Home \ dyr
 

Drep lopper og flått på katter.

 

Har du funnet ut at katten din klipper mer enn vanlig? Har du lagt merke til små skapninger som kryper på kattens hud? I så fall kan det være lopper eller flått. Dessverre, hvis du har funnet dem på katten din, er de nok også i ditt hjem. Behandling er viktig da disse parasittene kan mate på blod og overføre sykdommer til katter og mennesker. Lær hvordan du gjenkjenner lopper og flått og fjern dem fra kjæledyret ditt, hagen og hjemmet.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Identifiser og drep loppene på katten din  ,

    
   
 1.            1      Lær hvilke lopper som ser ut. De fleste tror at loppene er mikroskopiske, men hvis du ser bra ut, kan du se dem uten forstørrelsesglass. Voksen loppene er svært små, mindre enn 0,3 cm lange. Loppene er rødbrune insekter. De har ingen vinger, men de kan hoppe veldig høyt.  
    Kroppen av loppene komprimeres sidelengs, slik at kroppene deres er bredere fra baksiden til mage enn fra side til side.    
         
 2.  
 3.             2      Se etter tegn på lopper på katten din. Kjemp kappen av katten din med en fintandet kam fra forsiden til baksiden. Se på loppebittene på huden. Siden loppene må bite for å mate på blod, gir bittene sine røde, åpne flekker på huden. Du bør også se etter utskillelsen av lopper. Når du har kammet katten din, rist loppene og smusset på et hvittpapirhåndkle fra kammen og legg til vann. Utskillingene fra loppene blir rødbrune, fordi de består av fordøyd blod. Dette er et annet tegn på at katten din har lopper.  
    
  • Hvis du ikke er sikker på om katten din har lopper, ta den til veterinæren. Han kan identifisere loppene og foreskrive noe for behandlingen for å bli kvitt parasittene.
  •  
  • Ta en fin titt på katten din hvis hun var ute eller et sted hvor hun kanskje har kommet i kontakt med lopper (dyrebrett, dyrehold, venn, motell osv.).
  •  
         
 4.  
 5.             3      Snakk med veterinæren om medisiner for lopper. Doktoren vil sørge for at du velger et trygt og effektivt produkt. Du bør også kjøpe loppebehandling direkte fra veterinæren, da noen av legemidlene som er tilgjengelige i dyrebutikken kan være farlige for katter. Det er de vanlige produktene for påføring og også oralt.  
    
  • Informer veterinæren om det er små barn eller gravide i huset. Dette er en viktig faktor for å bestemme det sikreste stoffet for deg og ditt kjæledyr.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Velg en medisin som skal gjelde. Du har flere alternativer når det gjelder å velge en aktuell loppebehandling. Mange av disse månedlige søknadene bør brukes som et forebyggende tiltak gjennom hele året. Pass på at produktet sier på etiketten at det er for katter og ikke for hunder. Katter kan bli svært syke (eller til og med dø) når de behandles med medisiner for lopper beregnet på hunder. Slike applikasjonsprodukter blir brukt direkte på huden på katten din for raskt å drepe loppene. De vanlige medisinene inkluderer:  
    
  • Dinotefuran og Pyriproxyfen (kjent som Vectra®): Dette produktet dreper kun lopper. Pass på at du ikke får produktet med det samme navnet, Vectra 3D®, som er et produkt for hunder. Vectra 3D® inneholder permetrin, som er skadelig for katter.  
  •  
  • Fipronil og (S) -methopren (kjent for katter som Frontline Plus®): Dette produktet dreper loppelarver, egg og voksne lopper. Det dreper også flått og dyrelus.  
  •  
  • Imidakloprid og Pyriproxyfen (kjent som Advantage II®): Dette produktet dreper lopper i alle stadier av livet. Pass på at du ikke får det samme navnet Advantix II®, som er et produkt for hunder. Den inneholder permetrin, som er skadelig for katter.  
  •  
  • Selamectin (kjent som Revolution®): Bruk en gang i måneden for å drepe voksen lopper og egg. Det dreper også flått, hjerteorm, øremider og sarkoptiske kvalster. Vær oppmerksom på at Selamectin® ikke er et lisensiert loppedrabende produkt. Det er bare delvis vellykket i noen flått og virker ikke mot Ixodes, som er arten som overfører Lyme sykdom. Hvis flått er din viktigste bekymring, snakk med veterinæren om mer effektive metoder, f.eks. en Seresto® krage eller Frontline®.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Overvei oral medisinering for lopper. Hvis du bare vil behandle lopper og ikke flått, kan du gi katten din en muntlig medisinering. Disse er tilgjengelige som flytende suspensjoner eller tabletter. Orale produkter fungerer vanligvis raskt og lar ingen rester på kattens kappe. De er kun tilgjengelige fra veterinæren som kan anbefale det beste produktet til katten din. Mange av disse månedlige søknadene bør brukes forebyggende gjennom året. Disse medisinene inkluderer:  
    
