Home \ dyr
 

En kattebarn bader.

 

Det er allerede vanskelig å bade en katt, men hvis du har en kattkatt, kan det være en ekte utfordring for deg. Selv om katter og kattunger kan rense seg, er det noen ganger et behov for å bade en liten kattunge fordi den har sparket inn i noe stinkende eller føles som en feit pels som trenger omsorg. Kattunger trenger mye kjærlighet og hengivenhet for at de skal lære å stole på deg og badevannet, spesielt når du først bader dem. Men hvordan bader du en liten kattunge uten å panikere eller skrape den? Gå til trinn 1 for å finne ut.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Forbered deg på Bathing Kitten  ,

    
   
 1.            1      Vet når kattungen trenger et bad. Faktum er at mange katter ikke trenger å bli badet i det hele tatt, da de er mestere for pleie og rensing selv. Men hvis katten din har lopper, er en kattunge som bor eller har bodd utendørs, eller en som har gått inn i noe motbydelig eller bare ser ut og føles skittent, så kan det være tid for katten din Å gi en kitty et bad. Hvis kattungen din fortsatt er veldig ung, bør du tørke den av med en våt eller fuktig vaskeklut i stedet for å bading det i detalj. 
    
  • Spør din veterinær når tiden er riktig å gi din lille kattunge et skikkelig bad. I henhold til Animal Compassion Network , vent til en kattunge er minst åtte uker gammel før du skal bade riktig.  
  •  
  • Bading av kattungen fra en tidlig alder har fordelen at det blir vant til å bade på denne måten, da det ofte blir skittent. Men ikke glem at katter bruker ca. 30% av tiden deres til grooming, og de burde egentlig ikke bli badet mer enn en eller to ganger i året, med mindre de blir veldig skitne.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kort kattens klør. Selv de mest milde kattene vil slite litt når du bader dem, spesielt når det er deres første gang. For å beskytte deg mot å skrape favorittpelsballen din, bør du være forsiktig med å kutte klørne litt for å redusere sannsynligheten for at det vil skade deg mens du bader. Selv om en kattunge klør ikke er så sterk som en fullvokst katt, kan de fortsatt skade deg. Det er derfor bedre å gjøre dette for å beskytte deg selv, selv om kattungen din kan protestere litt.  
    
  • Du bør ikke kutte kattens klør rett før du bader. Gjør det en dag eller minst et par timer før. Mange katter er litt krigsmessige etter klovforkortelsen, og du vil at din lille skapning skal være i ro i sinnet før du begynner å bade.
  •  
  • Hvis du aldri har kuttet kattungens klør, er det best å la det gå mye tid mellom kloforkortelsen og badet, kanskje til og med en hel dag. Klørforkortelse kan være en ny og formidabel opplevelse for den lille kattungen din, og du vil ikke gjøre det verre ved å legge til badning i blandingen også.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Pensel kattens kappe. Før du dypper din lille kattunge i vannet, bør du pusse gjennom frakken på baksiden, på bena, på magen og på hodet. Dette er viktig fordi det sikrer at det ikke er noen tangler eller knuter i pelsen. Hvis du bader en kattunge med ukjent pels, vil mulige knuter og tangles bli enda verre, og du vil skape et problem som er helt forhindret. Derfor ikke glem dette viktige trinnet.  
    
  • Faktisk elsker noen kattunger å pusse deres pels ut og se det som en veldig avslappende prosess. Andre reagerer imidlertid på børstingen i panikk eller spenning. Hvis denne prosessen ikke slapper av for katten, gi henne minst en time eller to for å roe seg ned før badet starter. Å gi kattungen en godbit etter børsting kan også gjøre det hele mer positivt.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bruk verneutstyr. Ikke bade kattungen din i en liten tankstokk med armene og deksletet. I stedet skal du ha en langermet topp hvis stoffet er tykt nok til å holde kattungen fra å ripe så lett. Noen til og med taler for en litt mer ekstreme syn på at du skal beskytte hendene dine, men det er bare hvis du vet at katten elsker å bite og klø. Forsiktig er bedre enn overbærenhet og bruk av en langermet topp kan redde deg fra å få armene dine full av riper etterpå. 
    
