Home \ dyr
 

Lag katteleker ut av husholdningsartikler.

 

Katter trenger leker for å flytte og slappe av. De beste typene katteleker skal etterligne ferdigheter som katten din trenger å bruke hvis de skulle leve i naturen. Ikke alle katter liker å leke med leker og noen som et leketøy. Det kan være dyrt å finne ut hva katten liker. Fargeløs, skinnende kattleke fra dyrehagen er ikke nødvendig og ofte ikke god fra kattens synspunkt. Å lage din egen katt leke kan spare penger og gjøre det mulig å koble til kjæledyret ditt.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Lag en kattpendel  ,

    
   
 1.            1      Klipp et stykke papp i rektangulær form. Alternativt kan du bare ta en tom toalettpapir.        
 2.  
 3.             2      Brett boksen over og stryk slutten av strengen. Trekk strengen slik at du trygt kan la boksen dingle på slutten. Legetøyet bør se ut som en pendul som du kan svinge foran katten din.       
 4.  
 5.             3      Trekk pappa litt opp i strengen og brett over bunnen. Dette fester kartongen til strengen og holder leketøyet sammen når du flytter det rundt.       
 6.  
 7.             4      Hold den ene enden av strengen og bøy pappen foran katten din. Målet er å gjøre leketøyet manøvrerbart og manøvrerbart slik at det ser ut som om det er ute etter noe levende når du flytter det. Dette gir kjæledyret følelsen av at det jakter byttedyr.                  
 8.  
             

    2      Lag en ringekule  ,

    
   
 1.             1      Finn en tom pilleboks. Vask / skille etiketten hvis det er en igjen.       
 2.  
 3.             2      Åpne pilleboksen og legg en eller to små klokker i den. Alternativt kan du velge perler, tørkede bønner eller kornkjerner som rammer i stedet for å ringe. Denne typen leketøy skal etterligne den lille hoppens hoppende bevegelse. Det rattlende eller lydende innholdet tiltrekker kattens oppmerksomhet på leketøyet når du kaster det, og kattens jaktinstinkt burde få det til å jage leketøyet.        
 4.  
 5.             3      Pass på at leketøyet er godt lukket. Hvis du tror at katten kan åpne flasken til tross for sikkerhetslåsen, må du tape den opp med tape.       
 6.  
             

    3      Lag en kattdukke  ,

    
   
 1.             1      Finn et lite utstoppet dyr. Det er best hvis det fulle dyret ser ut som noe katten din vil jakte på, f.eks. som en mus. Myke leker laget av materialer som ligner ull, pels eller fleece, er de mest attraktive for katten din. Du trenger også lim og et halm.       
 2.  
 3.             2      Klipp et lite hull i undersiden av det utstoppede dyret. Gjør hullet bare stort nok til at halmen slutter å passe gjennom.       
 4.  
 5.             3      Når fyllmaterialet kommer ut, fjern nok av det, så katten din vil ikke prøve å trekke den ut eller spise den. Du bør gjøre leketøyet så trygt som mulig, slik at katten din trygt kan leke med den og redusere risikoen for kvelning.       
 6.  
 7.             4      Spray et lite lim lim på den ene siden av halmen. Legg strået i det utstoppede dyret og fest det. 
    
  • Det anbefales at du bruker lite tape for dette, da det er mindre sikkert, og at tape eller innvendig fylling kan være en kvelningsfare for katten din. Av denne grunn anbefales det også at du fjerner øynene hvis de er laget av plast festet til stoffet. Katten din vil ikke tro at uten knappens øyne det ser mindre ut som en mus, og det vil ikke forsøke å gag eller svelge dem hvis de fjernes fra begynnelsen.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Hold slutten på halmen og bølg den foran katten din. La katten hoppe på den og nibble på den. Men ikke la katten være uten tilsyn med dette leketøyet, da det kan skade deg.       
 10.  
             

