Home \ dyr
 

Feed budgerigars riktig.

 

Hver budgerigar eier vil at kjæledyret skal leve det best mulig livet. Et sunt kosthold er den beste måten å holde budgien frisk og levende. Et balansert kosthold sikrer at dyret får de nødvendige næringsstoffene hver dag. Uegnet mat kan føre til dårlig tilførsel av næringsstoffer og muligens også til sykdommer eller i ekstreme tilfeller til døden. Hvis du vet hvordan du skal mate din budgie riktig, så vil han ha et lykkelig og sunt liv.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Velg riktig feed  ,

    
   
 1.            1      Fôrfrø. Frø er gode for budgerigarer. Du burde ikke kaste budgie med det fordi det kan redusere levetiden. De fleste frøblandinger inneholder ikke nok næringsstoffer som fuglen trenger, og kan føre til kreft, fedme og andre helseproblemer. 
    
  • Frø bør bare være en sjettedel av budgieens diett.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kjøp pellets. En annen stift er pellets. Du kan kjøpe dem på dyrebutikken i ditt område, og de bør være designet for budgerigarer. Pellets er den beste måten å holde budgiene godt matet, da de inneholder mange næringsstoffer.  
    
  • Når du kjøper pellets, sørg for at de ikke inneholder konserveringsmidler, tilsatt sukker, fargestoffer eller kunstige smaker.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Fôr frukt og grønnsaker. Frukt og grønnsaker er svært viktige for å fôre budgerigarene. Mørkegrønne eller gule varianter skal tilbys daglig. Prøv frukt og grønnsaker som epler, gresskar, druer, gulrøtter, persille, brokkoli, mango, søtpotet og spinat. Fôr frukt og grønnsaker rå, ettersom næringsstoffene er ødelagt av matlaging. 
    
  • Du kan tilby henne slik budgie liker henne. Det kan hakkes, skiver, terninger, skiver, pureed eller hele. Prøv mye før du finner ut hva din budgie liker mest.
  •  
  • Fjern alt budgien din ikke spiste om to timer, ettersom rå, skivede grønnsaker raskt blir dårlige.  
  •  
  • Det er noen frukter og grønnsaker som du ikke kan mate til fuglen din fordi den er giftig for ham. Disse inkluderer avokado, kjernene og frøene av frukt, sjokolade, sopp, ukokt bønner og bladene og stammen av tomater.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fôrkorn. Mange eiere og oppdrettere spiser en blanding av gjennomvåt korn, som er myk mat, for å nærme fuglens diett. Du kan mate alle kornene du vil ha, inkludert quinoa, brun ris, hvete eller bygg. Du kan også legge til økologiske elementer som honning, frukt eller grønnsaker til kornene for å få dem til å se mer interessant ut. 
    
  • Legg kornene i en bolle og hell vann over dem. Etter at de har bristet, kan du blande dem med alt du liker.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Tilbyr også hardkokte egg og revet ost. Det kan høres uvanlig for en fugl, men inneholder mye protein. Det gir også et lite utvalg, som alltid er bra. Det er ikke nødvendig for fuglen din å ha et godt liv, men det kan være bra for ham. 
    
  • Tilbyr det bare som en spesiell behandling. Aldri mate mer enn en halv teskje om gangen.  
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Feeding right  ,

    
   
 1.             1      Feed frisk og variert. Din budgie burde ha forskjellige fôringsalternativer hver dag. Som en veiledning, mate frø og pellets daglig til din budgie. Frukt, grønnsaker og myke matvarer skal mates annenhver dag. Egg eller ost mates en eller to ganger i uken. 
    
  • For å holde maten frisk, bør du endre den daglig. Fjern alltid gammel mat før du tilbyr ny.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bruk egnet beholder. Din budgie må alltid kunne nå maten. En sokkel kan bli syk hvis den ikke spiser i 24 timer, og derfor må det alltid være mulig å nå maten. Beholderen skal ikke henge for lavt, slik at fuglen ikke trenger å pekke for dypt for å komme seg til maten. Det bør også være nær vannet slik at han kan drikke og spise sammen.        
 4.  
 5.             3      Tilbyr en sepia eller mineralstein. Sepia peeling og mineralblokker trenger din budgie. De inneholder de nødvendige mineraler og næringsstoffer som fuglen din ikke kan absorbere noe annet sted. Sepia-koppen skal plasseres i buret slik at den myke siden vender mot fuglen slik at den kan skrape den av. 
    
