Home \ dyr
 

Holder en leguan.

 

Iguaner er kaldblodige reptiler. De er ikke lett å holde og ofte dør i fangenskap. De bør aldri kjøpes ellers vurdert. Oppbevaring av leguaner er svært kostbart, og du må sørge for at du har de rette forholdene for varme og lys. De må ha riktig fôr, og det er viktig at de kan spre seg i sine burder til full lengde på 1,20 m til 1,50 m. Hvis du vurderer å kjøpe en leguan, bør du vurdere at det vil koste deg mye penger for å passe på dyret riktig. Dette er ikke kjæledyr å kaste bort.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Gi din leguana mye egnet lys. Iguaner trenger mye naturlig lys for å undervise U.V.B. og U.V.A. Kan absorbere stråler. U.V.A. Lyset sikrer at leguanen din føles bra. Det hjelper iguana å utvikle en god appetitt. U.V.B. Lys støtter fordøyelsen av mat og absorberer D-vitamin, noe som er essensielt for absorpsjon av kalsium. Kalsium brukes til å forhindre metabolske sykdommer i beinene. Den beste kilden til U.V.A.-lys er sol- eller sollys. U.V.B. Lys er tilgjengelig hos kjæledyrbutikker som Pet Smart. Her tilbys fluorescerende lys, som er spesielt egnet for levering av UV-stråler. Det er viktig å bytte pærer hver sjette til tolv måneder, med "en periode på ni måneder som regel å være best" for å holde leguanen din sunn.       
 2.  
 3.             2      Det er veldig viktig å gi iguanaen din en tilstrekkelig varmekilde. Disse reptilene kommer fra varme klima som Sentral-og Sør-Amerika. De er ikke tilpasset lave temperaturer. Hvis du holder leguanene som kjæledyr, er det viktig å ha en varmelampe for å holde iguanaen varm. Den gjennomsnittlige dagtemperaturen skal være mellom 26,6 ° C og 29,2 ° C. Når du har installert en varmelampe, er det viktig å se iguanaen for å se hvordan den reagerer på varmen. Hvis han er konstant under varmelampen, bør den være enda varmere. Hvis han aldri er under lampen, trenger han det litt kulere. Nattemperaturen bør ikke falle under 23,8 ° C. Dagtemperaturen skal være mellom 29,4 ° C og 35 ° C og topptemperaturer kan være 36 ° C til 37 ° C. Disse temperaturene kan oppnås med varmelamper, som er koblet til via en dimmer. Iguaner er kaldblodige og kan ikke regulere temperaturen som mennesker selv. Så hvis de blir for varme eller for kalde, går de til varmere eller kaldere områder. Ikke la iguana direkte tilgang til varmelampen fordi den kan brenne seg selv. Elektrisk oppvarmede terrariedyr er veldig estetiske, men de kan være farlige og bør ikke brukes.        
 4.  
 5.             3      Forbered ditt leguanas hjem. Du trenger et stort, vakkert hus for din leguan. Et akvarium du kan kjøpe hos dyrebutikken, vil ikke være stort nok, selv om din leguan er fortsatt en baby. En god burstørrelse for en voksen leguan er 90 cm dyp x 1,80 m bred x 1,80 m høy. Denne størrelsen gir også plass til en voksen leguan å flytte.        
 6.  
 7.             4      Andre aspekter å vurdere er store grener der leguanene kan klatre. For å regulere fuktigheten i buret, kan du vurdere å kjøpe en luftfukter som legger fuktighet til luften rundt buret. En av de viktigste tingene du bør vurdere når du handler er den raske veksten av leguaner.        
 8.  
 9.             5      Gi din leguan riktig. Iguaner er vegetarianere. De spiser på et utvalg grønne bladgrønnsaker og holder seg frisk. De beste grønne grønnsakene er kale, sennepskål, alfalfa, løvetann og vannkress. Iguaner spiser ikke salat eller isbergsalat fordi de inneholder nesten ingen næringsstoffer. Romaine salat er akseptabelt, og leguaner kan også konsumere et bredt utvalg av frukt og andre grønnsaker for å sikre et sunt og balansert kosthold. Disse inkluderer jujube rot, sukker erter, persilje, papaya, okra, mango, kål gourd, grønne bønner, squash og acrona. Unngå "sitrusfrukter fordi reptiler ikke kan fordøye syren". Som en belønning kan du tilby dem dahlias, hibiskus, bringebær, jordbær eller hele biter av hvetebrød "som en veldig sjelden ekstra". Du kan også tilby din leguaner "kommersiell spesialitet mat" for leguaner. Det gir deg alle næringsstoffene du trenger. Ikke desto mindre er det sterkt anbefalt å mate dem med frukt og grønnsaker, slik at de har et bredt spekter av viktige vitaminer og næringsstoffer. Du får også ekstra fuktighet gjennom fersk mat. Iguaner trenger en konstant tilførsel av fersk drikkevann. Forsikre deg om at du bytter vannet ofte, ellers risikerer du at firbenet ditt blir syk.        
 10.  
 11.             6      Flere leguaner er ikke en god ide for å holde i samme bur. Iguaner er i naturen territoriale og lever i vill som ensomme. De er bare for parring sammen. Hvis du holder to eller flere leguaner i samme bur, blir de vanligvis aggressive og kjemper. Resultatet er skadet leguaner. Dette kan forårsake sykdommer som mol. Blighten oppstår når leguanene er skadet og såret blir smittet. Det er sannsynlig at du ikke vil merke denne tilstanden en stund, men dyret vil til slutt slutte å mate på grunn av infeksjonen. Munnrot kan også utløses av bakterier, virus eller parasitter. Det kan også bli fremmet av upassende fuktighetsinnhold og utilstrekkelig temperatur eller bakterielle infeksjoner. Du kan umiddelbart fortelle om kjæledyret ditt har munnblight hvis du ser på munnen. Hvis du ser pus på munnen som ser mer ut som "cottage cheese" eller hevelse i kjeven, har kjæledyret ditt en form for munnblight. Det er mange farekilder der en leguan er utsatt for risiko, men rødmen er svært vanlig på grunn av utilstrekkelig burutstyr. Sykdommen er behandlingsbar, men vent ikke til kjæledyret ditt blir svakere før du har behandlet det. Ellers kan det være for sent å kurere leguanen. Ikke bruk noe før du behandler problemet fordi leguanen din kan dø ellers. Forskning så mye som mulig og sett deg opp helt fra starten. En leguan kan være et fantastisk kjæledyr hvis omsorg er tatt alvorlig. Iguaner kan leve i mer enn 20 år.                  
 12.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                  
Dyr populær:
Gi en kongelig python.

Behandle slangebitt hos katter.

Ta en skilpadde.

Destruktive oppførsel hos hunder.

Hold en sneg som kjæledyr.

Kjenne en traktespindel.

Kjenne forskjellen mellom en skilpadde av en damskjell og en vannskildpadde.

Ta vare på en døende marsvin.

Oppdag termittskader.

Forstå hva hesten din vil fortelle deg.

Rolig en katt.

Behandle en forstuet ankel i en hund.

Ta vare på en katt.

Hjelpehunder med felles problemer og stivhet.

Hold gerbils.

Ta vare på en gravid tisse.

Oppdag om en katt er sterilisert.

La dine kjæledyr være alene når du er på ferie.

Sosialiser hunden din.

Bli kvitt horsefly.

Sjekk om en hopper er gravid.