Home \ dyr
 

Utdanne katter.

 

Det kan være vanskelig å disiplinere din egen katt hvis du elsker det. Selv om du har opptrådt dårlig, kan du bare ikke bringe det til hjertet for å skrike på henne eller vise henne hva hun gjorde feil fordi hun er så søt og koselig. Det kan også skje at katten din driver deg helt sint, men hver utdanning forsøker å skitte. Kanskje du allerede har nådd et punkt hvor du spør deg selv: "Har jeg min katt, eller eier hun meg?" Med de riktige metodene kan du lære katten din bedre oppførsel.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Gjør deg klar til å utdanne katten  ,

    
   
 1.            1      Kjenn vanskelighetene. Det er ikke lett å heve katter. Det er vanligvis lettere å utdanne hunder fordi de ikke ønsker å bli forelsket i sin mester eller elskerinne. Men det er ikke umulig å heve katter. Du må bare vite hvordan de tenker og hvordan de håndterer folkene rundt dem. Å utdanne en katt krever mye tålmodighet, spesielt siden katter ikke er så lett å motivere.        
 2.  
 3.             2      Finn ut hva som gjør at katten din krysser. Finn ut hva du kan gjøre for å få katten din til å høre på deg. Nøkkelen til utdanning kalles incitament. Dette er vanligvis en svært velsmakende godbit, hvoretter katten din er helt gal. For en katt kan det være tunfiskskalaer, for andre smaken av kokt kylling. 
    
  • Uansett hva behandler du velger, bør du ha den klar til å belønne katten din i øyeblikket hun hører din kommando.
  •  
  • Slå aldri på en katt hvis hun ikke vil adlyde deg. Hun vil ta dette veldig mye til deg og til slutt vil du ikke lytte til deg lenger.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Elsk din katt. Det første trinnet i å utdanne katten din, er å være oppmerksom på deg. Det skjer ikke med mindre du bygger et kjærlig forhold til katten din. Du kan ikke stresse det nok. Det er viktig å bygge et harmonisk forhold til katten din helt fra starten. Så du sørger for at hun respekterer deg, ønsker å tilfredsstille deg og lytte til dine bestillinger. 
    
  • Hvis du nettopp har kjøpt en katt, gi den mye oppmerksomhet. Knuddle henne hele tiden hvis hun liker det. Hvis ikke, prøv å snakke med henne, kjære henne så ofte som mulig, og gi henne ofte godbit. Dette kan ta noen uker eller måneder, avhengig av hvor raskt katten din blir vant til deg og det nye miljøet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ta deg tid til en kattunge. Selv om det er viktig å utdanne katten din ved første tegn på dårlig oppførsel, bør du først håndtere dyret. Det er noen katterelaterte faktorer som påvirker hvordan kjæledyret ditt reagerer på foreldre. En katt er veldig impetuøs, nysgjerrig og uerfaren, så du bør forvente. En kattunge kan trenge mer tid for å skille mellom godt og dårlig, så vær tålmodig med den mens den fortsatt lærer. 
    På den annen side er det også gunstig å kjøpe en katt. Hvis du er din første eier, kan du utøve større innflytelse på deres oppførsel.    
         
 8.  
 9.             5      Kom sammen med eldre katter. Husk at hvis du bare vedtar eller vedtar en eldre katt, eller hvis du bare begynner å heve din langtidskatte, får eldre katter sin egen vei. Det kan være at den eldre katten er vant til andre former for disiplin, og du må gjøre mer arbeid for å lære deg godt og dårlig. 
    På den annen side kan eldre katter være mye roligere og mer forståelse og kan ikke engang føle seg trang til å misforstå.    
         
 10.  
 11.             6      Kattens siste erfaring må ikke glemmes. Før du hever katten din, bør du tenke på hva kattens liv var før du tok det. Hvis katten din er fra en oppdretter og er vant til å bli godt behandlet, tatt vare på og matet, vil det sannsynligvis ikke føre til noen problemer på grunn av tidligere traumer. Hvis katten din har blitt dårlig behandlet av de forrige eierne eller har vært i dyrehjem lenge, kan utdanningen ta litt lengre tid. 
    
