Home \ dyr
 

heve sommerfugler.

 

Se ut av vinduet og se en vakker sommerfugl som flyr forbi deg. Det er fantastisk, hvilken skjønnhet kan utvikles fra en 2,5 cm lang hage larve som kan ha nibbled på rosene dine. Når du ser på sommerfuglen med lengende øyne, kan du selv spørre deg selv: "Hvis det bare var en annen vei?" Kunnskapen kommer til deg - "Jeg oppdretter sommerfuglene selv."

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.   1      Lag en godt ventilert beholder. Caterpillars finnes i hobbybutikker, dyrebutikker, eller på Internett, eller du kan lage deg en beholder fra varene du har hjemme. Beholderen bør fortrinnsvis være laget av trådnett slik at larven har noe å klatre på den. Et akvarium eller et 4-liters glass virker også så lenge det er dekket med et lokk eller en osteklange som er fast festet med et gummibånd øverst. Ikke bruk glass med hull fordi de ikke gir nødvendig ventilasjon. De følsomme larver kan krysse ved de skarpe ender av hullene. Fyll et fem-centimeter tykt lag med jord og gress på bakken.        
 2.  
 3.   2      Søk etter larver på plantene dine. I stedet for å knuse eller sprøyte larvene, identifisere dem (se Advarsler) og felle dem for å vokse til en sommerfugl. Sesongen med sommerfugler starter på slutten av våren og varer til sommer. Det avhenger av regionen du bor i. Hvis det ikke er en motorsesong, kan du også kjøpe den fra en caterpillar forhandler (se Tips). Hvis du ikke vet et sted som larver liker å besøke, kan du konsultere en feltguide for ditt område for å bestemme hvilken plante som er det foretrukne vertskapet for sommerfuglene. De forskjellige arter av sommerfugler foretrekker forskjellige vertsplanter. De vanligste plantene inkluderer:  
    
  • Silkeplante - Monark Butterfly
  •  
  • Benzoebaum - Ritterfalter
  •  
  • Birch Birch Moth
  •  
  • Persille, dill og fennikel - Black Knight Butterfly
  •  
         
 4.  
 5.   3      Flytt larven til en pinne. Plukk opp larver med en kvist (helst fra samme vertsplantat) eller lignende gjenstand. Vær forsiktig med dem. Selv om de faller fra svært kort avstand, kan de dø. Ikke plukk opp larven med hendene dine. Det er tre grunner til dette: Det gjør det mye vanskeligere å sette dem i sine nye hjem (de klamrer seg til overflatene de kjører på, og hvis du tørker dem av hånden din, kan du skade dem). Bakteriene på hendene kan forårsake infeksjon og noen larver er giftige (se Advarsler). Plasser pinnen med larven på den i beholderen. Staven er viktig fordi den gir sommerfugldukken med et sted å henge.     
 6.  
 7.   4      Gå tilbake til treet eller bushen der du fant larven. 'Skjær av en liten gren med noen blader (dette er maten til larven). Noen larver spiser bare en slags planter. Monarkens sommerfugl larver, for eksempel, spiser bare bladene av silkeplanten. Andre larver spiser forskjellige planter. Men hvis du ikke er sikker, kan du konsultere en feltguide og samle blader av vertsplanter (selv caterpillars som sorten).     
 8.  
 9.   5      Legg bladerne i beholderen. Inspiser maten for insekter og edderkopper før du legger den i beholderen, da disse insektene kan skade og drepe larver. Pass på at du bytter bladene daglig fordi larverne ikke vil spise tørre eller gamle blader. For å holde bladene enda friskere, kan du sette dem i små blomsterrør (du kan kjøpe dem for små penger i de fleste blomsterbutikker) med litt vann. Ikke bruk en krukke, krukke eller vaske. Caterpillars kan falle i vannet og drukne.  
    