    4      Lag en sokkel  ,

    
   
 1.             1      Bruk en gammel sokk i noen timer. Bruk det bare lenge nok for at duften skal overføres til den.       
 2.  
 3.             2      Ta en stor klype i hånden din. Skyv sokken over hånden, slik at fingrene dingle kattematten ned i sokken.       
 4.  
 5.             3      Slipp kattematten inn i tåområdet. Vri deretter sokkens ende. Det trenger ikke å være helt lukket, akkurat nok til at du kan pakke sokken i flere lag.       
 6.  
 7.             4      Ta tak i sokkens tær med kattemynten i den og trekk sokken over den. Du bør nå ha en ny "Plassering" som du kan legge til leketøyet.       
 8.  
 9.             5      Gjenta dette og legg til flere kattemynter for hvert lag. Du trenger ikke for mye. Ikke alle katter som catnip, men katter som liker catnip pleier å være ganske følsomme for det. 
    
  • En teori om at catnip er så spennende for katter er at den stimulerer hypothalamus og utløser et jaktrespons. Studier viser at visse molekyler i catnip fungere som en opioid for katter, utløse fornøyelsessenteret i en kattes hjerne. Ikke alle katter påvirkes av kattemynte. Bare ca 30 til 70% av alle katter reagerer på catnip.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Fest en knute i enden av sokken. Du vil kanskje løsne opp denne knuten, slik at katten din kan komme på kattemynten. "Arbeide" med mat gjør at katten din kan nyte de naturlige bytteinstinktene som alle katter er født med.        
 12.  
 13.             7      Gi leketøyet til katten din. Noen katter er immune mot kattemynte, men de som ikke er, finner leketøyet uimotståelig. Selv om katten din ikke liker catnip, vil hun fortsatt leke med leketøyet. 
    
  • Katten din kan lukte sokken din og kan knytte din duft med spenningen og glede av å spille kattemynk, noe som gjør det til et flott leketøy for nyoppkjøpte katter.  
  •  
         
 14.  
             

    5      Gjør fiske leketøy  ,

    
   
 1.             1      Punch et hull gjennom en ball og tråden en tråd gjennom. Pass på at han sitter fast.       
 2.  
 3.             2      Fest enden av strengen til en stang. Pass på at du gir leketøyet nok lengde på snoren for å bruke den riktig.       
 4.  
 5.             3      Swing slutten av strengen gjennom rommet. Som med leketøyet med klokken, vil dette leketøy få katten til å føle seg som en jeger. Med strengen kan du flytte leketøyet mer fluidly for å etterligne de raske, jerky bevegelsene til musen.        
 6.  
 7.             4      Fest staven til et bord slik at katten din kan leke alene. Så katten din kan leke med fiske leketøy når du ikke er der.       
 8.  
             

    6      Lag en fjærstang  ,

    
   
 1.             1      Finn en lang stab. Jo lengre stangen er, desto bedre: katten din skal kunne slå leketøyet med sine poter og nå ut til det uten å klø på hånden eller armen. 
    
  •   Ikke stakk katten din med staven. Dette kan føre til alvorlig skade. Av den grunn vil du kanskje legge til noe mykt til enden av staven, f.eks. Bomullskuler eller en skivertennisball.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fest en liten bunke av fjær til staven. Disse kan enten festes direkte til enden av pinnen eller til bomulls- eller bordtennisballen som du har festet til pinnen. Katter har en tendens til å like leker med fjær fordi det minner dem om fugler, et naturlig byttedyr for katter.  
    
  • Lim er det sterkeste limet, men hvis katten glir av overflødig lim, kan det føre til en alvorlig sykdom i henne. Det er derfor du kanskje vil lim våren til pinnen med tape.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Wackle rundt med leketøyet. Du kan trekke fjærpinnen over bakken, svinge den i luften eller se hva katten tenker på den.       
 6.  
             

