Home \ dyr
 

Behandle din ikke-bevegelige hamster.

 

Hva skal du gjøre hvis hamsteren ikke beveger seg? Hva kan være årsaken? Hamstere kan noen ganger falle i en slags dvalemodus, hvor deres hjerterytme og pusten senker og de sover dypt. Det er vanskelig å fortelle om de er i dvale eller døde. Hvis du finner hamsteren i denne tilstanden, bør du gjøre følgende ting.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Finn ut om hamsteren din kan være dvalemodus  ,

    
   
 1.            1      Spør deg selv om denne livløsheten kommer uventet. Har din hamster vært syk på det siste? Dette kan tyde på at han ikke lenger spiste eller mistet sin appetitt, drakk mer enn normalt, og du måtte fjerne vått strøk hyppigere, han luktet dårlig, har mistet mye vekt, eller hans vaner har endret seg drastisk, for eksempel at han ikke lenger spilte med hamsterhjulet. Disse er alle tegn på dårlig helse og kan tyde på at hamsteren er død.  
    På den annen side, hvis hamsteren din tidligere virket helt sunn og hans uendelighet er uventet, utelukker dette ikke hans død, men gjør dvalemodus mer sannsynlig.  
         
 2.  
 3.             2      Vurder hvor gammel hamsteren din er. Hvor gammel er hamsteren? Den normale levetiden er 18 til 24 måneder, unntak kan også være 36 måneder gammel. Hvis hamsteren din er eldre enn denne informasjonen, var han allerede senior og det er meget sannsynlig at han døde.        
 4.  
 5.             3      Vurder romtemperaturen. Dvalemodus er avhengig av temperaturen. Hvis lufttemperaturen i rommet der hamsteren ble holdt er over 20 ° C, er dvalemodus ikke særlig sannsynlig. Klimaanlegg kan produsere veldig kald luft som vil føre til at hamsteren dvale. Så du bør ikke utelukke en kald lufttemperatur selv i varmt vær som en grunn.       
 6.  
 7.             4      Se om hamsteren din har tilgang til mat og lys. En hamster sovner hvis den ikke finner nok ressurser for å overleve. Dette skjer ofte under harde vintre, når det er lave temperaturer, er dagene korte og det er lite å spise.  
    
  • Spør deg selv om hamsteren har mer enn åtte til tolv timers dagslys og nok til å spise hver dag. Mangel på mat i kombinasjon med lave temperaturer og korte dager kan forårsake dvalemodus.  
  •  
                   
 8.  
             

    2      Bestem om hamsteren er dvalemodus  ,

    
   
 1.             1      Se hamsteren for å se om han puster. Hvis dvalemodus er en mulighet, bør du holde øye med hamsteren i flere minutter. Se etter tegn på å puste. Husk at hamsterens kroppssystem er bremset, så han kunne bare puste hvert tredje minutt. 
    
  • Vær oppmerksom på hamsteren i mer enn to minutter, da du kan blinke og savne det ene pusten. Hvis du ser hamsteren din i bare to minutter, kan du feilaktig anta at han er død.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Prøv å finne hjerteslag. Hvis du ikke ser hamsterpusten, føle deg som et hjerterytme. Hjerteslaget i en hamster kan senkes betydelig. Det kan bare være fire slag per minutt, så en slå hvert 15. sekund.  
    
  • Det kan være vanskelig å finne hamsterens hjerte fordi de er så små. For dette må du plassere tommelen og pekefingeren på høyre og venstre side av brystet, like bak albuene. Påfør forsiktig trykk. Han må være så sterk at du kan holde hamsteren så stram hvis han vil løpe bort uten å skade ham. Vent tålmodig på et hjerteslag som du føler for hånden.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Du kan ignorere kroppstemperaturen som et kjennetegn mellom dvalemodus og død. Ikke bekymre deg hvis hamsteren føles kald. Det betyr ikke automatisk at han er død. Dvalemodus utløses av kjølige temperaturer og kroppstemperatur faller for å tilpasse seg miljøet.       
 6.  
 7.             4      Se om hamsterens kropp er stiv. Likestivheten skjer i en død hamster. Hvis hamsteren føles stiv og hard som et brett, kan det være død kroppsstivhet, et tegn på døden.       
 8.  
             