  • Du bør alltid prøve å velge et tykt bomullst stoff når du velger klærne slik at kattungen ikke blir fanget i stoffet med klørne. Velg et materiale som kattklør ikke kan trenge lett inn.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Fikk kattensjampoen din hendig. Små kattunger trenger en spesiell sjampo for unge katter, og katter med lopper trenger en som dræper lopper, loppeegg og mer. For loppefri katter bruker en vanlig katteskampo. Få den i en dyrebutikk, fra veterinæren din eller over internett. Hvis du er i tvil, spør helsepersonell hvilken sjampo som passer best for ditt formål. Ikke bare kyllingen din med såpe eller vanlig sjampo, da det virkelig kan skade eller irritere huden din.  
    
  • Ikke bruk hundesjampo hvis du har en. Det må være skreddersydd til behovene til unge kattunger.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Gjør de nødvendige badeforsyningene klare. Så snart du er klar til å bade din lille katt, ta en kopp vann og et håndkle for å tørke av den lille. Jeg har også sjampoen klar til bruk. Å ha en assistent ville være bra også. Å gi alle nødvendige redskaper på forhånd kan hjelpe deg når det kommer til å bade din kattunge. Tross alt, hvis du allerede har kattungen i vannet, vil du ikke finne ut at du har forlatt sjampoen eller et håndkle i et annet rom.  
    
  • Det vil også være godt å holde døren til døren lukket slik at kattungen ikke kan komme seg unna.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Gjør badende attraktiv for kattungen din. Hvis et bad og verden selv er nytt for kattungen din, kan du prøve å få badet til å se mindre skummelt ut på kattungen din. Du kan ta noen av favorittlegene dine og plassere dem i vasken eller vasken du bruker til å bade, eller kombinere området der du bader med moro og glede, så barnet anser ham ikke som skummelt sted , Du kan til og med leke med ham i vasken eller vasken før du svømmer for å bli vant til det nye miljøet. 
    
  • Når det er på tide å bade din kattunge, kan du til og med sette noen av hans favorittlegetøy eller badespill inn for å gjøre det hyggelig for ham. Dessuten kan du bli vant til å leke med badedykkene på et tørt gulv.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Bad din kattunge når den er avslappet. Dette er et veldig viktig punkt. Ikke bade kattungen et øyeblikk etter å ha spilt med ham i en og en halv time, og det er helt oppe, eller etter at det er opprørt fordi det er oppdaget en feil i rommet. Ikke engang bade det før din vanlige fôringstid, ellers vil det nok være spent og nervøs fordi det vil spise og ikke bade. I stedet velger du en tid når det vanligvis er stille, hviler eller bare slapper av og trenger ingenting mer.  
    
  • Selv om små katter naturlig blir agitated raskt, er det bedre å starte med en stille kattunge, da dette vil gjøre det lettere for deg selv og din lille fyr å overleve badekaret.
  •  
  • Du kan også planlegge et spill som dekker kattungen din og deretter vente en halv time for å bli sliten og hvile en stund før du bader.
  •  
                   
 16.  
             

  Del 2      Din kattunge bader  ,

    
   
 1.             1      Forbered badet for kattungen din. Det vanligste stedet å bade en kattunge er enten en vask eller en vaskeboks. I små, lukkede områder er det lettere å bade og kontrollere en kattunge. I et stort badekar er det mye vanskeligere å bade en kattunge. Selv om noen liker å fylle badekaret og deretter "dyppe" deres kattunge i vannet, kan dette faktisk utløse et panikkanfall på den lille. Du bør bare prøve det som en siste utvei. Det ville være bedre å sette kattungen i bassenget, og sakte deretter langsomt over det med lunkent vann.  
    
