Home \ dyr
 

Hjelp en døende hund.

 

Selv om det er en naturlig del av livet, er det aldri lett å si farvel til din elskede hundevenn. I løpet av denne fasen av livet, bør du gjøre det så komfortabelt som mulig for hunden din. Den komforten du gir i denne potensielt skremmende situasjonen, vil lette overgangen og også gi deg indre fred.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Komfort hunden din hjemme  ,

    
   
 1.            1      Vær tålmodig med hunden din. Eldre hunder begynner vanligvis å lide av ledd- og muskelproblemer og kan bli frustrert av ubehag og funksjonshemning. Hvis hunden din blir gretten eller irritabel i siste stadier av livet ditt, bør du prøve å vise ham så mye tålmodighet som mulig og gi alle hjemmets bekvemmeligheter.        
 2.  
 3.             2      Tilbyr et fredelig miljø. Kaos rundt huset ville bare plage deg begge, mens du prøver å tilbringe de siste få timene av hundens liv meningsfullt og medfølende. Gi hunden et stille miljø, borte fra støyende barn eller andre kjæledyr.  
    
  • Lett, diskret musikk eller naturlige lyder med fuglesang eller sprut av vann kan også ha en beroligende effekt.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Snakk i en beroligende tone. Pass på at hunden din ikke er alene og snakk i en rolig, mild tone. Fortell ham "god gutt" og andre uttrykk som du bruker for positiv forsterkning for å fortelle ham at alt er greit. Gi ham mange milde pats. 
    
  • Hvis du vil være sikker på at du er med ham i hans siste øyeblikk, kan du velge å sove i en sovepose ved siden av sengen på de siste nettene.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gi et komfortabelt soverom. Legg hundens favoritthundeseng, hvis han har en. Ellers kan du få ham noen ekstra tepper slik at han kan ligge seg komfortabelt. Når enden er nær, kan hunden din også ha problemer med å regulere kroppstemperaturen. Så hold noen tepper klar til å dekke ham i tilfelle han blir kald.  
    
  • Eldre hunder er også utsatt for sår i magesår, så du bør gi ekstra pute til en eldre hund.  
  •  
  • I praksis kan han til slutt få problemer med inkontinens, så du bør velge et sted som du lett kan rydde opp senere og gi hunden en hundeseng som du kan vaske senere. Skulle et uhell skje med hunden din, bør du børste den tålmodig uten å skille ham; han kan ikke hjelpe det.  
  •  
  • Hvis hunden din blir kald, kan du også sette opp en radiantvarmer i området for å gjøre det mer komfortabelt.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Hold ferskvann tilgjengelig. Selv i sine siste timer er det viktig for hundens velvære at den forblir tilstrekkelig hydrert. Legg en bolle med vann ved siden av hundesengen, så han trenger ikke å stå opp for å drikke. Hvis han selv har problemer med å få opp med å drikke, bør du bruke en ren pipette for å gi ham vann.        
 10.  
 11.             6      Gi ham sin favorittrett. Hvis hunden din alltid har hatt en favorittfat, bør du forberede noe på det hvis han er sulten. Imidlertid mister hunder ofte sin appetitt når livene deres kommer til en slutt. Tving derfor ikke ham til å spise når han ikke er sulten.  
    
  • Ved slutten av livet kunne fast mat kvele hundens mage ettersom visse fordøyelsessystemer begynner å stenge seg. Hvis hunden din fortsatt viser seg villig til å spise, men får solide matproblemer med fordøyelsen, kan du prøve å blande litt baby mat med vann eller prøve et flytende diett, for eksempel Liquivite®.  
  •  
         
 12.  
 13.             7      Snakk med veterinæren din om smertebehandling. Hvis hunden din fortsatt har nok tid og du er bekymret for smerten i de siste stadiene, bør du søke råd fra din veterinær om smertelindring de siste dagene.  
    
  • Tegn på smerte i hunden din inkluderer tungpustethet, gisp og uvillighet til å bevege seg.  
  •  
         
 14.  
 15.             8      Gi hunden en siste klem. Kram hunden din en gang og si farvel hvis han går bort. Dette er et veldig smertefullt øyeblikk; Husk at det er helt greit å gråte. Men husk også de vakre tider du hadde med kjæledyret ditt, at det kunne dø i et hyggelig, kjærlig miljø og at du har gjort alt i din makt. 
    Vet at noen hunder etter døden ser ut til å "puste" eller "flytte". Når nervesystemet slår av, noen ganger musklene i kroppen eller lungekramper, som ser ut som et tegn på livet.    
  • Det er også vanlig for hunder å dø med øynene åpne. Hvis du vil, kan du lukke den mens du sier farvel en siste gang eller dra et teppe over hodet ditt.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Ta vare på deg selv. Etter at kjæledyret ditt dør, bør du være oppmerksom på at du har gjort det du kan, og tar vare på deg selv. Søk komfort fra dine kjære mennesker som forstår ditt tap. Du kan også lyse lys eller si litt bønn hvis det føles riktig og hjelper deg. 
    