  • Lufenuron (kjent som Program®): Dette er tilgjengelig som tabletter, oral suspension eller sprøyter. Legg til dette stoffet en gang i måneden til fôret for å drepe eggene og larver av lopper.  
  •  
  • Nitenpyram (kjent som Capstar®): Dette er tilgjengelig i tablettform. Administrer katten din i henhold til veterinærens instruksjoner for å drepe voksne lopper og egg.  
  •  
  • Spinosad (kjent som Comfortis®): Disse er tilgjengelige som tyggbare tabletter, som du bør gi katten en gang i måneden for å mate for å drepe lopper.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Påfør medisiner riktig for bruk. Generelt må du holde applikatoren oppreist, slik at den ikke vil spyle noe og åpne den i henhold til instruksjonene. Trekk pelsen vekk fra kattens hals (på undersiden av skallen eller mellom skulderbladene) for å utsette huden. Så katten din kan ikke slikke stoffet når hun er på dressing. Vri applikatoren opp ned og trykk all medisinen til et enkelt sted på huden. Sørg for at du får det på huden, ikke bare frakk. Kontroller applikatoren for å sikre at den er tom.  
    
  • Les alltid de komplette instruksjonene på etiketten som de er forskjellige for hver medisin.
  •  
                   
 12.  
             

    2      Identifiser og drep flått på katten din  ,

    
   
 1.             1      Lær hvordan flåttene ser ut. Selv om forskjellige typer flått har forskjellige egenskaper, har de fleste flått en oval kropp med et lite hode. Vanligvis er de rødbrune, mørkebrune, svarte eller grå. Flett er vanligvis ikke større enn 0,6 cm, og noen arter kan være mye mindre. Legg merke til at overgrodde kvinner kan svulme til en dramatisk 1,3 cm når de er fulle av blod.  
    
  • I motsetning til lopper, er flått ikke insekter. Som edderkopper er de arachnids, så de voksne flåttene har åtte ben. De yngre eller minste ticks (larver) har seks ben.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Se etter tegn på flått på katten din. Ticks kan ikke hoppe eller fly, så de kryper på vertsens kropp. Hvis tippen biter katten din, holder den seg til den er ferdig med å spise. Du vil ikke se tikkens hode mens du spiser, så det kan være vanskelig å fortelle om det er et kryss, det du ser eller et utviklende, mørkt hudområde. For å oppdage forskjellen, se etter tappens ben. Ticks har en tendens til å akkumulere på varme, beskyttede områder av kroppen, f.eks. på pote mellom ballene, i ørene og armhulene. De kan imidlertid bli funnet hvor som helst på kattens kropp.  
    
  • Hvis du ikke er sikker på om insektet er et kryss, kan du sette det i en forseglet plastpose og ta den til veterinæren.
  •  
  • Ta en kikk på katten din når hun er der ute eller et sted, da hun kanskje har vært utsatt for flått (høyt gress, lader osv.).
  •  
         
 4.  
 5.             3      Fjern flått riktig. Hvis du merker et kryss på katten din, må du kontrollere at objektet egentlig er et kryss. Søk etter beina for å sikre at det er et kryss, ikke bare hudvekst. Hvis det er et kryss, legg på hansker og ta tak i så nær huden som mulig med spisse pincett. Trekk det sakte tilbake og pass på at du ikke snu hånden. Du må trekke ut tarmens kropp sammen med hodet. Ellers kan hodet føre til infeksjon. Ikke sett krysset i en beholder fylt med gnidningsalkohol for å drepe og bevare den hvis du vil vise den til veterinæren.  
    
  • Du bør sjekke katten din for flått fra hode til hale hver dag hvis det er en tippepest eller katten din har undersøkt områder der flått lever (som høyt gress).
  •  
         
 6.  
 7.             4      Snakk med veterinæren om medisiner for flått. Doktoren vil sørge for at du velger et sikkert, effektivt produkt. Du bør også kjøpe tippebehandling direkte fra veterinæren, da noen av legemidlene som er tilgjengelige hos kjæledyrbutikken kan være farlige for katter. Det er de vanlige produktene for påføring mot lopper og flått, mens det ikke finnes noen orale produkter mot flått.  
    