    7      Spille med bevegelige lys  ,

    
   
 1.             1      Verdunkle rommet. Slå av lysene og lukk vinduene når det er lyst ute. Ikke bekymre deg - katter har en utmerket nattesyn!       
 2.  
 3.             2      Ta en lommelykt eller en laserpeker. Det trenger ikke å være noe uvanlig - hver lyskilde i et mørkt rom bør holde katten opptatt.       
 4.  
 5.             3      Slå på lommelykten og flytte lysstrålen rundt i rommet. Katter har utmerket nattesyn og sender et lyspunkt i mørket, noe som vil utløse kattens jaktinstinkter.  
    
  • Se hvor du setter lyset på. Katten din kan bare være oppmerksom på lyset og ikke på miljøet i rommet.
  •  
         
 6.  
             

    8      Lag en leke for jakt  ,

    
   
 1.             1      Finn et ganske langt, fleksibelt belte eller en tykk streng på minst en meter eller mer. Finn også et gammelt utstoppet dyr. Det er best å ta leketøy at du ikke har noen følelsesmessig forbindelse med som katten din kan skrape leketøyet og rive det fra hverandre.       
 2.  
 3.             2      Fest det utstoppede dyret til strengen eller den fleksible stroppen. Trå det gjennom et hull, eller bind det bare rundt leketøyet. 
    
  • Du kan også ta et gavekort.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Spill med leketøyet. Dette leketøy er lik design i dukken og fiske leketøy, og du kan bruke snor eller gavebåndet til å manipulere leketøyet for å etterligne bevegelsen av dyr i virkeligheten. Denne typen spill er spennende og berikende for katter. Det er noen alternativer: 
    
  • Tegn eller bølg den foran katten din (dette fungerer best for kattunger). La dem finne ut hva det er og deretter spille med det.
  •  
  • Du kan bruke dette leketøyet til å lære en kattunge å klatre en stige som fører til en seng, hylle eller et spesielt sted for katter. Å ha et sted bare for katten din hvor hun kan "rømme" resten av huset kan være like givende som å spille.  
  •  
  • Gå rundt i huset og dra leketøyet bak deg. Dette er nyttig hvis katten din ønsker å gå utenfor, men du vil beholde den innendørs. Det er også godt å trette deg.
  •  
  • Slip dette leketøyet til et dørhåndtak når du ikke er hjemme.
  •  
         
 6.  
             

    9      Lag en leketøy rotte  ,

    
   
 1.             1      Få deg en sokk, noen garn, kattemynte, et saks, en syål og en tråd. Hvis du ikke har garn, kan du bruke streng i stedet.       
 2.  
 3.             2      Klipp av hælen på sokken. Nå skal bunnen av sokken din se ut som en pose. Dette blir kroppens rotte.       
 4.  
 5.             3      Fyll sokken med kattemynte. Dette trinnet er valgfritt fordi katten din vil sannsynligvis ønske å jakte et gnagertøy med eller uten bonuskatnipen.        
 6.  
 7.             4      Sett den ene enden av garnet eller garnet i hullet i sokken. Lukk henne til. Du kan bestemme hvor hardt du vil sy i kroppen. Noen katter vil kanskje åpne leketøyet for å komme nærmere kattemynte, andre katter kan gjerne leke med leketøy som det er.       
 8.  
 9.             5      Gjør ørene. Klipp to sirkler fra resten av sokkens hæl.       
 10.  
 11.             6      I nærheten av ørene på leksens forside. Legetøyet skal sakte ta form på dette punktet.       
 12.  
 13.             7      Vri bendelen av sokken for å danne en hale. Du kan sy på "halen", men hvis du tar kattemynte vil du ønske å endre fyllingen fra tid til annen. Det kan være lettere å knytte halen med et elastisk stykke stoff eller gavebånd.       
 14.  
 15.             8      Gi leketøyet til katten din. Som med andre Hunter / byttedyr leker for katter, bør dette antennes kattens naturlige jaktinstinkter.       
 16.  
             

