Home \ dyr
 

Ta vare på en fugl.

 

Fugler har en veldig sosial natur, de trenger selskap, omsorg og regelmessig ansettelse. Fugler er flotte både som kjæledyr og som besøkende i hagen din. Hvis du tenker på å få en fugl, trenger du godt bolig, næringsrik mat og villighet til å holde øye med fuglens helse for omsorg. Du må også tilby rikelig med sysselsetting og samhandling for å holde fuglen lykkelig og våken. Hvis du i stedet vil oppmuntre fugler til å spise i hagen din, trenger du fortsatt litt grunnleggende kunnskap for å gjøre deres besøk trygge og hyggelige. Denne artikkelen vil gi deg en generell oversikt over omsorgen for fugler og noen ting verdt å tenke på hvis du vil være en fugl eier eller en fugl restaurant eier.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Velge en fugl som kjæledyr  ,

    
   
 1.            1      Velg fuglearter nøye. Ikke alle fuglearter er egnet for kjæledyr, og ikke alle temperamentene og omsorgsbehovene til fugler passer til det du kan gi. Det er veldig viktig å lære så mye som mulig om fuglearter du er interessert i før du bestemmer hvilken du skal ta. Fuglen må passe din livsstil, interesser og evne til å ta vare på ham så lenge han lever (noe som kan være lang tid hos noen fugler). Du må være villig til å engasjere seg med fuglen og sørge for daglig interaksjon, samt overvåke tiden utenfor buret så mye som mulig. 
    
  • Ikke kjøp spontant en fugl. Du trenger tid til å undersøke fuglens behov og levetid før du tar det hjem. Se opp bøker om fugler eller les artikler på nettet om fuglearter og de spesielle behovene til fugler for å lære mer om de forskjellige fuglearter.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gjør deg kjent med de vanligste fuglearter som holdes som kjæledyr. Papegøyer, cockatiels og cockatoos eller parakitter er noen av de mest populære fuglearter enn kjæledyr. Andre gode dyrearter er: kanarier, finches, budgies og duer. Jo mer eksotiske eller mindre kjente fuglearter er, jo mer seriøst må du tenke på om det er en du kan ordne med.       
 4.  
 5.             3      Tenk på fuglens liv. Noen fugler, som papegøyer, er langvarige, så det er en vurdering du bør vurdere når du kjøper papegøyer. Kanskje det må gjøres forberedelser dersom eieren dør; I noen tilfeller kan du vurdere å ta ansvar for omsorg i en så dårlig situasjon, heller enn å kjøpe en ung fugl.       
 6.  
 7.             4      Hvis du kjøper mer enn en fugl, tenk på den aktuelle boligen. Noen fugler kan dele en bolig, mens andre kanskje ikke forstår hverandre; Faktisk skjer kamp mellom partnerfugler ofte og kan avhenge av ting som personlighet, størrelsesforskjeller, kjønn og fuglearter. Avhengig av fuglearter, kan du holde to menn eller to kvinner eller en mann og en kvinne sammen. Hvis de argumenterer, må du skille dem. Gjør mange henvendelser på forhånd og still spørsmål til oppdretteren eller selgeren. Du kan til og med snakke med fugleeiere på den lokale dyrehagen eller dyrelivsreservatet for råd. 
    
  • Det er ofte spesielle metoder du må bruke for å sette en ny fugl inn i et bur som allerede inneholder en fugl. Kontakt en veterinær eller en fugleekspert for råd.
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Fugl Innkvartering  ,

    
   
 1.             1      Kjøp det riktige buret for fuglens bolig. Det nødvendige buret avhenger av fuglearter; Så orientere deg selv med de fuglearter du velger. Bortsett fra det, er det noen få standardkrav: 
    
  • Bålstørrelsen skal være tilstrekkelig for fuglen å kunne strekke sine vinger på hver side. For mange fugler kan det være viktig å flytte korte avstander i buret for å få et sunt habitat. Store fugler bør holdes i et bur minst en og en halv ganger vingebredden (dybde, bredde og høyde).  
  •  
  • Barene i buret burde ikke være for små; fuglens klør kunne fange seg på eller mellom dem hvis stengene eller hullene er for små. På samme måte bør stengene ikke være så langt fra hverandre at fuglens hode kunne bli fanget mellom dem eller fuglen kunne unnslippe.
  •  
  • Jo større plass i buret, jo bedre. Selv om større fuglbure ofte er vanskeligere å rengjøre og dyrere, er burplassen avgjørende hvis du ikke er hjemme ofte og / eller ikke har tid til å la fuglen trene. Små burder fører ofte til atferdsproblemer.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tenk på burets form. En enkel rektangulær bur er alltid best. Runde burene er dårlige for fuglene. Det er knapt plass til fuglen og ingen hjørner hvor han finner sikkerhet. I tillegg får sirkelen ofte fuglen til å vri på hodet; fuglen kan bli gal om den konstante svingingen. 
    