  • Peta-organisasjonen tilbyr også hjelp med sorg for kjæledyret ditt på nettsiden, samt noen bokanbefalinger.  
  •  
         
 18.  
 19.             10      Begrav dødelige gjenstander av kjæledyret ditt. Selv om det er ubehagelig, må du ta vare på kjæledyrets dødelige rester etter at den dør. Mange velger å få sitt kjæledyr kremert eller begravet på et dyrkyrkogård eller på et sted nærmere deres hjem. Det er mange tjenester tilgjengelig for å gjøre begravelsesprosessen enklere. Søk på nettet eller spør din veterinær om tjenester i ditt område som kan hjelpe deg med å velge det du ønsker.                 
 20.  
             

    2      Ha kjæledyret ditt euthanised av veterinæren  ,

    
   
 1.             1      Få råd fra en ekspert på eutanasi. Peta-organisasjonen bistår med å miste et kjæledyr på sin hjemmeside. På det er også informasjon om eutanasi hos kjæledyr.  
    
  • Du finner nettsiden her, samt et faktablad om å sette kjæledyr i dvale.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ordne avtalen. Selv om det gjør vondt og alltid føles for tidlig, må du ta en avtale med veterinæren om å la hunden sove, hvis du vet at han er i slutten av livet. Din veterinær vil mest sannsynlig foreslå dette alternativet hvis hundens tilstand har synlig forverret og veterinæren mener hunden har smerte.       
 4.  
 5.             3      Ta med noen av hundens favorittartikler. Til slutt skal du omgjøre ham med noen av hans favoritt ting. Favoritttemaet eller et tyggetøy er typiske ting som du kan ta med deg for å konsolere ham når han går bort.  
    
  • Favorittteppet eller en hundeseng er også mye mer behagelig for hunden din enn undersøkelsestabellen, spesielt hvis det allerede føles ubehag uansett.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Skriv avisene med veterinæren din. Når du registrerer deg for en avtale, må du også fylle ut noen skjemaer, inkludert en samtykkeerklæring som bekrefter at du vet hva som skal skje. Selv om fyllingen av skjemaer er den siste. Det du vil okkupere med er en nødvendig del av prosessen.       
 8.  
 9.             5      Spør før for beroligende. Hvis hunden din opplever smerte eller ubehag på grunn av sykdom, bør du be veterinæren om å gi ham smertestillende. Dette vil gjøre det mer behagelig for hunden din og senere gi deg et godt samvittighet fordi du vet at hunden din døde smertefritt.        
 10.  
 11.             6      Gi hunden din kjærlige, milde pats. Når du har blitt ført inn i hytta og legger hunden din med alle elementene på teppene sine, bør du fokusere all energi på å tilbringe hyggelige siste øyeblikk med hunden din. Veterinæren må forberede de nødvendige elementene; Bruk tiden til å gi en mild ros til hunden din. Fortell ham at du elsker ham og slår ham i hans favorittsteder.       
 12.  
 13.             7      Kram hunden din. Din veterinær vil sørge for at du er klar og injiser løsningen for å la hunden sove. Mange velger å klemme hunden deres på disse øyeblikkene, da sprøyten fungerer ganske fort. Mellom seks og tolv sekunder etter at løsningen er administrert, vil hunden puste seg dypt, og så falle han til en dyp søvn før han tar sin siste pusten.  
    
  • Noen kjæledyrseiere foretrekker ikke å være i rommet under injeksjon og død. Veterinærer er vant til folk som sørger på sin egen måte og har å takle tapet. Til slutt må du bestemme hva som passer for deg.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Gi deg litt tid. Ikke skam deg for å gråte foran veterinæren eller andre veterinærpersoner. De forstår alle hva du går gjennom. Etter at hunden din dør, vil veterinæren gi deg muligheten til å tilbringe litt ekstra tid alene med hunden din. Noen hundeiere benytter anledningen til å si noen siste ord til hunden deres, mens andre gir opp dette alternativet.       
 16.  
 17.             9      Diskuter hvilke dødelige gjenopprettingsalternativer som er kvalifiserte. Etter å ha gitt deg den tiden du trenger, vil veterinæren diskutere med deg hva du skal gjøre med hundens dødelige rester. Dette kan inkludere en overføring til deg for begravelse eller kremering, som veterinæren kan organisere. Du kan velge ved kremering om du vil ta resterne med deg eller ikke.  
    
  • I noen land er veterinæren forbudt ved lov fra å gi deg kroppen til kjæledyret ditt til begravelse.
  •  
         
 18.  
            Les mer... (21)      
Dyr populær:
Overlev møtet med en krokodille eller alligator.

Børste en cocker spaniel.

Forstå hva hunden din ønsker.

Hjelper hunden din å avtale en annen hunds død.

Kjenne en russisk blå.

Holder en amerikansk tre frosk.

Ta vare på en syke dekorativ fugl hjemme.

Abandon en ung kattunge biter.

Bading en hest.

Ha en sunn kampfisk.

Bading en hund.

Guramis rase.

Behandle en kattekrabbe.

Behandle urinveisinfeksjonen hos en katt.

Bruk en elektrisk krage for hundetrening på riktig måte.

Spill med din budgie.

Avtale med en aggressiv katt.

Behandle hundens riper og hudproblemer.

Express blæren til en lammet hund.

Bli en johannesbrødspest Herre.

Behandle kennelhoste.