Home \ dyr
 

Ta tak i en bortkommen hund.

 

En omstrekkelig hund kan være en eller annen som er borte eller forlatt, og ikke vant til livet på gaten. Selv om det er en ekte forsømt hund, og ingen kan ta den med deg, bør du ta den og ta den til veterinæren. Så helseproblemer kan behandles og kastreres eller steriliseres, slik at det ikke formineres. Hold deg våken og ikke kjør etter en løpende hund. Hvis du vet hvor han ble oppdaget, kan du kanskje tiltrekke seg og fange ham senere.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Ta et forsøk  ,

    
   
 1.            1      Hvis hunden er aggressiv, ring dyret redning. En svindelhund kan være aggressiv og til og med en liten hund kan bite dårlig og spre sykdom. Hold deg unna en hund som griller, viser tennene, bøyer høyt eller øker ørene. Hvis hunden ikke roer seg, hold deg borte og ring den lokale dyrehjelpen eller politiet.       
 2.  
 3.             2      Lær hvordan du unnslipper en aggressiv hund. Hvis hunden fortsatt er aggressiv eller blokkerer deg, går du sakte tilbake og holder øye med hunden. Ikke løpe bort fra en aggressiv hund og ikke slå ryggen på ham, da dette kan oppfordre ham til å jakte på deg.  
    
  • Hvis du har en stor gjenstand som en tennisracket, skateboard eller en ryggsekk med deg, bruk den som skjold når hunden blir angrepet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Blokker tilgang til farlige områder. Hunder som nylig har gått bort eller blitt forlatt, er ofte redd og kan løpe bort når de nærmer seg. Hvis du kan gjøre dette uten å nærme hunden, så blokkere veien til trafikk eller andre farlige områder med store gjenstander som sykler eller spør venner og forbipasserende for å få hjelp. Hvis hunden er på eller i nærheten av en farlig vei, gi de andre førerne et signal for å senke eller kjøre til siden av veien og slå på advarselslysene.        
 6.  
 7.             4      Ikke gjør øyekontakt med hunden og ikke ring ham. Hvis hunden ikke har kontaktet deg ennå, ikke ring ham, ikke stirre på ham mens du tapper på låret, eller gjør alt annet folk normalt gjør for å lokke hundene sine. Dette kan bare skremme en sjenert hund mer. Disse hundene kan vurdere å "flykte eller slåss" og vil bli tvunget til å ta en beslutning hvis de ser at du vil fange dem eller komme nærmere.        
 8.  
 9.             5      Slipp mat eller late som å miste mat. Sterk luktende eller pulpy matvarer som lever eller hermetisert hundemat er best, men du kan ta mat. Hvis du ikke har noe annet alternativ, la som om å spise og slippe noe av det til bakken. Du late som å ignorere hunden mens du gjør høye, overdrevne "mjam, mjam" tyggelyder og smekk leppene dine. Slipp noe fra vesken eller bilen din til gulvet eller senk hånden din og la deg slippe av. Se hunden ut av hjørnet av øyet for å se om han kommer nærmere eller viser tegn på aggresjon.  
    
  • Hvis du virkelig bruker mat, bare slipp små smuler og stykker. Hvis du gir en hund en stor klump, kanskje det er nok for ham og han er av.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Hvis hunden er liten og sjenert, sitte eller ligge ned. Hvis den falske slippingen av mat ikke hjelper, og hunden er så liten at den ikke kan overvelde deg, kan det være nyttig å gå ned til nivået, slik at du er mindre skremt. Sitt eller ligg på gulvet og trykk på brystet for å lokke hunden nærmere.  
    
  • Advarsel: Ikke gjør dette med en stor hund eller en hund som griller og oppfører seg aggressivt.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Hold deg rolig mens hunden nærmer seg deg. Hold hendene dine stabile ved siden av deg og ikke beveg deg. Hunden må kanskje lukte den før du bestemmer deg for at du ikke er en fare. Når hunden slapper av og svinger bort eller senker ørene, kan du enkelt lede hånden til ham og se på kragen.        
 14.  
 15.             8      Få ham i bånd eller lokke ham inn i en bil eller et hus. Ta en bånd eller et tau med en løkke i den ene enden og pass den andre enden gjennom denne sløyfen for å danne en midlertidig sløyfe. Styr det over hundens hode når det roer seg ned, slik at det ikke kan løpe bort. Hvis du ikke har en bånd, beveger du deg lenger og slipper biter av mat for å lokke den inn i huset eller bagasjerommet på bilen din.  
    
  • Du kan lokke hunden inn i baksetet, om nødvendig, men vær klar over at hvis du går inn i det samme trange rommet, kan han få panikk. Hvis mulig, hold deg utenfor bilen og ring dyr redning.
  •  
  • Vær forsiktig når du åpner bagasjerommet på bilen din på reisemålet, da hunden kanskje vil komme seg eller hoppe på deg.
  •  
  • En snigre snare snare kan brukes i stedet for snor for å fange kortdistanse hunder.
  •  
                   
 16.  
             

  Del 2      Tiltrekk en svær påfylling  ,

    
   
 1.             1      La maten skille seg ut for ham. Hvis den bortgjemte hunden ikke nærmer deg, eller du bare ser og hører bevis på en bortkommen hund uten å se det, må du forfølge en langsiktig strategi. La hundmat eller matrester være der du sist hørte eller så den. Hvis mulig, hold deg synlig og i nærheten når hunden spiser maten.        
 2.  
 3.             2      Hold fôring ute, nærmere huset ditt hver dag. Feed på samme sted neste dag, men kom litt nærmere denne gangen. Gå litt tilbake hvis hunden ikke går til maten ellers, men prøv å holde deg nær mens han spiser for å bli vant til din nærvær. Du kan til slutt tilnærming sakte, uten å knuse eller løpe bort. Dette kan ta noen uker.  
    
