Home \ dyr
 

Få en katt ned fra et tre.

 

Det er vanligvis lett for katter å klatre i trær, men å komme ned igjen kan være en annen historie. Klørne er flotte for å klatre, men de hjelper dem ikke så godt på vei ned. En katt som står fast på et tre er noen ganger redd, og jo mer du prøver å få det ned, jo mer angst blir det. Du kan prøve forskjellige strategier for å roe en katt og komme seg trygt fra et tre.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      For å overtale en katt til å komme ned fra et tre  ,

    
   
 1.            1      Hvis du ikke kan se dem umiddelbart, må du først bestemme hvor katten er. I hvilken del av treet står hun fast og hvor høy er det? Bare å finne ut hvor katten er, vil hjelpe deg med å bestemme hvordan du hjelper henne nedover treet.        
 2.  
 3.             2      Lås alle hundene rundt. Målet er å roe katten og gi henne nok sikkerhet til å komme ned fra treet selv. Hunder vil bare være altfor begeistret fordi katten er på treet, og dermed gjør katten mer stressende.       
 4.  
 5.             3      Prøv å overtale katten til å komme ned før du fysisk prøver å få dem. Ring opp til katten. Hvis det ikke er din egen katt, prøv å finne eieren og la ham ringe katten. En katt er mer sannsynlig å komme til en person som vet det. & Lt; & gt Fert, http: //www.oregonhumane.org/wp-content/uploads/10.29.14_Cat_Up_Tree_Resource_List.pdf< / ref & gt; 
    
  • Clicker trening kan være svært nyttig hvis katten din sitter fast i trær oftere. Hvis du bruker en clicker for å forsterke visse oppføringer av katten din, kan du lære katten din å komme når du kaller sitt navn. Denne type treningsøkt kan noen ganger overvinne angst og nøling i katten.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bruk godbiter eller andre insentiver for å overtale katten til å overtale. Hvis det er katten din, bruk de godbiter hun liker best. Hvis du ikke kjenner katten, prøv å bruke sterke luktende godbiter som tunfisk. 
    
  • Legg en bolle med tørr mat på bunnen av treet og gå deretter bort. Hvis katten ikke kjenner deg, er det best å gå bort og la katten komme ned for å få maten.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bruk en laserpeker til å lokke katten ned. Hvis katten liker å leke med poenget til laserpekeren, kan du overtale henne til å komme ned for å fange ham. Få en laserpeker og prøv å rette den til hvor katten kan se den. 
    
  • Flytt lyspunktet inn i kofferten. Gjenta så mange ganger som nødvendig for å få oppmerksomheten og interessen til katten. Med litt lykke vil katten følge lyspunktet ned.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Hold øye med katten, men la henne komme ned av seg selv. Prøv å vente nøye før du fortsetter med andre metoder for å få det ned. Katter kommer ofte frivillig ned hvis du gir dem tid og plass. Katten trenger bare plass, ro og sikkerhet for at det ikke er andre dyr eller mennesker rundt for å forstyrre henne. 
    
  • Hvis du venter, blir katten også sulten og kan prøve å komme ned av seg selv.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Beslut å ta mer konkrete tiltak for å få katten av treet. Men dette bør bare skje etter at du har ventet lenge nok til at katten kommer ned av seg selv, noe som kan ta om lag 24 timer. Husk at en kattes klør er gode for å klatre på et tre, men de er ikke så gode at de kommer ned igjen. Katten din er kanskje fast og trenger din hjelp!                  
 14.  
             

    2      Hjelper en katt fra et tre  ,

    
   
 1.             1      Løft noe mot treet, hvoretter katten kan klatre ned. Dette kan være en lang, fallen gren eller en uttrekkbar stige. Hvis vinkelen på objektet du leter mot treet er mindre bratt, kan det gjøre det lettere for katten å klatre ned på den.  
    
  • I dette tilfellet tillater kattetiden å bestemme seg for denne nye rømningsruten. Pass på at den nye rømningsruten virkelig står fast på treet og deretter gå bort.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Prøv å få en katttransportkurv på treet. Kast et tau over grenen, katten sitter på, og bind en katttransportør til den ene enden av tauet. Pass på at døren eller toppen av kattkurven er åpen og trekk den opp til katten med tauet. 
    