  • Kjøp aldri dører som kan skyves oppover fordi det gjør fuglene enklere å fly vekk og farlig når fuglen prøver å unnslippe og hodet er fanget under døren.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Pass på at plassen er mer enn tilstrekkelig hvis du har mer enn én fugl. Legg aldri mer enn en fugl i et lite bur. Fugler trengte plass til å gå på pensjon, for å lete etter mat, å fly og være borte fra andre fugler, så jo flere fugler du beholder, desto større bur må det være. Aviaries (store bur som ligner små stall) er mer egnet for å holde flere fugler samtidig. 
    
  • Hvis du holder forskjellige fugler sammen, må du være sikker på at de er kompatible med hverandre når du legger dem sammen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Kontroller at burets plass er i et varmt og komfortabelt sted. Plassen av buret avhenger av det klimaet du bor i. Hvis du har harde vintre med temperaturer under null, snø, etc., er det ikke riktig å holde fuglene ute om vinteren. Hvis du bor i et temperert til varmt klima, kan utendørsavhengige være mer egnet enn et bur i hjemmet. Her må du også undersøke behovene til hver fugl, temperaturkravene og de som trenger det med det typiske klimaet i ditt område. 
    
  • I noen tilfeller kan en kombinasjon av innendørs og utendørs bur være det beste hjemmet for fuglene dine. Denne strukturen kan brukes mellom årstider eller værmønstre eller dag og natt.
  •  
  • Fugler i hengende bur kan ofte transporteres utenfor og henges under et baldakin eller lignende sted for å få frisk luft i løpet av dagen. Husk alltid å bringe fuglen tilbake inni før den kalde kvelden vind og nattluft kommer.
  •  
  • Les avsnittet "Fuglehelse og helse" for å se tegn på overoppheting eller overkjøling hos fugler.
  •  
  • Plasseringen av fuglkammeret vil også avhenge av fuglens personlighet. Mens en veldig sosial fugl kan elske å være sentrum for oppmerksomhet og stadig se menneskelige bevegelser, kan en ganske nervøs fugl lykkes å bli holdt vekk fra kjas og mas på et stille sted (men likevel kunne samhandle med familien) ,
  •  
  • Unngå å sette et bur permanent foran et vindu. Fuglen vil alltid være på utkikk etter "fiender", noe som kan gjøre ham nervøs. Å sette et bur mot en vegg kan gi fuglen en pause fra å bekymre seg for rovdyr.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Sett noen gamle magasiner / ubrukt papir på bunnen av buret. Dette gjør rengjøring mye lettere, papiret kan enkelt bortskaffes og nye ark kan plasseres direkte for neste dag. Hold en forsyning av avfallspapir og gamle aviser.       
 10.  
             

  Del 3      Ta fuglen hjem  ,

    
   
 1.             1      Transport fuglen i en egnet transportbeholder. Det bør være en faststående beholder, for eksempel en katteboks eller et bur anbefalt av oppdretteren eller forhandleren. Fest det godt i bilen slik at det ikke beveger seg mens du kjører hjem. Et håndkle kan kastes over buret for å gi personvern, men sørg for at det er tilstrekkelig luftstrøm under, slik at fuglen kan avkjøle den og puste godt.       
 2.  
 3.             2      Når du tar med fuglen hjem for første gang, la den stå alene for en dag for å bli vant til omgivelsene. Dette gjelder også hvis du flytter buret til et annet område av huset når det er relativt ung. Å gi tid til å bosette seg vil hjelpe fuglen til å vende seg til omgivelsene på sin egen måte uten å føle seg truet av truende folk. Pass på at du har gitt nok mat og vann.       
 4.  
             

