Home \ dyr
 

Tren din hund uten profesjonell trener.

 

En godt trent assistansehund er en stor hjelp for funksjonshemmede. Assistance hunder følger sine eiere overalt, inkludert offentlige steder som hunder normalt nektes tilgang til, for eksempel supermarkeder, biblioteker, museer, teatre, sykehus og kinoer. Siden assistansehunder er så hjelpsomme og viktige, kan det være lange ventelister for en slik hund. Hvis du trenger en assistansehund og ikke kan vente lenger, bør du vurdere å trene din assistansehund selv.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Vurder en mulig assistansehund  ,

    
   
 1.            1      Finn en hund av riktig alder. Det kan være vanskelig å fortelle om en seks måneder gammel valp har den rette blandingen av intelligens og oppmerksomhet til å være en god assistansehund. Organisasjoner som trener assistansehunder har en høy "svikt rate", selv om de har brukt all sin kunnskap til å velge kandidater. 
    
  • Å kjøpe en valp med det formål å bli en assistansehund er en risiko. Det kan være bedre å kjøpe en ung hund som allerede har blitt trent og allerede har dannet sin personlighet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Døm helsen til hunden. Din assistansehund må være sunn for å møte kravene til jobben sin. For eksempel, hvis han har leddgikt og ikke kan bevege seg godt, er det ikke rettferdig å la ham reagere på dørklokken. Hunder med sykdommer som sykdommer har sine egne behov og er ikke alltid i stand til å oppfylle sin oppgave som assistansehund. 
    
  • Du må bruke mye tid på å trene hunden din. Derfor bør du sørge for at han forblir frisk. Dette betyr at han må gjennomgå rutinemessige kontroller og veie to ganger i året, regelmessig vaksineres og har en forebyggende behandling for parasitter. Avhengig av hvor du bor, varierer dette fra loppe- og kryssbehandlinger til tiltak mot hjerteorm.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Døm om hunden er intelligent og ønsker å behage. Dette er kjennetegnene til en togbar hund, noe som gjør trening enklere og morsommere. Leter du etter en gutthund som nærmer deg rolig, men uten frykt. Hans kroppsspråk burde uttrykke selvtillit, som en hevet, svingende hale og rettet mot deg (og ikke sniker seg rundt i hjørnene i rommet) som hever hodet ditt (ikke senket og redd). 
    
  • De beste hjelpedyrene er intelligente og ønsker å behage, så deres størrelse er ofte ubetydelig. Ethvert løp, fra Chihuahua til Great Dane, kan ta på seg denne rollen hvis temperamentet passer.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Spør eieren hvor mye trening hunden har hatt. Hvis han allerede hadde grunnleggende opplæring, la hunden sitte og bli. Se om han fidgets og ser rundt (lett å distrahere) eller hvis han ser på deg (som). Reagerer det raskt eller sakte (som ikke er ideelt for en assistansehund som må reagere raskt).       
 8.  
 9.             5      Vurder om hunden har blitt sosialisert og komfortabel i ulike sosiale situasjoner. Hunden må være trygg i ulike situasjoner og i å håndtere ulike mennesker. Hvis han er usikker eller engstelig i noen situasjoner, kan det true deg. En engstelig hund viser innadvendt kroppsspråk og gjør seg liten, avverger øynene hans, tar en underdanig holdning og trekker halen mellom bena sine. 
    
  • En engstelig hund kan slikke leppene og grille når han er ute av sin komfortsone. En selvsikker hund har en hevet, hengende hale og tilbyr å strekke seg.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Bestem om hunden er mild og ikke har for sterk et beskyttende instinkt. En aggressiv, veldig territorial hund eller en med et beskyttende instinkt er sannsynligvis ikke en god assistansehund. Du vil bruke mer tid på å prøve å få hunden til å bli kontrollert enn å hjelpe deg.  
    
  • Aggressive hunder barer tennene sine eller løfter dekslene. Hackelhåret (pelsen langs ryggraden) kunne plasseres. Hunden kan som konfrontasjon søke direkte øyekontakt og grøft.
  •  
  • En mild hund, derimot, vil ha kontakt, og vi har en tendens til å stikke hodet mot hånden din, i stedet for å sende signaler som grøfter som han ønsker å avstå fra.
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      Tren din hund  ,

    
   
 1.             1      Har hunden kastrert eller sterilisert hvis det ikke er gjort ennå. Alle hjelpeshunder kastreres eller steriliseres. Årsaken er at ellers tisper ikke kan fungere under varmen (du vil bli etterfulgt av en pakke hanner som ønsker å parre seg med det) og menn er mer distrahert av territoriell oppførsel. Kastrerte hunder er også mindre aggressive, noe som er svært viktig for assistansehunder. 
    
