Home \ dyr
 

Se om katten din har forstoppelse.

 

Det er flere grunner til at katten din kan bli forstoppet. Mulige årsaker kan være forbundet med mangel på mosjon, redusert vanninntak, blokkeringer av hårballer eller annet rusk og stress. Alle disse kan være tegn på en mer alvorlig sykdom. Forstoppelse kan også skyldes en underliggende sykdom, f.eks. en nyresykdom eller leddgikt. Selv om du kjenner katten din, kan noen tegn på forstoppelse enkelt overses. Med litt mer oppmerksomhet og tålmodighet kan du gjenkjenne disse tegnene. Hvis det oppdages tidlig, kan du også prøve hjemmehjelpemidler for å lindre problemet før det blir en nødsituasjon for katten din.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Hold øye med søppelboksen  ,

    
   
 1.            1      Pass på at katten din går til søppelkassen. Noen ganger kan en katt knytte smerten med søppelkassen selv og helt unngå det hvis det har forstoppelse og føles ubehagelig å prøve å lette det i søppelboksen. Hvis dette skjer, kan det hende du finner hårde avføring andre steder i hjemmet ditt, f.eks. i badekaret, i gangen eller i et skap. Gjør kullboksen så attraktiv som mulig for katten din ved å fjerne alle dekslene. Disse tipsene lar deg regelmessig overvåke kattens toalettvaner og trekke oppmerksomheten på vanskeligheter før de blir et stort problem.  
    
  • Hold kullkassen i et åpent område som er lett tilgjengelig for katten din.
  •  
  • Ikke skjul søppelboksen i et skap eller et lite kammer.
  •  

   Forstå at en eldre katt eller en katt med leddgikt kanskje ikke kommer til søppelboksen som de brukte  
         
 2.  
 3.             2      Vær oppmerksom på innsatsen i søppelboksen. Ingen avføring igjen, dette er vanligvis det første tegn på at katten din kan bli forstoppet. Hun kan noen ganger rope eller se ut som hun strekker seg ved å stå på tærne og vri for mye for å forsøke å avlaste seg selv. Hvis du merker noen av disse merkelige oppføringene i søppelboksen, kan det være et problem. 
    
  • Det er normalt at en katt har normal tarmbevegelse (minst) en gang om dagen, men mange har det regelmessig to ganger eller oftere.
  •  
  • Ved eldre katter med leddgikt kan produkter som kosttilskudd for ledd og noen ganger smertestillende hjelpe deg til å føle deg komfortabel mens du poserer på badet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Se etter tegn på urinveisinfeksjon. Hvis det er liten eller ingen urinlekkasje, spesielt hvis det er avføring, kan kattens ubehag eller innsats tyde på blokkering i urinveiene. Dette er en nødsituasjon, og du bør umiddelbart gå til veterinæren. 
    
  • Anstrenget oppførsel er lett og ofte forvirret med noe som kan være en mer alvorlig tilstand: en blokkert urinvei. Hvis du merker denne oppførselen, bør du alltid sørge for at urinen er synlig i esken når katten er ferdig.
  •  
  • Urinblokkering er mye mer vanlig hos katter, men kan også forekomme hos kvinner. Hvis det er tvil om årsaken til atferden, snakkes umiddelbart med veterinæren. Hold øye med søppelboksen for å unngå å forvirre et urinproblem med forstoppelse.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Vurder bruk av smøremidler. Det er noen smøremidler du kan gi til katten hjemme, slik at fecal saken kan elimineres raskere om nødvendig. Snakk med veterinæren om produktene han har og anbefalinger til bruk. De inneholder vanligvis smøreprodukter (for eksempel "Laxatone") designet for å lindre forstoppelse. De er flavored slik at katten liker å spise dem. Disse produktene pleier å være enklere å administrere fordi de er mer attraktive for katten din. 
    