  Del 4      Gi en fugl  ,

    
   
 1.             1      Bestem de riktige matkildene til fuglearter du bryr deg om. Noen fugler trives bare på spesielle typer mat mens andre kan ha et mer generelt kosthold. Siden de nøyaktige diettkravene avhenger av arten, anbefales du sterkt å lese dette emnet for fuglearter etter eget valg. Noen få generelle observasjoner om mat er: 
    
  • Pass på at du har riktig mat for fuglearter. Du må finne riktig mat for fuglen din, da noen fugler kan være koselige, mens andre har svært strenge ernæringsmessige behov. Mesteparten av tiden vil posen / boksen av mat ha en etikett som sier hvilke fugler det er for. Hvis du ikke vet hva det beste matvalget er, spør avleren, selgeren, eller still et spørsmål på et spesielt forum for folk som tar seg av denne fuglearter.
  •  
  • Du må kanskje sette en liten grus (sand eller små steiner) i en bolle; Noen passerinefugler trenger dette som en hjelp til pundkorn på avlingen (i brystområdet). Men ikke alle fugler trenger dette gruset, og hvis de spiser for mye, kan det føre til forstoppelse. Finker og kanarier trenger vanligvis litt grus, men ikke gi dem budgerigarer, cockatiels eller papegøyer.  
  •  
  • Hirse er en godbit; Gi aldri for mye av det på fugler. Den er best brukt som en belønning under trening.
  •  
  • Fuglmat i form av pellets, krummer eller klumper er en fin måte å gi fuglen din med tilstrekkelig ernæring; De kombinerer ofte alle nødvendige frø, grønnsaker, frukt og korn og reduserer sannsynligheten for at fuglen er kresen og bare spiser en type mat, slik at fuglen sannsynligvis vil spise et balansert kosthold.  
  •  
  • Gi dine fjærete venner den samme typen frisk og sunn frukt og grønnsaker du liker uten dressinger. Dette legger til grønnsak og variasjon i kostholdet ditt. En blanding eller et utvalg av matvarer er både sunt og hyggelig for fugler.
  •  
  • Gi nye korn daglig; Tøm alltid tomme boller på samme dag, da dette vil holde kornene friske og rene.
  •  
  • Hvis fuglen du trenger nektar, er det et høyt spesialisert kosthold, og du må lære så mye som mulig om det før erverve fuglen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vet hva fuglene ikke skal spise. Det er noen matvarer som ikke passer for mange fuglearter. For eksempel bør du ikke mate fuglene med alkohol, sjokolade eller avokado. De inneholder alle kjemiske komponenter som kan være giftige for fuglen.        
 4.  
 5.             3      Tilbyr alltid ferskvann. Det bør være en vannskål klar; Fyll det daglig med mediumtemperatur vann. Potjonene bør kontrolleres daglig for å sikre at de fungerer ordentlig, og du må være helt sikker på at fuglen vet hvordan du bruker dem. Bytt vannet daglig for å sikre at det alltid er friskt. 
    
  • Har ferskt, dypt vann hvis det er mulig; Dette forhindrer avføring fra landing i drikkebollen.
  •  
  • Dehydrering kan forekomme veldig raskt hos fugler, innen 1 til 2 dager uten tilgang til vann.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hold fôringsutstyret hygienisk rent. Vann og matbeholdere bør være høye over grener, da fugler ofte spiser maten, noe som ikke er hygienisk.       
 8.  
 9.             5      Prøv å mate fuglen regelmessig hver dag på samme tid. Det kan være når du spiser eller litt tidligere. Men velg en tid og hold deg til det slik at fuglen vet når du skal forvente maten. Hvis du vil beholde fuglens naturlige fôringstid, må du mate omtrent en halv time etter soloppgang og like før solen går ned. I løpet av dagen kan små snacks laget av frukt eller grønnsaker stå i buret. 
    
  • Igjen, kjenn din fugl. Snarere små fugler med rask metabolisme må kanskje bli matet oftere.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Gjør fôring interessant for fuglen. Du kan få opplevelsen av å spise mer underholdende for fuglen din ved å gjøre måltidstiden en tid for interaksjon også. For eksempel oppfordre fuglen til å alltid spise en bit, rett fra din hånd. Eller oppfordrer din snakkende fugl til å synge og snakke for maten.       
 12.  
             