  • Castrate eller sterilisere hunden din når han er mellom fire og seks måneder gammel, slik at tisken ikke kommer inn og hunden din ikke blir distrahert. Dette fungerer som en generell regel og er ikke en stor avtale.
  •  
  • Hvis du er erfaren, og hunden din ikke vil ha kontakt med ukastkastede eller steriliserte hunder (som ikke bør tas lett), er den ideelle alderen mellom ett og to år, avhengig av når vekstplaten til beinene er nær hunden din (vanligvis tidligere i små hunder og senere i større). Dette gjør at hunden kan utvikle sterkere bein, noe som er viktig for noen assistansehunder som utfører tunge fysiske oppgaver for eieren (mobilitetshjelpshund).
  •  
  • Avhengig av hundens vekt, koster kastrering eller sterilisering mellom 150 og 200 euro.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lær de grunnleggende kommandoene til hunden din. En assistansehund må sitte på kommando, bli, ligge og komme. Hunden må også kunne gå i sjakk ved siden av sin eier hele tiden. Så du har kontroll over hunden din hele tiden. 
    
  • Du kan bruke verbale kommandoer eller håndsignaler som en kommando. For dette bruker du en godbit og holder den foran hundens nese. Deretter løfter du behandlingen over hodet i en buet. Når han ser opp bak godbiten, synker sin rumpe til gulvet. Klikk, si kommandoen 'sete' og belønn den deretter.  
  •  
  • Tilbakekalling kan være vanskelig hvis hunden din er distrahert. Derfor bør du starte opplæringen innendørs, hvor det ikke er andre dyr eller i inngjerdet hage. Ring hunden din til deg, klikk, gjenta kommandoen, for eksempel 'sete', og belønn ham. Hvis hunden din ikke kommer eller er veldig treg, må du aldri straffe ham. Så neste gang blir han enda mer tøff.
  •  
  • Grunnlaget for å trene en assisterende hund er det samme som når du underviser i en normal hund, god oppførsel og disiplin, går du bare et skritt videre. Siden hunden er svært viktig for din sikkerhet, bør du søke hjelp av en profesjonell assistent hund trener hvis du ikke er en erfaren trener, slik at du ikke trene eller overdrive hunden din med dårlige vaner.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Vurder å lage clicker trening med hunden din. Prinsippet i clicker trening er å bruke klikkelyden for å markere nøyaktig øyeblikk av hundens gode oppførsel og deretter gi den en belønning. Hunden lærer å knytte klikket med en belønning, og arbeider entusiastisk fordi han ser frem til belønningen som kunngjør klikket.  
    
  • Denne metoden belønner god oppførsel, slik at hunden husker det og ønsker å gjenta oppførselen for å få en belønning. Du må aldri straffe hunden din, for da lærer du ham bare å være redd for deg, hans trener. I tillegg bidrar det ikke noe konstruktivt til målet ditt å trene din egen assistansehund.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Lær hunden din for å oppføre seg så vel som et bånd i bånd. Din hund bør ha perfekt grunnleggende lydighet, enten han er i bånd eller ikke.       
 8.  
 9.             5      Lær hunden din for ikke å hilse på andre mennesker. Hjelpehunden bør fokusere på deg og ingen andre. Dette er viktig fordi du kanskje trenger umiddelbar hjelp. Når hunden løper rundt for å hilse på andre mennesker, kan han ikke se at du trenger øyeblikkelig hjelp. 
    
  • For det trenger du hjelp fra en venn. Han bør nærme deg sakte. La hunden sette seg og se på deg. Hvis hunden ser på den nærende fremmede, bør vennen din stoppe umiddelbart (og ignorere hunden). Når hunden vender sin oppmerksomhet til deg, klikker du og belønner ham.
  •  
  • Gjenta disse treningsøktene, og hunden vil til slutt lære at det ikke er noen belønning for å gi oppmerksomhet til fremmede (og det er ikke verdt det), men han vil bli belønnet for å hengive seg til deg.
  •  
  • Du bør også lære hunden å ikke bryr seg om katter, mat på bakken, en fremmed som snakker med ham eller kjøretøyer (spesielt kjøretøyer). Det eneste hunden skal bryr seg om er du.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ta med hunden din når den er ledig. Under visse omstendigheter er det greit for din assistansehunde å bevege seg og leke fritt. Lær hunden din en kommando som forteller ham at han er ledig. 
    