  • Informer veterinæren om det er små barn eller gravide i huset. Dette er en viktig faktor for å bestemme det sikreste stoffet for deg og ditt kjæledyr.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Velg en medisin som skal gjelde. Du har flere alternativer når det gjelder å velge en aktuell flåttbehandling. Mange av disse månedlige søknadene bør brukes som et forebyggende tiltak gjennom hele året. Pass på at produktet sier på etiketten at det er for katter og ikke for hunder. Katter kan bli svært syke (eller til og med dø) hvis de blir behandlet med medisiner for flått beregnet på hunder. Slike applikasjonsprodukter blir brukt direkte på kattens hud for å drepe flåttene raskt. De vanlige stoffene mot ticks inkluderer:  
    
  • Fipronil og (S) -methopren (kjent for katter som Frontline Plus®): Bruk en gang i måneden for å drepe loppelarver, egg og voksne lopper. Det dreper også flått og dyrelus.  
  •  
  • Selamectin (kjent som Revolution®): Bruk en gang i måneden for å drepe voksen lopper og egg. Det kan også drepe flått, hjerteorm, øremider og sarkotiske kvaler, men er ikke et lisensiert produkt for å drepe flått. Det er bare delvis vellykket i noen flått og virker ikke mot Ixodes, som er arten som overfører Lyme sykdom.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Påfør medisiner riktig for bruk. Generelt må du holde applikatoren oppreist, slik at den ikke vil spyle noe og åpne den i henhold til instruksjonene. Trekk pelsen vekk fra kattens hals (på undersiden av skallen eller mellom skulderbladene) for å utsette huden. Så katten din kan ikke slikke stoffet når hun er på dressing. Vri applikatoren opp ned og trykk all medisinen til et enkelt sted på huden. Sørg for at du får det på huden, ikke bare frakk. Kontroller applikatoren for å sikre at den er tom. 
    
  • Les alltid de komplette instruksjonene på etiketten som de er forskjellige for hver medisin.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Spør veterinæren om andre alternativer for kontroll av flått. Din veterinær kan anbefale andre alternativer for å holde katten din flåttfri. Et populært alternativ er Seresto® kragen laget av Bayer. Denne kragen kan brukes hos katter over 10 uker gamle. Det tømmer flått i opptil åtte måneder og dreper dem.  
    
  • Det er også andre merker av krysshalsbånd. Du bør snakke med veterinæren for å se hva han anbefaler for katten din.
  •  
         
 14.  
             

    3      Fjern lopper og flått fra hagen din  ,

    
   
 1.             1      Hold plenen kuttet og tørr for effektiv tikkontroll. Ticks trives i fuktige, skyggefulle områder og høyt gress. Klipp gresset ofte slik at de ikke angriper hagen din. Du bør også kutte lave busker og brette bladene rundt. Dette eliminerer skyggefulle, fuktige områder i hagen din som elsker lopper og flått.  
    
  • Gjør miljøet (hagen din) ubeboelig for dem, er nøkkelen til å holde dem fra å henge på kjæledyret ditt.
  •  
  • Hold fuktige kompostbunter vekk fra huset og spill områder der ute som sandkasser og lenestoler.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lag barrierer for flått. Ticks liker ikke å krysse flis, mulch eller grusbaner. Fest disse materialene til kanten av hagen din for å få flått fra å nærme hagen din og hjemmet. Barrieren skal være omtrent en meter bred.  
    
  • Ikke bli fristet til å stable tre på kanten av huset ditt. I stedet stakk dem i solen, da skittent tre faktisk kan tiltrekke seg flått.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Blokker uønskede dyr fra å få tilgang til hagen din. Ikke la dyr som kjære katter, gnagere og hjort komme inn i hagen din. Disse dyrene kan bringe lopper og flått til hagen din. For å holde dem ute, plasser fuglehus og stabler av tre bort fra huset, bygge et gjerde, blokkere områder som kan bli inngravet og plante trær og planter for å holde hjort unna.  
    
  • Planter som hindrer hjort inkluderer: boxwood, lilac, ginkgo og jasmin. Snakk med ditt lokale barnehage for flere ideer.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Spray en insektsvekstregulator. Disse produktene forstyrrer livsyklusen til loppene og holder dem fra å multiplisere. Insektvekstregulatorer anses å være sikre for mennesker og kjæledyr, men de er skadelige for fisk. Se opp om du legger til regulatoren i nærheten av en vannkilde.        
 8.  
 9.             5      Del diatoméjord i hagen. Dette naturlige produktet kan brukes i hagen din for å drepe lopper, flått eller insekter. Det virker ved å dehydrere og rive kroppen etter at de har absorbert pulveret. Pass ved søknad. Bruk alltid hansker og kjøp matematisk diatoméjord. Spreng dem i hagen hvor du har sett lopper eller flått.  
    