  • Hvis larven sitter på maten du vil bytte ut, ikke trekk den av fordi den klemmer seg og kan skade bena. I stedet legger du den nye grenen i beholderen og venter på at den skal finne sin egen vei. Ta deretter ut den gamle grenen.
  •  
         
 10.  
 11.   6      Sett beholderen utenfor. Plasser ham på et skjult og skjermet sted hvor han er beskyttet mot intens varme eller kulde og er trygg fra andre kjæledyr eller mennesker som kan forstyrre prosessen med pupering. Hvis du bor i et tørt område, kan det være lurt å tømme tanken fra tid til annen fordi larverne foretrekker et fuktig miljø. Men hvis du forårsaker for mye fuktighet, kan vekst i veksten hjelpe.     
 12.  
 13.   7      Sjekk din caterpillar hver dag. Ryd deres smuss som heter feed og rydde opp stedene der mugg har dannet seg. Motstå ønsket om å berøre henne, spesielt hvis hun er sløv eller endrer farge. Det er mulig at hun bare begynner å gå videre til et annet stadium. Gi henne fersk mat og se på larven for endringer. Hun vil snart bli en dukke (sommerfugl) eller en kokong (mot). Ikke rør dukken. På dette stadiet trenger de verken mat eller vann, og bare av og til må de bli doused med vann for å skape et fuktig miljø.  
    
  • Forsikre deg om at dukken henger på et sted i beholderen der etter klekking har det nok plass til å spre sine vinger uten å berøre bunnen eller sidene av beholderen. Hun trenger nok plass til vingene for å spre og tørke riktig, så hun kan fly når hun lukker. På den annen side vil det falle til bakken og ikke overleve. Flytt om nødvendig grenen eller gjenstanden til hvilken dukken henger forsiktig for å forberede den til klekking.
  •  
  • Mengden tid det tar for en sommerfugl eller sommerfugl å kle, avhenger av arten. Hvis du er veldig tørst etter kunnskap, kan du se farger og andre merker på larvenes hud. Prøv å undersøke denne informasjonen i en bok eller på internett. Noen sommerfugler, som Monarch butterfly klekkes etter 9-14 dager fra dukken. Andre sommerfugler forblir i puppetrinnet om vinteren og luker om våren.
  •  
         
 14.  
 15.   8      Tilfør den nyutviklede sommerfuglen. Den nyutviklede sommerfuglen vil ikke spise i løpet av de første timene. Han må pumpe væske i sine krøllete vinger og la dem tørke. Etter at du slipper sommerfuglen, vil den spise i hagen din hvis du har nektarblomster. Noen ganger drikker sommerfuglene også fra fôring av kolibrier. Noen sommerfugler liker veldig moden frukt som mat.     
 16.  
 17.   9      Se på sommerfuglene i noen timer. Når vingene er tørre, kan du sette fingeren under bena og de hopper på fingeren. Gå ut med dem og legg dem på en blomst for et flott bilde. Hvis du har gjort noen undersøkelser, vil du vite levetiden til sommerfuglen din. Noen av dem lever bare en dag. Så vær forsiktig når du gir dem friheten.     
 18.  
 19.   10     Slip din sommerfugl.               
 20.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             Les mer... (2)      
Dyr populær:
Ta en kanin inn.

Bli kvitt marmottene.

For å forbedre tilstanden til en hest.

Ta vare på hunden din etter kastrering.

Kjenne forskjellen mellom en skilpadde av en damskjell og en vannskildpadde.

Tame a hamster.

Velg en tysk Shepherd valp.

Ta vare på en gravid tisse.

Bestem kjønn av en kanin.

Gi en enema til en katt hjemme.

Kjenne parvovirus i hunden din.

Behandle en bendelorm infeksjon hos katter.

Sett sammen en rå matredie for hunder.

Gratis lopper utenfor huset ditt.

En ekorneskinn og ta ut.

Sett fisk inn i et nytt akvarium.

Hold hunden opptatt i flere timer.

Ta vare på en parkett.

Ta med hamstere for å slutte å kjempe.

Vet om hesten din trenger hestesko.

Få en budgerigar av bitt.