  • For det kan du invitere en venn til deg. La ham ta med hundens leketøy. Hvis hunden ser i sin retning, klikker du på, sier kommandoen 'play' og belønner ham. Så lærer han at det er greit når han nærmer seg.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Lær hundens spesielle ferdigheter. Disse spesielle ferdighetene er avhengig av funksjonshemming. Hvis du er døve, kan det være nyttig å lære hunden din å varsle deg når dørklokken ringer, telefonen ringer eller en brannalarm går av. Men hvis du har problemer med mobilitet, kan du lære hunden å gi deg små husholdningsartikler, for eksempel nøkler, en fjernkontroll eller en mobiltelefon. 
    
  • Gjør dette i små trinn. For eksempel, når det kommer til nøklene, må hunden gjenkjenne, plukke den opp, ta den med til deg og gi den til deg. For å lære hunden hvilke taster som er, bør du plassere dem på bakken slik at de kan se dem godt. Når han ser på henne, klikker du på, sier "nøkkel" og belønner ham. Gjenta dette hver gang han nærmer seg nøklene. Du vil legge merke til at hunden vil ta mer og mer initiativ og nærme seg nøklene. Deretter sier kommandoen 'tasten' og klikk hvis den fortsetter å nærme seg.
  •  
  • Nå bør du lære ham å hente nøklene. Du kan knytte en myk ball til nøkkelringen, slik at den kan løfte den uten å skade tennene. Sett nøkkelringen i munnen, klikk, gi en kommando som "hold" og belønn den. Gjenta dette i noen dager regelmessig. Legg nå nøklene litt lenger unna. La hunden gå til nøkkelen med kommandoen 'tasten' og løft tastene med kommandoen 'hold'. Bruk deretter tilbakeringingen, så han kommer tilbake med tastene. Når han er tilbake, la han sette seg og slippe nøklene. Du kan tilby ham en veldig spesiell godbit som han liker å slippe nøklene. Klikk, si, gi og belønne ham.
  •  
  • Treningene bør være korte, omtrent fem til ti minutter, men trene to ganger om dagen. Bland det med andre øvelser og gjør det morsomt, slik at hunden din ikke blir kjedelig.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Øv med hunden din for å oppføre seg i det offentlige. God oppførsel er viktig for andre å akseptere hunden din og ser frem til deg eller andre assistansehunder som kommer tilbake. Dette inkluderer: 
    
  • å urinere bare på kommando og slipp av avføring
  •  
  • forlater interessant å se eller lukte ting alene (dette er spesielt viktig i butikkene)
  •  
  • Går stille i offentligheten (med mindre han må gå ut av veien for å hjelpe eieren)
  •  
  • Vis aldri aggresjon mot mennesker eller andre hjelpehunder
  •  
         
 16.  
 17.             9      Ta en eksamen med din assistansehund. Selv om det ikke er lovlig at hunden din er offisielt anerkjent som en assistansehund, kan det unngå problemer hvis du vil ta hunden din til steder der hundene normalt ikke er tillatt. 
    
  • Vet hvem som har ansvaret for denne typen assistansehund (så han er en signalhund for en due eller en guidehund for blinde) og spør om de har en undersøker som kan undersøke deg og din hund.
  •  
  • Få ytterligere bevis på at du trenger hunden din. Dette kan være et brev fra legen din som beskriver funksjonshemming og forklarer hvorfor hunden din er viktig.
  •  
  • Få bevis fra veterinæren og få en rapport om hundens gode karakter, som sier at han er godt trent og sunn.
  •  
  • Send alt bevis til riktig sted og vent på ytterligere instruksjoner.
  •  
         
 18.  
             

Tips .

      

            

Advarsler .

      

            Les mer... (3)      
Dyr populær:
Feed guppies.

Forlat en hunds ridning.

Lær katten for å gi palver.

Kjenne en ulvspindel.

Sett på tadpoles.

Avle skildpadder.

Hestemastiff.

Hold skunks ut.

Bruk en fløyte på hunden.

Vokser av en valp når du løfter den opp.

Stopp ekornene fra å spise gresskar.

Sett fisk inn i et nytt akvarium.

Identifiser en giftig slange.

Eliminere skadedyr i huset.

Rengjør buret på girbilen din.

Frigør en hund fra flått.

Kjøp en valp.

Test temperament av en hund.

Oppdag orminfeksjon hos valper.

Bestem kjønn av en kattunge.

Holder flere katter.