  • Unngå å berøre diatoméjorden med hendene, svelge den eller pust den inn. Faktisk er dette veldig fine pulveret veldig sterkt og kan irritere huden eller lungene dersom du inhalerer det. Når det brukes riktig, vil det ikke skade mennesker eller kjæledyr.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Bruk plantevernmidler hvis du har funnet mange flått eller tømmer i hagen din. For å finne ut om du har lopper i hagen, kan du gå gjennom hagen i hvite sokker som er trukket opp til kneet. Hvis det er lopper, vil du kunne se dem på sokkene dine. Du kan leie en erfaren eksterminator eller snakke med veterinæren om billigere plantevernmidler som du kan kjøpe. I lopper må du sprøyte områdene i hagen din der kjæledyret ditt vanligvis ligger ned (for eksempel en kennel eller kennel), under solsenger og ved siden av fundamentet. I flått sprayer fuktige, skyggefulle områder av hagen.  
    
  • Hvis du har godt beskyttet kjæledyr og hage fra lopper og flått, trenger du kanskje ikke å behandle hagen din med plantevernmidler.
  •  
  • Bruk aldri produkter som inneholder pyretroid, permetrin eller amitraz i katten din eller hagen. Disse produktene kan forårsake alvorlige bivirkninger hos katter, inkludert død.
  •  
         
 12.  
             

    4      Fjern lopper og flått i hjemmet ditt  ,

    
   
 1.             1      Sukk grundig. Rengjør tepper, løpere og møbeltrekk daglig for å eliminere voksne lopper, egg og larver. Ikke glem å vakuum teppet under dine møbler. Når du støvsuger polstrede møbler, fjern puter og støvsug alle deler av møblene, inkludert eventuelle sprekker. Sett den brukte støvsugerposen i en forseglet plastpose og kast den ut i søppelbøtten.  
    
  • De fleste loppene i huset ditt er der kjæledyrene legger seg og sover. Konsentrer rengjøringsarbeidet ditt på disse stedene. Du bør også rengjøre kroker og kroker i skap og baseboards hver og en til to dager.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vask tekstil og sengetøy. Vask kjæledyrets sengetøy og tepper i varmt såpevann. Du vil kanskje også vaske putevar, eget sengetøy og andre hjemme tekstiler. Vasking i heteste vann vil drepe loppeeggene.       
 4.  
 5.             3      Behandle løpere med et naturlig produkt. Velg mellom natron, borax eller silikagel og dryss pulveret på alle løpere eller tepper i huset. Arbeid pulveret dypt inn i fibrene i teppet og la det virke over natten. Pulveret dehydrerer lopper som lever i fibrene. Sug opp pulveret neste dag, og sørg for å sette støvsugeren pose eller beholder i en søppelbøtte.  
    
  • Hold alle kjæledyr vekk fra løpere og tepper mens du sprer pulveret over dem. Ikke la dem på før de er helt støvsuget og pulveret er fjernet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Velg et insektmiddel. Søk etter insektmidler som inneholder insektsvekstregulatorer, f.eks. Metopren eller pyriproxyfen. Sjekk etiketten for å sikre at produktet kan brukes i husholdninger med katter. Hvis du er usikker, spør veterinæren før du bruker. Innse at insektsprøytemidler ikke dreper alle stadier av loppes livssyklus, slik at du fortsatt kan se lopper i to uker etter bruk. Fortsett å suge i løpet av denne tiden for å minimere antall lopper.  
    
  • Bruk aldri produkter som inneholder pyretroid, permetrin eller amitraz. Disse kan være dødelige for katter.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Sett insektmiddelet på. Ta med alle personer og dyr ut av rommet. Dekk akvarier med plastfolie og slå av ventilasjonen. Spray insekticidet direkte på områder hvor dyrene dine sover. Du kan også spray tepper, løpere, møbler, baseboards og vinduskarmer. Ikke glem å sprøyte teppet under møblene også. 
    
  • Hold alle medlemmer av husstanden, inkludert kjæledyrene dine, borte fra sprøyteområder inntil insektmiddelet har tørket (vanligvis innen 24 timer). Å åpne vinduet eller slå på klimaanlegget kan forbedre ventilasjonen og redusere tørketiden.  
  •  
  • Sørg for at du følger instruksjonene på insektsmiddeletiketten for flere tips.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (34)      
Dyr populær:
Lag en katt som deg.

Bestem alderen på en kattunge.

Ta vare på nyfødte kaniner.

Oppdag termittskader.

Opplær en kattunge.

Rengjør et hamsterbur.

Stopp ekornene fra å spise gresskar.

Behandle et brudd på ACL hos hunden uten en OP.

Lær en hund til å holde.

Kjenne en krysspindel.

Trene en kattunge for å bli husbrent.

Behandle knuste tenner i hunder.

Sett opp et bur for en puffin.

Fuglekikking.

Transport en kanin.

Ta vare på en katt med leukemi.

Få en katt brukt til lungen.

Avl neon fisk.

Lag en inkubator for villfuglegg.

Gi en valp ut av røret.

Hold fisken riktig.