  Del 5      Berik fuglens liv  ,

    
   
 1.             1      Sett berikende materialer i fuglkammeret for å holde det underholdt og utfordret. Fugler er smarte og trenger berikende ting for å holde seg opptatt og mentalt stimulert.       
 2.  
 3.             2      Start med minst fire forskjellige og interessante leker. Pass på at de er trygge for fugler, og at klør og nebber ikke kan bli sittende fast i noen del av leketøyet. 
    
  • Ting som ikke er sikre på leker, er: Frayed-tau (kan bli fanget på fuglens og nebbens føtter); Wire (fuglen kan spytte på den); Klokker med et lite gap (fuglens føtter kunne bli fanget i små sprekker).
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk ikke alltid de samme lekene. Ta med litt endring! Fugler kan alltid kjede seg av de samme lekene, dag etter dag. Akkurat som vi liker de forskjellige og nye ting. Ved å kjøpe nye leker, fremmer du glede og reduserer sannsynligheten for at de plukker ut fjærer og andre kjedsomhetsfremmende atferd. 
    
  • Prøv å ha annerledes formede perches for fuglens føtter. Fest noen trepoler og noen få naturlige grener av trær for en forandring. Dette er nyttig for å "arkivere" nebb og negler av fuglen, så du har mindre arbeid med det. Skru av naturtråd grundig før bruk og bruk ikke rengjøringsmidler, fordi de inneholder mange ingredienser som kan være giftige for fugler.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Plasser mat og leker på flere steder i buret hver dag. Dette vil oppfylle fuglens behov for å bevege seg på jakt etter mat. Du kan også trekke mat mellom barene i buret, gjem det i leketøy og heng mat fra taket eller sidene av buret. Alt dette vil bidra til å tilfredsstille fuglens instinkt for foraging og er et form for mental stimulering.       
 8.  
 9.             5      Få fuglen til å bli tatt ut. Hold fuglen regelmessig og berør den. Jo oftere er dette gjort, desto mer vil fuglen være glad for å se deg, og kanskje hilse på deg med fløyter, chirping og fuglespråk. Det gjør det også lettere å fange fuglen din til helseprøver og bli soothed av din tilstedeværelse.       
 10.  
 11.             6      Sørg for at fuglen får mosjon hver dag. Daglig trening anbefales for alle fugler som er tamme og trygge å håndtere. Hvis du har en finch eller en annen fugl som ikke bør hentes, er det ikke et problem. Men hvis du har en fugl du vil plukke opp, bor den i et lite bur eller bare trenger mer mosjon, bør du definitivt planlegge vanlig fuglbevegelse. Bare husk å ikke gjøre det på et farlig rom, som kjøkkenet, hvor en varm gryte kunne stå på komfyren. 
    
  • Fugler liker ikke å være låst opp hele dagen. Hvis du lar fuglen ut av buret regelmessig, vil det gjøre ham veldig glad. Dette er et absolutt must hvis du vil ha et sunt forhold til fuglen din; Fugler kan lide sterkt fra å være caged hele tiden, gitt at fugler vanligvis flyr lange avstander i deres naturlige habitat.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Gi fuglen mye oppmerksomhet. Hvis fuglen din får mye oppmerksomhet, vil han eller hun bli lykkeligere overordnet og til og med vise seg å være et mer kjærlig og empatisk kjæledyr enn uten oppmerksomhet. I noen tilfeller kan mye oppmerksomhet redusere vondt hos noen fuglearter, da kjennskap gir trygghet. 
    
  • Snakk med fuglen din mens du bærer den i huset med deg. Dette er spesielt viktig i løpet av de første årene sammen. Fugler er raske elever og vil overraske deg med lydstyrken. For eksempel etterligner noen fugler perfekt lyden av vann som løper av når du vasker opp, kanskje til og med etterligner lyden av å gni en klut over ovnen, bordet eller benken. Noen fugler kan etterligne lyden av enheter, som en blender, når de ser deg plukke dem ut for å lage kaker eller smoothies.
  •  
  • Lag musikk sammen. For eksempel kan fuglen lære å synge søt når du spiller piano eller annet instrument. Hva et geni som din fugl er!
  •  
         
 14.  
             

  Del 6      Sikre helse og velvære av en fugl  ,

    
   
 1.             1      Forbered vann i en stor nok beholder for selvrensende. Fugler trenger ikke å bli rengjort så ofte som hunder; mest sannsynlig vil fuglen rense seg i sin bolle med vann, forutsatt at bollen er stor nok til at han skal bade i den. Fugler bader også for å holde seg kaldt i varmt vær, så sørg for at vann er tilgjengelig for bading i varme temperaturer.  
    