    10      Lag en fugl av garn  ,

    
   
 1.             1      Legg sammen materialene. Du trenger mykt garn, en sokk, en saks, en kattnål, en nål og en tråd og noen fjær.       
 2.  
 3.             2      Klipp av tåområdet i sokkene. Du kan kaste bort tåområdet som det ikke er nødvendig for dette leketøyet.       
 4.  
 5.             3      Fyll sokken med kattemynte og lukk den. Igjen, dette trinnet er valgfritt fordi katten din vil spille med alt som ligner på sitt naturlige byttedyr.        
 6.  
 7.             4      Vri sokken med garn. Fest garnet til den ene siden av sokken og pakk det helt slik at du ikke kan se sokken. Fest den andre enden av garnet tett.       
 8.  
 9.             5      Nær noen fjær. Velg noen få steder hvor du bruker fjær. Sett den under en tråd og sy den med nål og tråd. Dette forhindrer også at garnet kommer av.       
 10.  
 11.             6      Wedle foran katten din med den. Katten din vil elske dette leketøyet da det kombinerer fjær med et utstoppet dyr.        
 12.  
             

    11      Å puste nytt liv inn i et gammelt utstoppet dyr  ,

    
   
 1.             1      Finn et gammelt, uønsket utstoppet dyr. Igjen, det er best å bruke utstoppede dyr som du ikke holder på, da katten din vil kutte opp den og rive den opp.       
 2.  
 3.             2      Kutt et lite hull i det. Hvis du vet at katten din liker kattemynk, legg litt i det utstoppede dyret. Lukk hullet riktig.       
 4.  
 5.             3      Ta en streng eller et bånd rundt leketøyet hvis du vil flytte det rundt for katten din. Dette trinnet er valgfritt. Katten din foretrekker kanskje å leke alene med leketøyet eller kan like å jobbe med deg mens manøvreren leker gjennom rommet. Igjen, det tar tid og tålmodighet å finne ut hva katten liker best.       
 6.  
 7.             4      Gi katten din det nye leketøyet. Hvis du har en streng festet, bøy leken frem og tilbake foran katten din, da dette vil gjøre det klart at hun skal "jakte" leketøyet.        
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

    

Cat Pendulum :

 
   
 • Små stykke papp
 •  
 • Rett tykk ledning, ca 1 m lang
 •  
 

Bell ball :

 
   
 • Tøm medisinbeholder med barnesikkert deksel (mindre er bedre)
 •  
 • Klokker eller perler - du kan kjøpe dem i håndverksbutikken
 •  
 • Festetape (valgfritt)
 •  
 

Cat Doll :

 
   
 • Små utstoppede dyr
 •  
 • Sakser
 •  
 • Lim og / eller klebemiddel
 •  
 • blyantpennende blyant
 •  
 

Bonding Sock :

 
   
 • Gammel tynn sok
 •  
 • Catnip
 •  
 

Fiske leketøy :

 
   
 • Stang
 •  
 • Ball (bordtennisball eller anti-stress ball kan gå)
 •  
 • String
 •  
 • Et trebrett som stativ (valgfritt)
 •  
            Les mer... (14)      
Dyr populær:
Berolig det kløende øret på en hund.

Behandle hjertesvikt hos en hund.

Bli kvitt hodelus.

Tilfør en miniatyr pinscher.

Hjelpe en hund med epilepsi.

Gi catnip til katten din.

Frisør en puddel.

Bli en johannesbrødspest Herre.

Hold løvehodet kanin.

Lær en hund for å få en øl.

Finn et navn til en hest.

Gi en sprøyte til en hest.

Bruk en katt.

Ta vare på kjæledyr på fyrverkeri.

Barberhunder.

Utilfreds med en hund som hyler.

Les dyrebaner.

Arbeide med dominerende hunder.

Kjøp en katt som kjæledyr.

Bygg et fuglhus for rødhalset hermetikk.

Behandle en hund med rabies.