Home \ dyr
 

Forhindre uønsket oppførsel av en hund.

 

Har hunden din tøflet ditt favoritt tøfler? Har han bitt postmannen for mange ganger? Har han nektet å spille poker med deg, uansett hvor mange ganger du legger ham i en komfortabel stol, legger på en smoking jakke og legger et fullt hus i potene sine? Hvert av disse scenariene - fra det forutsigbare til det urealistiske - kunne kalles "uønsket". Til slutt må du lære hunden din "riktig" oppførsel - men du definerer den. For å oppnå et av disse målene må du forstå hvordan hunden din tar avgjørelser, hvorfor han faller for dem, og deretter lærer han å oppføre seg riktig.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Finn årsakene til atferdsproblemer  ,

    
   
 1.            1      Bestem årsaken til hundens oppførsel. Husk at hunden din faller ut av egeninteresse. Hva får hunden sin for sin oppførsel? Er det din oppmerksomhet, bra eller dårlig? Vil det være et morsomt spill for hunden din? Å vite hvorfor hunden din oppfører seg på denne måten vil hjelpe deg å forstå hvordan du kan forbedre din oppførsel.  
    
  • Tenk mye om hundens atferdsproblemer. Hunden din sannsynligvis oppfører seg på denne måten av flere grunner. Du bør tenke på mange faktorer, inkludert kostholdet ditt og tiden han trener, eller er låst opp i en kennel, en hundesekk eller et rom.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Se på din egen oppførsel. Hopper du på hunden bakfra, roper høyt på ham eller skyver ham for å stoppe ham? Kanskje det er akkurat hva hunden din ønsker fra deg. Selv sint oppmerksomhet er oppmerksomhet - hunden din vil bli lagt merke til av deg. Hvis du bare legger merke til ham eller ta hensyn til ham, hvis han oppfører seg dårlig, så trener du ham til å gjøre dette.        
 4.  
 5.             3      Se på hundens miljø. Er det noe nesten uimotståelig rundt hunden din? Det kan kreve noen detektivarbeid eller være helt klart! Hvis hunden din tygger på tøfler, legg dem bort. Hvis hunden din gli på folk som går forbi huset ditt, slår du av sikte. Pass på at hunden din er vellykket. Hvis hunden oppfører deg riktig, kan du belønne ham. Hvis det ikke er noen utløsere, vil hunden oppføre deg bedre.        
 6.  
 7.             4      Tenk på kostholdet hans. Startet den dårlige oppførselen med en endring i kostholdet? Som barn med allergi mot bestemte matvarer eller tilsetningsstoffer, kan hunder også reagere på visse ingredienser eller konserveringsmidler i kostholdet, som manifesterer seg som hyperaktivitet og dårlig oppførsel. Hvis du tror dette er tilfellet, avgifte ham og gi ham enten sin opprinnelige mat eller lett mat (kylling og ris) i noen uker for å se om hans oppførsel forbedrer seg.                  
 8.  
             

    2      Endre problemet atferd  ,

    
   
 1.             1      Ikke fysisk straffe hunden din. Hvis du har straffet hunden din mer enn tre ganger for samme oppførsel, er straffen din ikke hensiktsmessig. Husk - definisjonen av galskap er å gjøre det samme igjen og igjen og forvente et annet utfall! Hvis du straffer hunden din, ødelegger det forholdet ditt og gjør det enda verre. En straff trenger ikke alltid å være fysisk. Finn alternativer som ikke vil skade hunden din og ikke skremme ham. Ikke slå og skad din hund på noen måte. Dette gir bare aggressive, skremte hunder, ikke elskelige hunder som du vil klemme. 
    