    3      Våk hamsteren fra dvalemodus  ,

    
   
 1.             1      Sett en hamster, som sannsynligvis er i dvalemodus, i et varmt rom. Romtemperaturen skal være ca. 20 ° C. Vent to til tre dager. Hvis hamsteren bare er i dvalemodus, bør han våkne opp på dette tidspunktet.  
    Hvis han ikke våkner, bør det være andre åpenbare tegn på hans død, inkludert ubehagelig lukt og stivhet. En hamster i dvale bør ikke lukte ubehagelig.  
  • Eksperter anbefaler denne metoden for å våkne hamster. Det simulerer den naturlige gjenopprettingsprosessen veldig bra, og belaster kroppens blodsukkerreserver mindre enn en "rask systemstart".
  •  
  • Pass på at det er nok mat og vann til oppvåkingshamsteren.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Varm opp hamsteren relativt raskt. I stedet for å varme hamsteren sakte i et varmt rom, kan du varme det opp raskere. Plasser hamsteren i buret på et varmt sted, for eksempel et tørkeskap. Avhengig av temperaturen kan hamsteren våkne opp innen to til tre timer. 
    
  • Husk å holde hamsteren i en trygg beholder. Hvis han bare er i en pappkasse, kan han våkne opp og bite seg ut!
  •  
  • Et annet alternativ er å plassere buret på en varmtvannsflaske for å la varmen passere gjennom bunnen av buret.
  •  
  • Kontroller at hamsteren har mat og vann tilgjengelig. Når han våkner, bruker han verdifulle energireserver som må etterfylles raskt, ellers kan hamsteren få leverskade.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Husk at dvalemodus er en naturlig prosess. Hvis hamsteren var dvalende, må du innse at dette er en naturlig prosess som han har vekket opp. Når hamsteren er tilbake i sin alderdom - spiser, pleier og kjører rundt på hamsterhjulet - er det ingen grunn til å gå til veterinæren, med mindre du er bekymret.       
 6.  
 7.             4      Husk at hamstere har en relativt kort levetid. Hvis ingen av dine forsøk på å vekke ham opp, døde han sannsynligvis. Husk at hamstere ikke lever lenge, og deres tid har trolig kommet. Først ekskluder alle andre alternativer, men da må du akseptere at hamsteren din har dødd.       
 8.  
 9.             5      Forhindre at hamsteren går i dvalemodus i fremtiden. Så du trenger ikke å bekymre deg for det igjen, pass på at hamsteren alltid er i et rom over 20 ° C, får mer enn 12 timer lys om dagen, og har nok mat og vann. Så hans kropp tror aldri at han må spare energi og gå i dvale.       
 10.  
             

Tips .

                Les mer... (4)      
Dyr populær:
Bestem rasen av hunden din.

Få en katt brukt til søppelboksen for å gjøre forretninger utenfor.

Å gjenkjenne en brun enke.

Avle crickets.

Identifisere edderkopper.

Bli kvitt earwigs.

Ta vare på en parkett.

Rengjør en kattunge.

Behandle en forstuet ankel i en hund.

Bruk en fløyte på hunden.

Rolle en hund i tordenvær.

Ta vare på kattpoter.

Juster en sal.

Reduser nervøsitet hos hunder.

Ta vare på en skilpadde.

Identifisere katter.

Gi en gravid hoppe riktig.

Sjekk om hunden din er sunn og fornøyd.

Hold kreps som kjæledyr.

Hold slanger unna.

Rengjør en søppelboks.