Home \ dyr
 

Tren en katt.

 

Har katten din dårlige vaner som gjør deg gal? Tren katten din for ikke å hoppe på kjøkkenbenkene, klatre på sofaen, riper på møbler, eller hva du vil stoppe på deres oppførsel. Her er hvordan.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Finn roten til problemet. Prøv å finne ut årsaken til katten din. For eksempel, hvis hun urinerer utenfor søppelkassen, kan hun ha helseproblemer som forårsaker smertefull vannlating. Hun vil koble søppelkassen med smerte og unngå det. Alternativt, hvis katten vanligvis går til søppelboksen og du har funnet "overraskelser" andre steder, kan det ikke være som søppel i esken hvis du endret merkevarer. Prøv å bruke uforurenset kull hvis det er parfymert, eller omvendt. Gi katten din nytte av tvil før du drar den endelige lederen, det har atferdsproblemer. Hvis du er sikker på at verken dårlig helse eller mangel på utdanning er årsaken, og du absolutt ikke kan leve med oppførselen, les videre.  
    
  • Kjenn forskjellen mellom en medfødt refleks og et atferdsproblem. For eksempel vil de fleste katter alltid føle seg tvunget til å skrape gjenstander som sofaer eller innlegg. I stedet for å prøve å trene impulsen ut av dem, veilede dem til et akseptabelt mål som et skrapende innlegg (se Tips).
  •  
         
 2.  
 3.             2      Endre miljøet ditt. Katten din kan være frustrert eller sint på grunn av en dårlig fortid erfaring - for eksempel, når det er skremt, kan hun tøffe med å gjøre det samme sted står. Prøv å sette søppelboksen på et roligere sted. Alternativt, hvis katten forlater stolen igjen og igjen på samme sted, prøv å plassere matskålene der - hun vil bli forhindret i å gjøre det igjen når hun spiser der.        
 4.  
 5.             3      Straff oppførselen. Katter er borte fra vann og skarpe lyder. Neste gang du tar katten din, begår en forbrytelse, plasker den med vann og gjør en skarp "psssst" -lyd eller skudd en boks med pennies samtidig. Prøv å posisjonere deg selv slik at katten ikke ser deg når du spruter den - du vil at den skal være vannet som den forbinder med dårlig oppførsel, ikke din tilstedeværelse.  
    
  • Spraying kan ikke fungere med alle typer katter. Noen langhårte katter vil ikke føle vannet på grunn av naturen på kappen deres. Finn en sprøyteflaske med sterkere jet, eller prøv en høy fløyte. Ikke bruk trykkluft fra boksen.
  •  
  • For å holde katten din ute av visse områder, for eksempel en benkeplate eller spesielle såler, setter du citrusskall i området. Katter er avstøt av sitroner og appelsiner av sur lukten, også citrusfrukter er svært giftige for katter når de svelger dem, slik at katter naturlig unngår dem. Du kan også bruke dobbeltsidig tape eller elastisk gummi pigger (de er harmløse og er spesielt laget for dette formålet) for å gjøre stedet unappealing. Katter liker ikke å stikke eller stikke på potene, slik at de unngår det.
  •  
         
 6.  
 7.             4      OBiete tilfeldige fordeler. Hvis du prøver å få katten til å bruke søppelboksen igjen, gi den en godbit hvis du ser det lykkes. Tilbyr en belønning for hver gang først, deretter sjeldnere og gi belønninger tilfeldig. Dette vil lære katten din at god oppførsel har positive effekter og gjør det mer sannsynlig at det vil fortsette å gjøre det, selv om det ikke belønnes hver gang.        
 8.  
 9.             5      Få hjelp. Hvis du fortsatt har problemer med å omskole katten din, kan du lese om kattegangsbøker om korreksjon og noen tips. Som en siste utvei, bør du vurdere å konsultere en dyreadferddsforsker / trener for faglig rådgivning.                  
 10.  
             

Tips .

      

            

Advarsler .

      

              
Dyr populær:
Holder en kanin.

Tren hunden din til et hundeshow.

Turtles feed.

Trekk kattemynte.

Få en valp.

Velg en tysk Shepherd valp.

Gi en gravid hoppe riktig.

Velg ditt første kjæledyr slange.

Ta vare på en fugl.

Tiltrekk sommerfugler.

Gjør en katt glad.

Start en kyllinggård.

Ta vare på en sunn skilpadde.

Lær en eldre hund på en løs bånd.

Tilfør en Husky.

Feed kattungen.

Distinguish lek og slåss i katter.

Få hunden din til å bjeffe fremmede.

Nedre feber hos katter.

Sett honningbier i hagen din.

Rolle en lekfull hund.