  • Husk at adopterte eller misbrukte katter kan vise frykt og mistillit til deg og det nye miljøet, avhengig av tidligere erfaring.  
  •  
         
 12.  
 13.             7      Vær oppmerksom på kattens personlighet. Katter kan ha så mange forskjellige og kompliserte personligheter som sine eiere. Spør deg selv noen spørsmål for å bedre forstå kattens personlighet: Hvilken katt har du? Hvordan ville du beskrive dem: Som slått på, oppmerksom, lat eller elskelig? Den unike personligheten til katten din kan hjelpe deg med å svare riktig i visse situasjoner. 
    
  • Katter som er lett skremt eller litt skremt, må berøres med fløyelshansker. Før du tar noen pedagogiske tiltak, må du tjene din tillit.
  •  
  • En aggressiv katt skal analyseres av en kjæledyradferdsspesialist slik at du ikke får vondt i et pedagogisk forsøk.  
  •  
                   
 14.  
             

    2      Tren katten din  ,

    
   
 1.             1      Tilfredsstille kattens behov. En katt forårsaker ikke trøbbel når den har evnen til å følge sin naturlige oppførsel. Katter elsker å løpe, bite, klø og utforske med naturen. Så gi katten måter å forfølge sine naturlige behov. Så mange pedagogiske problemer kan løses av seg selv, siden katten er ganske enkelt mer fornøyd. Det er mange måter å tilfredsstille kjæledyrets kattbehov på: 
    
  • Sett opp et skrapepost for henne. Sett opp en eller flere skrapeposter i huset eller leiligheten din slik at katten din kan klare klørne. Dette forhindrer at det går på dine polstrede møbler, vegger eller andre gjenstander i huset.
  •  
  • Gi dine katteleker til å tygge og bite på. Med kuleballer, små baller og plysjmus kan katten forfølge sine naturlige instinkter uten å være et mål. Dette distraherer henne fra andre ting hun ikke kan tygge på.
  •  
  • Opprett en (spill) kake bare for katten din, hvor hun kan la av damp hele dagen. Katter elsker å hoppe rundt, klatre og utforske, så kjøp en katt lekeplass eller sett opp et hjørne av huset ditt på en kattevennlig måte slik at de kan løpe rundt uten å ødelegge sine eiendeler.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Belønn god oppførsel. Det er viktig å vise katten din hvis hun gjorde noe riktig. Slik lærer hun at hun ofte kan vise den gode oppførselen oftere. Gode ​​manerer inkluderer for eksempel riktig bruk av søppelboksen uten å spise og drikke rot, bruke skrapeposten i stedet for sofaen, eller leke med leketøyet ditt istedenfor dine eiendeler. Det er også viktig å belønne dem igjen og igjen. Belønn katten din så ofte som mulig så hun vet at hun er på rett spor. Små godbiter er gode for å belønne katten din. Men overdriv ikke det, ellers kan det gå opp i vekt. 
    
  • Du kan også belønne katten din med oppmerksomhet. Snakk med henne med en mild stemme, slå henne eller la henne klemme deg for å vise henne at du setter pris på hennes innsats.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Spill med katten din. Lær katten din riktig oppførsel og belønn henne samtidig ved å leke med henne. Når du to er til stede, ta en interaktiv katt leke som hun trenger å svare på. For eksempel elsker katter objekter som henger ned et sted, som en fjær eller skinnende gjenstander på en stolpe. Når det er mulig, ta deg tid til å leke med katten din. Hun forblir ikke bare aktiv, hun vil også føle seg elsket av deg. 
    
  • Ett alternativ for lat katt-eier er laserpekeren. Noen katter taper absolutt sinnet ved synet og du kan enkelt jage dem over hele rommet fra sofaen din. Men noen finner det veldig grusomt, fordi katten aldri kan "fange" den røde prikken, mens andre synes det handler om jakt.
  •  
         
 6.  
             