  • Disse rettsmidler kan også brukes enten på kattens gane, under nesen eller på hennes overleppe eller på en av hennes fremre poter. Hvis du ikke får rette rett i kattens munn, har de vanligvis en tendens til å slikke under nesen eller på pote hvis det er et fremmed stoff der. Vær tålmodig og gi katten din en pause hvis hun blir nervøs eller frustrert.  
  •  
  • Hvis du bruker "Laxatone", gi katten din ca 3 cc (ca. 7,5 cm) en til to ganger om dagen.
  •  
  • Vaselin kan også brukes trygt hjemme. En gang om dagen, gi katten din en halv teskje som en godbit eller blandet i våt mat.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bestem om ufrivillige tarmbevegelser er et vedvarende problem. Hvis katten ikke hadde tarmbevegelse i 24 timer etter å ha prøvd noen ting, er det på tide å gå til veterinæren. I milde tilfeller av forstoppelse, kan veterinæren anbefale et avføringsmiddel eller avføringsmykner. I mer alvorlige tilfeller kan enema eller manuell fjerning av avføring under anestesi være nødvendig. Imidlertid er kirurgi bare nødvendig i de alvorligste tilfellene av forstoppelse. Dette kan anbefales hvis katten din har vært forstoppet i lang tid og har utviklet forstoppelse. 
    
  • Forstoppelse er kattens manglende evne til å defekte seg selv, noe som resulterer i en stor opphopning av avføring. Når dette skjer, kan kattens tarmen svulme og miste sin naturlige motilitet. I dette tilfellet kan kirurgi betraktes som et livreddende tiltak for katten din.  
  •  
                   
 10.  
             

    2      Finn endringer i appetitten  ,

    
   
 1.             1      Se om katten din spiser normalt. Men stol ikke bare på endringer i appetitten din for å indikere at katten din har et forstoppelsesproblem. En forandring i appetitten kan også være et tegn på en lang liste over andre problemer. 
    
  • Hvis du oppdager noen diettendringer, må du kikke kattens mage mens hun står. Kjør hånden over magen, frem og tilbake for å se om du kan føle harde klumper. I så fall ta henne til en veterinær for en profesjonell eksamen for å bekrefte dine bekymringer.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Forhindre diettblokkering. Noen katter med kronisk forstoppelse dra nytte av en langsiktig endring i kostholdet eller ved å legge til et kostholdstillegg med høyt fiber anbefalt av veterinæren din.  
    
  • Potted gresskar er trygt for en katt og inneholder mye fiber og rikelig med fuktighet.
  •  
  • Hvis katten bare foretrekker tørr mat, finn en merkevare med mye fiber eller legg psylliumskall til maten når hun spiser.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Øk kattens vanninntak. Dehydrering er ofte skyldige i mange tilfeller av forstoppelse. Katter spiser naturlig nok mesteparten av deres væskebehov fra kostholdet sitt. Hermetisert vått mat gir mye mer vann enn tørr mat og hjelper med god hydrogenering. 
    
  • Du leverer også katten din med flere vannskåler som du strategisk distribuerer rundt i huset for å oppmuntre dem til å drikke mer. Pass på at vannet i boller er rent, friskt og attraktivt for katten din. En drikkfontene er en annen flott måte å oppmuntre katten til å drikke godt. Disse fontene finnes i Zooladen.
  •  
         
 6.  
             

Tips .

                Les mer... (3)      
Dyr populær:
Behandle våtsviktssykdom.

Behandle urinveisinfeksjonen hos en katt.

Så din skilpadde er glad.

Behandle øreinfeksjoner i Cocker Spaniels.

Behandle slangebitt hos katter.

Rolle en lekfull hund.

Bygg en vepsfelle.

Ta vare på en syke dekorativ fugl hjemme.

Tame a hedgehog.

Lindre hoftesmerter hos en hund.

Bruk frontlinjen.

Oppdrett av griser.

Holde et fellesskap av kvinnelig kampfisk.

Kjøp en Labrador Retriever valp.

Avle hunder.

Lær rotte triksene dine.

Arbeide med dominerende hunder.

Fange edderkopper.

Hold hundens pust frisk.

Bestem alderen på en kattunge.

Diagnostisering av respiratoriske problemer i franske bulldogger.