Home \ dyr
 

Hold en Dachshund rett.

 

Dachshunds er kjent for sine lange kropper, korte ben og floppy ører. Disse søte hundene er fantastiske følgesvenner, men deres uvanlige proporsjoner gjør dem følsomme, spesielt deres lange ryggrad. Dette betyr at du spesielt må støtte hundens rygg når du løfter, holder og senker den.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Hold en Dachshund  ,

    
   
 1.            1      Legg en hånd under brystet. Du må plukke opp en annen hund enn andre hunder, men det er ikke veldig vanskelig hvis du vet riktig metode. Først legger du en hånd under hundens torso for å støtte brystet og ribbenene. Ikke hent ham ennå
    
  • Spre fingrene slik at du støtter så mye av overkroppen som mulig. Jo større området hvor vekten sprer seg, desto bedre for ryggraden.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Legg den andre hånden under hundens bakkvart. Legg frihånden under hundens bakkvart, enten direkte bakfra eller bak hundens bakben, for å støtte underkroppen. Gjør deg klar til å hente ham opp. 
    
  • Igjen, bør du spre hånden så langt som mulig for å gi en stor støtteflate.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Hev dachshund sakte, hold kroppen klar. Løft hunden nå. Du bør unngå at hans bakside henger lavere enn hans forkropp. En liten bøyning er bra, men hundens rygg skal være så nivå som mulig, så det vil ikke bli så anstrengt.        
 6.  
 7.             4      Fortsett å støtte hundens rygg mens du holder den. Når du flytter eller leker med taxen, må du sørge for at ryggen alltid støttes. Dachshunds er ikke som andre hunder. Hvis hans underkropp daler ned, er dette veldig ubehagelig for ham og kan føre til smertefulle tilbakeproblemer (som herniated disks).  
    
  • Heldigvis, med praksis, vil dette være naturlig for deg. Tross alt vil det føle seg "feil" hvis du ikke løfter taxen riktig.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bytt til et "veierhåndtak" hvis du vil. Så lenge dachshundens rygg er godt støttet og kroppen er rett, spiller det ingen rolle hvordan du holder den. Hvis du vil holde din dachshund med en arm, prøv å endre posisjonen som følger: 
    
  • Skift forsiktig vekten til hunden slik at den hviler på underarmen på armen som holdt bunnen. Bruk hele armen til å støtte vekten.
  •  
  • Hold hunden mot kroppen din for å støtte den og gjøre den komfortabel. Dette handler om hvordan du vil holde en baby eller en fotball.
  •  
  • Bruk din frie arm for å holde hunden balansert eller hindre ham i å snu og vende for å frigjøre seg.
  •  
         
 10.  
 11.             6      For å fjerne dachshund, legg det sakte på bakken. Hvis du har erfaring med andre hunderaser, er du vant til å "slippe" hunden eller forsiktig la den falle til bakken når du ikke lenger skal bære den. Med taxer må du imidlertid holde hunden til den er på bakken. Som alltid må ryggen din være godt støttet når du setter den ned på gulvet. 
    
  • Ideelt sett bør føttene røre bakken når du lar ham gå. Som du vil lese nedenfor, er et fall på bare noen få centimeter nok til å sette belastning på dachshundens rygg og ledd.  
  •  
                   
 12.  
             

    2      Å vite hva du skal unngå  ,

    
   
 1.             1      Ikke plukk opp dachshunden på hans forside. Mange mennesker hever hundene som menneskelige babyer ved å plassere en hånd under hver "armhule". Dette er imidlertid farlig for Dachshunds. Dette byr på hundens rygg på en unaturlig måte. Hans ryggrad er rett og slett ikke designet for å støtte sin lange kropp alene.  
    
  • Du bør generelt unngå grep som bare støtter halvparten av kroppens lengde. Dette gjelder også hvis hunden allerede står på bare to meter, for eksempel når han står på bakbenene og ser over en sofa. Deretter må du bøye seg, slik at du kan støtte sin skinne før du løfter ham opp.
  •  
         
 2.  
 3.             2      La aldri dachshunden falle til bakken. Som nevnt ovenfor, bør hundene være forsiktig avsatt og ikke . Dachshunds har svært korte ben i forhold til andre raser av hunder. Dette betyr at de ikke kan bøye seg veldig mye for å fange virkningen på bakken. Dette er hvordan leddene i beina og ryggen får mesteparten av effekten. Hvis du ikke "slipper" hunden, kan dette ikke skje.  
    
  • Ikke stol på kroppsspråket til hunden din. Dachshunds vet ikke at deres skjelett ikke kan opprettholde hopp, så de ville til og med hoppe ut av armene dine. Selv om dette ikke umiddelbart fører til smerte, kan det til slutt føre til smertefulle problemer.
  •  
         
 4.  
 5.             3      En dachshund må aldri bøyes eller svinge når du løfter den opp. Dachshundens lange, smale ryggrad er utsatt for skade. Derfor er det så viktig at kroppen deres holder seg rett når du løfter dem opp. Unngå alt som involverer hundens ryggrad eller bøyning, da det kan øke belastningen på det og forårsake problemer som hernierte plater. 
    
  • Dette kan for eksempel skje med deg hvis du plutselig løfter taxen, hvis han ikke forventer det. Hvis du skremmer hunden din, kan den vri og vri ut av en av hendene, noe som kan unnaturalt vri ryggen mens den henger i armene dine. Pass på at hunden din er rolig og har lagt merke til deg før du løfter ham opp.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ikke ignorere tegn på stress i hunden din. Som alle hundene, kan dachshunds vise deg nøyaktig når de har smerte. Hvis hunden din ser ubehagelig ut eller gjør lyder, "det er sannsynligvis det." Så legg det ned og tenk på hvordan du holder det før du prøver igjen. 
    
  • Noen tegn på smerte hos hunder er klare, som å hylle, pynte osv. Andre er mer subtile. Dette er ikke-verbale tegn på at hunden din ikke har det bra:
    
    
    
   risting (uten annen forklaring som kald)
    
   prøver å komme seg bort
    
   Unaturlig mye trekkraft "eller" aggresjon
    
   Hold munnen lukket (i stedet for et naturlig, "lykkelig" utseende)
    
    
    
    
  •  
         
 8.  
 9.             5      Vis familiemedlemmer og venner hvordan du holder en dachshund før du spiller med den. Det er ikke noe mer frustrerende enn å gjøre en innsats for å lære å holde en dachshund riktig, og deretter slippe av velmenende slektninger og behandle det som en hvilken som helst annen hund. For å unngå problemer, bør du vise hver besøkende hvordan du holder hunden din riktig før du spiller med ham. 
    
  • Dette gjelder spesielt for barn, som ofte kan være utilsiktet for grov med hunder. Det er en god ide å ikke forlate barna uovervåket når de spiller med dachshunden første gangen, til du er sikker på at de forstår reglene.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                Les mer... (6)      
Dyr populær:
Syriske hamstere avler.

Støtt din chihuahua under fødselen.

Ta tak i en svindelhund.

Bygg en vepsfelle.

Forlate hundens tigging.

Sjekk om en hopper er gravid.

Skjære en katt.

Feed kolibrier.

Rolle en hund.

Fjern flått.

Hold en rev som et kjæledyr.

Behandle din syke hamster.

Hold hunden din fra å bite andre mennesker.

Tame en svindelkatt.

Forlate en ung hunds bite.

Hold en pinnsvin som et kjæledyr.

Ta vare på ender.

Barberhunder.

Hev og hold kattene ordentlig.

Omsorg for en rød eared skilpadde.

Bygg en ekornfelle.