  • Du kan også vurdere å sette en gummidusjmatte på bunnen av vasken eller vasken for å hindre at kattungen glir så fort.
  •  
  • Noen liker også å fylle vasken 2,5 til 5 cm høy med lunkent vann, slik at kattungen kan bli vant til vannet før du bader riktig. Du kan til og med gjøre dette som en øvelsesøkt i forberedelse til et senere bad, hvis du vil. Hvis katten din er veldig redd for vann, må du få den lille fyren begynt å bli vant til prosessen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hjelp kattungen til å bli rolig. Kattungen vil mest sannsynlig prøve å kle seg til alt rundt ham, så han trenger ikke å bade. Fjern forsiktig pottene hans en om gangen og legg den tilbake i vasken / vaskekaret. Du kan også forsøke forsiktig å skyve fremsiden av skulderen foran brystet og shampooing kattungen tilbake med den andre hånden mens du holder nedre kroppen ned. Hold panikk eller bekymre deg, og kattungen din vil sannsynligvis føle seg roligere og tryggere. Når du begynner å snurre, vil det føle at du er bekymret og noen ganger etterligner din reaksjon.  
    
  • Slå på kattungen din mens du holder den på ryggen og skuldrene. Hvis det er roligere, med forpawene som rager litt over kanten av vasken / vaskekaret, kan du holde den i den posisjonen i stedet for å holde hele kroppen i badekaret.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Legg til vannet. Når katten er i vasken eller vaskeskålen, begynn å hælde lunkent vann gjennom koppen til det er helt vått. Helt forsiktig vannet over kattungen din mens du strekker på kappen for å holde den rolig. Hvis en assistent er med deg, kan en av dere bidra til å holde kontroll over kattungen ved å holde kattungen av skuldrene mens den andre trekker vannet. Ikke hell mer enn en halv kopp vann om gangen over kattungen din, og prøv å unngå ansiktet.  
    
  • Alternativt kan du fylle vasken opp til halvparten med vann og sette kattungen i den. Hvis du velger å gjøre dette, kan du først suge kattungen din i lunkent vann slik at potene hans blir våte, roser det og dyp det litt dypere. Hvis du gjør det på den måten, kan du prøve å fylle opp vasken eller synke mens kattungen er i et annet rom, da lyden av rennende vann skremmer mange katter.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Shampoo din kattunge kropp. Ta litt sjampo, gni den mellom hendene og begynn å gni kattungen tilbake med den. Arbeid deg med halen, bakbenene, de fremre beina og nakken. Vær forsiktig så du ikke glemmer magen. Hvis kattungen din egentlig ikke liker alt, kan du bare sjampo en del av kattungen om gangen, skyll den, og deretter gå videre til neste område. Tross alt vil du ikke at kattungen skal være helt soaped, og bare da innse at det er umulig å skylle av sjampoen før kattungen unnslipper. Du kan bruke hendene eller en vaskeklut for å rense kattungen din.  
    
  • Du bør forsiktig massere sjampoen i håret og kroppen din kattunge. Behandle det som et barns hår, og vær forsiktig så du ikke gni pelsen for hardt. Vær hengiven og mild mot kattungen din, slik at den kan slappe av bedre.
  •  
  • Din kattunge kan ikke like sjampoen i det hele tatt. Hold deg beroligende og prøv å holde det rolig ved å holde deg rolig.
  •  
  • Pass på at ingen sjampo kommer inn i kattens øyne. Du vil ikke skade den lille fyren mens du bader.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Skyll kattungen med lunkent vann. Når du rengjør kattungen med sjampoen, bør du begynne å skylle den av. Du kan sakte helle vann fra en krukke over kattungen din og vaske kappen med hendene til vannet er klart. Hvis kattungen er i vasken, kan du tømme vannet for å tømme såpevannet. For øyeblikket, hell bare en liten mengde vann over kattungen din kropp til den er sjampofri. Som en ekstra hjelp kan du også ta en våt vaskeklut og ri den over kattens kropp.  
    
