Home \ dyr
 

Gi catnip til katten din.

 

Catnip er en minty urte som inneholder den kjemiske nepetalakton, som kan forårsake høyt hos katter. Kjøp høykvalitets catnip som en plante, flak, pellets, spray eller i tørket form eller dyrk din egen. Kjøp påfyllbare leker for å legge til fersk kattemynk, eller lage enkle leker som katten din kan nyte. Se oppførselen til katten din og se hvor mye katten du gir henne. Om nødvendig kan du bruke kattemynte i trening.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Kjøp og lagre Catnip  ,

    
   
 1.            1      Kjøp catnip organisk. Hvis du kjøper catnip, bør du velge merkenavn for å dyrke dem organisk. Biologisk katnip er ikke bare fri for plantevernmidler og kjemikalier, det er vanligvis friskere og mer effektivt enn dårligere kattemynte. Økologisk kattemynte er fersk, tørket, som flak, pellets, olje og spray.       
 2.  
 3.             2      Kjøp løs kattemynte. Catnip er mer eller mindre potent i forskjellige former, avhengig av mengden av nepetalakton tilstede. Hvis du kjøper løs kattemynk, så se etter varianter som har færre stammer enn blader og blader. Sistnevnte inneholder større mengder av det kjemiske stoffet og har en sterkere effekt.  
    
  • Tørket kattemynte er ufarlig når du tygger eller tar av katten, og kan settes i leker eller distribueres bare i små mengder i kattens lekeområde (omtrent en spiseskje eller 15 gram).
  •  
  • Hvis du kjøper løs kattemynte, må du lagre den i en lukket beholder. Legg beholderen i et stort skap slik at kattene ikke kommer.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kjøp en Catnip Spray. For en lavere konsentrasjon av kattemynkelse bør du kjøpe en spray som inneholder mindre nepetalakton (et kjemisk attraktivt middel til katter). Du kan bruke catnip spray for å lokke kattene dine til bestemte leker eller møbler for å holde dem fra andre (for eksempel kan du spraye sengen slik at de ikke går på sofaen). Se etter spray som inneholder bare naturlige ingredienser og ingen kjemikalier eller konserveringsmidler.        
 6.  
 7.             4      Tegn fersk kattemynte. Kjøp en kattemyntefabrikk, slik at du alltid har frisk tilførsel av urt eller trekk den innvendig. Hvis du har en hage, trekk plantene utenfor. Pass på at du får nok sol og fuktighet. Klipp av bladene du trenger å knuse, leke, gni eller spise katten din.  
    
  • Frisk kattemynk kan tørkes og lagres til senere bruk.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Fryse kattemynte. For å bevare kattemagas effektivitet, bør du holde den i kjøleskapet. Frysing tørker ikke urens essensielle oljer, noe som vil redusere effektiviteten. Sett kattematten i en frysepose eller plastbeholder og lukk den godt før du fryser. Ta kattematten ut av kjøleskapet etter behov og tine det.                  
 10.  
             

    2      Gi kattleker med kattemynte  ,

    
   
 1.             1      Kjøp påfyllbare leker. I stedet for å kjøpe leker som allerede inneholder kattemynte eller som lukter som det, bør du kjøpe leker som kan fylles på på dyrebutikken eller på internett. Already fylte leker kan inneholde lavere klasse kattemynter, som raskt mister sin effektivitet. Du kan påfylle leker med høy kvalitet, økologisk kattemynte og erstatte dem igjen og igjen, slik at urten alltid er effektiv nok til å påvirke katten din.        
 2.  
 3.             2      Gjør et enkelt leketøy fra en sokk. Gjør et simpelt catnip-leketøy fra en ren, enkelt sokk. Sett to klemmer av kattemynte i sokken og bind den opp. Bytt catnip om en gang i uken for å holde den effektiv.  
    
  • Alternativt kan du sy den åpne siden med nål og tråd.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gjør en enkel kule av papir. Katter liker ofte å leke med dagligdagse husholdningsartikler. Så bruk enkle gjenstander når du gir katten din kattespiss leketøy. Sett en klype kattemynte (fersk, tørket, pellet eller flake) i en liten papirkasse. Kross dem til en solid ball for katten din til å leke med.  
    
  • Trykk på plastposen i en så tett ball at katten din ikke kan åpne den.
  •  
         
 6.  
             

    3      Se oppførselen til katten din  ,

    
   
 1.             1      Følg oppførselen til katten din. Katten din bør reagere veldig fort etter at du lukter kattematten (noen ganger er det en eller to puste på kattematten for å gjøre kjæledyret ditt "høyt"). Du må huske på at følsomheten for kattemynte er arvet, og om hver sekund katten svarer ikke. Hvis katten din reagerer, vil du kunne observere følgende med henne: 
    
  • Sniffing
  •  
  • Purring
  •  
  • Licking and Nibbling on Catnip
  •  
  • Gni haken og kinnene
  •  
  • Gni kroppen sin på gjenstander (som teppet)
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ration catnip for katten din. Hvis du tilbyr katnip for ofte, kan effekten være ganske slank. Bare gi kjæledyret ditt en gang i uken så hun kan fortsette å oppleve "høy", som vanligvis varer i fem til femten minutter. Det kan ta opptil to timer før kattens oppførsel går tilbake til normal. I løpet av denne tiden er hun ikke utsatt for effekten av kattemynte.  
    
  • I noen tilfeller spiller ikke rasjonering. Ca. 30% av alle katter svarer ikke på kattemynte, og i kattunger virker de vanligvis ikke før de er 12 uker gamle.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk catnip for trening. Hvis katten din har en ekkel vane med å klø på møbler og andre viktige husholdningsartikler, kan du bli kvitt den ved hjelp av kattemynte. Kjøp catnip spray (i dyrebutikk eller Internett) og dryss det med et kattentre. Hvis katten din føler seg villig til å klø, vil hun tilegne seg kattens fristende overflate, ikke sofaen eller kjøkkenbordet.        
 6.  
           Les mer... (9)      
Dyr populær:
Bading en kylling.

Hold katten din fra å spise planter.

Katter kjører unna.

Drep fruktfluer.

Vær en god hund eier.

Omsorg for en syk hund.

For å vaksinere kyllinger.

Forhindre at hunden blir lei.

Duer kjører unna.

Lure flaggermus i hagen hans.

Bygg en aviary.

Gjør marsvinet lykkelig uten en spesiell.

Behandle øremider.

Gi en skilpadde.

Marsvin avler.

Tamme villkatter eller kattunger.

Holder et esel.

Sett et akvarium riktig.

Reviving en gullfisk.

Så kaninen kommer til deg når du åpner buret.

Rengjør buret på girbilen din.