    3      Opplær din katt  ,

    
   
 1.             1      Snakk med henne i en bestemt tone. Det kan hende at kattens oppførsel krever foreldre. Det er ekstremt viktig å varsle en katt til både god og dårlig oppførsel. Det er viktig å holde seg konsistent slik at katten alltid forbinder hennes handlinger med dårlig oppførsel. Snakk med henne i en viss tone hvis hun gjør noe galt. Det er ikke nødvendig å rope eller skrike, da dette kan gjøre katten din for redd. I stedet, bare bli vant til en hard tone der katten innser at de har gjort noe galt. Når hun mishandler, vil hun gjenkjenne din sterntone. 
    
  • Det er enda mer effektivt hvis du adresserer katten din direkte, for eksempel: "Evil Safira!" I en særlig streng tone. Det er slik katten din innser at hun gjorde en feil.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Få katten din ut av rommet. Det er to måter å fjerne katten fra scenen. Du kan forsegle kattungen din. Hvis katten liker å rote opp din middag, kan du forvise henne til soverommet i løpet av denne tiden. Selv om hennes elendige meowing bryter hjertet bak døren, vil hun da bare lære å ikke begå sin feil igjen. 
    
  • Du kan også få henne ut av rommet ved å ta henne i nakken. Hvis katten er uhøflig mot deg og biter eller skraper, ta henne ved sengen og si "Nei." Hvis det ikke hjelper, plukke henne opp og ta henne til et annet rom og si "nei" igjen.
  •  
  • Det anbefales imidlertid ikke å ta tak i katten din i nakken. Du kan skade henne og ta en stygg skrape. Vær oppmerksom på at kattbiter raskt kan antennes farlig.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk vann for avskrekking. For å hindre katten i å gjøre noe, drykk det med vann i riktig øyeblikk for å forhindre upassende oppførsel. Disse inkluderer for eksempel spranget til møbler eller tyggeplanter. Du bør gjøre dette i hemmelighet, slik at katten din ikke merker at vannet kom fra deg. Prøv å spray henne mens hun ikke ser i din retning eller ryggen. Ellers kan det hende at katten assosierer deg med vann og blir forsiktig eller engstelig hvis sprutet av vann kom i et ugunstig øyeblikk. 
    
  • Noen tror ikke på aversjonsterapi hos katter, men avhengig av hvilken type katt det kan ha innvirkning på dem.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Spotfelt. Du kan sette opp små feller for katter, slik at de ikke blir vant til dårlig oppførsel. For eksempel, hvis katten liker å leke med toalettet, legg en tom plastflaske på rullen slik at neste gang den faller ned og katten din er redd. Hvis hun liker å hoppe på kjøkkenbordet, legg ut dobbeltsidig tape eller aluminiumsfolie for å få kjøkkenbordet å føle seg ubehagelig i potene. Kanskje fysisk kontakt med noe ubehagelig fører til bedre disiplin av katten din.  
    
  • Det finnes også såkalte Scat Mats, disse er matter som jager en mild elektrisk puls gjennom kattens poter når hun går på den.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Hold deg fast og konsekvent. Men du straffer katten din, det er viktig å være fast. Du kan ha den søteste katten i verden, men du må fremdeles vise henne at du misliker hennes dårlige oppførsel. Du må også holde deg konsekvent. Hver gang katten feiler, må du reagere umiddelbart slik at de lærer å knytte sin uakseptable oppførsel med straff. Hvis du fjerner straffen for senere, kan katten ikke lenger koble til og kunne være redd for deg.       
 10.  
             

Tips .

             
Dyr populær:
Bestem alderen på en kattunge.

Ta vare på en fysisk mishandlet katt.

Gjør Jack Russel Terrier glad.

Kjenne en hornet.

Avl Spitzmaulkärpflinge.

Få en hund til å drikke vann.

Lær hunden din nei.

Gi en hest.

Deworming en hest.

Undersøk en katt for lopper.

Hak egg i en inkubator.

For å klekke et mandarin egg.

Bading en kattunge.

Forhindre at en katt blir tett og lat.

Hold edderkopper som kjæledyr.

Gi en vaksine til en hund.

Gjenkjenne tegn på muskelavfall hos hunder.

Hold mus som kjæledyr.

Gi en skilpadde.

Tame a mane.

Løft en miniatyrschnauzer.