Home \ dyr
 

Få en kaninhusbrøt.

 

Ønsker du å la din nye kanin skynde seg i huset, men er du bekymret for at kattene ligger rundt overalt? Du trenger ikke å bekymre deg, fordi kaniner er naturlig ganske rene dyr. Derfor er det ikke rart at de kan trene relativt enkelt på bruk av kanin toalett. I denne artikkelen lærer du hvilket tilbehør du trenger, hvordan du konfigurerer kaninens toalett, og hvordan du får kaninen til å gjøre forretninger på den.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Få nødvendig tilbehør  ,

    
   
 1.            1      Kjøp et kanin toalett. Du kan fortelle fra kaninens toalett at de har en forhøyet rygg (slik at søppelet ikke flyr overalt når kaninen er skrapet) og fronten er lavere (slik at kaninen kommer lettere inn). Du vil kanskje kjøpe flere kanin toaletter for å distribuere rundt huset og bytte dem for rengjøring og desinfisering. 
    
  • Du trenger ikke nødvendigvis å kjøpe en spesiell kanin toalett. En vanlig søppelkasse med lav sidepaneler eller til og med en flatboks (men vær forberedt på å erstatte den regelmessig ettersom den blir nibbled) skal være tilstrekkelig.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ha aviser hendig. Legg bunnen av kaninens toalett med avispapirpapiret for å gjøre det enklere å rengjøre senere.  
    
  • De fleste aviser bruker soyabasert blekk, som er giftfri for kaniner. Likevel bør du alltid sjekke dette før bruk. Også blækket kan gni av på kaninens pels, noe som gjør det grått eller svart.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Velg riktig sengetøy. Bestem et produktsikkert for kaniner, f.eks. Papir sengetøy eller ubehandlet aspis chips. Ikke bruk pine eller cedar spon, da de har blitt behandlet med oljer som kan forårsake irritasjon i kaninens lunger.  
    
  • Ikke bruk leirebasert kattavfall eller kullsprut. Hvis kaninen spiser det, kan sengetøy forårsake forstoppelse.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Kjøp et passende bur. Den måler minst 2 kvadratmeter per kanin, det vil si 4 kvadratmeter for 2 kaniner. Det første trinnet i toalettopplæring er å begrense kaninen til buret. Dette er satt opp slik at det er vann, mat og et gjemmested i den ene halvdelen av buret og kaninens toalett i den andre. Det begrensede rommet oppfordrer kaninen til å gjøre sin virksomhet ikke i stua, men på badet.        
 8.  
 9.             5      Få høykvalitets høy. Bruk høen til å lokke kaninen på badet. Kaniner liker å knuse på en liten matbit mens de gjør sin virksomhet, så oppfordrer dem til å bruke den.       
 10.  
 11.             6      Kjøp en scoop og desinfeksjonsmiddel. Du må skovle sengetøy hver dag med urin. I tillegg må hele kaninens toalett desinfiseres minst en gang i uken. Bruk et kommersielt tilgjengelig desinfeksjonsmiddel spesielt designet for små dyr.                  
 12.  
             

  Del 2      Sette opp toalettens toalett og bur  ,

    
   
 1.             1      Forbered kaninens toalett. Legg bunnen av kaninens toalett med et brettet avis. Dekk avisen med ca 2,5 cm sengetøy. Siden kaniner ikke begraver sine avføring i motsetning til katter, er et tynt lag tilstrekkelig.        
 2.  
 3.             2      Legg noen Köttel på kaninens toalett. Samle litt kattunge av kaninen din og distribuere den på kaninens toalett. Dette vil sette noen av kaninens lukt i esken, noe som vil oppmuntre ham til å gjøre sin virksomhet der.        
 4.  
 5.             3      Plasser kaninens toalett i buret. Plasser kanin toalettet i den ene enden av buret og dryss litt ferskt hay inn i det eller fest et hay rack til stedet der toalettet er plassert. Siden kaniner liker å spise mens du gjør forretninger, kan du lokke dem inn på rett sted med litt yummy høy.        
 6.  
 7.             4      Legg ut sengetøy i buret og sett opp et fôringssted. Spred kull på den andre siden av buret og sett opp et sted å spise og drikke og et sted å skjule, slik at kaninen kan trekke seg tilbake og føle seg trygge.       
 8.  
 9.             5      Sett opp kanin toaletter i andre områder av huset. Plasser dem hvor kaninen din liker å være. Jo flere kanin toaletter du har, desto mer sannsynlig er det at kaninen din vil bruke en av dem. 
    
  • Før du får din kanin i kontakt med kaninens toalett for første gang, se det for en stund og se hvor det gjør sin virksomhet. Når du har funnet kaninens favorittsted, kan du sette opp kaninens toalett der.
  •  
         
 10.  
             

  Del 3      Tren din kanin  ,

    
   
 1.             1      Start trening din nye kanin umiddelbart etter at du har tatt med hjemmet. Selv om fullvoksne kaniner lærer seg raskere enn kattunger (under fire måneder), er det aldri for tidlig å starte toalettopplæring. Når du bringer kaninen hjem, bør du åpne et kanin toalett og lære det hvordan du bruker det. Da må du bare være tålmodig, og kaninen din vil etter hvert lære det.  
    
