Home \ dyr
 

Ta av en hest.

 

Det er ukjent å gå av hest de første gangene, men det er ikke vanskelig å lære det grunnleggende for å få det riktig. Jo mer du trener, desto raskere og jevnere bevegelsene dine vil være, noe som gjør det til en vanlig ting for deg og din hest.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Gå av en vestlig sadel eller engelsk sadel  ,

    
   
 1.            1      Pass på at hesten er rolig og avslappet. Gå aldri av før hesten faktisk står stille. Hvis hesten er forferdelig eller uerfaren, roe den ned før du går ned. Pek på ham på nakken og snakk med ham med en mild stemme til det roer seg ned. Skift vekten din litt, beroligende hesten din, så det vil ikke skremme når du kommer i sadeln senere.        
 2.  
 3.             2      Hold tømmene og manene i venstre hånd. Sett begge tetningene i venstre hånd. Hold dem nede hele tiden mens du går ned, men sørg for at du lar dem løsne nok og ikke plutselig trekke på dem. Mens du holder tømmene, kommer du inn i hestens mane. Dette vil hjelpe deg å balansere når du går ned og vil ikke forårsake noen smerte for hesten. 
    
  • De fleste hester er vant til å synke til venstre og kan være redd hvis du prøver å synke til høyre.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta din høyre fot ut av stupet. Stå i stangene og hold om nødvendig sadelknappen med høyre hånd for å holde balansen din. Trykk tærne på din høyre fot ned for å fjerne foten fra høyre stigerør. Gå straks til neste trinn og gå ned i en enkelt kontinuerlig bevegelse. 
    
  • Hvis du har en engelsk sadel uten tykkelse, ta tak i sadlen på forsiden ved å gripe under sadelkammeret med fingrene.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Swing ditt høyre ben over hestens rygg. Løft med overkroppen over saddelen fremover på nakken og led høyrebenet opp og over hestens bakside på venstre side. Vær forsiktig så du ikke sparker hesten da hesten kan skremme og løpe. 
    
  • Når du svinger høyre fot over hestens rygg, kan du nå plassere høyre hånd på ryggen, hevet en del av salen for å holde balansen din.
  •  
  • Selv om du bruker den venstre foten i stupet for å holde balansen din, bør du unngå å skyve hesten inn i siden med hælen din, da det kan føre til at de løper.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Nedstigning (med en fot i stirrup). Det er to måter du kan gå av; begge er beskrevet i denne delen. For å gå ned med en fot i stupkroken, plasser du rett fot på bakken og legg venstre fot i stuprullen og en hånd på forsiden av stampen (eller engelsk sadel på salen) og den andre på baksiden av sadel. Litt slått på knærne når du står opp på gulvet for å fange din vekt. Pass på at hesten din er stabil, og bruk deretter din høyre hånd for å løfte den venstre foten ut av stupet. 
    
  • Du må være høy nok til å nå stirre med venstre fot fra bakken. Hvis dette ikke er tilfelle, må du gå ned på en hevet plattform eller bruke metoden beskrevet nedenfor, der "begge føtter" vil bli brukt til nedstigning.
  •  
  • Hvis du ser at hesten din løper av mens du går ned, kan du "slå av" bakken når du lander og svinger tilbake i salen for å unngå å falle. Men hvis du ikke har nok styrke eller erfaring, kan denne metoden være farlig.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Nedstigning (ved å ta begge føttene ut av stupene). Alternativt kan du komme ned ved å forsiktig ta den venstre foten ut av stirrupet og sakte skyve den ned på hestens side. Klatre uten å pause i en jevn, flytende bevegelse. Kom ned på knærne så snart du står opp på gulvet. 
    
  • Du kan bruke denne metoden uansett fra hvilken høyde du kommer ned. Det er heller ingen fare for at foten blir sittende fast i stupet hvis hesten går fremover.
  •  
  • Ikke fumle med foten eller rist den mens du tar den ut av stirrup, ellers kan hesten bli redd. I stedet lene seg over hestens hals eller skyv forsiktig opp med tålene med begge hender for å løfte deg ut av salen og løft deretter foten ut av stupet.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Styr hesten. Når du holder tømmene mens du går ned, er det lett å veilede hesten fra bakken. Før du tar hesten bort, skyver du stupene opp i stupebåndene, slik at de ikke treffer hesten sidelengs eller blir fanget på noe.                 
 14.  
             

    2      Gå av en kvinnesalse eller uten sadel  ,

    
   
 1.             1      Spør noen om å hjelpe deg hvis du kommer ned fra en kvinnesal. Hvis du sitter i en kvinners sal og har begge benene på samme side av hesten, be noen om å løfte deg ned. Hvis du hopper, kan klærne ta deg på sadel og det er også vanskelig å holde tømmene på plass.       
 2.  
 3.             2      Hopp av hestens rygg. For eksempel, hvis du kjører bareback, kan du svinge høyre benet over hestens nakke til venstre. Pass på å ikke kaste hesten i retning av hesten, ellers kan det skremme. Når du har begge beina på venstre side, kan du glide ned til siden av hesten. 
    
  • Ikke gjør dette hvis du kommer ned fra en sal, fordi du lett kan bli fanget på den.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bare skyv av ryggen din i stedet. En annen måte å komme seg ut av salen ligner på metoden du bruker på Western Saddle eller den engelske salen. Swing høyre ben over hestens rygg og deretter glide ned på venstre side. Siden du ikke har en sadel å holde fast på, må du gjøre det veldig fort, slik at du ikke mister balansen din.       
 6.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Dyr populær:
Les dyrebaner.

Eliminering av en bikube.

Avlør tørr hud hos hunder.

Drep lopper på hunder.

Dyreliv.

Hjelper et ku å kalve.

Å gjenkjenne en brun enke.

Pensle ut knuter fra hundeskinn.

Lær en hund for å få en øl.

Stopp en hund fra å bjeffe folk.

Lær kattens triks.

Begrav en katt.

Gi kveginjeksjoner.

Dyreliv.

Behandle follikulitt i en hund.

Forlate en ung hunds bite.

Behandle åndedrettsproblemer hos marsvin.

Bestem kjøttet til en fisk.

Bygg en maurgård.

Behandle fiskesykdommer.

Lær kattespråk.