  • Hvis hunden ble sett på en travel vei, legg maten litt lenger bort fra veien hver gang.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Spør en veterinær om et beroligende middel til hunder. Fordi beroligende midler tar 30-60 minutter før de jobber, kan du bare bruke dette alternativet hvis hunden er vant til å spise nær deg. Hvis dette er tilfelle, men det kommer ikke nær nok til at du skal ta det, bør du spørre en veterinær for medisiner som Vetmedin eller Sedelin. Informer veterinæren om hundens størrelse og han kan anbefale en passende dose.  
    
  • Disse medisinene er ubehagelige for smaken og bør være skjult i sterke luktende eller smakskrevende matvarer som broilere eller sauser.
  •  
  • Hvis beroligende ikke virker, eller hunden løp vekk før den kunne fungere, vent noen dager til neste forsøk.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bruk en dyr-vennlig burfelle. Kassefelt er enkle kasser som har en lukkende åpning. Be om disse fellene på veterinærkontoret, dyrevern og dyrevelferdsorganisasjoner eller kjøp en online. Bruk sterk luktende fôr til å lokke hunden inn i en av fellene og ta dem til en veterinær eller et hus før du slipper hunden.  
    
  • Et teppe eller en matte på bunnen av fellen kan bedre lokke hunden inn i fellen, og et sekund over fellen vil beskytte den mot dårlig vær. La imidlertid terskelen være fri slik at dørmekanismen ikke sitter fast.  
  •  
  • Hvis du vet at hunden er en rennende hund, legg en kjent leketøy eller et teppe i buret.
  •  Hanner kan bli tiltrukket av en klut fuktet i tannens urin, spesielt hvis det er en tispe i varme.    
         
 8.  
 9.             5      V bruk en "magnethund" . Noen strays er for redd for å nærme seg et menneske, spesielt hvis de ikke har vært på gata for lenge. Gå med en hund på en lang bånd hvor hunden sist ble sett. Den svarte hunden vil kanskje nærme seg hunden i stedet og roe seg eller bli distrahert lenge nok til at du nærmer deg ham.  
    
  • Ta en hund som er stille og vennlig til utenlandske hunder.
  •  
  • Hvis du er ute etter en skinnhund og har en andre hund, ta hunden med deg.
  •  
         
 10.  
             

  Del 3      Ta vare på et forsøk  ,

    
   
 1.             1      Bruk kontaktinformasjonen på kragen hvis det er en. Hunden kan ha en krage med telefonnummer eller adresse på den. Ta kontakt med eieren av hunden så snart som mulig, slik at han og hunden kan gjenforenes.        
 2.  
 3.             2      Se etter lister over ønskede hunder i ditt område. Kontroller internett for databaser med rømte / ønsket hunder med beskrivelser og bilder. Kanskje det også er en tilsvarende kategori i din daglige avis. I tillegg henger eiere av ønskede dyr ofte brosjyrer på telefonpoler eller oppslagstavler i deres område.  
    
  • Vurder å publisere en tilsvarende "hund funnet" -annonse på disse nettstedene, i avisene og oppslagstavlene. Hvis hunden er godt matet og omsorg, tilhører det sannsynligvis noen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta hunden til en veterinær. Noen hunder har en implantert mikrochip som en veterinær kan lese for å finne eieren. Selv om dette ikke er tilfelle, kan en veterinær oppdage helseproblemer som hunden har utviklet seg på gaten.  
    
  • Veterinæren kan foreslå at hunden kastreres eller steriliseres hvis den ikke allerede er gjort. Hvis du ikke har råd til disse operasjonene, vil kanskje en husly eller dyrevelferdsforening dekke disse kostnadene.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gi hunden jevnlig og gå en tur med den. Inntil du bestemmer deg for hva du skal gjøre med hunden, må du ta vare på ham eller finne noen til å gjøre det. Avhengig av informasjonen om tørr eller våt mat, må en hund mates en eller to ganger om dagen. Gå ut med ham en eller to ganger om dagen, men hold ham alltid på en sterk bånd slik at han ikke kan komme seg unna.        
 8.  
 9.             5      Følg lovene i ditt område hvis du vil beholde hunden. Kontakt ditt lokale veterinærkontor eller bystyret. I enkelte områder må du vente en stund for å se om eieren svarer og spør hunden før du kan holde hunden.        
 10.  
 11.             6      Finn et hjem for hunden. Hvis du ikke kan eller ikke vil beholde hunden, informer vennene dine eller legg dem på internett. Du kan også ta ham til et hus nær deg.        
 12.  
             

Tips .

                Les mer... (13)      
Dyr populær:
Behandle kløeør i katter.

Bading en hest.

Frigør en hund fra flått.

Få hunden din til å bjeffe fremmede.

Rengjør akvariet til en skilpadde.

Vedlikeholdsanvisning for Neonsalmler.

Ta en skilpadde.

Bli en johannesbrødspest Herre.

Forhindre uønsket oppførsel av en hund.

Få en hund til å spise tørr mat.

Tren en cocker spaniel.

Bli kvitt slanger.

Blåse en puddel.

Tren kanarien din.

Oppdag giftige og ikke giftige slanger fra hverandre.

Håndter en kjempekatt.

Behandle hunden din godt.

Hold en rovfugl jevn.

Ally med en hest.

Kjøl en hund.

Ta vare på de grunnleggende behovene til hunden din.