  • Noen kattunger elsker kraner og er fascinert av dem. Hvis kattungen din ikke er redd for en løpende kran og du bader den i en vask, kan du også skylle babyen med en mild strøm av vann.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Vask kattens ansikt med vann. Det er egentlig ikke nødvendig å vaske kattens ansikt med sjampo. En liten bit vann på ansiktet hans er allerede nok til å rense og oppdatere. For å gjøre det lettere, kan du ta en våt vaskeklut og dab ansiktet med den. Pass på at ingen vann kommer inn i kattens øyne eller nese, og forsiktig vri ansiktet rundt. Noen kattunge liker det ikke når de berører ansiktet, spesielt ikke når vann er involvert, så du bør være så forsiktig som mulig. 
    
  • Uansett hva du gjør, dyp aldri kattens ansikt inn i vannet. Å gjøre det vil helt sikkert føre til panikk i ham.
  •  
         
 12.  
             

  Del 3      Tørk kattungen din  ,

    
   
 1.             1      Dekk kattungen din tørr. Det kan være nyttig å begynne med å dabbing kattungen med et håndkle før du pakker det inn i en. Dette bidrar til å miste noe av fuktigheten, slik at det ikke føles som om du blir satt i et vått fengsel. Bare dabbing ansiktet, kroppen og kappen forsiktig tørk, kan la kattungen slappe av litt før du legger den i et håndkle. 
    
  • Noen bruker enda en hårføner på lavest nivå for å tørke en kattunge. Men du bør gjøre det som fungerer best for katten din. Noen finner Föhne fascinerende, andre er redd for dem. Hvis kattungen liker hårføner, bruk en på det laveste nivået og tørk kappen så nøye som du ville på ditt eget hår. Bare betal litt ekstra, så du skremmer ikke eller skader kattungen din.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vri kattungen i et stort, mykt håndkle for å tørke. Når du har gjort alt dette, bør du tørke katten din raskt slik at så mye fuktighet som mulig forsvinner. Vær oppmerksom på at små dyr mister mye kroppsvarme gjennom våt pels - så tørk kattungen så godt som mulig før du legger den foran en varmekilde for å tørke helt. Din kattunge kan føles fanget i håndkleet, og det kan være en panikk, men det er viktig at du får det så tørt som mulig. Din kattunge vil trolig rive av vannet som en hund.  
    
  • Hvis du har en lang hårkatt, bør du pusse kappen etter badet for å fjerne eventuelle knuter som kan ha blitt gjort mens du bader.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Belønne din lille for det vellykkede arbeidet. Deretter tilbyr han godbiter, knuter, klemmer og kyss. Din stakkars baby har nettopp opplevd en av de verste ting det er. De fleste katter hater vann! (Det er imidlertid to unntak: den tyrkiske vanen og den bengalske katten.) Selv om kattungen blir vant til å bade, var hans første opplevelse sannsynligvis litt forstyrrende, og du burde erkjenne det.  
    
  • I tillegg kurderer kattungen med godbiter hvis du deretter gir ham godbiter, slik at det i fremtiden blir lettere å ta et bad.
  •  
         
 6.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Dyr populær:
Få en katt til å stoppe markeringen.

Oppdag termittskader.

Feed kjærlighetsfugler.

Droppe snegler.

Hold en hund fra å trekke i bånd.

Holde en hund eller en katt i en leilighet.

Høsting av honning.

Identifiser tremyrer.

Duer kjører unna.

Transport en hund.

Velg en god budgerigar.

Kjøp en valp.

Bli kvitt veps naturlig.

Ta vare på marsvin babyer.

En hest mistet opp.

Hold katter fra å urinere i døråpningen.

Feed hvalpe.

Få en hamsterbevegelse.

Bygg et smidighetskurs for hunder.

Hjelp en kylling som har falt ut av reden.

Transport en hund.