  • Kjør aldri hunden din. Bare si "nei!" Din hund forbinder sin oppførsel med det du gjorde for å stoppe ham.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fjern elementer som påvirker en hund. Hvis det er visse gjenstander, leker og planter i ditt hjem eller hage som synes å "snurre" hunden din, fjern dem. Gi hunden et leketøy som han liker og som han spiller for en time. Få en rawhide bein, et ekte ben eller et trygt tygge leketøy. Hvis du på en eller annen måte kan fylle den med godbit, vil hunden din tilbringe mer tid på å prøve å få godbitene.        
 4.  
 5.             3      Tenk på trening din hund med klikk underholdende. Med klikkertrening kan du umiddelbart rose din hund ved hjelp av en klikker. Du kan klikke raskere enn du kan gi en godbit eller kjærtegne hundens hode. Derfor, klikker trening øker god oppførsel raskt nok til en hunds læringshastighet. Dette skaper en positiv sammenheng mellom klikkelyden og belønningene. Til slutt vil hunden din se på klikklyden selv som nok belønning for god oppførsel. Du kan bruke clicker trening for hver kommando for hunden din.  
    
  • Klikk med klikkeren og gi din hund en godbit med en gang. Så skaper han en positiv kobling til klikkelyden. Senere vil støyen "markere" en oppførsel som korrekt, slik at hunden vet at han har gjort noe riktig.  
  •  
  • Når hunden viser ønsket oppførsel, klikk og gi ham en godbit. Hvis han konsekvent utfører oppførelsen, kan du tilordne en oppgave til oppførselen. Kombiner kommandoen og oppførselen ved hjelp av klikkeren.
  •  
  • Før du lærer hunden din, for eksempel "setet" -kommandoen, bør du lage klikkelyden og gi hunden din en godbit når du ser at han sitter. Når han setter seg ned for å få godbit, kan du si ordet "sete" for at han skal ta stillingen. Gjør klikk lyden og belønne ham. Han vil til slutt lære at han vil bli belønnet med klikkeren hvis han setter seg ned etter "setet" -kommandoen.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Belønn god oppførsel. Hvis hunden din viser en atferd du vil sitte ned i stedet for å bjeffe, belønner du ham. Han vil da heller vise ønsket oppførsel og vise uønsket atferd mindre. Ved å fjerne incentiver for dårlig oppførsel og introdusere incitamenter for god oppførsel, vil hunden din snart lære seg å oppføre seg som ønsket.        
 8.  
 9.             5      Bruk din oppførsel. Stopp med å skrike, trakassere eller reagere på en måte som signalerer hunden din at du er opprørt, lekfull eller for fokusert på ham. Du kan være opprørt, kanskje til og med sint, men hunden din tror kanskje du er leken eller "bli med". Motstå fristelse. Ignorer og stillhet er bedre enn å skrike - rydde opp senere hvis du har sendt hunden din et annet sted.       
 10.  
 11.             6      Bygg tillit. Når hunden din løper vekk fra deg og gjemmer, har du mye å gjøre for å få forholdet ditt tilbake i orden. Din hunds tillit til deg har blitt skadet, og det tar mye konsistens og trening med positiv forsterkning fra din side, slik at det skadede forholdet kan forvandles til noe fantastisk.        
 12.  
 13.             7      Vær tålmodig. Hunder lærer sakte. Hunden din kan ikke tenke som deg. Han kan ikke lære av en situasjon og utlede den fra andre situasjoner. Det tar tid og oppmerksomhet å fundamentalt endre hundens oppførsel. Hvis du har antatt hunden din som en eldre hund, hvis vaner virker fast, så slapp av. Du kan endre vaner. Husk at hunder lærer veldig kontekstuelt, og det kan være til vår fordel. Hunden har nå en ny familie og et nytt hjem, og hvis du setter grenser og forventninger på samme måte når hunden kommer til sitt nye hjem, vil han lære. Hvis du arbeider med en veldig fast oppførsel, som en grense-kollie som beskytter nabolaget barna i stedet for sauer, så kan du ikke få det ut av det så lett. Det er lettere å håndtere situasjonen enn å utøve oppførselen.  
    
  • Hvor rask dårlig oppførsel forsvinner avhenger av hvor sterk den er. Hvis problemet er en dyptgående vane, kan det være vanskelig å knytte sammenhengen mellom atferd og belønning. Faktisk kan det bli verre på kort eller mellomlang sikt som hunden din prøver å få sin belønning.  
  •  
         
 14.  
             