  • Kast dem bort og kjøp en ny hvis den er skitten med avføring eller blir våt.  
  •  
  • De gir også en berikende aktivitet. Budgerigars liker å sitte på den og noen ganger demontere den. La ham gjøre det han vil, så lenge kassetten forblir tørr og ren. Han merker når han trenger å bruke henne, så du trenger ikke å bekymre deg hvis han ikke bruker henne en stund. Hans mat kan allerede ha nok næringsstoffer.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Forhindre fedme. Din budgie trenger et stort bur eller rom for å bevege seg rundt. Vær også oppmerksom på dine fugles daglige spisevaner, slik at de ikke overvinner. Ellers kan dette føre til fedme. En overvektig fugl er ikke lenger strømlinjeformet og kan bli treg og lider av helseproblemer. 
    
  • En erfaren veterinær spesialisert på fugler kan hjelpe deg med å avgjøre om fuglen din er overvektig og hjelper deg med å bestemme hvordan du skal hjelpe det hvis det er.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Nyt fuglen godt. Budgerigarer er svært sensitive. Kosttilskudd bør være gradvis og langsiktig. Hvis du vil endre frøblandingen, må du mate litt mer av den nye blandingen hver dag og ta bort litt av den gamle blandingen til du har fullstendig endret fôret. 
    
  • Kostholdet til budgien må være balansert. Ikke mate alle forskjellige matetyper på en gang. Følg retningslinjene og endre maten fra tid til annen. Å mate alt på en gang kan føre til overfeeding og gjøre fuglen ulykkelig eller syk.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ta fuglen til middag. Din budgie vil kanskje ikke spise. Årsakene til dette kan være, hvordan du tilbyr maten eller hva du spiser. Hvis han ikke spiser frisk frukt, kutte frukt og grønnsaker og legg dem i en tom matskål. Heng bolle i buret med noen grønne blader eller en verdsatt godbit. 
    
  • Gjør dette hver dag til budgien er trygg og spiser ulike matvarer.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Se etter sykdommer. Vær oppmerksom på konsistensen av avføringen. Det kan fortelle om fuglen spiser for mye fersk mat, som frukt. Hvis avføringen er for løs og vassen, må du mate mindre fersk mat for en dag eller to. Kanskje det vil ta opp for mye væske, noe som fører til slike problemer. 
    
  • Hvis diaréen stopper, så gå til veterinæren for andre årsaker.  
  •  
         
 14.  
 15.             8      Bytt vannet daglig. Hver fugl trenger vann i en ren vanntank hele dagen. Bytt vannet hver dag for å holde det rent og friskt. Bare rengjør beholderen med eddik og vann. Bruk aldri såpe eller kjemikalier. Eddik forhindrer bakteriedannelse. 
    
  • Legg aldri vitaminer i vannet. Det kan føre til infeksjoner. Du bør kun sette medisiner i vannet, som antibiotika, som veterinæren har bestilt.
  •  
         
 16.  
           Les mer... (13)      
Dyr populær:
Bygg et habitat for bokskildpadder innendørs.

Lag kjæledyr trygt i husholdningen.

Få katten din hentet.

Gjenopprett tilliten til en misbrukt hest.

Bli kvitt ekorn i din hage.

Gi en kongelig python.

Forbered deg på et hesteshow.

Tren en Golden Retriever valp.

Lag naturlige fluer fra essensielle oljer.

To hunder i bånd på samme tid.

Ta vare på en kjæledyrskanin.

Lær en hund til å holde.

Tilfør et hundes revet øre.

Ta av hundens diaré.

Dewy katter.

Diagnostisering av kronisk oppkast hos katter.

Lær en cockatiel for å snakke.

Finn ut om en katt hadde et slag.

Innfør et kjæledyr til USA.

Syriske hamstere avler.

Sett opp et akvarium.