  • Du kan også sette litt av din favorittmat med sterk lukt i transportboksen.
  •  
  • Vent til katten går inn. Hvis katten ikke kommer inn i transportkassen etter noen timer, må du kanskje klatre opp og sette katten i esken.
  •  
  • Når katten er i transportkassen, senk den forsiktig, men raskt til bakken.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk et håndkle og en kost til å få katten av treet. Denne metoden virker bare hvis du nesten kan nå katten, men kan ikke nå den, og hvis du har gått tom for andre alternativer, da denne metoden kan traumatisere katten, med høyere risiko for at katten faller og faller skadet. Tie et håndkle tett rundt hodet på en kost. Skyv katten fra en sikker stilling på bakken eller på en fast stige akkurat hardt nok til at den mister balansen. Hvis katten vinkler, vil hennes instinkt få henne til å ta håndkleet med klørne av hennes fremre poter og hekte henne inn i håndkleet. 
    
  • Trekk litt inn før katten har tid til å gi slipp. Hun vil nok prøve å holde treet og håndkleet med sine klør. Med held vil klørne i de fremre potene holdes stramt, holde håndkleet tettere ettersom klørene i de bakre potene griper på treet, og katten vil klage kvinnen med alle sine klør og klatre opp.
  •  
  • Gjør deg klar til å holde brystets vekt, pluss en vridende katt.
  •  
  • Slip hånden din raskt på kostet. Ta tak i katten ved nakken før den klatrer tilbake i treet, pass på å holde stativet på stigen selvfølgelig, eller overlater kost og katt til en hjelper.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Spør en lokal arborist for hjelp. De fleste brannstasjoner kommer ikke til å redde en katt, men lokale arborister gjør det noen ganger. Han eller hun vil sannsynligvis belaste deg en liten avgift, men hvis arboristen får katten trygt, er det absolutt verdt det.       
 8.  
             

    3      Klatre opp et tre for å få katten  ,

    
   
 1.             1      Hvis alle andre metoder feiler, klatrer du på treet for å få katten. Bruk bare en fast stige hvis du ikke har mye erfaring med å klatre i trær. Hvis du klatrer opp for å få katten, skal minst en annen person være med deg. Din hjelper kan advare deg, hvis katten beveger seg og får hjelp, bør du falle ned. 
    
  • Hvis du virkelig trenger å klatre opp i treet for å få katten, bør du alltid bruke sikkerhetsutstyr slik at du ikke gjør vondt, og du bør definitivt ha noen med deg i nødstilfeller.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kontroller bakken rundt treet. Før du begynner å klatre. Pass på at ingenting er der som vil øke risikoen din hvis du faller ned mens du klatrer. 
    
  • Sørg også for at du har en stabil stige. Det siste du trenger er å skade deg mens du prøver å hjelpe katten å gå av treet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Sett på lange ermer og hansker før du klatrer på treet. Enten du lagrer en katt du kjenner godt eller en du aldri har sett før, vil katten sannsynligvis være redd og forsøke å skrape. Lange ermer og hansker vil beskytte deg mot kattens klør og tenner og vil også gjøre det lettere for deg å holde en spent katt når du har nådd det.       
 6.  
 7.             4      Ta tak i katten og hold den når du kommer til den. Det er best å holde katten i nakken, da det er lettere å holde henne og sette henne i trance.       
 8.  
 9.             5      Å være forsiktig, men streng til katten. Ikke la dem unnslippe før du kan sette dem i en transportboks eller ta dem ordentlig. 
    
  • Hold deg rolig, for hvis du er i panikk, vil katten ikke svare godt, og det kan ikke tillate deg å ta det.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Legg katten i et sted for å komme tilbake til bakken lettere. Du kan for eksempel sette dem i en kattransportboks og senke dem til bakken med et tau.       
 12.  
 13.             7      Klatre ned og undersøk deg selv og katten for skader. Katten kan være i sjokkstatus på grunn av hennes traumatiske erfaring, så sørg for at hun er sunn før du lar henne løpe.       
 14.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

      

           Les mer... (2)      
Dyr populær:
Fjern skunk stink fra kjæledyr.

Diagnose og behandle hundens kløende hudproblemer.

Trekk kattemynte.

Bygg et fuglhus for de fjærete vennene.

Lag et lekfullt miljø i et kaninbur.

Reiser med en katt.

Få en kaninhusbrudd.

Hundår.

Bekjempe stinkende bugs.

Vinn en hunds tillit.

Lag en katt som deg.

Lag naturlige fluer fra essensielle oljer.

Få en kaninhusbrudd.

Forlate en hunds bjeffer.

Undervise hunden din for å vokte.

Ta vare på en turtle dvale.

Gi catnip til katten din.

Rolle en lekfull hund.

Hold dverggeder.

Farlig og giftig mat til hunder.

Ta tak i en borte hamster.