Home \ dyr
 

Saddling og bridling en hest.

 

Sadelmakeren er utstyret du trenger for å utstyre en hest for ridning, med mindre du kjører på din rygg. For engelsk ridning består det vanligvis av en salongduk, sadel, trille, omkrets og muligens en martingale og gaupe. Lær å sitte hesten din perfekt hvis du er nybegynner eller nybegynner.

                

Fremgangsmåte .

    
   
 1.   1      Bind hesten din med kryss strikketøy. Slip det til en hestebånd, om nødvendig. Bruk alltid raske knott "quick-to-release" og panikk kroker når du knytter den opp. Det er alltid bedre å løpe etter hesten din enn å risikere å skade deg selv om det sitter fast i tauet.        
 2.  
 3.   2      Pensel hesten din. Dette kan være helt rent, eller du kan bare pusse det der sadlen hviler og riper på hover. Hvis du piller, sjekk hesten for støt, blærer, puffiness og varme steder som kan bety at hesten din er syk.     
 4.  
 5.   3      Legg sadelduken eller pute eller klut (det spiller ingen rolle hva du kaller det) litt høyere enn normalt på hestens visdommer. Trykk det helt tilbake slik at hestens pels ligger i retningen til salen og taket under.     
 6.  
 7.   4      Legg sadelen forsiktig på hestens rygg. Det burde ligge midt i sadeltøyet. Pass på at han ikke forstyrrer hesteskulderen igjen. Hvis det er riktig, er det vanligvis en tynn strimmel på sadelpuden som sadlen hviler direkte på, og som ser ut fra under frontpinnen. Sørg for å løfte toppen av sadelteppet (pute) og flytte det til stedet der frontpinnen er. Det er lettere å løfte salen og sadelduken sammen og forsiktig skyve dem på plass noen få inches over tålerne.     
 8.  
 9.   5      Fest omkretsen. Noen hester blåser seg opp og husk at hesten din er kjent for det. Trekk langsomt omkretsen på begge sider mens hesten utmerker, ikke å blåse opp. Før du stiger opp, stram stroppen igjen. Det er ideelt hvis du har strammet stroppen til ¾. Hvis du bruker en brystbelte eller en halerem, er det nå på tide å installere dem. Flytt hesten din minst tre trinn fremover eller bakover. Stram stroppen igjen, men gjør det gradvis.     
 10.  
 11.   6      Fest leggingene. Hvis du kjører engelsk, trenger du gutter eller bandasjer.     
 12.  
 13.   7      Løsne kryssetallene. Legg tømmene over hestens hode. Dette er gjort slik at hesten ikke blir viklet inn i hele båndet, og du har alltid kontroll over hesten.     
 14.  
 15.   8      Legg biten i hestens munn. Hold protesen med en finger på hver side og skyv den forsiktig mot hestens munn. En annen måte er å skyve tommelen inn i hestens kjeve der den ikke har tenner.     
 16.  
 17.   9      Dra hodestykket fra brystet over hestens ører. (noen vil først trekke den over øre og deretter bare børste den over det nærmere øre i stedet for den andre veien).     
 18.  
 19.   10      Spenn halsbåndet. Du bør kunne få fire fingre mellom halsen og halsen.     
 20.  
 21.   11      Spenn chinstrap. Du bør kunne sette en eller to fingre under.     
 22.  
 23.   12      Hvis du har et lys, strammer du det på. Du skal feste den slik at den er stram, men gjør ikke hesten skadet.               
 24.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Dyr populær:
Melking geiter for hånd.

Få katten din til å sove med deg.

Lei en hest.

Forhindre hundebitt.

Identifiser en brun ryggsøvel.

Tilfør en Husky.

Rengjør katt urin.

Hjelper et ku å kalve.

Lær en hund til å holde.

Identifiser en svart enke.

Les dyrebaner.

Sykepleie nyfødte valper.

Lær en katt en høy fem.

Bestem kroppstemperaturen til en hund uten et termometer.

Matlaging for katter.

Ta en vill katt inn.

Vind en kanins tillit.

Drep svarte enker.

Bland saltvann til et akvarium.

Fjern katt urin fra tregulv.

Platy avl og pleie.