  • I varmt vær kan du sette fuglen ute, enten i hans bur eller på abbor (forutsatt at vingene er trimmet og han ikke kan fly bort). Strøm fuglen med vann fra en sprøyteflaske. Fugler elsker kjølefølelsen.
  •  
  • Når det er kaldt ute, kan du kjøpe en abborre som kan festes til dusjen med sugekopp og dusjen din fugl inni. Mange fugler elsker det helt!
  •  
  • Gi en skolepfe hvor fuglen kan rote seg og skjære den.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hold buret rent og ryddig. Et rent bur reduserer risikoen for bakterielle, sopp- eller virusinfeksjoner som kan oppstå i fuglen din. Regelmessig fjerning av fuglens drypp er veldig viktig for å holde fuglen i god helse. I tillegg er fugler som bor i et rent miljø ofte mer aktive og glade enn de i skitne forhold. Hvis dette er noe du ikke ønsker å håndtere hver dag, så er en fugl ikke det riktige kjæledyret for deg. 
    
  • Bytt kullet regelmessig.
  •  
  • Fjern avføring fra perches / leker.
  •  
  • Distant uneaten mat ligger på bunnen av buret.
  •  
  • Hvis fuglen din er i moult (dette er vanlig i papegøyer, for eksempel), må du fjerne de faltne fjærene daglig med støvsugeren; Dette skjer ofte når en varmere fase oppstår eller når temperaturen stiger over -12C.  
  •  
  • Rengjør bare med grunnleggende, giftfri rengjøringsmidler. Fugler kan lett forgiftes, så finn ut om et middel trygt kan brukes i fugler før bruker det.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Finn ut om fuglens fjær må kuttes regelmessig. I enkelte fugler, som papegøyer, er det viktig å unngå alvorlige eller dødelige ulykker inne i eller i buret. Snakk med veterinæren om behovet for fuglen din og finn noen som er kvalifisert til å gjøre det når det skal gjøres. Forkorting tar sikte på å begrense, ikke hindre, fly, og bare de primære fjærene kuttes, så han trenger å vite hva han gjør.  
    
  • Klørne på føttene kan også trenge å bli forkortet, spesielt for større voksenfugler. Klorene blir normalt ikke kuttet ned i små eller små fugler, fordi de trenger dem til å holde seg på avhengighet, men for voksne papegøyer, for eksempel, skal de kuttes. Be veterinæren din om å forklare hvordan du gjør det trygt, som om du ikke vet det, kan du skade fuglen og forårsake blødning.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Kjenn tegnene på at en fugl enten er for varm eller for kald. De fleste fugler viser lignende symptomer på overoppheting eller hypotermi, og du må få det gjort så snart som mulig for å fikse det, ellers vil fuglen dø. Her er det du trenger å se etter: 
    
  • Overoppheting: føttene føles varme, fuglen kan hveske (en rask puste rytme), ha en nakkekrok, har røde nesebor (nesebor) og et varmt pust. Alle disse tegnene indikerer en nødsituasjon, og du må umiddelbart kontakte veterinæren.  
  •  
  • Hypotermi: Fuglen skal krølles, bruk fjærene til å dekke føttene og lufte fjærene. Søk etter luftpust, ta fuglen ut av et kaldt rom eller område og sett det på et varmere sted. Vinduer kan være en kilde til kald luft i vintermånedene.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Finn en veterinær som er kvalifisert til å jobbe med fugler. Få din fugl sjekket på kjøpstidspunktet og deretter regelmessig (minst en gang i året eller som anbefalt av din veterinær). Hvis fuglen blir syk, vil denne veterinæren være din første anløpshavn for å gi best mulig omsorg. 
    
  • Ikke vent til en fugl blir syk. Fugler kan raskt bli enda sykere; Jo raskere veterinæren kan se fuglen, desto bedre.
  •  
         
 10.  
             

  Del 7      Togfugler  ,

    
   
 1.             1      Invester i trening av fuglen din. På denne måten kan du lære ham å komme ut av buret og være fornuftig. Dette vil gi ham mye mer frihet til å nyte fly i stedet for å bo i buret hele dagen lang. Opplæring er en måte å kommunisere og spille en avgjørende rolle i å dempe unormal atferd.  
    