    3      Forstå hundens psyke  ,

    
   
 1.             1      Du bør forstå at hunden din lærer ved prøving og feiling. Din hund oppfører seg på en bestemt måte fordi han forventer en belønning - enten det er mat, et spill eller en oppmerksomhet. Hvis hunden din oppfører seg dårlig, så vurder hva han får som en belønning og sørg for at han ikke får den belønningen. Dessverre for en hund er oppmerksomhet en vanedannende belønning - noe som betyr at du belønner den dårlige oppførselen når du angriper eller skjeller hunden din. Hver oppførsel kan ha tre mulige konsekvenser: en hyggelig, en nøytral og en ubehagelig.  
    
  • Hva er viktig er hundens svar på den konsekvensen. Hver konsekvens gir en annen reaksjon.
  •  
  • Den hyggelige konsekvensen betyr at oppførselen sannsynligvis vil bli gjentatt.
  •  
  • En nøytral konsekvens betyr at hunden kan gjenta oppførselen, kanskje ikke.
  •  
  • En ubehagelig konsekvens betyr at hunden sannsynligvis ikke vil gjenta oppførselen.
  •  
  • Når du skjønner at skrik og ranting er en belønning, kaster det et nytt lys på dine reaksjoner i dårlig oppførsel - du gjør atferden verre og ikke bedre  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Du må være oppmerksom på at hunden din gjør direkte linker. Hunder er i live akkurat nå. Hvis hunden din tygger på din favorittsko, og han blir ikke straffet straks, vil han ikke lære noe. Senere, når moren kommer hjem, ser den ødelagte skoen og slår hunden, vil han knytte oppførselen til eieren som kom hjem og slo ham uten grunn. Som et resultat blir han mistenkelig for sin eier. Hunden lærer ikke, noe som er dårlig å tygge på sko.  
    
  • Straffen er ofte ikke klar for hunder. Hvis du fanger hunden din på en sko, og du skjuler ham umiddelbart, kan han knytte straffen til eieren, ikke med det livløse objektet han ødela.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Husk hundens daglige rutine. Husk at hunden din er en vane. Bestem om hunden din kjeder seg eller er redd. Kjedsomhet og et overskudd av energi kan føre til at en normalt god hund gjør vondt. Pass på at han har nok mosjon og kan redusere sin fysiske energi gjennom jakt og løp. Så er han fornøyd når han kommer hjem og sannsynligvis ikke vil gjøre noe.  
    
  • Hvis hunden din ødelegger noe når du ikke er der, så kan han være redd eller kjedelig når du ikke er der. Gi ham et leketøy som krever oppmerksomhet i 20 til 30 minutter - som en kong fylt med mat. Når det er varmt, kan du fylle Kongen og sette den i fryseren over natten. Deretter har hunden en kjølingbit som holder ham opptatt når du er borte. Hvis han ikke legger merke til at du er borte i den første halvtimmen, er det sjansen for at han tar en lur etterpå.  
  •  
         
 6.  
           Les mer... (15)      
Dyr populær:
Vedlikehold en larve til den blir en sommerfugl eller sommerfugl.

Løft en foreldret kalv.

Registrere en musespindel.

Lag en storfe gård.

Gjør marsvinet lykkelig uten en spesiell.

Dorm kid cat.

Kastrertyr og oksekalver.

Få en hund til å sove i sengen din.

Bli kvitt kaniner.

Sett opp et sunt gullfisk akvarium.

Lag clicker trening med en katt.

Gi en sprøyte til en hest.

Smak din parkett (eller annen fugl).

Børste katter.

Få en valp som er hjemme i en leilighet.

Papegøyer lærer mindre støy.

Hold katter fra å gå inn i gården din.

Bli kvitt slanger.

Ta vare på en parkett.

Løft en kalv for hånd.

Test din hunds intelligens.