Home \ dyr
 

Bygg en ekornfelle.

 

Hvis du bor i et område der det er mange trær, er det lett å se et par ekorn på loftet. Når ekornene er i huset ditt, kan det være veldig vanskelig å avvise dem. Den viktigste grunnen til at de søker ly i hus er at de føder sine unge. Den enkleste og mest humane måten å kvitte seg med ekorn på er å bygge en dørfanger. Du kan bygge disse fra materialer du sannsynligvis har hjemme. Når du har installert en dørfangst, kan du bygge en felle. Men sørg for at dette er lovlig tillatt på ditt bosted.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Monter en dørfanger  ,

    
   
 1.            1      Undersøk huset ditt for mulige inngangspunkter. Se rundt på loftet eller på rommet der du hørte en ekorn klør og legg merke til hvor det var tilgang til huset ditt. Hvis du finner flere hull, forsegl dem helt ned til maks. Nå har ekornet bare ett hull som det kan komme inn i hjemmet ditt eller forlate det. Bygg fellen på dette inngangspunktet. 
    
  • Blokker inngangspunkene ved å bruke en stift for å sikre en grill over hullene.
  •  
  • Vi anbefaler morgenen fordi ekornene sannsynligvis er ute etter mat.
  •  
  • Hvis du kan vente til midsommeren gjør huset ditt ekorn, kan du ikke trenger å bygge en felle. Attik er for varmt for ekorn på denne tiden av året. Derfor kan du bare forsegle alle hullene mens ekornene er ute.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sjekk om babyekorn er i rommet. Før du fanger og slipper ekorn, er det viktig å finne ut om det er noen unge. Ekornmødrene søker ofte lyst på loftet før fødselen, og det kan være lett for et hekker å være i vegger eller takter. En ekorneshytte inneholder vanligvis 3-5 pups. Hvis du fanger den voksne ekornet før du tar vare på de unge, vil de dø. Ikke bare er dette mer humant, de døde dyrene forårsaker ikke stink i hjemmet ditt. 
    
  • Hvis du har latt gutter overalt, og ikke funnet noe, skann forsiktig veggene. Hvis du finner et sted som er mye varmere enn resten av veggen, fant du sannsynligvis reiret. Du må nå slå et hull i veggen for å fjerne guttene. Du kan forsegle veggen senere. Dette tar litt innsats, men er bedre enn å la dyrene dø i veggen.
  •  
  • Hvis du finner en gutt, sørg for at du er gammel nok til å forlate reiret og overleve alene. Hvis du er for ung til å gå, vent noen uker før du tar moren. Ellers vil guttene sulte til døden i deres rede.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Monter dørfangeren ved hovedinngangen. Begynn med å plassere et rutenett i hullet til hovedinngangen. Lag et hull i bunnen som bare er stort nok til at ekornet går gjennom. Bøy bunnen av grillen utover for å danne en tunnel. Bøy tennene på rutenettet litt innover. Ekornet kan nå tvinge seg ut, men ikke komme tilbake.  
    
  • Hvis ekornet fortsatt er i stand til å komme inn, må du kanskje gjøre hullet mindre. Du bør også sjekke om du har lukket alle andre inngangspunkter.
  •  
  • Hvis du har funnet en gutt, bør du vente på å installere dørfangeren til du er høy nok til å komme deg utenfor. Ellers har du en rede med en gutt mens moren er fanget utenfor.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hvis du vil fange ekornet, setter du et bur bak dørfangeren. Fangekorn er forbudt på mange steder og er kun tillatt dersom du dreper ekornet like etter fangst. Hvis du vil sette en felle, plasser du et ledningshus bak døruttaket. Når ekornet forlater huset, lander det direkte i buret og kan bryte ut. 
    
  • For å lokke ekorn i buret, kan du fange lokker som jordnøtsmør eller appelsiner i fellen.
  •  
  • Wire bure er vanlige husholdningsartikler, men de gir ikke seg godt som en ekornfelle. Det er bedre å kjøpe en 2-veis ekornfelle. Disse er spesielt designet for å fange ekorn på en human måte.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ta forsiktig av buret og lukk døren. Den vanskelige delen lukker døren uten at ekorn slipper ut.                 
 10.  
             

    2      Slip ekorn  ,

    
   
 1.             1      Ikke angre ekornet med dine bare hender. Du trenger ikke å angripe ekornet. Skulle dette være nødvendig, bør du bruke tykke hansker. Ekorn kan bite og klø. Derfor er det viktig at du beskytter deg selv.       
 2.  
 3.             2      Slip ekorn 10-15 kilometer unna. Hvis du slipper ekornet for nær huset, vil det straks klatre tilbake på loftet. Kjør langt nok unna og la den stå åpen i et område der det er mange trær.       
 4.  
 5.             3      Slip guttene og moren sammen. Hvis du har fanget guttene og moren sammen, prøv å slippe dem alle på samme sted. Guttene har mye bedre sjanser til å overleve hvis de slippes sammen med sin mor.        
 6.  
 7.             4      Rengjør området der du fanget ekornet. Etter å ha slettet den, desinfiser området der du fant det med sterke vaskemidler. Pass på at alle inngangspunkter er ordentlig lukket. I tilfelle ekornet kommer tilbake, kan du også sprøyte et ekornavstøtende middel.       
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                Les mer... (1)      
Dyr populær:
Hjelpehunder med felles problemer og stivhet.

Behandle nakkesmerter hos hunder.

Erkjennelse av en syk Bettafish.

Hjelpehunder med felles problemer og stivhet.

Sosialiser hunden din.

Skriv ut kattens analkjertler.

Få din lille hund til å slutte å bite og gøe på deg.

Forhindre hundebitt.

Ta vare på engelsk bulldog valper.

Få katten din til å bruke søppelboksen igjen.

Ta vare på en border collie.

Bruk en katt.

Behandle mange.

Få hunden din til å bjeffe fremmede.

Hjelpehunder med felles problemer og stivhet.

Gi en sprøyte til en hest.

Lær hundens grunnleggende kommandoer.

Få en hund til å drikke vann.

Ville dyrangrep overlever.

Behandle alvorlig bevegelsessykdom hos hunder.

Lag naturlige fluer fra essensielle oljer.