  • Uten trening kan fugler bite, skrike, rive fjær eller utvikle fobier. Det er derfor viktig å få fuglen din lykkelig og godt justert.
  •  
  • Hvis fuglen er godt trent, kan du være i stand til å ta den til hagen din eller en annen utendørs plassering, slik at du kan få frisk luft og bli bedre kjent med stedet. Men du må være helt sikker på at han er klar til å komme tilbake til deg.
  •  
  • Aldri lære en fugl å kne seg på skulderen. Dette gir ham enkel tilgang til å peke øynene og ansiktet ditt. Fordi fuglen er i høyden, blir det mye vanskeligere å kontrollere.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hvis du trener fuglen utenfor hans bolig, må du kontrollere sikkerheten til rommet. Sørg for at rommet der fuglen er plassert er sikker. Dette inkluderer å lukke persienner, krølle kabler, lukke toalettsetet, sørg for at radiatorene er slått av og at brannmassene er stengt. (Dette gjelder også bare å la fuglen fly i et begrenset rom.) 
    
  • De fleste fugler trenger tid utenfor buret. Denne gangen må alltid overvåkes og rommet må alltid være trygt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Hvis du har tenkt å lære fuglen å snakke, må du sørge for at det er en snakkende fugl før du prøver. Og selv da har fugler forskjellige personligheter, så forvent ikke at de skal snakke raskt eller bli vant til deg. Han vil lære i sitt eget tempo. Vær forberedt på en noen ganger dårlig temperert og noen ganger morsom fugl; Fuglen anser ikke disse endringene av humør å være uvanlige, men det hjelper deg med å akseptere at fugler og mennesker har en interesse i å være lydhør og kommunikative over tid.       
 6.  
 7.             4      Hvis du planlegger å kjøpe to fugler, del dem først og trene dem først for hånd. Etter at du har fullført dem begge, tillater du at de kommer i kontakt.       
 8.  
             

  Del 8      Ta vare på ville fugler  ,

    
   
 1.             1      Oppmuntre fugler til å komme til hagen din. Finn måter å lokke fugler inn i hagen din, for eksempel: 
    
  • Dyr passende busker og trær for mat eller ly i hagen din. Pass på at det er nok busk i hagen din. Fugler finner insekter på planter, så vel som ly og neststeder. Plante men ikke for mye - En enkel eng kan hjelpe fuglene med å finne ormer og tilbyr forfriskende åpen plass.
  •  
  • Sett opp en vannskål foran huset eller på balkongen din for fugler å drikke fra. Plasser en liten bolle eller beholder på vinduskarmen eller bakken på verandaen. Disse vannkildene sikrer at fuglene har lett tilgang til vann.
  •  
  • Tilbyr en matkilde, for eksempel fuglefôrbeholdere eller hengende matkilder. Bruk frøarter som passer for lokale fuglearter.
  •  
  • Hang kommersielt tilgjengelige dumplings for å tiltrekke seg bryster, men også andre fugler.
  •  
  • Legg ut ulike typer mat som forskjellige fugler som forskjellige ting. Finn ut hvilke fugler som er vanlige i ditt område, og fokus på å gi mat de er kjent for å favorisere.
  •  
  • Hold kjæledyrene dine unna områdene der fugler ofte besøker.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hvis du vil hjelpe hekker fugler, kan du oppmuntre dem til å bruke hagen din som et hekkeområde. Selv om du ikke gir nesting bokser og fortsatt nestfugler i hagen din, kan du fortsatt hjelpe ved å se på deres fremgang og hjelpe når det er nødvendig. Noen få ting du kan gjøre for å hjelpe fugler med hest i hagen din er: 
    
  • Sett opp en enkel hekseboks når hekketiden er på passende og trygge steder.
  •  
  • Hvis du finner en fuglehytte, sørg for at det er trygt, spesielt hvis det er vind / regnstorm. Hvis været er dårlig eller dårlig, kan det være lurt å nøye ta ned redenen, legge den i en liten boks og sikre den tilbake til hvor den ble laget. I stormfullt vær kan fuglehestene lett falle av; Når det skjer, blir de små ofte drept.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Hvis du finner fugler (spesielt babyfugler) utenfor neset, kan det være nyttig å vite hva du trenger å gjøre. Det avhenger av alderen og tilstanden til fuglen: 
    
