flekken så godt du kan.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bruk et enzym-nøytraliserende rengjøringsmiddel. Hvis du har fortynnet lukten så mye som mulig, må du bruke et enzym-nøytraliser som Biodor. Disse rengjøringsmidler bryter ned proteinbaserte molekyler i urinen, noe som forårsaker dårlig lukt. Etter å ha testet for fargefasthet i et skjult område av teppet eller møbeltrekk, spray hele området grundig med reneren og la det suge i fem til ti minutter. Deretter tørke området tørt med et rent håndkle.        
 4.  
 5.             3      Vask og erstatt delene som holder lukten. Hvis lukt forblir etter bruk av enzym-nøytralisatoren, fjern beskyttelsesdekselet fra de berørte møbler og vask i kaldt vann. La dem lufttørke slik at de ikke løper i tørketrommelen. 
    
  • Hvis hunden din har teppe, bør du vurdere å erstatte den eksisterende isolasjonsputen. Det kan inneholde syntetiske materialer hvorfra luktene er vanskeligere å fjerne.
  •  
         
 6.  
             

    3      Fjern lukt fra tregulv  ,

    
   
 1.             1      Bruk en 1: 1 blanding av vann og hvit eddik. Det er vanskelig å fjerne løvhedes, men heldigvis kan du bruke sterkere vaskemidler på tre. Lag en blanding som består av 50% hvit eddik og 50% vann. Gni blandingen kraftig inn i urinen flekken med en myk svamp. La dem suge i fem til ti minutter. Tørk deretter blandingen med et rent, tørt håndkle.  
    
  • Etter å ha brukt eddikblandingen, dryss et par spiseskjeer med natron på flekken. La det virke i noen timer eller over natten, og sug det deretter bort.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Prøv en hydrogenperoksidmaske. Sug en ren vaskeklut eller et håndkle i 3% hydrogenperoksid til det er gjennomvåt, men ikke dryppet. Vri håndkleet om nødvendig, og legg det på urin flekken. La håndkleet stå på flekken i to til tre timer for å deodorisere det. 
    
  • Hvis gulvet fortsatt er vått når du fjerner håndkleet med hydrogenperoksid, tørk området med en ren klut.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gå i treet og arbeid deretter. Hvis lukten av flekken ikke forsvinner, kan du sitte ned i tregulvet. Du må ikke ta dette lett fordi det er dyrt og tidkrevende. Det kan imidlertid være det beste alternativet når det gjelder dyptliggende lukt. Ved sliping fjernes det øverste laget av treet og luktene blir polert ut, da laget der de sitter, forsvinner. Kontakt en profesjonell leverandør for et tilbud. Han kan gjøre denne jobben uten å skade gulvet ditt.  
    
  • Sliping er lettere på naturlig tre (som en uteplass), men det er også et alternativ for å jobbe hardt innendørs. En proff kan hjelpe deg med å holde gulvet ditt så som det var før.
  •  
         
 6.  
             

    4      Forebygging av urin lukt  ,

    
   
 1.             1      Gå ut med hunden din oftere. Hvis hunden din ikke kommer ut ofte nok, må han gå inn. Pass på at du går ut med hunden din minst fire ganger om dagen, slik at han kan bryte seg bort. Gå ut med ham oftere hvis han er veldig gammel, ung eller sykelig. Om nødvendig, må du engasjere en gassiger som kommer til deg for å få hunden din ut ofte nok.        
 2.  
 3.             2      Få en hundetrener til å hjelpe deg med å trene husbruken. Noen hunder har aldri riktig lært å gå utenfor fordi de ikke ble lært hvalpe eller ble mishandlet tidligere. Hvis du tror dette er tilfellet, spesielt hvis du ikke kjenner hundens fortid, får du en hundetrener. Mange hundetrenere kommer til deg slik at de kan takle de spesifikke problemene til hunden din.  
    
  • En hundetrener kan fortelle om det er et atferdsproblem, for eksempel separasjonsangst, som gjør at hunden din er inne.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Har veterinæren undersøke hunden din for underliggende helseproblemer. Hvis vannlatingsproblemer vedvarer, selv om du ofte går ut med hunden din og får hjelp av en hundetrener, bør du ta med veterinæren med ham. Noen helseproblemer, for eksempel problemer med kastrering eller urinveisinfeksjoner, kan gjøre hunden din urinere oftere, selv innendørs.  
    
  • Legg merke til hvor hunden din gjør i huset, hvor ofte han gjør det, og når trøbbelen startet, kan du gi denne informasjonen til veterinæren din.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bruk repellenter hvis nødvendig. Noen repellents som Four Paws Keep Off! og Dipur's spray kan hindre at hunden din urinerer inne. Test dine møbler for fargefasthet og sprøyt avstøtemidlet grundig inn i de områdene hvor hunden din urinerer.       
 8.  
             

Hva du trenger .

                Les mer... (7)      
Dyr populær:
Tilfør en bokseskildpadde.

Fest en kattklaff.

Hvordan bestemme kjønn av en kylling.

Frisør en Yorkshire Terrier.

Kjøp en cockatiel som kjæledyr.

Gi en enema til en katt hjemme.

Rengjør hundens krager.

Bat funnet.

Identifiser en Golden Silk Spider.

Ta en fugl.

Gjenkjenne graviditet i en tisse.

Fjern kakerlakker med Borax.

Diagnose diabetes hos hunder.

Tilfør en ape.

Hjelpehunder med felles problemer og stivhet.

Tren en cocker spaniel.

Skjære en sau.

Tren en Doberman.

Se om katten din har forstoppelse.

Feed baby kaniner.

Kunstig befruktning av kyr og kvier.