  • Som et første skritt, bør du skru opp alle kelnerne du finner utenfor kaninens toalett, og legg dem på toalettet for å gi kaninen en anelse om hvor du skal gjøre forretninger.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tenk på kastrering eller . Sterilisering av kaninen etter. Voksne kaniner som ikke er kastrert, oppfører seg mer territorielt og lar deres duft merke overalt. Dette inkluderer forlatelse av urin og Köttel gjennom hele huset for å markere deres territorium. Castrating din kanin vil gjøre toalettopplæring mye lettere da hans trang til å merke sitt territorium er sterkt redusert.        
 4.  
 5.             3      Lær kaninen hvordan du bruker kaninens toalett i buret. I begynnelsen bidrar det til å begrense kaninens bevegelsesfrihet til toalettet så det lærer å ikke forurense fôrings- og soveområder. Det vil bare ta noen dager for kaninen din til å forstå dette. Så kan du la den ut av buret igjen.       
 6.  
 7.             4      La kaninen ut av buret i en kort stund. Hvis du lar din kanin streife seg fri og se den løfte halen litt i luften, er det sannsynlig å gjøre forretninger snart. Deretter plukk det opp raskt og legg det på kaninens toalett. Du må være ganske oppmerksom på det, men det er en veldig nyttig trening metode hvis du kan få det i tide.  
    
  • I begynnelsen av treningen din, bør ikke kaninen ligge utenfor buret i mer enn ti minutter, og du bør ikke la det ligge i et rom uten tilsyn (du vil fange det før det gjør jobben). Så snart toalettet brukes regelmessig, kan du slappe av med oppmerksomheten og gi kaninen mer frihet.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Belønne kaninen din for å bruke kaninens toalett. Skyll aldri på kaninen eller bli sint hvis du ikke bruker kaninens toalett. Kaniner lærer ikke noe på denne måten. Positiv forsterkning er en mye bedre undervisningsmetode. 
    
  • Umiddelbart etter bruk av kaninskålen, tilbyr kaninen en godbit, f.eks. et stykke eple eller gulrot. Dette forbedrer den positive forbindelsen mellom forretninger og kaninens toalett.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Juster antall kaninbeholdere du har. Når kaninen bruker toaletter på en pålitelig måte, kan du justere nummeret og distribusjonen til dine behov. 
    
  • Hvis din kanin bare bruker to toaletter og ignorerer de andre, kan du fjerne resten. Hvis din kanin ignorerer et toalett, men urinerer i et hjørne tre meter unna, flytt deretter kaninens toalett til det stedet.
  •  
         
 12.  
             

  Del 4      Rengjør kaninlommen og fjern glideren  ,

    
   
 1.             1      Rengjør de skitne flekkene på kaninens toalett. Skyll ut skittent kull en gang daglig med urin. Du kan forlate Köttel for en dag slik at de kan tjene som duftmerke og oppfordre kaninen til å gjøre forretningen der igjen.        
 2.  
 3.             2      Ikke fjern alt Köttel fra et skittent kanin toalett. Når du vasker kaninens toalett, ser du etter fugtige kjøkken som består av halv fordøyd mat. La disse ligge slik at de kan bli spist av kaninen din igjen og gi den viktige næringsstoffer. Uten disse Köttel kan kaninen lide av mageproblemer eller diaré og på lang sikt, selv under næringsdefekter.        
 4.  
 5.             3      Rengjør kaninens toalett grundig. En gang i uken, bør du helt tømme og rengjøre toalettet. Tøm alt innholdet i en plastpose, lukk den ordentlig og kast den i esken. Rens deretter kaninens toalett med et desinfiseringsmiddel, skyll godt og la det tørke helt. Fyll det igjen med avis og sengetøy.  
    
  • Veterinærklinikker og bedrifter selger desinfeksjonsmidler som trygt kan brukes nær kjæledyr.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fjern eventuelle slip-ups. Ikke bry deg med glidene og rengjør de berørte områdene grundig, slik at kaninen ikke fortsetter å gjøre jobben sin på feil sted. For rengjøring bruk en løsning av biologisk vaskepulver og arbeid det grundig med en ren klut eller svamp. Deretter går du over igjen med kaldt vann.  
    
  • Ikke rop eller straff din kanin. Kaniner lærer ingenting ved straff, bortsett fra at de burde være redde for den rette personen.
  •  
  • Før du rydder et rot på et teppe, bør du først sjekke om fargefasthet.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Fjern eventuelle gjenværende lukt. Legg en oppløsning av brus til teppet og skyll deretter med rent vann. Hvis det er en jevn overflate, f.eks. Tile eller linoleum, tørk det grundig på slutten.  
    
  • Ikke bruk rengjøringsprodukter som inneholder blekemiddel. Den inneholder ammoniakk, en komponent av urin som kan forverre forstyrr urin lukten.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Dyr populær:
Hold marsvin.

Behandle botulisme i ender.

Avl rød kirsebær reker.

Bruk en katt.

Pass på at hunden din ikke biter.

Finn mock graviditet hos hunder.

Gjenkjenne om en tispe er i varme.

Hjelp en hamster med et klebrig øye.

Oppdag giftige og ikke giftige slanger fra hverandre.

Gi en gravid hoppe riktig.

Fjern skunk stink fra kjæledyr.

Finn et navn til en hest.

Bygg et bånd med din slåssfisk.

Gjør marsvinet lykkelig uten en spesiell.

Gi kveginjeksjoner.

Velg riktig hund.

Fjern edderkopper.

Ta vare på larver av birketreet.

Få katten din til å like deg.

Lag piller.

Oppdag om katten din har nyreproblemer.