  • Hvis du finner en babyfugl, legg den tilbake i sitt reir når barna tar det ut.
  •  
  • Hvis babyfuglen har fjær over hele kroppen, unntatt under vingene, plasser den nær busker eller et overbygd sted, nær siden. Pass på at du ikke plasserer den i nærheten av en anthill eller naboens katt.
  •  
  • Hvis fuglen har lite eller ingen felt, prøv å finne rede og tilbakestille det.
  •  
  • Hvis du ikke finner et rede, ring lokale dyrelivsbevarende. Mange fugler er blant de beskyttede artene, og du trenger tillatelse til å ta vare på dem. Du kan få instruksjoner for å mate fuglen, for eksempel i to dager med hundemat før de kan plukke den opp. I tillegg er det dyrfoder for babyfugler.
  •  
  • Mange fugler setter mat i cubens munn; Duer er et unntak, da kattungene tar mat ut av foreldrenes munn. Wenn eine Babytaube schwer zu füttern ist, dann suche eine Spritze, die groß genug ist, dass das Baby seinen Schnabel hineinstecken kann, nachdem du den vorderen Teil abgeschnitten hast. Suche im Internet nach einer eigens für Tauben hergestellten Futtermischung; ihre Ernährungsbedürfnisse sind ein wenig anders.
  •  
  • Ein Vogel, der von seiner Sitzstange fällt, könnte an einer Erkrankung leiden, die als Rachitis bezeichnet wird und aus einem Ernährungsmangel entsteht. Bei Wildtierschützern, im Internet oder bei Vogelzüchtern könntest du Ratschläge erhalten.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Wenn du einen Wildvogel gefunden hast, der entweder verletzt oder ein verlorener Jungvogel ist, kannst du helfen. Wenn der Vogel am Leben zu sein scheint, dann nimm ihn mit nach Hause und setze ihn in einen Behälter (eine Schuhschachtel oder etwas Ähnliches). Lasse den Deckel offen, denn der Vogel soll nicht ersticken. Mache dir keine Sorgen darum, dass der Vogel wegfliegen könnte; er steht wahrscheinlich unter Schock und wird sich für eine Weile nicht bewegen. Als Vorsichtsmaßnahme solltest du, wenn der Vogel sich bewegt, die Fenster und Türen des Zimmers schließen, in dem er ist. Wenn du kannst, dann bringe den Vogel zu einem Tierheim oder einer Tierstation, da sie wahrscheinlich wissen, wie man Vögel pflegt. Wenn sie nicht für den Vogel sorgen können, dann lasse ihn für ein paar Stunden bei dir und sieh, ob er beginnt auf dich zu reagieren und herumzufliegen. Wenn das geschieht, hat er sich wahrscheinlich erholt und du solltest ihn wieder in die Natur entlassen. Die folgenden Artikel könnten dir eine Hilfe sein: 
    
  • Dich um einen Jungvogel kümmern, wenn die Mutter ihn verlassen hat
  •  
  • Dich um einen verletzten Vogel kümmern, der nicht fliegen kann
  •  
  • Einem Küken helfen, das aus dem Nest gefallen ist
  •  
  • Einen gegen eine Glasscheibe geflogenen Vogel versorgen
  •  
  • Ein Vogelbaby aufziehen
  •  
   
   
  Wenn der Vogel in den Stunden bei dir stirbt, dann ist das Pech, du kannst nicht wirklich viel dagegen tun. Bringe den toten Vogel nach draußen und lasse ihn an einem abgelegenen Ort. Vergrabe ihn nicht, außer du bist dir sicher, dass es legal ist, dort wo du wohnst.
   
         
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                     
Dyr populær:
Lag din marsvin.

Rengjør en katt som den ikke gjør lenger.

Transport en hest.

Hold en katt fra å gni.

Bygg en ekornfelle.

Identifiser en rød edderkopp.

Forlate kattens møbler å rive.

Få hunden til å sovne.

Pitpupper.

Undervise en valp hans navn.

Hjelp en hund med parvovirus.

Vet når katten din dør.

Frigør en hund fra flått.

Eliminere edderkopper fra huset.

Undervise en hund til å tisse utenfor.

Start en kyllinggård.

Ta en kanin inn.

Feed kolibrier.

Kjenne parvovirus i hunden din.

Behandle katten uansett uten å være riper.

Stopp en aggressiv katt.